Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Perperoglu panaya gelmeden önce oynadığı panioniosta son sezonunda oldukça iyi bir performans göstermişti. şimdi o sezonki ortalamalarına ulaşamadım ama ligin en iyi 5ine seçilmiş. Panadaki istatistiklere girerseniz Sato da işe yaramaz bir oyuncu gibi gözükür. Bence savunma yanında skor opsiyonu da olan biri. Ama puzzlenın son parçası olarak eklenmesi daha faydalı olur.

Ben ulaştım işte o sezonki istatistiklerine.Eurocupta 6.7 sayı berbat şut yüzdeleriyle.Beşiktaştan giden Donell Harvey 14 civarı aynı takımda.Beşiktaşın sıradan bir Amerikalısının arka planında kalmış

Hocam iyi de Perperoglou'nun yaptıklarını/yapacaklarını sadece skor kategorisinde değerlendirmek çok yanlış olur.

Bir kere üst düzey savunmacıdır.Çok top çalar,bir kısaya göre blok ortalaması iyidir.Gerektiğinde el üstü şut da sokar,ceza şutlarını da keser.Edit: Sırtı dönük oyunu sayesinde de sahadaki diğer 4 kişiyi fazlasıyla rahatlatır.

Ayrıca çok olgundur,yaşı çok ileri olmamasına rağmen.Panathinaikos'ta Batiste,Dimantidis,Spanoulis ve aklıma gelmeyen onlarca kaliteli adamlarla beraber oynayıp da 13 sayı ortalama ile oynamasını beklemek de olmaz tabi ki.Gerektiğinde liderlik de yapabilir takıma fazlasıyla,o karakterde bir oyuncu.

Hocam iyi de Perperoglou'nun yaptıklarını/yapacaklarını sadece skor kategorisinde değerlendirmek çok yanlış olur.

Bir kere üst düzey savunmacıdır.Çok top çalar,bir kısaya blok ortalaması iyidir.Gerektiğinde el üstü şut da sokar,ceza şutlarını da keser.

Ayrıca çok olgundur,yaşı çok ileri olmamasına rağmen.Panathinaikos'ta Batiste,Dimantidis,Spanoulis ve aklıma gelmeyen onlarca kaliteli adamlarla beraber oynayıp da 13 sayı ortalama ile oynamasını beklemek de olmaz tabi ki.Gerektiğinde liderlik de yapabilir takıma fazlasıyla,o karakterde bir oyuncu.

İşte zaten asıl yanıltmaca orada.Sırf Panada oynadı diye iyi oyuncu sanılıyor. Halbuki oraya gitmeden vasat bir takımın bile sorumluluğunu alamayan bir adamdı. Ergin Ataman gibi her şeyi kilit yabancı oyuncularla yapmaya çalışan bir takım Perperogloundan 30 dakika oynatarak geçen yılki Hawkins katkısını beklerse o takım çöker.

Ayrıca pis işeri iyi yapan 3 numara 20 dakikada 2 ribaunt ortalamayla oynamaz.Liderlik konusuna hiç gelmeyelim.Bu yaşına kadar Panada liderlik yapacak son adamlardandı,Panelenniosta dahi liderlik yapamadı.Şimdi mi birden olmayan lider karakteri ortaya çıkacak?

Perperoglou şu anda Avrupa piyasasında bugün bizlerin alınmasını istediğimiz birçok oyuncudan daha kariyerli ve büyük takımların kadrolarına katması halinde şaşırmayacağımız bir oyuncudur geçelim bunları. Kobe gelsin Howard gelsin madem Eurocup'da oynayacak takıma. Perperoglou'nu istemiyorum şahsen ama Perperoglou 5 sezon Pana'da oynamış Yunanistan Milli takımıyla oynamadığı organizasyon kalmamış almadığı kupa kalmamış bir oyuncu neyin davasını yapıyorsun Onur sen? Herkes kötü bir senin söylediğin oyuncular iyi, muazzam. Ben senin basketbola sevgine saygı duyuyorum bu yaşında bu kadar fazla oyuncu portföyüne sahip olmanı da takdir ediyorum sonıçta iyi veya kötü 1000-2000 basketbolcu hakkında ya iyi ya kötü bir değerlendirmen oluyor. Umarım basketbolda önemli mevkilere gelirsin ama şu o iyidir bu kötüdür diyerek sevmediğin istemediğin oyunculara kötü yaftası yapıştırmayı bırak. Oyuncuların bir kariyeri var ona bakarsın iyi veya kötü dersin. basketbolda şu an bizim kadromuzda olan oyuncularda Panathinaikos'ta oynayabilecek kapasitede oyuncu yokken Panathinaikos'un 5 yıllık oyuncusunu çok kötü diye işaret etmek dalga geçmek veya bulutların üzerinde dolaşmaktır bence.

