Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Shved ve Kirilenko çok büyük kayıp CSKA için yerleri kolay kolay dolmaz. Bizim radarımızda olduğu söylenen birisi daha gitti ve listede artık belli ama listeden ziyade kimlerin geleceği belli takımımıza Domercant - Hawkins - Buckman - Macvan . . .

Arroyo'nun kariyerinin çok kötü zamanında geldiği bir gerçekti tabi ki piyasası daha az şu anki Delfino'dan. Arroyo Nba'de en kötü takımlarda bile oynayamayacak derecedeydi kontrat bulamadı yahu adam 1 milyon dolarlık bile ki para saçılıyo Nba'de. Delfino ise çok iyi bir dönemde şu an, Khimky'ye geldiğinde senelik 4 milyon dolara yakın para almıştı ,Nba'de piyasası olan bir adam Delfino.

Arroyo Delfino'yu dörde katlar ve bütün Avrupa kendisini isterken o Beşiktaş'a geldi. Benim hatam pardon. Arroyo'yu bir anda düşünememişim.

Bu kadar ciddi bir forumda hakikaten Arroyo ve Delfino mu karşılaştırılıyor. Yapmayın arkadaşlar Allah aşkına. Arroyo iyidir hoştur da Delfino bu yani ayıp oluyor :)

Mahmutinin son transferleri çıtayı çok düşürmüş. Beşiktaş geçen sene Eurochallenge oynarken getirdi Arroyoyu. Arroyonun kariyeri daha mı azdı Delfinodan?Ergin hoca isterse getirir Delfinoyu.

Mahmuti öncesi NBA yıldızları kapımızda yatıyordu, Mahmuti sonrası NBA orta düzey oyuncuları lüks geliyor..
Çıtamızı eskiye çekelim.. Ben 2 numaraya Kobe'yi istiyorum..

Mahmuti öncesi NBA yıldızları kapımızda yatıyordu, Mahmuti sonrası NBA orta düzey oyuncuları lüks geliyor..

Kobe formsuz salla onu. Burada öyle gelip 2 maç oynayıp 3 maç yatacak oyunculara ihtiyacımız yok. Durant hadi bir nebze. Zaten Durant galatasaraylıymış. yatağının nevresimi arı kırımızı parçalıymış :)

Eurolegue oynayan,ligde şampiyonluğa oynayan takımın oyuncusumudu Dedovic ve Savovic? Buna inanıyorsan sorun yok.Ergin Ataman Eurochallenge takımına Erceg,Bonsu,Hawkins,Arroyo gibi isimleri getirdi.Sezon ortasında takımdan kovdukları Morrison oynatmadıkları Kemp bile Mahmuti fanlarının taptığı Shippten daha iyi oyuncu

Bir bakın bakalım Jamont-Domercant-Hawkins-Macvan-Ndong nere Lakovic-Jamon-Shipp-Savovic-Andric nere?

Eurolegue oynayan,ligde şampiyonluğa oynayan takımın oyuncusumudu Dedovic ve Savovic? Buna inanıyorsan sorun yok.Ergin Ataman Eurochallenge takımına Erceg,Bonsu,Hawkins,Arroyo gibi isimleri getirdi.Sezon ortasında takımdan kovdukları Morrison oynatmadıkları Kemp bile Mahmuti fanlarının taptığı Shippten daha iyi oyuncu

Dedovic dediğin adam barcelona oyuncusu.Bizden önce oynadığı virtus roma'da da lider rolünde idi. İlk geldiği maçta hepimizin ağzı açık kalmıştı bjk'ye karşı. Savovic de geldiğinde yanılmıyorsam adriyatik liginin mvpsi ya da sayı kralıydı. Öyle trişkadan alınan oyuncular değildi. ama sonra uyuşmadılar bu takıma.

Dedovic dediğin adam barcelona oyuncusu.Bizden önce oynadığı virtus roma'da da lider rolünde idi. İlk geldiği maçta hepimizin ağzı açık kalmıştı bjk'ye karşı. Savovic de geldiğinde yanılmıyorsam adriyatik liginin mvpsi ya da sayı kralıydı. Öyle trişkadan alınan oyuncular değildi. ama sonra uyuşmadılar bu takıma.

Dedovic'in yetenekli olduğunu ilk geldiğinde söylemiştik, ama yetenekleri doğrultusunda gelişim ve performans gösteren bir oyuncu değildi, bu yüzden de gitti. Ama Savovic gelirken de bizim seviyemizde bir adam değildi, giderken de.

Bir bakın bakalım Jamont-Domercant-Hawkins-Macvan-Ndong nere Lakovic-Jamon-Shipp-Savovic-Andric nere?

Ergin Ataman Eurochallenge takımına getirdiği Erceg, Kemp, Hawkins üçlüsü sezon başında geldi. Arroyo, Bonsu ve Morrison'u sezon ortasında buldular. Morrison'un hiçbir numarasını görmedim ben Beşiktaş'ta. Arroyo ve Bonsu da ilk tercihleri NBA olan oyuncular ki talipleri olsaydı Beşiktaş'ta oynamazlardı. NBA'deki lakavt bittiğinde bile Real Madrid'in falan düştüğü hal ortadayken biz Savovic ile Dedovic'i getirmişiz o kadar büyük bir seçim yanlışı değil bence. Arroyo'nun Beşiktaş'a geldiği ortamda Law Oly'e, Lafayette de Efes'e gitti.

