Bu sene ligde işimiz çok zor önceliği Eurocup'a verip B lisansı alıp EL katılmaya çalışmalıyız.
Euroleague defteri bugün itibariyle belkide uzun süre açılmayacak şekilde bizim için kapandı. Birçok kulvarda başarılı olan yönetimimiz hızla yükselen değerimiz erkek basketbol şubesini tam manasıyla uçuruma attı. Önce Oktay Mahmuti'ye yapılanlar o sırada sözleşme yenilenmeyen oyuncular ve yeterli girişimin bulunmadığı EL organizasyonunda saf dışı kalmamız...
Belki bunları konuşmak için çok erken ama bu sene rakiplerimizin geçen seneden çok daha güçlü olacağını kimse yadsıyamaz. En başta rakip takımların en önemli yerli oyuncuları uzun zaman sonra ilk defa bir yaz döneminde Milli Takıma gitmediler ve vücutlarını dinlendirmiş oluyorlar. Geçen sene Fenerbahçe Ülker bu yüzden epey sıkıntı yaşamıştı. Bunun yanı sıra Anadolu Efes'te geçen sene kadro iyidi fakat koç iyi değildi şimdi ise Oktay Mahmuti takımın başında ve ciddi seviye yükselten transferler yapılıyor keza aynı şekilde Fenerbahçe Ülker'de öyle.
Bizim takıma bakarsakta takımın en önemli isimleri Gordon-Andric-Shipp gönderildi ve tıpkı eski zamanlarda olduğu gibi sene sonu yabancı devir daimi start aldı. Yerli oyuncu olarak da şahsen ben Engin Atsür dışındaki oyuncuları beğenmedim. Yabancı transferine gelirsekte büyük ihtimal EL durumu bekleniyordu olmayınca Eurocup ayarında bir takım kurulacaktır. Bütçemizin Efes ve F.Ülker kadar olmadığını düşünürsek üst sınıf oyuncuları toplamak için paramız yetersiz kalacaktır.
Sonuç itibariyle Ergin Ataman hamlesiyle başlayan bu değişimi ben pek sevemedim ve bize de henüz iyi geldiğini düşünmüyorum. Umarım gidişat değişir...
Velickovic F.Ülker'e gidiyor söylentileri vardı, eğer o iş de olursa 4 numara için kime geçeceğiz merak ediyorum. Kaimakoglou, Medley olmadı. Velickovic de olmazsa..
jeremiah massey...
Ergin Hoca sanki 4 numara için daha dış şutu istikrarlı bir oyuncu düşünüyor gibi, en azından şu ana kadar ismi geçen Kaimakoglou, Medley ve Velickovic'in ortak paydasını bu şekilde özetleyebiliriz. Massey biraz daha pota altı bitiriciliği ile ön plana çıkan bir oyuncu. Aslında düşünülebilir bir oyuncu, Aris ve Real yılları gayet iyiydi. Geçen sene Lokomotiv'de de sanırım iyi bir sezon geçirmiş.
massey ya da sakatlıgından ötürü piyasası görece azalmış olan maciej lampe 4 numarada degil level, çag atlatır...ikisi de tabiri caizse katır gibi kuvvetli 4 numaralar...şahsen massey solak oldugu için gelirse ayrı bir sevinirim...uzun oyuncunun solak olması her zaman ayrıca bir avantajdır...