Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jamont, Macvan ve alınırsa Hawkins bence işin skor yönünü götürürler, Furkan'ın 40 dakika oynayacağını düşünmüyorsun herhalde.

Skor yönünden kısa oyunculardan verim alacağız her zaman Domercant'in de geldiğini düşünürsek yerli olarak Cenk Engin gibi oyuncular var skor konusunda aşağı kalmayız. Macvan gerektiği yerde 5 numara oynar 4 için İlkan oynar bazı dönemlerde Furkan da bu kadar yorulmamış olur hatta Dudley var o bile oynar 5 numarada. Uzun rotasyonunda sıkıntımız olmayacak hiçbir şekilde Macvan-İlkan-Furkan-Ervin Dudley-Dorsey veya N'dong ben hala N'dong'un gelmesinden yanayım.

Furkan - Dorsey ikilisiyle pota altı savunmasında aşarız, bu ikilinin alacakları ribaundlarla da açık saha oyununu çok iyi oynarız ki Ataman da bunu istiyordur tahminen.

NDong gelirse savunulması hemen hemen imkansız bir takım oluruz. Sırf hücumdaki opsiyonlarımız topu pota altına indirmek, 4 numaranın orta veya uzun mesafe şutlarını kullanmak, Domercant / Hawkins / kalırsa Jaka üçlüsünün dış şutunu yaratmak, dış şut tehditlerini artırıp Jamont'un potayı zorlamasını sağlamak gibi opsiyonlarımız olur.

Ben her iki ismi de onaylarım ancak NDong tecrübesiyle bize level atlatır bence.

N'Dong büyük bir tecrübe, rakip için oyun içinde görmesi bile yeterli olur psikolojik olarak üstünlük sağlamasına. Harika bir hamle olur umarım gerçekleşir. Furkan için iyi bir eğitici olur aynı zamanda.

J. Gordon + Domercant + Hawkins + Macvan + N'Dong + Engin + Cenk + Dudley takviyeleri muazzam hamleler. Euroleage ayarında bir kadro kuruldu, emeği geçenlere sonsuz teşekkürler...

Baba oğulun forumda fikir alışverişinde bulunması ne güzel. Daha önce de örnekleri vardı ama özlemişiz... Hoş geldiniz Halit Bey.

Konuya dönersem; yapılan harcamaları göz önünde bulundurunca Ataman´ın hakkınıi N´dong´dan yana kullanacağını düşünüyorum. Bu saatten sonra tercihlerine saygı duyup takımın göstereceği tepkiyi beklemek en iyisi. Yalnız kafamdaki en büyük soru işareti; bu kadar kaliteli yabancı oyuncularla oluşturulacak rotasyonun zorluğu.

Neyse Ataman bilir işini diyerek çekilelim köşeye.

Macvan transferinden sonra internette öyle yorumlar varki bunlara C.paul-kobe-LeBron-Nowitzki-D.howard yabancı rotasyonu yanına Zaza-enes-ersan falan ne varsa topla yine yaranamazsın en sonunda kaale almamaya karar verdim

1-Gordon,Engin, Ender
2-Göksenin,Domercant
3-Cenk,Hawkins
4-Ersin,İlkan,Buckman,Macvan
5-Furkan, N'Dong
Ergin Hoca Bu kadroyu iyi adapte eder ve uyum sorunu yaşamazsa istediği her başarıyı gerçekleştirir...

Baba oğulun forumda fikir alışverişinde bulunması ne güzel. Daha önce de örnekleri vardı ama özlemişiz... Hoş geldiniz Halit Bey.

Konuya dönersem; yapılan harcamaları göz önünde bulundurunca Ataman´ın hakkınıi N´dong´dan yana kullanacağını düşünüyorum. Bu saatten sonra tercihlerine saygı duyup takımın göstereceği tepkiyi beklemek en iyisi. Yalnız kafamdaki en büyük soru işareti; bu kadar kaliteli yabancı oyuncularla oluşturulacak rotasyonun zorluğu.

Neyse Ataman bilir işini diyerek çekilelim köşeye.

İyi dilekleriniz için sağolun. Baba oğul'da olsak bazen düşünceler farklı oluyor. Forumdaki tüm arkadaşlara verdikleri katkılardan dolayı teşekkür eder, hoşbulduğumu belirtmek isterim.
Zaten kimsenin işine karışmak gibi bir düşüncemiz söz konusu dahi olamaz. Yapmak istediğimiz hoşça vakit geçirerek Galatasaray'ımıza düşüncelerimizle hizmet edebilirmiyiz. Bütün mesele bu.
Konuya dönersek benim tercihim savunmaya dönük 5 numara olsada, alınabilecekler içinde N'dong hiç fena tercih sayılmaz.

Muhtemelen bir kontrat alacaktır da Barbosa'nın hala FA olması çok ilginç. Avrupa düşünse bize kalmazda buralarda fark yaratacağı kesin.

