Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Euroleague defteri bugün itibariyle belkide uzun süre açılmayacak şekilde bizim için kapandı. Birçok kulvarda başarılı olan yönetimimiz hızla yükselen değerimiz erkek basketbol şubesini tam manasıyla uçuruma attı. Önce Oktay Mahmuti'ye yapılanlar o sırada sözleşme yenilenmeyen oyuncular ve yeterli girişimin bulunmadığı EL organizasyonunda saf dışı kalmamız...

Belki bunları konuşmak için çok erken ama bu sene rakiplerimizin geçen seneden çok daha güçlü olacağını kimse yadsıyamaz. En başta rakip takımların en önemli yerli oyuncuları uzun zaman sonra ilk defa bir yaz döneminde Milli Takıma gitmediler ve vücutlarını dinlendirmiş oluyorlar. Geçen sene Fenerbahçe Ülker bu yüzden epey sıkıntı yaşamıştı. Bunun yanı sıra Anadolu Efes'te geçen sene kadro iyidi fakat koç iyi değildi şimdi ise Oktay Mahmuti takımın başında ve ciddi seviye yükselten transferler yapılıyor keza aynı şekilde Fenerbahçe Ülker'de öyle.

Bizim takıma bakarsakta takımın en önemli isimleri Gordon-Andric-Shipp gönderildi ve tıpkı eski zamanlarda olduğu gibi sene sonu yabancı devir daimi start aldı. Yerli oyuncu olarak da şahsen ben Engin Atsür dışındaki oyuncuları beğenmedim. Yabancı transferine gelirsekte büyük ihtimal EL durumu bekleniyordu olmayınca Eurocup ayarında bir takım kurulacaktır. Bütçemizin Efes ve F.Ülker kadar olmadığını düşünürsek üst sınıf oyuncuları toplamak için paramız yetersiz kalacaktır.

Sonuç itibariyle Ergin Ataman hamlesiyle başlayan bu değişimi ben pek sevemedim ve bize de henüz iyi geldiğini düşünmüyorum. Umarım gidişat değişir...

henüz shipp gönderildi demeyelim...en azından buna inanmak istemiyorum...

Futbolda takım artık kuruldu sırada basketbol var sanırım.. Euroleague ihtimali de gelen haberler,duyumlar ışığında kaybolmuş gözüküyor. Takımı artık kuralım ancak lig bu yıl Euroleague'den farksız olacak bizim için hele ki uzun vadeli bir yapılanma düşünülüyorsa Ergin Ataman için de(!) Ancak Murat Özyer'in gelmesiyle biraz hareketlenen basketbol şubesi sanırım plan-program noksanlığı çekiyor, Ergin Hoca geçen yılki Beşiktaş kadrosu gibi bir kadro kurmak istiyor. İsteğini bu şartlarda karşılayamacağı da aşikar.. Pek bir beklentim yok açıkçası bu yıl takımdan, tek isteğim genç isimleri takıma monte etmesi... Yoksa Weems, Hawkins, Bonsu'yla falan gitmez bu iş,karakter oluşuyorken kaybolduk yine,yeni,yeniden... Yapacak bir şey yok...

Ligimizin Euroleague kalitesinde geçeceği aşikar.Efes ve Fenerin F4'e oynayacak kadrolar oluşturma yolunda ilerlemeleri Beşiktaşında Euroleagude oynayacak olması işimizi bir hayli zorlaştırıyor.Yapacağımız yabancı transferlerinin kalitesi ligdeki konumumuzu belirleyecek.Çok kaliteli yabancılara ihtiyacımız var.

Perperoğlu bu takıma bir şey veremez.Yalan olduğuna inanıyorum. Sonny Weems ise Eurocup oynayacağımız düşünülünce çok çok iyi transfer olur.Şutu biraz zayıf belki ama Avrupanın en atlet oyuncusu şu aralar belki de. Sorumluluk almaktan çekinmiyor,ribaunt katkısı çok iyi.Çok katkı sağlar

5 numara konusunda konuşmak gerekirse Maric sanırım hala boşta.Düşünmek gerek

Stratos Perperoglou gayet iyi bir üç numara alternatifidir. Belki Amerikalılar kadar atlet olmayabilir ancak dış şutları etkilidir, görev adamlığını Shipp kadar iyi yapar bana kalırsa.

bence perperoglou shipp'e tercih edilecek bir oyuncu değil şu aşamada.o geleceğine shipp'le uzatalım daha iyi.ancak weems fark yaratabilecek bir isim.hele hele domercant-weems ikilisini yakalayabilirsek çok iyi olur.bırakın eurocup'ta avrupa'nın genelinde en iyi 2-3 kombinasyonlarından birine sahip oluruz.tabi weems'in dizinin durumu da önemli..

