Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kabullenmemiz gereken sadece hayatın devam ettiği değil.Gelecek sene orta sıra takımı olacağımız ve 7.-8. sıradan play-off'a kalmak için oynayacağımızda kabullenmemiz gereken bir gerçek

mahmuti'nin gidişi beni de üzdü,çok büyük ayıp yapıldı,EL biletimizi kaybettik,hepsi bir yana;şu anki durumumuz yine de çok kötü değil..ancak böyle umutsuz olmaya devam edersek bir yere varamayız bu açık..niye gitti diye arkasından üzüldüğümüz adam,şimdi başka yerde başka bir yapılanma kurmanın derdinde..yarınları düşünüyor..ama bazılarımız hala düne takılı kaldı..bunu aşmamız lazım..bence önümüzdeki sezon kötü geçmeyecek..

Kabullenmemiz gereken sadece hayatın devam ettiği değil.Gelecek sene orta sıra takımı olacağımız ve 7.-8. sıradan play-off'a kalmak için oynayacağımızda kabullenmemiz gereken bir gerçek

Evet evet kesin öyledir.Her şeyi yaratan yoktan var eden adam Mahmuti gitti takım bitti.Her şey tek bir adama bağlıydı.Hatta klübe basketbolu da Ahmet Robenson değil Mahmuti getirdi.Zorla adamı Mahmutiden nefret ettireceksiniz yani.

Türkiye Basketbol Liglerinde ikisi son iki sezon (2009-2010 ve 2010-2011) olmak
üzere en az üç (3) sezon resmi müsabaka takım kadrosunda bulunan TC vatandaşlığına geçmiş yabancı sporcularda, ümit, genç ve yıldız takımlardan yetişmiş
olma şartı aranmaz. Bu sporcular Türk oyuncu statüsünde sözleşme imzalayabilirler.
Sonradan Türk vatandaşlığına geçerek Türk A Milli Takımının formasını giyen
sporcularda da aynı şekilde, ümit, genç ve yıldız takımlardan yetişmiş olma şartı
aranmaz. Bir takımın maç kadrosunda bulunan bu tip sporcuların sayısı biri
geçemez.

Geçen seneki düzenleme bu şekilde bu sezon için en az iki sezon ifadesi üstüste üç sezon leklinde değişse bile geçen seneki kuralda aynı takım ibaresi yok yani TBL'de oynamış olmak yeterli ez cümle Shipp bu sezonda TC statüsünde oynama hakkı kazanabilir ama tabi vatandaşlık için işlemlere şimdiye kadar başvurmuş olmak gerekiyordu.Çünkü geçen sene normalde ilk resmi maça kadar olan süre daha erken bir tatihe (sanıyorum Ağustos başına ) çekilmişti

Bu konu için sezon ortasında konuştuk ilk ağızdan kişilerle ve Shipp'in bu sene yerli statüsünde oynayamayacağını söylediler, seneye oynuyor sıkıntı yok o konuda, bizde kalırsa tabi.

Yahu çok güzel hayaller yaşıyor bazıları,

Birkan'ın Mahmuti'ye gittiğini söyleyenler GS'ın önerdiğinin 200 bin fazlasına imza atmasını açıklasınlar önce.

Adam tıpış tıpış paraya gitti, ne Mahmuti'si.

Yahu çok güzel hayaller yaşıyor bazıları,

Birkan'ın Mahmuti'ye gittiğini söyleyenler GS'ın önerdiğinin 200 bin fazlasına imza atmasını açıklasınlar önce.

Adam tıpış tıpış paraya gitti, ne Mahmuti'si.

Hadi ya Furkan niye geldi peki bize? Efes kendisine çok daha fazla para teklif etmesine rağmen? Onun cevabını ver Birkan'ın da kime gittiğini bilelim böylece.

