Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar unutmayınki Shipp Oktay MAHMUTİ'nin savunma düzeni içinde iş yapan, çöpçü tabir edeceğimiz türde pis işleri yapabilen bir isimdi ama sizlerde hak verirsinizki her koçun oyun düzeni aynı değil , oynamak istediği kurgu farklıdır ve Ergin ATAMAN '' kendi takımını '' oluşturmak istiyor.

Şutuna güvenen bir isim değil Shipp daha çok savunma ve ribaunt katkısı ile ön plana çıkıyor.

Shipp sakatlıktan sonra ne vereceği kesin değil.

Arkadaşlar unutmayınki Shipp Oktay MAHMUTİ'nin savunma düzeni içinde iş yapan, çöpçü tabir edeceğimiz türde pis işleri yapabilen bir isimdi ama sizlerde hak verirsinizki her koçun oyun düzeni aynı değil , oynamak istediği kurgu farklıdır ve Ergin ATAMAN '' kendi takımını '' oluşturmak istiyor.

Şutuna güvenen bir isim değil Shipp daha çok savunma ve ribaunt katkısı ile ön plana çıkıyor.

Shipp sakatlıktan sonra ne vereceği kesin değil.

mahmuti'nin düzeninde savunmasıyla ön plana çıktı...kendin söylüyorsun...yoksa bu adam türkiye'ye ilk geldigi sezon sayı kralı oldu...

kendine hücumda sorumluluk verildiginde çatır çatır üstüne düşeni yapıyor...bunu sakatlanmadan önce 2-3 aylık dönemde fazlasıyla gördük...

mahmuti'nin düzeninde savunmasıyla ön plana çıktı...kendin söylüyorsun...yoksa bu adam türkiye'ye ilk geldigi sezon sayı kralı oldu...

kendine hücumda sorumluluk verildiginde çatır çatır üstüne düşeni yapıyor...bunu sakatlanmadan önce 2-3 aylık dönemde fazlasıyla gördük...

Shipp hücum yönünde çatır çatır üstüne düşeni yaptığını ben, pek fazla birkaç maç dışında göremedim maalesef. Şut atmaya çekinen bir yapıdaydı. İşleyen çarkın önemli dişlerinden birisiydi ama hiçbir zaman sıkışan kısırlaşan hücum oyunlarında ön plana çıkamadı.

Shipp hücum yönünde çatır çatır üstüne düşeni yaptığını ben, pek fazla birkaç maç dışında göremedim maalesef. Şut atmaya çekinen bir yapıdaydı. İşleyen çarkın önemli dişlerinden birisiydi ama hiçbir zaman sıkışan kısırlaşan hücum oyunlarında ön plana çıkamadı.

mahmuti'nin hücum düzeni bir oyuncunun topu alıp tek başına hücumu bitirmesine izin vermiyordu...özelikle son dönemde shipp'in çok istikrarlı şut attıgını düşünüyorum...ki orta mesafe şutu ve penetresi zaten her zaman iyiydi...

mahmuti'nin hücum düzeni bir oyuncunun topu alıp tek başına hücumu bitirmesine izin vermiyordu...
Gordon oyun sıkıştığında bu kuralı geçersiz kılıyordu neyse benim için hücumda güvenilecek bir isim değildir Shipp ama diğer yönleriyle tercih edilebilir ama sakatlık ve 6 aylık bir süre basketbol da olduğunuz yerden gerilere götürebilir bence teknik ekip Shipp konusunda planları arasında düşünmüyordur.

Shipp'e siz ne rol verirseniz onu oynayacak kapasitede bir oyuncu.İster Oktay hoca gibi takım oyuncusu yaparsınız ribaund alır,sert savunma yapar,set hücümu üstünden şut atar ya da özgür bırakırsınız kendi şutunu yaratır,penetresini kullanır sayı atar ya da faul alır.Böyle çok yönlü bir oyuncuyu bırakmamak lazım

Murat Özyer demin NTV Spor Radyo'ya bağlandı, söylediklerinin sadece bir bölümünü dinleyebildim ama yakaladıklarım;

- Ergin Ataman, Domercant'i çok istiyor. Görüşmeler devam ediyor ve kulübüyle olan sorun çözülmeye çalışılıyor.
- Hawkins için de görüşmeler devam ediyor, pek çok özelliğinden dolayı koç onu da takımda görmeyi çok arzuluyor. Oyuncuyla anlaşma aşamasına gelebilirsek kulübüyle de çıkış ücreti konusunda görüşeceğiz.
- Bonsu için daha önce verdiğimiz teklif geri çekildi.

