Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İlkan gibi bir oyuncuyu silebilecek hatta farkında olmayacak bir hoca olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki milli takıma kadar yükseldi. Bence bu seneye damgasını varabilir. Yeterki Furkan'a verilen şans onada verilsin

vidmar'da beşiktaş ile anlaşmış,bu sene takıma çok iyi bir pivot transferi bekliyorum,umarım uzun zamandır eksiğini çektiğimiz dominant bir pivot alırlar,kısa transferinide yakın zamanda sonuçlanırsa ergin hocanın sayesinde arzuladığımız başarılara ulaşabiliriz...

vidmar'ı alıp türk statüsünde oynatmalıydık...beşiktaş çok dogru bir hamle yaptı...

Buckman konusunda kafama takılan bir iki şey var. Öncelikle Buckman'ın Erceg ile ayrımını yapmak gerekiyor. Erceg 4 numarada daha hareketli, drive silahı da olan, genelde skorunu hareketliyken üretebilen bir isimdi. Buckman ise skorunu ya yay gerisinden, ya da alçak posttan üreten bir isim. Yani işin hücum kısmında yay gerisi hariç pek ortak özellikleri olduğunu düşünmüyorum.

Bunun dışında Buckman transferi, eğer söylendiği gibi Macvan transferi ile birlikte yapılacaksa, bir soru işareti de buraya koyabiliriz. İkisi de orjini, 5 numara olan oyuncular değil. Özellikle Macvan saf bir 4 numara ve stil olarak da Erceg'e daha yakın bir isim Buckman'a göre. Ancak ikisinin de kadroya katılması durumunda 4 numara rotasyonunda bir şişkinlik oluyor. Şöyle bir rotasyon koyabiliriz ortaya:

PF: Macvan / Buckman / İlkan
C: Furkan / Dudley / Sertaç

Dudley geçen sene sertlik olarak Beşiktaş'a çok katkı verdi ancak ben onun da uzun süre 5 numarada oynayabileceğini sanmıyorum. Fiziğiyle, orta mesafesiyle 4 numara için daha uygun bir uzun. Buckman yerine Dorsey gibi, N'Dong gibi atletik bir pota altı savunucusunu tercih ederim açıkçası.

Sözün özü yukarıda saydığım altılı kağıt üzerinde iyi bir uzun rotasyonu gibi gözükse de pek dengeli değil gibi gözüküyor. Fakat herşeye rağmen Macvan Eurocup'ta oynarken alabileceğimiz en iyi uzunlardan biri, umarım söylentiler doğrudur.

Edit: Bu arada Morrison'un yaz ligi performansı yanıltmasın, ilk draft edildiğinde de çok önemli bir skorer olarak lanse ediliyordu ancak bir türlü NCAA/Summer League seviyesinden bi' üst seviyeye çıkamadı. Muhtemelen seneye kendisine NBDL'de bir yer bulur çünkü kendisi için en uygun yer ne NBA, ne de Avrupa.

macvanı alıyorsak alalım ama alamıyorsak bence 4 numara transferini bırakıp... furkan-ilkan-dudley yeterli deyip 2 tane pivot almalıyız mesela Ndong+dorsey müthiş hamle olurlar...hem furkanın da 4 oynaması gerekiyor bence artık...
engin-ender-j.gordon
göksenin-domercant
hawkins-cenk
furkan-ilkan-dudley
Ndong-Dorsey

Bende hem Dorsey hemde N'Dong gibi 2 atletik uzun alınmasından yanayım.Aşağıdaki kadroyla Eurocup ve ligin 1 numaralı favorisi oluruz...

Ender-Engin-Gordon
Göksenin - Domercant
Cenk - Hawkins
Dudley-İlkan-Buckman
Furkan-Dorsey-N'Dong

Hawkins Emir'i Gordon'u ve Vujacic'i ezip geçtiği için playofflarda insan tabi Hawkins'e meylediyor hafiften. senenin ortasında kimi zaman altıncı yabancı durumuna düşmüştü Hawkins ama uyum sorununu hallettikten sonraki performansı fazlasıyla yeter. Yine aynı oyunculara karşı oynayacağını düşünürsek ligde iyi bir tercih. Ayrıca Hawkins'in kariyerinin en kötü dönemi bence Bjk ile geçirdiği sezonun ilk yarısıydı. Umarım bize gelince Playoffları beklemez..