Birkan'ı, Pınar Karşıyaka maçlarında görüp izleyen biri olarak soruyorum; kimdir kardeşim bu adam? abartılacak ne yaptı şimdiye kadar? Elimizdeki Göksenin Göksal isimli genç bir basketbolcu zaten Birkan'ın oynadığı mevkiide oynamıyor mu?

Bu sorulardan sonra oyuncu hakkındaki fikrimi de yazayım tam olsun. Adam net olarak overrated, fazlası değil.

Ayrıyetten o Birkan'lı Efes'i önümüzdeki sezon evire çevire yeneceğiz, hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şampiyonluk da bizim önümüzdeki sezon.
Saygılar...

Birkan ile Cenk'i karşılaştırırsak Cenk çok daha iyi bir oyuncu bir kere çok iyi ceza atıcısı. Penetresi var savunması idare eder. Yaşı da uygun. Cenk Akyol umarım bize gelir bence bizde müthiş oynar 3 numarada. Shipp'i çok rahatlatır.
Ergin Hoca şimdi transferler konusunda çalışıyordur mutlaka. Hawkins'i ikna etmek için de uğraşıyor olabilir. Bence çok iyi oyuncular alacağız. Shipp ve Gordon mutlaka kalmalı sistem devam etmeli kesinlikle. Çok yakında Kerem Gönlüm'ün de transferi açıklanır diye düşünüyorum. Umarım Kerem üç beş kuruş fazla parayı tercih edip Efes ile devam etmez. Yaşı 33 olmuş oynayacağı üst düzey oyun 2 yıl kalmış gelsin aşık olduğu formasında emekli olsun. Galatasaraylı Kerem Gönlüm olarak anılsın.

Hadi ya Furkan niye geldi peki bize? Efes kendisine çok daha fazla para teklif etmesine rağmen? Onun cevabını ver Birkan'ın da kime gittiğini bilelim böylece.

Tanju adam sürekli, ve uzun süreler oynayacağı, iddialı takımı tercih etti. Ona bu vaadi veren Mahmuti'dir lafım yok ancak seninde dediğin gibi kişi için bir yere giden oyuncu daha yüksek teklifi itip gidendir.

Mantık hatası var yazında zaten biri teklif edilenin azına bize geliyor diğeri bizle anlaştığının 200 bin fazlasına Efes yolunu tutuyor, ikinci durumun Mahmuti'nin varğı ile ilintisi yok benim gözümde.

Birkan ile Cenk'i karşılaştırırsak Cenk çok daha iyi bir oyuncu bir kere çok iyi ceza atıcısı. Penetresi var savunması idare eder. Yaşı da uygun. Cenk Akyol umarım bize gelir bence bizde müthiş oynar 3 numarada. Shipp'i çok rahatlatır.
Ergin Hoca şimdi transferler konusunda çalışıyordur mutlaka. Hawkins'i ikna etmek için de uğraşıyor olabilir. Bence çok iyi oyuncular alacağız. Shipp ve Gordon mutlaka kalmalı sistem devam etmeli kesinlikle. Çok yakında Kerem Gönlüm'ün de transferi açıklanır diye düşünüyorum. Umarım Kerem üç beş kuruş fazla parayı tercih edip Efes ile devam etmez. Yaşı 33 olmuş oynayacağı üst düzey oyun 2 yıl kalmış gelsin aşık olduğu formasında emekli olsun. Galatasaraylı Kerem Gönlüm olarak anılsın.

Vallahi Kerem Gönlüm her sezon böyle atıp tutar şöyle Galatasaraylıyım, böyle Galatasaraylıyım diye ancak hiçbir fedakarlık yaptığını göremedik şimdiye kadar. Hep parayı, her daim gilikozlu bira takımını seçti şimdiye kadar.
Du bakalım ne olacak?