Shipp'e siz ne rol verirseniz onu oynayacak kapasitede bir oyuncu.İster Oktay hoca gibi takım oyuncusu yaparsınız ribaund alır,sert savunma yapar,set hücümu üstünden şut atar ya da özgür bırakırsınız kendi şutunu yaratır,penetresini kullanır sayı atar ya da faul alır.Böyle çok yönlü bir oyuncuyu bırakmamak lazım

Tabiki Shipp yaptıklarıyla bu söylediklerini ispatladı zaten. Buradaki can alıcı nokta şu: Shipp'e rol mu verilecek yol mu verilecek?

Gordon ve domercant gelecekse ne gerek var hawkinse shipp kalsin takimin ruhudur mucadelesi azmi savunmasi ribaundu muazzam bir isim. hawkinse verilecek parayi uzuna ayirsinlar. 1-2-3 numaralar gordon-domercant-shipp gayet tatmin edici

Shipp sakatlanmasaydı Hawkins sevdamız olmazdı gibi geliyor.. Shipp çok önemli bir oyuncu, şutuna güvenmemesi hocanın taktiğindendi.. Shipp'in bir takıma vereceği katkıyı Avrupa'da çok fazla oyuncu veremez.. Her sistemde de rahat oynar ki sayı kralı olarak geldi..

Solomon BJk ile anlaşırsa BJK 1 numaraya iyi bir oyuncu bulmuş olur.

Efes >> Farmar
BJK >> Solomon?
FBÜ >> McCalebb?
GS >> ??
Bakalım biz bunlara yanıt olarak Jamont Gordon mu diyeceğiz

engin atsür-ender-jamont gordon(Sundiata Gaines)
göksenin-hawkins(Shipp)
cenk akyol-Domercant(blake schillb)
E.Dudley-İlkan-Macvan(Buckman)
Furkan Aldemir-Aleks Maric(veremeenko)
Bence iyi bir kadro olucaktır Lampe-jaycee carroll falan çok zor almamız bence ....

Shipp'i seviyoruz, bana göre de takımda kalmayı hak ediyor. Ancak bu hak etme ile alakalı bir durum değil. Eğer Ergin Ataman kendi sisteminde orada daha farklı özelliklere sahip bir isim düşünüyorsa yapacak bir şey yok. Sırf hak etti diye Ergin Ataman'ın kafasında bulunmayan bir Shipp'i kadroda tutup, sene boyu hem onun verimini düşürmenin, hem de takımı sisteme daha iyi uyacak bir bireyden mahrum bırakmanın mantığı yok.

Bana kalırsa eğer 1-2 numaramız Jamont ile Domercant ise 3 numarada Hawkins gibi topa hükmetmeyi seven, oyunu yönlendirmeyi seven bir oyuncudan ziyade ceza şutları kesen, savunması iyi bir oyuncu tercih ederim. Ama Ergin Ataman böyle düşünmüyorsa, Jamont-Domercant-Hawkins 3'lüsü ile hücum yaratıcılığı ve gücü max. bir takım yaratmak istiyorsa, Ergin Ataman'a ve kafasındaki düşüncelere saygı duymak gerekir.

Efes >> Farmar
BJK >> Solomon?
FBÜ >> McCalebb?
GS >> ??

Farmar maccabi sisteminde çok iyi işleyen parçalardan biriydi, iyi oyuncu ama efeste ne yapacağı muamma

Solomon fenerbahçenin şampiyon kadrosunun en iyisiydi ama çok sorunlu bir oyuncu
Şu an ne durumda ve ne vereceği muamma

McCalebb büyük ihtimalle nba gidicek

eğer j.gordon u alabilersek
ender-engin-gordon üçlüsü bence ligin en iyi 1 numara poziyonu bizde olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...