Buckman konusunda kafama takılan bir iki şey var. Öncelikle Buckman'ın Erceg ile ayrımını yapmak gerekiyor. Erceg 4 numarada daha hareketli, drive silahı da olan, genelde skorunu hareketliyken üretebilen bir isimdi. Buckman ise skorunu ya yay gerisinden, ya da alçak posttan üreten bir isim. Yani işin hücum kısmında yay gerisi hariç pek ortak özellikleri olduğunu düşünmüyorum.
Bunun dışında Buckman transferi, eğer söylendiği gibi Macvan transferi ile birlikte yapılacaksa, bir soru işareti de buraya koyabiliriz. İkisi de orjini, 5 numara olan oyuncular değil. Özellikle Macvan saf bir 4 numara ve stil olarak da Erceg'e daha yakın bir isim Buckman'a göre. Ancak ikisinin de kadroya katılması durumunda 4 numara rotasyonunda bir şişkinlik oluyor. Şöyle bir rotasyon koyabiliriz ortaya:
PF: Macvan / Buckman / İlkan
C: Furkan / Dudley / Sertaç
Dudley geçen sene sertlik olarak Beşiktaş'a çok katkı verdi ancak ben onun da uzun süre 5 numarada oynayabileceğini sanmıyorum. Fiziğiyle, orta mesafesiyle 4 numara için daha uygun bir uzun. Buckman yerine Dorsey gibi, N'Dong gibi atletik bir pota altı savunucusunu tercih ederim açıkçası.
Sözün özü yukarıda saydığım altılı kağıt üzerinde iyi bir uzun rotasyonu gibi gözükse de pek dengeli değil gibi gözüküyor. Fakat herşeye rağmen Macvan Eurocup'ta oynarken alabileceğimiz en iyi uzunlardan biri, umarım söylentiler doğrudur.
Edit: Bu arada Morrison'un yaz ligi performansı yanıltmasın, ilk draft edildiğinde de çok önemli bir skorer olarak lanse ediliyordu ancak bir türlü NCAA/Summer League seviyesinden bi' üst seviyeye çıkamadı. Muhtemelen seneye kendisine NBDL'de bir yer bulur çünkü kendisi için en uygun yer ne NBA, ne de Avrupa.