Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi foruma bakıyorumda herkes birbiriyle muhafelet içinde. Böyle yapmaya ne gerek var ? Çok güzel bir takım kuruyoruz. İnsanlar istesede istemesede bu sene hocamız Ergin Ataman ve guard oyuncularımız Domercant, Hawkins, Gordon olacak. Buckman'ı bende istemem ama hoca istiyor. Galatasaray formasını o adam giyse bile ki hiç istemiyorum Galatasaray'ın renkleri hatrına desteklemek lazım. Destek verelim takıma. Bu kadar muhafelet hiçbir yarar sağlamaz. Düşman gibi yaklaşıyorsunuz birbirinize.. Bu kurduğumuz güzel takımı destekleyelim. Geçmiş geçmişte kaldı.

Benim için benle görüşürken , (ki kendisini seven, oynatan bir koçu varken) çok küçük bir fiyat farkı için bizle görüşmeyi kesip FB ile anlaşıyorsa ve orası vazgeçince bize geliyorsa aman gelmesin derim...
Bu kadar profosyoneli bizi bozar... Sezon içinde sözleşmesini feshedip gitmesin sonra, FÜLKER ihtiyaç duyarsa...

Yahu yazmayayım diye kasıyorum kendimi ama dayanamadım.
Yahu burda yazan bazı arkadaşlar gibi şartlı taraftarlık mı olur ?
Yok takımdan bu gitti , takıma bu geldi. Bu kalmayı hakediyordu gibi saçma durumlar var. Ya siz adam mı tutuyorsunuz , takım mı ?
Ha sizin kafanızda böyle bir GS var ise gidin bilgisayar oyunlarında kendi takımlarınızı kurun . Onu bi güzel destekleyin.
Burda galatasaray besketbol takımından bahsediyoruz , sizin babanızın takımından değil. Biraz kulübe saygınız olsun.
Daha yeni hoca gelmiş takıma ,yeni takım kuruyor. Ortoda hiç bir şey yok hemen eleştiriler.
Yahu önce bir neticeyi görün , adamınj nasıl basketbol oynattığına bakın. takımda ruh var mı ona bakın . En sonda da neticeye bakın da , ona göre hep beraber eleştirelim varsa eleştirecek bir şey.
Bu forum da ki Y kuşağı taraftar topluluğu çok oldukça saçma sapan eleştiriler ve düşünceler olacak.
taraftar demek , bilmem kaç maça ben gittim , yok ben kombine aldım deyip de takıma futursuzca sallamak değil.
Kendinize gelin bre : )

Her şey Galatasaray için , geri kuru lakırdı

Ergin Hoca sanki takım oyunu oynatmayacakta tamamen geçen seneki Fenerbahçe gibi oyuncuların bireysel performansına bakacakmışız gibi konuşuluyor burda. Ama hiç bi zaman öyle bi oyun oynamadı onun takımları. Son örneğide Beşiktaş. Daha yetenekli oyuncuları takım oyunu içinde harmanlamaya çalışmıştır ve geneldede başarılı olmuştur. Oktay Hoca ise şu zamana kadar takımlardaki oyuncu seçimleriyle genellikle yüksek egolu düzen bozacak oyuncu tercih etmeyen bi koç. Shipp ve Jamon Oktay hocanın sisteminde çok fazla iş yapabilecek oyuncular ama tıkandığımız zaman kilit açmaları pek kolay olmuyor. Bu yönden Ergin Hocanın tercihlerini çok doğru buluyorum.

Bu sene Oktay Hocanın şanssızlığı bence Songailanın tutmaması oldu. Oyun yapısı içinde özellikle içeri gömülen takımları açmak için orta mesafe şutlarıyla çok önemliydi sistemde ama tutmadı. Ona rağmen ayakta kaldı takım. Ondan sonraki şanssızlığıda malesef Shipp in sakatlanması oldu. Sonraki süreç oyuncu seçimleri hatalar falan bildiğimiz süreç. Shipp hepimizin çok sevdiği bi oyuncu ama yeni bi düzen var artık ve bu düzen içinde malesef Shipp e yer yok.