Seneye şampiyon olamayınca ne Hawkins kalır taraftarın gönlünde ne Jamont Gordon ne de Domercant. Merak etmeyin. ;)

Buarad beşiktaş Cevher Özerle sözleşme imzalamış . Sanırım kontratı devam ediyordu bonservis alındı mı acaba ya da hawkins için bir indirim yaparlar mıyki ?_

Seneye şampiyon olamayınca ne Hawkins kalır taraftarın gönlünde ne Jamont Gordon ne de Domercant. Merak etmeyin. ;)

Bizim gönlümüzde kimin kaldığından çok yönetimin neyi uygun gördüğü önemli.

- kendi adıma konuşayım:

Yönetime kızgınım, çünkü çok güzel bir sinerji yaratılmıştı bitirdiler. Bugün konuşulan transferler bile insanları çok fazla heyecanlandırmıyor. Seneye tribünler süper olacak bu transferle coşacağız diye mesaj atan bir tek kimse yok. Şampiyon olsak bile geçtiğimiz iki sezonda şampiyon olsak sevineceğimizden fazla sevinmeyeceğiz bu açık.

Aynı zamanda, Galatasaray'ın geçtiğimiz sezonki oyuncuları ve hocası her zaman kalbimin bir köşesinde kalacak. Onlar için yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Lakin onlar da profesyonel hayatın gereği bir takımla anlaştılar ve seneye rakibimiz. belki seneye Efes'in iç saha maçlarında Gordon ve Mahmuti'nin oturduğu bench'in arkasından zamanım olursa maç izleme zevkine varabilirim.

Sıkı bir Galatasaraylıyım her ne kadar kırılsam da darılsam da yönetime kızsam da elime gazeteyi alınca veya intermet sitelerinde dolaşınca Galatasaray basketbol haberlerini hemen okumak istiyorum. Bu başka bir duygu insanın sevdiğinden uzaklaşıp tekrar ona irtica etmesi gibi. Aldığım bir karar var bu sene salona gitmeyeceğim. Ama gönlüm de bu takımı izlememeye hiç el vermiyor. Çok sinirlendiğim dönemler oldu hoca gönderildiğinde bir daha Galatasarayla ilgili hiçbir basketbol haberi okumayacağım dedim foruma da gelmem dedim ama Galatasaraylılık farklı bir şey beceremedim.

Bize bu duyguları yaşatan yönetim ne yaparsa yapsın kimi getirirse getirsin geçen senelerdeki sıcaklığı oluşturamayacak. Geçen sene Cska'nın iç saha maçlarını izlerken şunu fark ettim ki adamlar en iyi kadroyu kurmuş en iyi basketbolu oynuyorlar setleri eksiksiz oynuyorlar ama taraftar put çünkü sıcaklık yok kenetlenme yok taraftar arasında basket olunca alkışlıyorlar ayağa bile nadir kalkıyorlardı. Paranın yüzü soğuktur derler ya hani o mesele. Bizde ise kazandığımız en basit maç bile ne kadar keyifli bir hal alıyordu. Ve'l-hasıl-ı kelam biz yine bu takımı destekleriz ama her şey eskisi gibi olur mu çok zor bence.

Başkan futbolda olduğu gibi basketbolada yatırım yapacak anlaşılan.

Bende bu ergin atamana karşı inanılmaz bir inanç var sanki bu yıl bu şampiyonluk olayını başaracak gibi taraftarda umarım oktay hocaya verdiği desteği ergin atamanada verir. Çünkü ergin ataman euroligde mücadele etmek varken bize gelmesini büyük fedakarlık olarak nitelendiriyorum.

Bir gordon gider bin gordon gelir misali=D (Geçen yıl bizde oynayan gordon efese gitti bu yıl )

Herkese çok selam gönderiyorum ancak hedefimizi 7-8. lik olarak gören taraftarlara da Jamont transferi vesilesiyle bir tane bile selam vermiyorum buradan. Diğer transferler de gelince şampiyon olmamız için hiç bir engel kalmayacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...