Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence Jamont Gordon, Henry Domercant, Brad Buckman ve David Hawkins ile anlaşma sağladık ama sanırım arada ufak tefek maddi pürüzler var şuan için. Brad Buckman transferini beğenmedim, umarım beni yanıltır. Birde pota altına sağlam birini alırsak geçen seneden daha iyi bir kadro kurmuş oluruz sanırım.

buckman bence iyi bir hamle değil ilkanın sürelerini çalacağı kesin...macvan-velickovic i alamıyorsak ben antalya BB deki stevan jelovac ı tercih ederdim 23 yasında ort.17 dk süreyle 11.8 sayı 4.6 ribaund ortalaması ve 2 sayıda %60.4 3 sayıda %36.8 ile oynamış bence iyi bir 4 numara olabilir...iyi süreler aldığı gs-fb-bjk-efes maçlarında en az 15 sayı(bize karşı)...transfer oldumu bilmiyorum ama bence çok potansiyalli bir isim

Jelovac iyi oyuncu ama özellikleri Buckman'dan çok başka. Eğer Ergin Ataman Buckman'ı düşünüyorsa bu iyi. Çünkü onun sisteminde çok uzun dakikalar oynayacak tecrübeli yabancılara ihtiyacımız olacak. Dikkat edersen Ataman hiçbir zaman genç yabancılarla çalışmıyor bu yüzden.
Bir de benim bildiğim Jelovac sezon bitiminde Caserta'ya imza attı.

Erceg-Bonsu-Gordon-Domercant veya Hawkins transferleriyle sezona girersek güzel olur. Shipp ve Tutku KESİNLİKLE KALMALI. Lakovicin kalmasından pek yana değilim özellikle domercant gelirse.Bu arada Furkan bu sezon nba gidecekmi

Buckman ligde orta seviye takımlarda oynadı ve fazla takip edilmedi diye küçümsenebilir ve ben bunu normal karşılarım ancak;

- Takımı için terini son damlasına kadar akıtan bir oyuncu mu arıyorsunuz - Buckman
- En kötü gününde bile %40 ile dışardan şut atan bir uzun mu arıyorsunuz - Buckman
- Pota altında pivot hareketleri ve zekası kuvvetli bir oyuncu mu arıyorsunuz - Buckman
- Ribaund özellikleri vasatın üstünde bir oyuncu mu arıyorsunuz - Buckman
- Boy olarak olmasa da size olarak kalın bir adam mı arıyorsunuz - Buckman

Not: Bundan yıllar önce Brian Tolbert'ı Fehmi Hoca ile birlikte Galatasaraya getirdiğimizde(Koray Mincinozlu'nun tüm karşı çıkmalarına rağmen)Güney Kıbrısta basketbol oynayan(istatistikleri kuvvetli)ancak kimsenin bilmediği bir adamdı ve yılda 20.000 dolara gelmişti. Ertesi yıl Ergin Ataman'nın Sienasına aylık 20.000 dolara transfer olmuştu. Buckman bu sene Galatasarayda ve Avrupada başarılı olsun, seneye iddia ediyorum 1 milyon dolara bir EL takımına transfer yapacaktır.

THY Euroleague’e katılması için borcunu ödemesi gereken Sloven ekibi Union Olimpija, geçtiğimiz günlerde resmi sitesinden yaptığı açıklamada 450 bin Euro’luk borcunu kapattığını belirtmişti.

Ancak Bavcic ve Djordjevic’in menajeri Misko Raznatovic yaptığı açıklamada oyuncuların borçlarının kapanmadığını belirtti.

Bu durum şaşırtırken “Galatasaray Medical Park’a Euroleague yolu yeniden açılabilir mi” sorusu akıllara geldi.
> Basketdergisi

Hawkins-Gordon-Domercant demek, el üstünden ve mesafe tanımaksızın kritik anlarda rahat şut sokabilmek demek.. Fakat Furkan dışında rotasyonumuz yok, sağlam bir uzun şart !

Bonsu ya da Free Agent listesinden biri gelecek..

veremeenko-esteban batista-alex maric 3lüsünden biri gelsin...nba'de free agent olan uzunlardan avrupaya gelebilecek olanlar inan 5 para etmez...ki nba'de uzun oyuncu çok degerlidir avrupaya düşmez hiçbiri orası ayrı mevzuu...

ömer aşık 3 yıllık 25mil. dolar

javale mcgee 4 yıllık 44mil. dolar kontrat almışsa o ligde cidden uzun yok ve olanlar da çok degerli demektir :D hayır ömer'in şu kontratını görünce howard'a deger biçilememesi gerekiyor mantıken !!?

Gerçektende NBA uzun oyuncu konusunda çok sıkıntılı. Ömer AŞIK hücumda eline hiç top değmeyen bir isim ve sadece savunma yapsın, ribaunt alsın diye o kadar para ödüyorlar.

Bize dönecek olursak öncelik 1-2- ve 3 numara pozisyonları için sanırım. En son 5 numara düşünlüyor. Umarım Ergin ATAMAN'ın listesindeki ilk 2 sırada olan isimleri alır en sonda kalan isimlerle yetinmeyiz.

Gerçektende NBA uzun oyuncu konusunda çok sıkıntılı. Ömer AŞIK hücumda eline hiç top değmeyen bir isim ve sadece savunma yapsın, ribaunt alsın diye o kadar para ödüyorlar.

Bize dönecek olursak öncelik 1-2- ve 3 numara pozisyonları için sanırım. En son 5 numara düşünlüyor. Umarım Ergin ATAMAN'ın listesindeki ilk 2 sırada olan isimleri alır en sonda kalan isimlerle yetinmeyiz.

sundiata gaines
jamont gordon
sonny weems
henry domercant
joshua shipp
david hawkins
kejely
adam morrison
brad buckman
jeremiah massey
maciej lampe
veremeenko
alex maric
esteban batista

şu havuz içerisinden yabancı oyuncu tercihleri yapılsın eyvallah...

Buckman geldi ama 4 numara alacaz gene 5 değil, tabi planda değişiklik olmazsa, oyuncuları ona göre düşünün :) İlk hedef Macvan ve güzel teklif de sunuldu kendisine.

4 alınınca görürsün o zaman ne diyim, Buckman geçen sene 30 maça çıktıysa en az 20'sinde 5 numara ağırlıklı oynadı onu da orada düşünecek demek ki zaman zaman...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...