Hawkinsin para için Fenerbahçeyi seçmesi olayına takmakta komik geliyor bana. Sonuçta Shipp'e de bizden çok para vermiş olsa Efes veyahut Fenerbahçe oda giderdi. Herkes para için oynuyor. Biz burda ne kadar atıp tutsakta onların küçük hesaplarıda yapmaları lazım çünkü bu paraları her zaman alamıyorlar.

Forum karışmış sakin gençler :) Oktay Hoca da bizimdir Ergin hoca da bizimdir. Sorunun hocalar değil yönetimin tavrı olduğunu söyleyip kapatalım konuyu. İnsanlar 2 sene boyunca aile gibi olan şubenin bir anda saçma sapan bir şekilde dağıtılmasına yeniden yapılanma adı altında sistemin bozulup para saçılıp takım kurulmasına öfkeli. Bizde biliyoruz bu yeni kurulacak kadronun daha yüksek kalitede olduğunu ama bir sistem takımı olacak mı bu muamma. Vefa duygularının bu kadar göz ardı edildiği bir ortamda salonda ne kadar samimi bir ortam oluşacak o soru işareti. Yoksa kimsenin Ergin hocaya Mahmuti'ye söylediği söz yok. Doğrusunu söylemek gerekirse ikisi arasında da pek kalite farkı yok.

Not: Hoca yönetime küfretti diyenler Melo sözkonusu olunca pek de Galatasaraylılık duruşu göstermiyor neden?

Galatasaray Medical Park’ın gelecek sezon kadrosunda düşünmediği Jaka Lakovic’le Unicaja Malaga ilgileniyor.

Takımın başına Jasmin Repesa’yı geçirdikten sonra transfere başlayan Unicaja Malaga, Sarı – Kırmızılılar ile haftasonu masaya oturarak Sloven yıldız için teklifini sunacak. Bir yıl daha kapalı kontratı bulunan Lakovic’in gitmesine engel olmayacak olan Galatasaray Medical Park, böylece kadrosunda yer ve bütçe açacak. Lakovic geçen sezon 10.5 sayı 2.9 asist ortalamasıyla forma giydi. Malaga daha önce Sergi Vidal, Fran Vazquez ve Krunoslav Simon ile sözleşme imzalamıştı.

Galatasaray Medical Park’ın bir diğer ismi Josh Shipp ile de sözleşme yenilenmedi ve başarılı oyuncu serbest kaldı.

* Basketdergisi.com özel haberidir.

Gereksiz ithamlarla ortamı germenin alemi yok. Sakin olmamız lazım.

Asım abinin yorumuna katılıyorum, Oktay hoca da bizim(di), Ergin hoca da. Birlik olup takıma destek vermemiz ve geçen sezonki heyecanı yakalamamız gerekiyor. Yönetimin Oktay hocaya yaptığını unutmalı mıyız peki, asla. En azından ben bu durumu hiç bir zaman kabullenmeyeceğim. Ama Ergin hocaya da destek olacağım elbette. "Galatasaray" gibi ortak bir paydamız var sonuçta. Zamanla taraftarla arasında sağlam bir bağ kuracağına da inanıyorum.

"İşte gerçek Galatasaray taraftarı profili budur. Bunun gerisi yalan olup, fanboyluk barındırır. Bu tür taraftarlar da genellikle Alex De Souza ve Aziz Yıldırım'a tapınan, Antu da takılan taraftar profilinin bire bir aynısıdır. Tuttuğunuz takım Galatasaray ve bu sezon müthiş bir yatırım yapılıyor. Önce maçlar oynansın, başarısızlık halinde çekin kılıçlarınızı, ancak daha maçlar bile oynanmamışken şu eleştirel tutumu anlamaya izan yetmez bence. "

Ya ben Y kuşağına laf ettmiş tim ama bakıyorum , X kuşağında da aynu tutum var.
Sadece ve sadece kendi görüşlerini doğru sayar bunlar. Başkaları onlar için diğerleridir.
Taraf olurlar çünkü , kendi egolarını törpülerler bu sayede.
Takım tutmazlar aslında , kendi egolarını öne çıkarırlar , takım üzerinden.
Akıllı geçinip , aklını kullanmazlar.

