Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ukiç konusu, esasında Ukiç'e yetersiz denmesiyle başladı. Yeterliydi yetersizdi derken iş buralara kadar geldi.
Ayrıca FB Ülker sözleşmesini fesih ederse -tıpkı Taurasi de olduğu gibi-ya da yurt dışında bir takımla anlaşıp sonra bizimle anlaşırsa bonservis diye bişey söz konusu olmaz.
Görüldüğü mantıklı olmak hiç te zor değilmiş. Değil mi?
FB nin Ukiç'in sözleşmesini fesh etmesi mümkün değil, 2.5 milyon dolar verip gönderebilirler, o zamanda bonservis hakları doğuyor.

Taurasi'nin, sözleşmesi modafinil nedeniyle feshedildi ve Fener fesihten dolayı para ödemedi bu şekilde bitti.

Mantıksız kere mantıksız Ukiç'i konuşmak, zamanında İra Clark bizde oynamasın diye bonservis isteyenler, transfere engel olanlar, Ukiç'i mi verecekler?

Buraya girenlerin, birilerinin fantezilerini okumak yerine, mantıklı fikirleri okumak istediğini düşünüyorum!

2,5 bonservis ve 2,5 yıllık ücreti olan basketbolcu yok Avrupada.Futbol mantığıyla yorum yapmışsın galiba Selim abi
Onur kardeşim, yabancı oyuncularda Türkiye'de bonservis var, Fener Ukic'i bıraksa bile, sen almak istediğinde onun 1 yıllık ücreti kadar bonservis veriyorsun.

Shumpert'i aldığımızda, EP ile sözleşmesi bitmişti Shumpert'in, ama biz pazarlık yapıp aldık, aynı şekilde Seubuitis bize gelseydi, 250 bin dolar bonservis verecektik, sözleşmesi bittiği halde.

Ukiç'in gelme ihtimali mantıklı buluyorsunuz yani 5 milyon dolar para, kaldıki FB sözleşmesini fesh etmez, ben derimki Diamantidis'i isteyelim, hatta Nba gidelim, 5 milyon dolara kimler gelmez.

Neyse ya tamam, Vidmar'ı yerli yapalım, Ukiç'i de aldıkmı tamamdır, böyle devam.

GS Ukiç'i şöyle alır, FB derki biz seni istemiyoruz, GS sana aynı parayı ver biz anlaştık GS ile git orda oyna, Ukiç'te bunu kabul ederse, gelir oynar.

Ama bu hikayeyi burda yazmak ihtimal vermek, çok saf olmaktır, Fener günahını vermez bırakın Ukic'i Vidmarı, çöpünü vermez çöpünü!

Selim Bey, fantezilerimle zamanınız çaldığım için özür dilerim.
Aslında burada geçen isimlerin büyük çoğunluğu fantezi bence.
FB Ülker'e Taurasi ye eski takımındayken alacağı bir yıllık ücreti vermememizin fesih nedeni ile bir ilgisi yok diye biliyorum.
Her hangi bir şekilde fesih edilen bir sözleşme nedeniyle hak talebinde bulunamaz kimse.
Yoksa modafimil nedeniyle fesih edilirse ücret ödenmez disiplinszi davranışları nedeniyle fesih edilirse ödenir diye bir durum olamaz.
Andre Smith türkiyeden bir takıma transfer olursa örneğin KSK ücret talep edebilecek mi mesela
Uzattım yine kusura bakmayın.

Oktay Hoca'nın Taurasi ayarında transferini sadece 'O çapta oyuncu alacağız herkes şaşıracak' şeklinde sadece ben mi anladım? Yine iki dedikodu ile olayı Fener'den oyuncu almaya bağlıyoruz?

Selim Bey, fantezilerimle zamanınız çaldığım için özür dilerim. Zaten burada geçen isimlerin büyük çoğunluğu fantezi bence.
FB Ülker'e Taurasi ye eski takımındayken alacağı bir yıllık ücreti vermemnin fesih nedeni ile bir ilgisi yok diye biliyorum.
Her hangi bir şekilde fesih edilen bir sözleşme nedeniyle hak talebinde bulunamaz kimse.
Yoksa modafimil nedeniyle fesih edilirse ücret ödenmez disiplinszi davranışları nedeniyle fesih edilirse ödenmez diye bir durum olamaz.
Andre Smith türkiyeden bir takıma transfer olursa örneğin KSK ücret talep edebilecek mi mesela
Uzattım yine kusura bakmayın.
Abdullah bey, Ukiç'in sözleşmesi nasıl fesih edilecek? Ya kabahatten olacak veya noter tutanak tutacak, idmana vs.. gelmeyecek, o zaman diğer sezonda anlaşıyorsun aynı sezon içinde değil yada Uzlaşarak yani parası ödenerek fesih edilecek, parasını ödediği adamdan bonservis isteme hakkıda oluyor, bu konuyu iyi biliyorum.