Ayrıca Perperoglou Panionios'tayken Türk takımlarına karşı oynadığı maçları hatırlıyorum sahadaki 10 oyuncudan daha ön plandaydı. Büyük bir takıma gider diyordum ki Panathinaikos'a gitti..

Perperoglou şu anda Avrupa piyasasında bugün bizlerin alınmasını istediğimiz birçok oyuncudan daha kariyerli ve büyük takımların kadrolarına katması halinde şaşırmayacağımız bir oyuncudur geçelim bunları. Kobe gelsin Howard gelsin madem Eurocup'da oynayacak takıma. Perperoglou'nu istemiyorum şahsen ama Perperoglou 5 sezon Pana'da oynamış Yunanistan Milli takımıyla oynamadığı organizasyon kalmamış almadığı kupa kalmamış bir oyuncu neyin davasını yapıyorsun Onur sen? Herkes kötü bir senin söylediğin oyuncular iyi, muazzam. Ben senin basketbola sevgine saygı duyuyorum bu yaşında bu kadar fazla oyuncu portföyüne sahip olmanı da takdir ediyorum sonıçta iyi veya kötü 1000-2000 basketbolcu hakkında ya iyi ya kötü bir değerlendirmen oluyor. Umarım basketbolda önemli mevkilere gelirsin ama şu o iyidir bu kötüdür diyerek sevmediğin istemediğin oyunculara kötü yaftası yapıştırmayı bırak. Oyuncuların bir kariyeri var ona bakarsın iyi veya kötü dersin. basketbolda şu an bizim kadromuzda olan oyuncularda Panathinaikos'ta oynayabilecek kapasitede oyuncu yokken Panathinaikos'un 5 yıllık oyuncusunu çok kötü diye işaret etmek dalga geçmek veya bulutların üzerinde dolaşmaktır bence.

Doğrudur abi ama önce bir Perperooglounun neden Panada oynadığını tahll etmek ve burda ve ordaki rolünü sorgulamak lazım. Panada ondan beklenen 5-10 dakika oynaması ve bizim atıyorum Canerden beklediğimiz rolü yerine getirmesi.Bize gelirse yabancı sınırı olduğu için bu 5 yabancıdan beklenecek bu değil.Takımı sırtlaması,skoru üstlenmesi beklenecek.Bu role hiçte uygun bir adam değil Perperoglou.Kariyerinde hiç bir dönem bu rolde olmadı bizde de geçen yılki Hawkins rolünde oynaması beklenirse büyük hüsran olur

Doğrudur abi ama önce bir Perperooglounun neden Panada oynadığını tahll etmek ve burda ve ordaki rolünü sorgulamak lazım. Panada ondan beklenen 5-10 dakika oynaması ve bizim atıyorum Canerden beklediğimiz rolü yerine getirmesi.Bize gelirse yabancı sınırı olduğu için bu 5 yabancıdan beklenecek bu değil.Takımı sırtlaması,skoru üstlenmesi beklenecek.Bu role hiçte uygun bir adam değil Perperoglou.Kariyerinde hiç bir dönem bu rolde olmadı bizde de geçen yılki Hawkins rolünde oynaması beklenirse büyük hüsran olur

Bilmiyorum belki Türk kontenjanında oynayabilir. Tarihsel kökenini de bir araştırmak lazım. Muhtemelen berberoğlu filandır Rum Türk'ü olabilirler. Federasyonda bu kural nasıl uygulanıyor bilemem. Ben de yabancı kontenjanından dolayı gelmesini istemem ama Türk oyuncu gibi gelebiliyorsa muazzam olur..

Ben ulaştım işte o sezonki istatistiklerine.Eurocupta 6.7 sayı berbat şut yüzdeleriyle.Beşiktaştan giden Donell Harvey 14 civarı aynı takımda.Beşiktaşın sıradan bir Amerikalısının arka planında kalmış

Perperoglu için söylemiyorum ama istatistik olayını gözünde çok büyütüyorsun Onur. Affelay konusunda da aynısını yapmışsın.
Mesela Stonerook istatistiklerine bakartsan gayet sıradan bir oyuncu gibi gözükebilir ama Siena sistemimin en önemli adamıdır. O yüzden istatistik önemli ama her şeyi göstermediğini unutma

Bu arada burda adı geçen Milan Macvan'a da Zalgiris,Fenerbahçe,Malaga ve Kazan talip olmuş.