Alternatifler daralıyor.

Domercant-Hawkins-Shipp-Velickovic-Bonsu.

Güzel olurdu ama şu beşli şu an için en iyi ihtimal :( Daha kötüleri de olabilir.

Perperoğlu hiç bir seviyede fark yaratabilecek bir adam değil. Serhat Çetin'i bile tercih ederim Perperoğluna. Shippten daha iyisini beklerken çok yakışıksız bir hamle olur doğrusu

bir çok takım transferi büyük ölçüde bitirdi
bizim daha yabancı hamlemiz yok
EL olmayışıyız alternatiflerimizi azaltıyor
beklentiler yüksek ve çok iyi bir yerli rotasyonumuz var
umarım yabancı konusu hayal kırıklığı yaşamayız

bence biz NBA de kontrat alamayacak isimlerle görüşeceğiz onları bekliyoruz...arroyo-sundiata gaines ten birisi gelebilir....domercant olayının kapandığına inanmıyorum bence çıkış maddesi görüşülüyordur....perperoglou bence görev adamı olabilir ama 5 tane kaliteli yabancımız olması gerekirken vasat kalır shipp her türlü 3 numarada ilk tercihim olur...aleks maric inşallah olur... 5 yabancımız gaines(arroyo)-domercant-shipp-velickovic-haddadi(bonsu)-(aleks maric)

bu arada andric cedevita zagreb ile anlaşmış....

Nerede oynicagımız belli olduguna göre, hedeflerde belli transfere hız vermek lazım.Futbolda zaten bitti gibi birsey transfer biraz basketbola özen gösterelim

Velickovic F.Ülker'e gidiyor söylentileri vardı, eğer o iş de olursa 4 numara için kime geçeceğiz merak ediyorum. Kaimakoglou, Medley olmadı. Velickovic de olmazsa..

jeremiah massey...

Ergin Hoca sanki 4 numara için daha dış şutu istikrarlı bir oyuncu düşünüyor gibi, en azından şu ana kadar ismi geçen Kaimakoglou, Medley ve Velickovic'in ortak paydasını bu şekilde özetleyebiliriz. Massey biraz daha pota altı bitiriciliği ile ön plana çıkan bir oyuncu. Aslında düşünülebilir bir oyuncu, Aris ve Real yılları gayet iyiydi. Geçen sene Lokomotiv'de de sanırım iyi bir sezon geçirmiş.

Ergin Hoca sanki 4 numara için daha dış şutu istikrarlı bir oyuncu düşünüyor gibi, en azından şu ana kadar ismi geçen Kaimakoglou, Medley ve Velickovic'in ortak paydasını bu şekilde özetleyebiliriz. Massey biraz daha pota altı bitiriciliği ile ön plana çıkan bir oyuncu. Aslında düşünülebilir bir oyuncu, Aris ve Real yılları gayet iyiydi. Geçen sene Lokomotiv'de de sanırım iyi bir sezon geçirmiş.

massey ya da sakatlıgından ötürü piyasası görece azalmış olan maciej lampe 4 numarada degil level, çag atlatır...ikisi de tabiri caizse katır gibi kuvvetli 4 numaralar...şahsen massey solak oldugu için gelirse ayrı bir sevinirim...uzun oyuncunun solak olması her zaman ayrıca bir avantajdır...

massey ya da sakatlıgından ötürü piyasası görece azalmış olan maciej lampe 4 numarada degil level, çag atlatır...ikisi de tabiri caizse katır gibi kuvvetli 4 numaralar...şahsen massey solak oldugu için gelirse ayrı bir sevinirim...uzun oyuncunun solak olması her zaman ayrıca bir avantajdır...

Lampe dediğin gibi özel bir oyuncu ancak bildiğim kadarıyla Caja Laboral ile sözleşmesi 2 yıllık ve bırakacaklarını pek sanmıyorum.

Lig Sampiyonlugu, Eurocup sampiyonlugundan daha zor su durumda. Eurocup'tayiz ve zaman gectikce oyuncu havuzu daraliyor bari Shipp'i tutsak.Ben gerekirse alinacak oyuncularla uzun vadeli sozlesmeler yapilmasini ve alinacak oyuncularin EL standartinda olmasi gerektigini dusunuyorum.. Parasal gucu kullanmaliyiz bu durumda..Gerci butcemizide bilmiyoruz ama..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...