Dediğin adamlara baktığımızda da Jamont dışında hiçbiri gelmedi henüz. Geçen sene Mahmuti de NBA'den Semih Erden ve Pekovic ile görüştüğümüzü açıklamıştı. Yine yanlış hatırlamıyorsam guard konusunda Calderon ile görüşüyorduk, şu İspanya'nın ilk5 başlayan guardı. Ayrıca Jamont ile Jamon'un geçen seneki performanslarını da karşılaştırırsan Jamon açık ara daha iyi diyebiliriz heralde.

NBA de boykot varken geçtiğimiz sezon başında Delfino yu ben çok istemiştim ama Delfino ile kontrat bulamayınca Avrupa da bir sezon geçirip yeniden NBDL dir Summer League dir deneyen oyuncuları kıyaslamak çok yanlış olur. İsteyeni çok olacaktır. Ergin Hoca nın geçtiğimiz sezon yaptığı mecburen bekleyip NBA den düşenleri toplamak olmuştu. Kaldı ki Eurocup tan elenmesi gayet ciddi bir başarısızlıktı. Şahsen Eurocup ta son sekiz oynamayı Eurochallenge da şampiyonluğa tercih ederim.

Bursa da yaşayan, hem Buckman ı hem de geçtiğimiz yıllarda İlkan ı bolca izlemiş biri olarak Macvan dan ise Buckman ı tercih ederim kesinlikle çünkü Macvan nedense hiç beğenmediğim bir oyuncu olmuştur.

Ayrıca burada Andric e bile kendisine faul yapılan pozisyonda Mehmet Yağmur a(kim tutuyordu acaba o esnada) nasıl rebound verdiğine dair eleştiriler yapılıyorsa kimsenin söyleyemediğini söyleyip Furkan ın da geçtiğimiz yıl oldukça vasat bir uzun olduğunu ekleyeyim. Sadece Euroleague de değil ligde de rakip uzunlara pek üstünlük kurduğunu hatırlamıyorum. Önümüzdeki sezon daha fizikli bir kadro kurulacağından reboundlarda daha etkili olacağı kesin ama şu an lig ve Eurocup ta zirve hedefliyorsak yabancı-Furkan-Sertaç rotasyonu çok etkisiz görünüyor. Hele ki bu yabancı burada çok sevilen Dorsey filan olursa vay halimize!

Ergin Ataman ın genç oyuncularla ilgili tasarruplarından anladığım kadarıyla şu geleceğin kadrosu, yapılanma işleri yattı gibi. Dolayısıyla kim kaç dakika alacak, İlkan a süre verilecek mi umurumda değil, zira ben artık somut başarı istiyorum. Oktay Hoca 3 yıllık bir plan kurmuştu ve bu yıl üçüncü yıl olacaktı, kalsaydı ondan da aynı şeyi bekleyecektim, madem gönderdiler ve Ergin Hoca da teklifi kabul etti, o da beklentileri biliyordur.

Hawkins umuyorum ki alınmaz. Clay Anthony Tucker olabilir, Hairston olabilir, Alan Anderson olabilir. Risk alınacaksa Morris Almond, Cartier Martin filan da olabilir. Delfino dan bahsedenler var ama muhtemelen Euroleague oynamadığımızdan şu yazdıklarım bile burun kıvıracaktır. Kısa forvet pozisyonu için ismi geçen en kötü isim Hawkins diye düşünüyorum. Herkes patlama yaptığından bahsetmiş ama bu patlamanın süresi ne, kaç yaşında yapmış, bunları da hesaba katmak lazım. Bana nedense Alex Acker ı hatırlatıyor bazı açılardan.

Beş numara için bence artık 2.10 ya da üzeri, kalıplı bir oyuncu kesinlikle alınmalı. Dorsey, Hawkins, Bonsu gibi yaşı ilerlemiş olduğu halde çıkışta oyuncular yerine belli seviyede kendini ıspatlamış oyuncular takip edilmeli diye düşünüyorum. D'or Fischer çok yerinde olur. NBA den düşenleri beklersek hem garantisi yok hem de uyum sorunu olabilir. NBDL den Brian Butch gibi bir oyuncu bile daha etkili olacaktır. 4 numara için bence Buckman yeterli. Ancak Lampe, Eliyahu, Massey gibi fark yaratabilecek oyuncular da iyi olurdu. Ayrıca sertlik açısından Jack Martinez iki sene önce Panamerica da çok beğendiğim bir oyuncuydu, pota altı oyunları iyi ancak dış atışı kötü.

Daha önce de defalarca kez belirttiğim gibi gönderilmesi gereken ilk oyuncu Lakovic. Diğeri de Shumpert idi ve gitti. Yaşı ve sakatlığına rağmen keşke Ermal bizde olsaydı demeden edemiyorum uzun rotasyonu açısından.

Mahmutinin son transferleri çıtayı çok düşürmüş. Beşiktaş geçen sene Eurochallenge oynarken getirdi Arroyoyu. Arroyonun kariyeri daha mı azdı Delfinodan?Ergin hoca isterse getirir Delfinoyu.

Şu an dahil olmak üzere Aroyyo'yu kim istiyor(du) Onur? Adamın tek talibi Bjk idi oda geldi. Delfino Avrupaya dönüyorum derse kapısına takımlar dizilir. O yüzden mantıklı konuşmak lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...