Bu EL takımlarına iyice sinir olmaya başladım:) Ne akbabaymışsınız arkadaş,bi tanesine de sulanmayın be:)

renkdaş vatandaslık işleri o kadar basit değil,yunanistanda ki bir çok kişi osmanlıdan kalma aile isimlerini soyismi olarak devam ettirmişlerdir
bu onların Türk oldugu anlamına gelmiyor,vatandaslık işlemleri bölümünde yabancı ülke vatandası olup Türk soylu olanlardan Türk soylu olduklarına dair bir belge istenir,bu belgede sadece moldovada yaşayan gagavuzlara(gökoğuzlara) ve ahıska Türklerine verilir
perperogluna gelince cok iyi bir görev oyuncusu ve her paolu gibi nerde nasıl durması gerektiğini cok iyi bilen bir oyuncu
ama tahminimce en son düşünülen isimlerden biri

renkdaş vatandaslık işleri o kadar basit değil,yunanistanda ki bir çok kişi osmanlıdan kalma aile isimlerini soyismi olarak devam ettirmişlerdir
bu onların Türk oldugu anlamına gelmiyor,vatandaslık işlemleri bölümünde yabancı ülke vatandası olup Türk soylu olanlardan Türk soylu olduklarına dair bir belge istenir,bu belgede sadece moldovada yaşayan gagavuzlara(gökoğuzlara) ve ahıska Türklerine verilir
perperogluna gelince cok iyi bir görev oyuncusu ve her paolu gibi nerde nasıl durması gerektiğini cok iyi bilen bir oyuncu
ama tahminimce en son düşünülen isimlerden biri

Ben de bilmediğim için uygulamaları araştırılsın dedim zaten. Bilgi için sağol.

Jamont gordon , Engin , Ender
Göksenin , Weems(Hawkıns)
Cenk , A.anderson
İlkan , Lampe
Dor Fisher , Ersin , Furkan
Hiç fena bir kadro olmazdı.

Buna yakın bir kadro kurabiliriz bence de. Muhtemelen buna yakın tarzda oyuncular transfer edeceğiz. Ve bu kadroda bence dengeli bir kadro gibi duruyor ve başarıya aç kanıtlayacak çok şeyi olan bir takım. Alan Anderson hep gelecek diyorum hala gelecek diyorum kaç aydır bekleyip görelim :)

Perperoğlu konusunda Onur'a katılıyorum açıkçası. Perper oyun içinde her şeyi biraz yapan ama hiçbir şeyi tam yapamayan bir oyuncu. Savunma yapar ama rakibini oyundan bezdirir diyemeyiz, üçlük atar ama tam bir katil diyemeyiz, potayı penetrelerle zorlar ama kesin bitirir diyemeyiz. Kısacası organizasyon iyiyse kendisi de iyidir ama organizasyonu bir adım ileriye taşıyabilecek bir oyuncu değildir.

Geçen sene Savoviç, Djedovic gibi oyunculardan çok çektik. Songaila yerine sezon başı çok daha iyi bir 4 numara alınsaydı ve Shipp sakatlanmasaydı bugün belki de Oktay hocayla EL F4 hayalleri kuruyor olabilirdik. Ancak bu tür sıradan isimlerle daha ileriye bir adım atamadık, geride kaldık.

Elimizdeki yerli isimler iyi. Şu an elimizde Jaka ve Shipp gibi isimler var ve bu isimler de EL hedefi için gayet iyi isimler. Alacağımız diğer 3 yabancı da bu organizasyonu ileriye taşıyabilecek oyuncular olmalı. Henry, Eidson, Hawkins, Kaymak falan bu tür isimlerdi. Weems de öyle bir isim. Ancak Perper öyle bir isim değil bence. Geçen sezonki takım olsaydı bir nebze daha anlaşılabilirdi, bench katkısı olarak gayet iyi bir isim olurdu ve Shipp'e hem rotasyon hem de 2 numarada oynama imkanı verebilirdi. Ancak Ergin hocanın sisteminde Perper iyi bir hamle olmaz bence.

Lütfen kimse Lakoviçe euroleagu hedefi için gayet iyi isim demesin.Geçen seneki hayal kırıklığından sonra takımdan ilk gönderilecek oyuncu olmalıydı.Ama hâla takımızda.Lütfen artık sadece ismiyle oynayan takıma bir katkısı olmayan oyunculara destek çıkmayalım.

Engin Atsür'ün imza töreninde Eyüp Yıldız Murat Özyer ile görüşmüş.Özyer'in dedikleri; hala eurolige kalma şansımız varmış.Eurolig seviyesindeki oyuncuları bitirmeye çalışıyorlarmış.Eurolige kalınmazsa eurocup'ı alacak kadro kurulacakmış.Lakoviç ve Shumpert gönderilecekmiş, yerlilerden Tutku,Cevher,Caner ve Evren ile yollar ayrılmış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...