Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@coachozyer hocam tutku-shipp gönderilir mi?Bir dur deyin bu kıyıma,takımın ruhunu oluşturan oyuncular bunlar,ender gitsin tutku yerine...

Biri Murat Özyer'e bu şekilde bir tweet atmış, Murat Özyer de retweet yapmış. Görev tanımı nedir, ne değildir, tam bilemiyoruz. Ancak bu şekilde oyuncu tercihleri konusunda etkili olacak bir konuma, yetkiye sahipse Ergin Ataman ile sıkıntılar oluşabilir. Zira Ergin Ataman dominant bir adamdır, işine karışılmasından hoşlanacağını pek düşünmüyorum. Hele hele zamanında yardımcılığını yapmış bir isimden pozisyon itibariyle alt konumda olmak ters bile gelebilir, tercihlerine de sık sık karışılırsa, pek sessiz kalmaz gibi geliyor.

Engin Atsür'ü almamız çok önemliydi. Zaten FBÜ barış ile anlaşınca Engin'in orada durmayacağı belliydi. Ancak ben bu yıl Ender ve Lakoviç'in mutlaka gönderilmesinden yanayım. İkisi de şuan fazlalık olarak duruyor. Hele Lakoviç gibi savunmada zayıf halka olup hücumda ise eski etkisini kaybetmiş bir yabancı oyuncuyu takımda tutmak büyük hata olur. Malaga istiyorsa tazminatsız hemen verelim.

Andric Avrupa'nın şu anda en iyi ikili oyun oynayan oyuncularından biri. Savunması iyi olsa üst düzey takımlarda kesinlikle oynardı.

Şimdi yiğidi öldürelim hakkını verelim Andric yalnızca ikili oyun oynar, başka bir numarası da yoktur. Ne adam gibi savunma, ne ribaunt, ne orta mesafe şutu hiçbiri yoktur kendisinde. Badem gözlü yapmayalım adamı mümkünse.

Biri Murat Özyer'e bu şekilde bir tweet atmış, Murat Özyer de retweet yapmış. Görev tanımı nedir, ne değildir, tam bilemiyoruz. Ancak bu şekilde oyuncu tercihleri konusunda etkili olacak bir konuma, yetkiye sahipse Ergin Ataman ile sıkıntılar oluşabilir. Zira Ergin Ataman dominant bir adamdır, işine karışılmasından hoşlanacağını pek düşünmüyorum. Hele hele zamanında yardımcılığını yapmış bir isimden pozisyon itibariyle alt konumda olmak ters bile gelebilir, tercihlerine de sık sık karışılırsa, pek sessiz kalmaz gibi geliyor.

Murat Özyer'i, Tutku'yu Ender'e tercih etmesi sebebiyle kutluyorum. Ergin Ataman nasıl ki yardımcılarının fikirlerini alarak değişik savunma varyasyonları oynatıyorsa, bu fikri de dikkate almalı ve Tutku takımda kalmalı bana kalırsa. Ender ise nereye giderse gitsin.

keith langford serbest kalmış keşke alsak ama zor gibi...skorer-delici- ortalama üstü bir şutu da var bence çok yerinde bir transfer olurdu...

Engini alarak çok önemli bir iş yaptık.Kenan ve cenkide alabilirsek çok kaliteli bir yerli rotasyona sahip oluruz.Yabancı olarak jamont gordon , hawkins , bonsu , keselj transfer edilmeli.

Şimdi yiğidi öldürelim hakkını verelim Andric yalnızca ikili oyun oynar, başka bir numarası da yoktur. Ne adam gibi savunma, ne ribaunt, ne orta mesafe şutu hiçbiri yoktur kendisinde. Badem gözlü yapmayalım adamı mümkünse.

Bilmiyorum Euroleague ne kadar izliyorsun ama ayakları hızlı ve ikili oyun oynayan 5 numaralar atışı olan kalıplı uzunlara tercih edilmekte. Bunda da en önemli etken Avrupa'da basketbolun artık pick and roller üzerinden oynanmasıdır. Bunu çok iyi sergileyen takımlar final four yaptılar. Sıradan bir oyuncu olan dorsey bile sırf ayaklarının hızlı olması ve oyun kurucu spanoulisle uyumu nedeniyle mükemmel maçlar çıkardı. Keza Cska Moskova da pick and roller üzerinden oyun kuruyor. Avrupa'da hal-i hazırda hızlı ayakları olan ve bitiriciliği olan oyuncular pek bulunmadığından Krstic ve Kirilenko'ya milyonlarca Euro verip geri çağırdılar Nba'den.