Kısaca, madem imkansız hayaller kuruyoruz, Ukiç'i kurmayalım, Nba yıldızlarını getirelim hayellerimizle :)

son yıllarda(2006 yılından günümüze) efes pilsen,fenerbahçe ve beşiktaş da oynamış olan tüm oyuncuları inceledim ve onların bu yıllardaki istatistiklerine göre bir değerlendirme yaptım ve takımımız için uygun olabilecek 4 oyuncu buldum bunlar;
1.Devin smith http://www.eurobasket.com/player.asp?Cntry=ITA&PlayerID=36146
2.james white takımının ligi 5. sırada tamamlamasında çok büyük bir katkısı var http://www.eurobasket.com/player.asp?Cntry=ITA&PlayerID=35650
3.willie solomon http://www.eurobasket.com/player.asp?Cntry=ISR&PlayerID=6614
4.marcus haislip çindeki 3lük yüzdesine dikkat http://www.asia-basket.com/player.asp?Cntry=CHN&PlayerID=33243

tabii bunlar takımımıza yararlı olur mu olmaz mı bilinmez fakat 3 numarada shipp yerine devin smith fena olmaz gibime geliyor fakat bu oyuncuların sözleşmeleri hakkında hiçbir bilgim yok

Arda Cengiz,

Araştırmışsın, emeğine sağlık ama şu konuda katılmadığım bir nokta var. Mesela Devin Smith'in Shipp'ten çok da farkı yok, bana göre hiç farkı yok. Bu gibi durumlarda istikrar önemlidir gerçekten, Galatasaray Basketbolu'nun şu duruma 2011 yılında ancak gelmesindeki neden de budur. Shipp yerine Devin Smith filan gelecekse gerçekten olmaz.

Aşırı fark yaratacak bir oyuncu gelmedikçe Shipp'i göndermeyiz. Rancik'le başlayan istikrar, Shipp ve Andric'le devam eder bu sene.

Devin Smith ile Shipp arasında bana göre çok net 1 gömlek fark vardır. Smith Ülker'e gelmeden önce de geçen sezon Benetton'da İtalya liginin en gözde oyuncularındandı, kaldı ki Ülker'de kötü oynamadı. Bence tek sorun yaşı, çünkü en erken 2 sezon sonra -Shumpert yerine- devşirecegiz. Shipp'in avantajı yaşı.

Bu arada geçen sene Shumpert'la yapılan kontrat sanki 1+1 gibi hatırlıyorum, umarım opsiyon kuluptedir.

sadece bir araştırma zaten...ülkemizden giden oyuncuların son yıllarda nasıl istatistikler yaptıkları nasıl oynadıkları gibi istikrar konusunda sana hak veriyorum fakat shipp bence euroleague standartlarında oyuncu değil devin smith sadece bir öneri tabikide gönül fark yaratacak oyuncular görmek ister pete mickael gibi tabikide bütçemiz el verdiği sürece

Ender transferini de yaptık şimdi sıra yabancı guardda, Jamont Gordon ya da Zisis tarzı hem 1 hem 2 oynayabilen bir oyuncu alınacaktır diye tahmin ediyorum.

Kaukenas-Maciulis ikilisiyle kısa transferini kapatalım :)

Zizis-Tepic gibi isimler de 1-2 numara için olabilir ama gelecek guard mutlaka iyi bir saha görüşüne ve basketbol zekasına sahip olmalı, zıpır değil de oturaklı olmalı.

http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/7683.php

1+1 değil Shumpert'ın sözleşmesi 2 yıllık. Rahat olalım yani.

Tutku Açık'ın durumu nedir peki? Aynı şekilde Shipp'in durumu nedir? Shipp kalır diye düşünüyorum

Kerem Gönlüm için herhangi bir çıkış noktası yok mudur acaba? Son sene alacağı karşılığında serbest kalamaz mı? Özellikle Ermal olayından sonra yapmamız gereken hamle. Eğer KG olursa Furkan için takasta İlkan'ın kullanılması mantıklı geliyor bana. Kendini geliştirebileceği bir yer Karşıyaka İlkan için.

KG ve Furkan Aldemir alınırsa geriye 3 tane nokta yabancı transferi kalır; 1 ve 2 oynayabilen ama daha çok 2 numarada kullanabileceğimiz skorer bir oyuncu, Domine edecek bir pivot ve iyi savunması olan aynı zamanda skor yükünü çekebilecek bir 3 numara.

KG ile ilgili bir girişim var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...