Burda galatasaray önemli diyorum kişiler değil. Herkesin birilerini sevip yada sevmeme hakkı var. Ama bunu diler getirirken kurumlar üzerinden değil , hele burda konu Galatasaray ise , kendi nedenlerine göre bunu yapabilir.
Takım mı tutuyorsunuz , bunun için bir neden mi arıyorsunuz ?
Valla benim nedenim Galatasaray ismi başka nedene ihtiyacım yok.

Evet arkadadaşlar , saygıyı kaybetmeyelim.
Aynı fikirde olmaya biliriz , ama aramızda Galata Saraylı olmayan yoktur herhalde.
Farklı fikirde de olsak , tüm yollar Galatasaraya çıkar.
Ben kendi adıma söyleyeyim , benim için sonuç , puan sıralamasındaki yerimiz , kaç kupa aldığımız gibi başarı yada başarızlık çok önemli değil.
Her halikarda Galatasaraylıyım ben. Tabiki bende takımımın başarılı olmasını isterim. bana göre yapılan hatalar var ise bunu dile getiririm. Ama bunları yaparken asla Galatasaraya birilerinin üzerinden laf söylemem.

Önder Bey'in dediği en çok biz destekleriz sözüde bu olsa gerek Ergin Ataman'ın Galatasaray'ı.Forumun düzenini sağlayacak kimseyi kışkırtmayacak kişilerin bunları demesi.Mahmuti Mahmuti diyenlerin onun sözlerini ne çabuk unuttuğu da ortada 'Biz Bir Aileyiz' demişti.X gelir Y gider ama o bench te kim oturuyorsa parkede kim varsa boğazımız yırtılana kadar GALATASARAY diye haykırmak gerekmez mi?

Gordon,Shipp,Mahmuti,Cevher,Tutku vs vs yolları açık olsun başarılar diledik bitti artık önümüze bakalım 2 yıllık başarının devamını getirmeye bakalım artık.

Canım sıkkın olduğunda bu foruma girip okuyorum yazıyorum (facebook kullanmıyorum örneğin ) eğleniyorum daha doğrusu.Herkesin arma sevdalısı olduğu ortak payda da ama artık istemiyorum buraya girmeyi herkes gergin.

Biraz ağır olacak ama gidin Efes taraftarı olun artık istemiyorsanız isimleri !

Sezon başlayınca yaşanacakları düşünüyorum da bu tarz yazılar beni güldürüyor. He gülüm biz Efesliyiz. Onu destekliyecez.

Kurulan kadro ya bakınca insan ister istemez heyecanlanıyor. Jamont-Domercant-Hawkins (keşke Shipp kalsaydı) ile kurulan yabancı kısa ratasyonu kusursuz. Pota altı için ismi geçen Macvan yanına da daha savunma ağırlıklı bir 5 numara ile ligin favorisi olucağımızı düşünüyorum.
Kendi adıma son kez Ergin hoca hakkında yazayım. Kendisini sevmem. Bizi şampiyon yapsa da seveceğimi düşünmüyorum. Ama Galatasaray koçu olarak kendi adıma desteğim sonsuz. oktay hoca Efes ile İpekçiye gelir inanılmaz bir destek alır. Sonra onlara salonu dar edip tekrar alkışlayarak göndeririz. İnsanların vefa duygularını başka yönlere çekmeyin. Evet kızgınlıkla bazen aşırıya kaçan arkadaşlar oluyor. Ama inanın '' asolan Galatasaray'' cılar kadar tiksinç değiller.
Son olarak Ergin ataman ile şampiyonluk ya da benim için asıl önemli olan Euroleague'yi yakalamak üzere.

Benim anlayamadığım nokta onca şeye sabretmiş taraftarın olanlardan tek sorumluyu Ergin Ataman gibi göstermek daha parkeye çıkmadan kredisi konuşuluyor orda burda.3 hafta galibiyet serisi gelse ne Gordon ne de Mahmuti muhabbeti döner ortada.

