Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ergin Ataman'ın kontratı+tazminatı > 'Murat Özyer'in kariyeri' olduğu için kral Ergin Ataman'dır arkadaşlar.

Görevi sıfat olarak koçun üstünde gözükse de görev tanımı koçun yakınına gelemez.

Forum yöneticileri twitterda konuşurken dm atıyorum diyerek 2 oyuncu yazdılar birinin adını diğerinin mevkiini ve takımını :)) Sonra hemen sildiler. Ya cidden yanlışlık yaptılar yada basına olta attılar :)) Görecez bakalım :))

Bilmiyorum Euroleague ne kadar izliyorsun ama ayakları hızlı ve ikili oyun oynayan 5 numaralar atışı olan kalıplı uzunlara tercih edilmekte. Bunda da en önemli etken Avrupa'da basketbolun artık pick and roller üzerinden oynanmasıdır. Bunu çok iyi sergileyen takımlar final four yaptılar. Sıradan bir oyuncu olan dorsey bile sırf ayaklarının hızlı olması ve oyun kurucu spanoulisle uyumu nedeniyle mükemmel maçlar çıkardı. Keza Cska Moskova da pick and roller üzerinden oyun kuruyor. Avrupa'da hal-i hazırda hızlı ayakları olan ve bitiriciliği olan oyuncular pek bulunmadığından Krstic ve Kirilenko'ya milyonlarca Euro verip geri çağırdılar Nba'den.

Ben Andric'in gelişimini büyük bir dikkatle izledim. Bir hazırlık maçında Hırvatistan formasıyla izlediğimde 4 dakikada oyun dışı kalmıştı. Eyvah bu bombayı mı aldık demiştim. sahada adım attığında faul yapıyordu ne duracağı yeri biliyordu ne ikili oyun. Ama şimdi Euroleague hafta değerlendirmesinde Euroleague'în ikili oyun ustalarından biri olarak videoları yapılıyor. Bence şutunun olmaması handikap olmakla beraber savunmasının biraz daha üst düzey olmasıyla büyük takımların rotasyonuna girebilirdi. Şut problemi bence tolere edilebilirdi. Çünkü artık Avrupa basketbolunda 4 numaralardan orta şut ve kısmen dış şut istikrarı bekleniyor. 5 numara poziyonlarındaki oyunculardan da pota altı savunmasında sertlik ve iç-dış dış-iç oyunlarda istikrar ve pick and rollerde etkili olması bekleniyor. Bence Andric savunmadaki sertliği dışında modern potaaltı oyuncu özellikleri gösteriyor. Ama Bonsu mu Andric mi derseniz bence Bonsu Andric'ten meziyetleri itibarıyla 1 veya 2 gömlek üstün. Savunmasının olması ve ribaunt katkısı onu Luksa Andric'ten üstün kılıyor.

Benim iki satırda özetlediklerimi sen ayrıntılı bir şekilde yazmışsın. Fikirlerimiz tamamıyla paralel bu hususta. Bak NBA free agent listesi açıklanmış, ne 3 numaralar, ne pivotlar var oradan alabileceğimiz, hem de fiyatları çok makul olarak.

Misal 5 numaraya Jamaal Magloire, 3 numaraya Bill Walker, 1 numaraya da Gilbert Arenas gayet uyar.

Bazı oyuncular vardır Euroleague oyuncusudur gelmelerini biz isteriz onlar isterler ama gelemezler. Obradovic'in İvkovic'in ne kadar para verirsen ver Eurocup takımına gitme ihtimali neyse Batiste gibi Euroleague sembolü ismin de gelmesi o kadar zordur. Umarım yanılır ve yamulurum keza Batiste çok sevdiğim bir oyuncudur. :)

Benim iki satırda özetlediklerimi sen ayrıntılı bir şekilde yazmışsın. Fikirlerimiz tamamıyla paralel bu hususta. Bak NBA free agent listesi açıklanmış, ne 3 numaralar, ne pivotlar var oradan alabileceğimiz, hem de fiyatları çok makul olarak.

Misal 5 numaraya Jamaal Magloire, 3 numaraya Bill Walker, 1 numaraya da Gilbert Arenas gayet uyar.

Jamaal Magloire ve Bil Walker tercih edilebilir ama Gilbert Arenas'ın o sorunlu kişiliğiyle Avrupa basketboluna adapte olup olamayağı kendini Türkiye'den bir takıma aidiyet duygusuyla bağlayacağı hususunda şüphelerim var. Yoksa yeteneğinden şüğhe yok. Ama Nba'de istenmeyen adam ilan edildi. Öfke kontrolünden bir türlü başarılı olamıyor. Şahsen benim 5 numara tercihim MOTIEJUNAS. Bence Eurocup'da oynayacağımızı düşünürsek iyi bir kontratla gelebilir hem de yatırım amaçlı alınabilir. 1 numaraya Omar Cook alınabilir. Tam Ergin Hocanın sistemine uygun. 3 numaraya da bence Alan Anderson alınacak Hawkins olmazsa. Malik Hairston da iyi olurdu ama gelmesi biraz zor. Hem genç hem büyük potansiyel. Onun kariyeri Milano sonrası Cska veya Barcelona olacaktır muhtemelen.