Muhtemelen bir kontrat alacaktır da Barbosa'nın hala FA olması çok ilginç. Avrupa düşünse bize kalmazda buralarda fark yaratacağı kesin.

Avrupaya gelmez de olur da gelirse bize kalmaz diye bir şey yok.Bütün yüksek bütçeli takımlar tamamladı transferi.Rakibimiz Kazan ve Khimki olur.Onların elindende alma şansımız var.

Bütün takımlar peşinde dolaşır olayı da iyi efsane oldu. Barcelonada aynı mevkide Navarro 30 dk oynuyor.Aynı mevkiye Barbosayı alıp 10 dk kullanacak değiller. CSKA transferi zaten tamamladı. Yunanlarda para yok onlar baştan elendi.
Lafta McCalebb içinde herkes sıraya giriyordu sadece 2 talibi var.Hali hazırda o mevkide oyuncusu olan takım ne kadar iyi oyuncu olursa olsun transfer düşünmüyor.Bütün büyük takımların 2 numara rotasyonu hazır zaten.

Avrupaya gelmez de olur da gelirse bize kalmaz diye bir şey yok.Bütün yüksek bütçeli takımlar tamamladı transferi.Rakibimiz Kazan ve Khimki olur.Onların elindende alma şansımız var.

Bütün takımlar peşinde dolaşır olayı da iyi efsane oldu. Barcelonada aynı mevkide Navarro 30 dk oynuyor.Aynı mevkiye Barbosayı alıp 10 dk kullanacak değiller. CSKA transferi zaten tamamladı. Yunanlarda para yok onlar baştan elendi.
Lafta McCalebb içinde herkes sıraya giriyordu sadece 2 talibi var.Hali hazırda o mevkide oyuncusu olan takım ne kadar iyi oyuncu olursa olsun transfer düşünmüyor.Bütün büyük takımların 2 numara rotasyonu hazır zaten.

Onur,Bo'nun niye 2 talibi var hiç düşündün mü?Kötü oyuncu olduğundan mı sence?Adamın buy-out'u 1.5 milyon euro,kendisinin ücreti de en az o kadar.Sen serbest bırak Bo'yu,bak bakalım kimler talip oluyor.Verdiğin örnek çok saçma.

Artık kadromuz şekillendi diyebiliriz. Eurocup'ta bence maça 5 yabancı ile başlarız oyuna. Ergin hocanın yabancı oyunculara ayrı bir ilgisi var nedense. Ligde ise şöyle başlarız diye düşünüyorum; Gordon - Göksenin - Hawkins - Macvan - Furkan.

Onur,Bo'nun niye 2 talibi var hiç düşündün mü?Kötü oyuncu olduğundan mı sence?Adamın buy-out'u 1.5 milyon euro,kendisinin ücreti de en az o kadar.Sen serbest bırak Bo'yu,bak bakalım kimler talip oluyor.Verdiğin örnek çok saçma.

Yıllık üceti çok az. 1.5 civarı. Buyoutu ile beraber toplasan Teodosicin 1 yıllık maaşı etmiyor. Buyoutla alakası yok yani.Bo bence şu an Spanoulis ile beraber en iyi pg Avrupada.Kötü oyuncu diyen yok.Benim anlattığım iyi bir oyuncu boşta olunca herkes hemen alalım diye saldırmıyor.Onu anlatmak istedim

Bütün büyük takımların çok iyi guardı var zaten.Atıyorum Diamantidisi gönderip Boyu almak ne katacak? O yüzden sadece guardı kötü olan takımlar ilgileniyor. Barbosa gelse yine aynı şey olacak. 2 numarasından memnun olan bir takım boştaki adam ne kadar iyi olursa olsun değişikliğe ihtiyaç duymaz.Barbosayı isteyecek takım az şu an o yüzden.Çoğu takım 2 numara transferini yaptı bile.Adamlar 1 ay önce aldığı adamı gönderip yeni transfer yapmayacaklar herhalde

Macvan'ı geçen sezon Eurolig'de imrenerek izlemiştim bizim ilgilendigimizi hele de aldıgımızı duyunca çok sevindim..:) Ndong isabetli bir karar olur.. Şut yüzdesi yuksek ve bitiriciligi iyi, yaşı 35 olabilir ama ben 35 miş gibi oynadıgını hiç görmedim. :)

35 yaş Ndong için sorun olmaz herhalde bugün 36'lık Saras Nijerya önünde iyi oynadı.
Sahada 2-3-4 yabancılar (Gordon-Hawkins-Macvan) oynadığında Furkan oynar 5 numarada defans yapar..
4 numarada Dudley varken o savunur, Ndong sayı atar.. Savunmadan ziyade sayı sıkıntısı çekmeyecek bir 5 numara lazım bize..
Bonsu olmadı. Olası seçeneklerden en uygunu Ndong gibi duruyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...