Doğan zaten burdaki fikir Mahmuti kalsa bizde uzun süreler alacağını bildiğinden bize gelirdi, ben de böyle düşünüyorum. Şimdi Birkan orda da daha çok süre alacağını düşünüyor, Ergin Ataman 3 pozisyonda devamlı yabancılarla oynayacak, 2 yerli isim kalacak ve onlardan birisi Furkan Aldemir olacak gibi gözüküyor genelde. Dolayısıyla o sistemde de Birkan'a eşit para versek bile bence kesinlikle Efes'e giderdi Mahmuti'nin etkisiyle. Furkan da geldiğinde burada daha çok oynayacağım, takımın gençlere verdiği önemi hesaba katıp geldim demişti. Ciddi anlamda kendisine edilen teklif de 2 katıydı nerdeyse, Karşıyaka'ya da Efes'in yaptığı teklif daha iyiydi biz futbolcu filan verdik :) Yani teklif iyi, orda da alacağı süre en az buradaki kadar olacak, tercih etmesi kolay olmuştur, Oktay hoca Beşiktaş'a gitse orada da çok süre alacağını bilse bence oraya giderdi Birkan ile Furkan çok benzer karakterler.

Önce şunu denkleştirelim bu Birkan Cenkten daha mı iyi sanki? Cenk oradan ayrılıp bize gelirse daha bile hayırlı olur bizim için

Birkan daha gelişim aşamasında yeni kıprıdayan ve gelişimi henüz çok ham olan bir isim, Cenk artık tecrübeliler sınıfında, eğer alınırsa yerli rotasyon ve kalitesi açısından çok iyi olur...

Vallahi Kerem Gönlüm her sezon böyle atıp tutar şöyle Galatasaraylıyım, böyle Galatasaraylıyım diye ancak hiçbir fedakarlık yaptığını göremedik şimdiye kadar. Hep parayı, her daim gilikozlu bira takımını seçti şimdiye kadar.
Du bakalım ne olacak?

Aynen öyle, Kerem bu sene gelmezse bir daha gezmesin ortada Galatasaray'lıyım diye, bu yaşa kadar görmedik zaten bir faydasını kariyerinin sonunda da parayı seçerse kimse dilenmesin ona da, değmez çünkü öyle davranırsa.

Furkan'ın bizi tercih etmesinde en önemli etken menejei Ati Koç ve Onun Mahmuti ile olan yakın ilişkisi gibi algılamıştım süreç içerisinde yani Mahmuti olmasa bize gelme olasılığı düşüktü gibi geliyor bana da öte yandan aynı ilişkiler belki yanlış oyuncu tercihlerimizde de etkili oldu.

Yanlız birde sezon başlamadan "MAhmuti olsa Birkan'ı kaçırmazdık" ,"iyi ki Mahmuti bizde değil Cenk varken Birkan'ı aldı Cenk de bize kaldı" gibi göndermelere başlarsak bu sezon içinde forum sürekli karışacak demektir.Ergin hocanın yada bizim her tökezlediğimizde birileri gönderme yapacak her olumlu gelişmede başka birileri aynı şekilde Mahmuti'nin her başarısında başka başka birileri gönderme yapacak her tökezlediğinde daha da başka birileri .Bir şekilde şu ortamı değiştirmemiz lazım sanki kimsenin iyiliğine değil zira

Du bakalım ne olacak?

Halim bey ilk kez bir yorumuza katılıyorum. Hayır olsun :).

Doğan zaten burdaki fikir Mahmuti kalsa bizde uzun süreler alacağını bildiğinden bize gelirdi, ben de böyle düşünüyorum. Şimdi Birkan orda da daha çok süre alacağını düşünüyor, Ergin Ataman 3 pozisyonda devamlı yabancılarla oynayacak, 2 yerli isim kalacak ve onlardan birisi Furkan Aldemir olacak gibi gözüküyor genelde. Dolayısıyla o sistemde de Birkan'a eşit para versek bile bence kesinlikle Efes'e giderdi Mahmuti'nin etkisiyle. Furkan da geldiğinde burada daha çok oynayacağım, takımın gençlere verdiği önemi hesaba katıp geldim demişti. Ciddi anlamda kendisine edilen teklif de 2 katıydı nerdeyse, Karşıyaka'ya da Efes'in yaptığı teklif daha iyiydi biz futbolcu filan verdik :) Yani teklif iyi, orda da alacağı süre en az buradaki kadar olacak, tercih etmesi kolay olmuştur, Oktay hoca Beşiktaş'a gitse orada da çok süre alacağını bilse bence oraya giderdi Birkan ile Furkan çok benzer karakterler.