Jamaal Magloire ve Bil Walker tercih edilebilir ama Gilbert Arenas'ın o sorunlu kişiliğiyle Avrupa basketboluna adapte olup olamayağı kendini Türkiye'den bir takıma aidiyet duygusuyla bağlayacağı hususunda şüphelerim var. Yoksa yeteneğinden şüğhe yok. Ama Nba'de istenmeyen adam ilan edildi. Öfke kontrolünden bir türlü başarılı olamıyor. Şahsen benim 5 numara tercihim MOTIEJUNAS. Bence Eurocup'da oynayacağımızı düşünürsek iyi bir kontratla gelebilir hem de yatırım amaçlı alınabilir. 1 numaraya Omar Cook alınabilir. Tam Ergin Hocanın sistemine uygun. 3 numaraya da bence Alan Anderson alınacak Hawkins olmazsa. Malik Hairston da iyi olurdu ama gelmesi biraz zor. Hem genç hem büyük potansiyel. Onun kariyeri Milano sonrası Cska veya Barcelona olacaktır muhtemelen.

Gilbert Arenas gelip de dikiş tutturusa mükemmel bir iş yapmış oluruz. Ticari bir hamle olarak da düşünüldüğünde çok seyirci çeker salonlara. Bill Walker ise gerçekten müthiş savunmacı ayrıca da çok iyi bir şutör, almak istediğimiz Hawkins'ten üstün olduğu bariz olarak belli. Magloire da çok iyi bir pivot alternatifi, ancak Motiejunas gelse ben de isterim. Alan Anderson da gayet kaliteli bir basketbolcu. Ancak Omar Cook biraz ağır ve deliciliği olmayan bir guard. Bize Darius Washington, Jerry Johnson gibi patlayıcı özelliği bulunan bir guard gerekiyor bence. Onun için fantastik de olsa Gilber Arenas'ı istedim zaten.

Arkadaşlar NBA free agent transferi bizim için imkansız bişey. Çünkü free agent oyuncular nba'de sonuna kadar kontrat kovalıyorlar ve %90 buluyorlar. Dikkat ederseniz hiçbir yıl NBA'den Avrupaya fazla oyuncu geldiği olmuyor.

Gilbert Arenas gelip de dikiş tutturusa mükemmel bir iş yapmış oluruz. Ticari bir hamle olarak da düşünüldüğünde çok seyirci çeker salonlara. Bill Walker ise gerçekten müthiş savunmacı ayrıca da çok iyi bir şutör, almak istediğimiz Hawkins'ten üstün olduğu bariz olarak belli. Magloire da çok iyi bir pivot alternatifi, ancak Motiejunas gelse ben de isterim. Alan Anderson da gayet kaliteli bir basketbolcu. Ancak Omar Cook biraz ağır ve deliciliği olmayan bir guard. Bize Darius Washington, Jerry Johnson gibi patlayıcı özelliği bulunan bir guard gerekiyor bence. Onun için fantastik de olsa Gilber Arenas'ı istedim zaten.

Psikolojide öncelik sonralık etkisi diye bir şey vardır bilirsiniz. Hawkins'i çok beğenmeme rağmen Playoff performansı acaba sene başından beri performansını bir bütün olarak incelememizi engelliyor mu diye düşünüyorum. Çünkü sezon başı ve ortasında Ergin Hoca bazı önemli maçlarda Hawkins'e çok az süre veriyordu. Hatta 6. yabancı gibi kullanıldığı maçlar oldu. Sene sonuna doğru form tuttu ve bize ve Efes pilsen'e karşı eşleşme problemi yarattı. Ama bu söylediklerim Hawkins'in bu sezonki taban tabana zıt performansı için. Yoksa sene sonundaki performansının gelirse ve tüm sezona yayarsa macera aramaya gerek yok Nba'lerden :D Ama verdiğin isimler zaten önemli oyuncular ama Nba'den gelip Avrupa'da direkt katkı vermek de öyle her babayiğidin harcı değil. Ben JJ'yi çok sevmeme rağmen üst düzey hedefleri olan bir takımın point guard olamayağını düşünüyorum keza Washington'da öyle. Çünkü D-wash bazen kendini çok kaptırıyor oyuna oyun kurucu olduğunu unutuyor. Telekom'daki görüntüsü de bence gelmesi için yeterli değil. Ben Türkiye'deyken Bo Mccaleb'i çok beğeniyordum ama o takımda Cris lofton'ın olması müthiş performansları Bo'yu hep arka planda bırakıyordu keşke o zamanlar alabilseydik. Şimdi aynı şeyleri Trabzonspor'dan Janothan Gibson için düşünüyorum ama bu kumara şu dönemde girilemeyeceği de açık. Bakalım inşallah önemli bir pg takviyesi yaparız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...