Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
beklentiler yükselmedi..tam tersine düştü ve ayakları yere basmanın zamanı geldi...

ligde önce final oynadık ardından yarı finalde elendik...

avrupada ilk defa EL gördük ve bu sezon eurocup'tayız...

vaziyet bu...ben de birara seneye final four görecegiz havalarındaydım geçtigimiz sezon ammavelakin ileti girmekle olmuyormuş o işler...

Beklentiler yükseldi derken isim anlamında söyledim yanlış anlamışsın. Velickovicler Eidsonlar Sofolar Medleyler Kostaslar dan sonra Buckman biraz hayal kırıklığı yaratıyor ister istemez.

Buckman'ın gelmesini diğer 4 yabancının çok kaliteli olacak olmasına bağlıyorum büyük bütçe ayrıldı o isimlere. Jamont Gordon - Domercant - Hawkins dış 3'lüsü kurulmaya çalışıyor ve onun için de transferlerden bir tanesinin ucuz olması şaşırtmadı beni.

eğer Gordon - Domercant - Hawkins üçlüsünü bir araya getirirsek
sağlam bir 5 numara ile çok iyi bir takım oluruz
4 numarada zaten ersin dağlı ve ilkan var
bence de Buckman transferi beklentileri karşılamasa da kötü bir hamle olarak görmüyorum

İçimden bir ses Ergin hocanın istediği hiçbir transferin yapılamadığını ve kendisinin de bundan rahatsız olduğunu söylüyor:)

Sanırım bir tek Dudley'i istedi aldık.Bonsu'dan da vazgeçersek enteresan bir yolculuğa çıkmış olacağız.Umarım hiçbir tatsızlık çıkmadan bir an evvel hallederiz yabancıları.

Jonathan Gibson neler yapıyor? O da Boston'da çıkıyordu..

boston maçlarının ancak özetlerini izleyebildim nba tv'de. orada istatistikleri de göz önünde bulundurdugumda öna çıkan adam bu seneki draftları sullinger...

yalnız ciddi ciddi morrison ergin hocanın aklına gelmeli diye düşünmeye başladım...zira morrison şeker hastası oldugu için naparsa yapsın nba'de kendine yer bulamayacaktır o kadar yüksek maç temposunu kaldıramaz diye düşünüyorum...

hatta shipp eski yerine iki numaraya dönsün. gordon-shipp-morrison-buckman-veremeenko gibi bir yabancı skalamız olabilir...

engin-shipp-morrison-buckman-furkan
gordon-göksenin-cenk-dudley-veremeenko gibi bir rotasyonla ciddi fizikli ve kuvvetli rotasyonlar kurabilir...

Buckman'a 400bin Tofaş'a 200bin dolar ödeyecekmişiz. Domercant da 1.4 Milyon dolara tamammış. İş FIBA'ya gidecekmiş 150bin serbest kalma bedeli ödencekmiş. Jamont Gordon Maccabi ve Malaga'nın da istemesine rağmen bizi seçmiş ve o da 1.4 milyon dolar alacakmış. Hawkins'e 1.3 önermişiz Ülker ise 1.5 veriyormuş. Bonservisine ise 750bin vermek istiyormuşuz. Nevzat Dindar'ın 2 üst düzey yönetici ve profesyonelden teyit ettirdim dediği haberler bunlar.

@nevzatdindar
1.TOFAS'tan Buckman 400 bin dolara ok..Kulubu 200 bin dolar alacak..

@nevzatdindar
2. Domercant da tamam..1.4 milyon dolar alacak..Unics Kazanli oyuncunun durumu FIBA'ya tasinacak..150 bin dolar serbest kalma bedeli..

‏@nevzatdindar
3. CSKA'li jamont Gordon maccabi ve malaganin da istemesine karsin GS'yi secti..1.4 milyon dolar alacak.

@nevzatdindar
4. David Hawkins'e onerilen rakam 1.3 milyon dolara cikartildi..FB ise 1.5 veriyor..GS bonservisi icin 750 bin dolar vermek istiyor..

@nevzatdindar
Rakamlar ve oyuncular birebir dogrudur..iki ust duzey yoneticiden ve profesyonelden teyit edilmistir..

Ben açıkcası Buckmanın Ersin-İlkan ın yanına iyi bir oyuncu olacağı kanaatindeyim ancak bu sene takım biraz daha geniş rotasyonla oynayacak gibi duruyor. Sonuçta ilkan atletik daha zıplayan bir oyuncu boyu 2.05 ama ince buckmana göre. İlkan buckman 4 numaranın ana rotasyonuna yetebilir bence. Ergin hoca zaten dar rotasyon seviyor ama diğer mevkilerde mecburen rotasyona gidecek. Ayrıca elimizde 4.5 numara bir ersin dağlı var yani 2 5 numaranın kötü olduğu zaman 5 oynatırız. 4 numaralar dar rotasyonda oynar. Bu arada lakovicin kontratı kapalı yollanmaya çalışılıyor ancak kaladabilir bu durumda shipp 3 de kalır bizde iyi bir 5 numara transferiyle kapatırız transferi. Ki şahsen lakovicin ergin hocanın elinde çok faydalı olacağını düşünmekteyim. Bu arada buckman a biraz daha değinecek olursam yüksek post 3 pts. kalın ribaundu var skorer 1e1 oynar. Yani bence ciddi potansiyelli bir adam yaşı kaç olursa olsun.

Eğer ki Jamont Gordon ve Domercant hamleleri gelirse ben açıkçası Hawkins'i gereksiz bulurum.3 numaraya savunması daha iyi olan,saf şutör özellikleri; ball handling özelliğinden çok daha üstün olan,pis işleri halleden bir oyuncu almalıyız düşüncesindeyim.Hani 12 sayı ortalama ile değil de 8-10 sayı 4-5 ribaund 1 top çalma ile oynasa kafi.Örneğin şutunu bir üst seviyeye çıkarmış bir Shipp:)

Hawkins de yukardaki habere bakarsak Fenerbahçe'ye gider.Hem parası daha iyi hem de EL oynayacakken tercih etmesi zor bizi.Gordon,Domercant,Shipp üçlüsü bence rahatlıkla ligi ve Eurocup'ı götürecektir.Buckman ve gelecek kaliteli bir 5 numara ile (muhtemelen NBA'den gelebilir) bence yeniden yeşerebilir sararan yapraklar bu şubedeki:)

buckman bence iyi bir hamle değil ilkanın sürelerini çalacağı kesin...macvan-velickovic i alamıyorsak ben antalya BB deki stevan jelovac ı tercih ederdim 23 yasında ort.17 dk süreyle 11.8 sayı 4.6 ribaund ortalaması ve 2 sayıda %60.4 3 sayıda %36.8 ile oynamış bence iyi bir 4 numara olabilir...iyi süreler aldığı gs-fb-bjk-efes maçlarında en az 15 sayı(bize karşı)...transfer oldumu bilmiyorum ama bence çok potansiyalli bir isim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...