Kaan Bey'in de dediği gibi kısa rotasyonumuz kusursuz olacak gibi gözüküyor.Yerli rotasyonumuz çok çok iyi rakiplerimize göre.Son olarak maliyet hesapları yapılıyor hem futbolda hem de basketbolda bunların hesabı kitabı yapılmıştır yönetim tarafından bizim kafamızı yormaya gerek yok diye düşünüyorum bu kadar.

Siz oradaki ince çizgiyi bir türlü göremiyorsunuz. Orada aslında yönetime sitem var. Eğer kurduğun ve övüündüğün yapıyı işler yolunda giderken il başarısızlıkta (ki yarı final) yıkarsan buradaki insanlar da bunun sonrasında başarı kıstasını şampiyonluk olarak koyarlar. Sonunda şampiyon olamazsak tepkiyi Ergin hocadan çok yönetim çekecektir.
Benim ve çoğunluğun Ergin ocadan beklentisi şampiyonluktan öte karakteri olan bir takım yaratması ve elinde bulunan gençleri dar rotasyon diyerek köreltmemesi. Yani giderken arkasında enkaz bırakmaması.

Domercant’tan şartlı imza

Sarı-kırmızılılar, Henry Domercant ile 1.3 milyon dolardan 1+1 yıllık ön sözleşme imzaladı. Rus ekibi de ikna edildiği anda 31 yaşındaki şutör Aslan olacak.

TAKIMIN başına Ergin Ataman’ı getirdikten sonra yeniden yapılanmaya giden G.Saray Medical Park, Unics Kazan’ın 31 yaşındaki ABD’li yıldızı Henry Domercant’le 1.3 milyon dolardan 1+1 yıllık ön sözleşme imzaladı. Bu sezon Eurolig’e katılmak için ön eleme oynayacak olan Rus ekibi, 7 Ağustos’a kadar Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanamazsa Domercant, sözleşmesi gereği 150 bin dolara serbest kalacak. 31 yaşındaki şutör guardın bonservisi bu tarihe kadar verilmezse G.Saray kontratında bulunan opsiyonu kullanarak Domercant’e sarı-kırmızılı formayı giydirecek.

HAWKINS AN MESELESİ

KADROSUNU F.Bahçe Ülker’den Engin Atsür, Anadolu Efes’ten Cenk Akyol, Beşiktaş’tan Ersin Dağlı ve CSKA Moskova’dan Jamont Gordon’la takviye eden Aslan, David Hawkins’le de imza aşamasında. Ataman’ın direkt görüşüp anlaştığı 30 yaşındaki oyuncunun bonservisi için siyah-beyazlılarla 750 bin dolar olan serbest kalma maddesi için 500 bin dolar önerip beklemeye geçti. F.Bahçe’nin aradan çekilmesiyle Hawkins konusunda yalnız kalan G.Saray’ın 30 yaşındaki yıldızla da yakın zamanda resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

CİMBOM’DA pivot konusunda ise ibre bonservisi Maccabi’de olan Milan Macvan’a döndü. Geçen sezon Partizan’da 15.3 sayı ve 8.2 ribaunt ortalamaları tutturan Sırp pivot için G.Saraylı yetkililerin yakın zamanda İsrail ekibiyle görüşmelere başlayacağı bildirildi.

@caglartorun

Henry Domercant ile ön protokol imzalandı, 1+1. Buckman'ın ardından G.Saray'ın 2. ön sözleşmesi. Sorunlar çözülünce resmi imzalar atılacak.

Bu arada hazırlıklar kapsamında katılacağımız ilk turnuva da belli olmuş : Uluslararası Rixos Turnuvası’

Antalya’da 12-16 Eylül’de 5.’si düzenlenecek Uluslararası Rixos Turnuvası’nda takımlar belli oldu.

Dev turnuvada, Euroleague ekipleri Anadolu Efes, Beşiktaş, Unics Kazan’ın yanısıra Eurocup takımları Galatasaray Medical Park, Banvit ve Cibona Zagreb mücadele edecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...