Efes gibi Euroleuge'te oynayacak ve iddialı olmak isteyecek bir takımda Birkan'ın uzun süreler bulması bence sadece fanteziden ibaret Tanju.

İkincisi Ergin Ataman o bölge için Birkan'ı istememiş yada Efes fiyatı 800 bine çekince buna değmiyeceğini düşünmüş olamaz mı acaba?

Üçüncüsü ben senin aksine Birkan'ın Cenk'ten çok daha iyi olmasını geç ondan az biraz bile iyi olduğunu düşünmüyorum, gelecek adına iyi yatırım olurdu ama kısa vadede(1-3 yıl arasında) kaybettiğimiz hiç bir şey yok, hele ki Cenk'i kaparsak.

Kenan Sipahi'yi kolay lokma etmedikten sonra bence hiç bir sıkıntı yok .

Halim bey ilk kez bir yorumuza katılıyorum. Hayır olsun :).

Daha çok yorumuma katılacaksın, ısınma turlarını atıyorum henüz.
Sezon içinde gerek glikozlu bira takımını, gerekse bisküvi, çikolata, şeker takımını dize getirip şampiyon olacağız.

Ayrıca Oktay Mahmuti sağolsun sezon içinde Furkan'a, Andric'i tercih ederek, kenara çağırıp azarlayarak yeterince köreltti zaten gencecik Furkan'ı.

Uğurlar olsun...

Furkan'ın bizi tercih etmesinde en önemli etken menejei Ati Koç ve Onun Mahmuti ile olan yakın ilişkisi gibi algılamıştım süreç içerisinde yani Mahmuti olmasa bize gelme olasılığı düşüktü gibi geliyor bana da öte yandan aynı ilişkiler belki yanlış oyuncu tercihlerimizde de etkili oldu.

Yanlış oyuncu tercihi konusunda tek lafım Savoviç ve Djedoviç'in menejerinin aynı zamanda Oktay Hoca'nın menejeri olan Misko'ya bağlı olması ilginç bir durum.

Birkan'ı, Pınar Karşıyaka maçlarında görüp izleyen biri olarak soruyorum; kimdir kardeşim bu adam? abartılacak ne yaptı şimdiye kadar? Elimizdeki Göksenin Göksal isimli genç bir basketbolcu zaten Birkan'ın oynadığı mevkiide oynamıyor mu?

Bu sorulardan sonra oyuncu hakkındaki fikrimi de yazayım tam olsun. Adam net olarak overrated, fazlası değil.

Ayrıyetten o Birkan'lı Efes'i önümüzdeki sezon evire çevire yeneceğiz, hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şampiyonluk da bizim önümüzdeki sezon.
Saygılar...

Birkan genc ve potansiyeli olan bir oyuncu.. Goksenin temel olarak 1-2 oynarken, Birkan Batuk agirlikli olarak 3 numara oynamaktadir.. 2 numarada da oynadigi olmustur ancak small forwardda oynar.. O nedenle Goksenin ile alakasi yoktur, Shipp ve olasi Hawkins hamlesi nedeniyle ihtiyacimiz yok desen anlarim ama Goksenin ile alakalari yok..

Birkan'in Karsiyaka'da kendini ispatladigini dusunuyorum, gelseydi yerli rotasyonu acisindan iyi olurdu..

Umarim senin dedigin gibi olur ama daha kadro vs belli degilken evire cevire vb ifadeler Efes veya FBU icin kullanilinca biraz asiri iddiali kaciyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...