Gordon'u gönderen şube Shipp'te taraftarı hiç takmaz.. Oktay Mahmuti'yi gönderen yönetim Shipp'i hiç sallamaz..
Şubeden biri açıklama yapsa ya çok mu zor shipp hakkında. Belki başvuruyu geçen sene yapmıştır.
Arkadaşlar unutmayınki Shipp Oktay MAHMUTİ'nin savunma düzeni içinde iş yapan, çöpçü tabir edeceğimiz türde pis işleri yapabilen bir isimdi ama sizlerde hak verirsinizki her koçun oyun düzeni aynı değil , oynamak istediği kurgu farklıdır ve Ergin ATAMAN '' kendi takımını '' oluşturmak istiyor.
Şutuna güvenen bir isim değil Shipp daha çok savunma ve ribaunt katkısı ile ön plana çıkıyor.
Shipp sakatlıktan sonra ne vereceği kesin değil.
mahmuti'nin düzeninde savunmasıyla ön plana çıktı...kendin söylüyorsun...yoksa bu adam türkiye'ye ilk geldigi sezon sayı kralı oldu...
kendine hücumda sorumluluk verildiginde çatır çatır üstüne düşeni yapıyor...bunu sakatlanmadan önce 2-3 aylık dönemde fazlasıyla gördük...
Shipp hücum yönünde çatır çatır üstüne düşeni yaptığını ben, pek fazla birkaç maç dışında göremedim maalesef. Şut atmaya çekinen bir yapıdaydı. İşleyen çarkın önemli dişlerinden birisiydi ama hiçbir zaman sıkışan kısırlaşan hücum oyunlarında ön plana çıkamadı.
Gordon oyun sıkıştığında bu kuralı geçersiz kılıyordu neyse benim için hücumda güvenilecek bir isim değildir Shipp ama diğer yönleriyle tercih edilebilir ama sakatlık ve 6 aylık bir süre basketbol da olduğunuz yerden gerilere götürebilir bence teknik ekip Shipp konusunda planları arasında düşünmüyordur.mahmuti'nin hücum düzeni bir oyuncunun topu alıp tek başına hücumu bitirmesine izin vermiyordu...
Shipp'e siz ne rol verirseniz onu oynayacak kapasitede bir oyuncu.İster Oktay hoca gibi takım oyuncusu yaparsınız ribaund alır,sert savunma yapar,set hücümu üstünden şut atar ya da özgür bırakırsınız kendi şutunu yaratır,penetresini kullanır sayı atar ya da faul alır.Böyle çok yönlü bir oyuncuyu bırakmamak lazım
Solomon BJk ile anlaşırsa BJK 1 numaraya iyi bir oyuncu bulmuş olur.
Efes >> Farmar
BJK >> Solomon?
FBÜ >> McCalebb?
GS >> ??
Bakalım biz bunlara yanıt olarak Jamont Gordon mu diyeceğiz