Ben Andric'in gelişimini büyük bir dikkatle izledim. Bir hazırlık maçında Hırvatistan formasıyla izlediğimde 4 dakikada oyun dışı kalmıştı. Eyvah bu bombayı mı aldık demiştim. sahada adım attığında faul yapıyordu ne duracağı yeri biliyordu ne ikili oyun. Ama şimdi Euroleague hafta değerlendirmesinde Euroleague'în ikili oyun ustalarından biri olarak videoları yapılıyor. Bence şutunun olmaması handikap olmakla beraber savunmasının biraz daha üst düzey olmasıyla büyük takımların rotasyonuna girebilirdi. Şut problemi bence tolere edilebilirdi. Çünkü artık Avrupa basketbolunda 4 numaralardan orta şut ve kısmen dış şut istikrarı bekleniyor. 5 numara poziyonlarındaki oyunculardan da pota altı savunmasında sertlik ve iç-dış dış-iç oyunlarda istikrar ve pick and rollerde etkili olması bekleniyor. Bence Andric savunmadaki sertliği dışında modern potaaltı oyuncu özellikleri gösteriyor. Ama Bonsu mu Andric mi derseniz bence Bonsu Andric'ten meziyetleri itibarıyla 1 veya 2 gömlek üstün. Savunmasının olması ve ribaunt katkısı onu Luksa Andric'ten üstün kılıyor.

engin atsür açıklandı sanki birazda övmüşler resmi sitede =Oynadığı her takımda yüreğini her saniye sahaya koyan Engin Atsür'e başarılar dileriz.=Engin Atsür, saha görüşü ve basketbol zekâsıyla dikkat çekiyor.

Langford tam bizim takımımıza göre bir oyuncu en önemlisi delici ve şutunun olması .İki ucu keskin bir bıçak görüntüsü versede çok kaliteli bir oyuncu.İlk talibi Cska.

Tomic Madrid'den, Langford'da Maccabi'den ayrılmış.. Langford'a Twitter'dan Galatasaray'a gel diye yazmışlardı, o da gülerek sizin takımda gordon var demişti hazır Gordon'da gitmişken nasıl olurdu acaba :)

Bilmiyorum Euroleague ne kadar izliyorsun ama ayakları hızlı ve ikili oyun oynayan 5 numaralar atışı olan kalıplı uzunlara tercih edilmekte. Bunda da en önemli etken Avrupa'da basketbolun artık pick and roller üzerinden oynanmasıdır. Bunu çok iyi sergileyen takımlar final four yaptılar. Sıradan bir oyuncu olan dorsey bile sırf ayaklarının hızlı olması ve oyun kurucu spanoulisle uyumu nedeniyle mükemmel maçlar çıkardı. Keza Cska Moskova da pick and roller üzerinden oyun kuruyor. Avrupa'da hal-i hazırda hızlı ayakları olan ve bitiriciliği olan oyuncular pek bulunmadığından Krstic ve Kirilenko'ya milyonlarca Euro verip geri çağırdılar Nba'den.

Ben Andric'in gelişimini büyük bir dikkatle izledim. Bir hazırlık maçında Hırvatistan formasıyla izlediğimde 4 dakikada oyun dışı kalmıştı. Eyvah bu bombayı mı aldık demiştim. sahada adım attığında faul yapıyordu ne duracağı yeri biliyordu ne ikili oyun. Ama şimdi Euroleague hafta değerlendirmesinde Euroleague'în ikili oyun ustalarından biri olarak videoları yapılıyor. Bence şutunun olmaması handikap olmakla beraber savunmasının biraz daha üst düzey olmasıyla büyük takımların rotasyonuna girebilirdi. Şut problemi bence tolere edilebilirdi. Çünkü artık Avrupa basketbolunda 4 numaralardan orta şut ve kısmen dış şut istikrarı bekleniyor. 5 numara poziyonlarındaki oyunculardan da pota altı savunmasında sertlik ve iç-dış dış-iç oyunlarda istikrar ve pick and rollerde etkili olması bekleniyor. Bence Andric savunmadaki sertliği dışında modern potaaltı oyuncu özellikleri gösteriyor. Ama Bonsu mu Andric mi derseniz bence Bonsu Andric'ten meziyetleri itibarıyla 1 veya 2 gömlek üstün. Savunmasının olması ve ribaunt katkısı onu Luksa Andric'ten üstün kılıyor.

tamamen katılıyorum andriçin en büyük sorunu savunma sertliği olmaması bence ve birde istikrarsızlık bence hem kirilenko nun üstünden smaç basan...hemde serhat çetinin önündeki ribaundu aldığı başka bir pivot bulamayız

Daha önce Ülker'de Ergin Ataman - Murat Özyer - Lütfi Arıboğan 3'lüsü beraber çalışmıştı bu konuda sıkıntı olacağını düşünmüyorum

Eyüp abi twitter' da

@eyupyildizz

E.Atsür çok doğru bir transfer umarım sakatlık sıkıntısı yaşamazsa GS de fark yaratan oyuncu olarak öne çıkar. Ayrıca bombalar bitmedi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...