Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Marko Keselj / 2010 - 2011

Birkaç videosunu izledim Keselj'in. Avrupa pazarına pek hakim olmadığım için oyuncuları tanımıyorum fakat Keselj'in gerek yüzdeleri gerekse birkaç maçındaki videolarına bakılacak olursa üçlük isabeti yüksek ve içeri penetreyi seven bir yapısı var. En çok ihtiyaç duyduğumuz şey bence bu. Ender ve Cevher transferiyle üçlük oranımızın iyileşeceğini, Keselj de olursa çok iyi olacağını düşünüyorum.

Ciddi olarak düşünülürse kendisinin transfer olma ihtimali yüzde kaç olabilir bize ? Ve biz burda yazıyoruz ama basketboldaki sorumlularımız burayı okuyup değerlendirme yapıyor mu acaba ?

Eğer Pekovic'i burada dedikodu üstünden konuşuyorsak Keselj hayli hayli konuşulbilcek bir adamdır. Hatta Teodosic hariç bütün Sırp takımını konuşabiliriz. 20-25 kişilik havuz hariç bütün oyunculara saldırabilecek gücümüz var izlenimini aldım ben. Ama hoa ine eleyip sık dokur yine de.

Bu arada combo guard için düşündüğümüz tarzda bir isim daha var; Gianluca Basile.

Oturaklı, basketbol zekası yüksek, iyi şutör ve çok tecrübeli. Ama yaşı ve son yıllardaki formsuzluğu da biraz handikap.

Yine de Euroleague'e ilk kez katılacak bir takım için Tutku ve Ender'in yanına iyi bir alternatif olabilir. 10-12 dakikalık süreyi dert etmeyeceği için süre sıkıntımız da olmaz.

Sırp ekolünden İtalya'ya kaydım, kusura bakmayın :)

Gazanfer dün akşam aklıma geldi aslında, Basile. Milli düzeyde İtalya'ya karşı oynarken olmadık yerlerde attığı şutlar, şutörlüğü ve o dönemki İtalya geldi aklıma, Bulleri, Marconato, Chiacig, Galanda, Soragna falan. Ama Basile şimdi olmaz. 36-37 yaşına gelmiş, bizde olmaz gibi. Ayrıca Barcelona'da bırakır gibi geliyor bana. Zira 6 seneden beri Barcelona'da sanırım. Süresi iyice düştü ama birazda alışkanlık, liderlik için tutuyorlar onu. Bence olmaz, olmamalı da zaten.

Furkan senin dediğin tarz da oyuncu artık pek gelmiyor. Zaten o tarz olduğu anlaşılınca hemen kıymete biniyor ve buralara gelmiyor. Şu aşamada da benim bildiğim o tarz bir oyuncu yok. Zaten eğer 3 numaray o tarz oyunu bilen, kurabilen bir oyuncu alırsak pek ihtiyaç da çekmeyiz. Bize pota altında sırtı dönük oyunu olan, yer kaplayan, savunma sıkıntısı çekmeyen bir adam yeterli olur. Pekovic müthiş olur. Tepic olsa 3 numaraya müthiş olur ama zor işte. Keselj'e hayır demem, Oly zaten bırakmaya niyetliymiş.

Sanırım Ender transferi sonrası 1-2 oynayan yabancı almamız gerektiği konusunda hepimiz hemfikiriz. Bu seçimde bir önemli etken var. Alacağımız oyuncu 1e mi daha yakın olacak 2ye mi ? Eğer 1e yakın düşünüyorsak Jaric uygun bir oyuncu. 'ye yakın düşünüyorsak ise Basile daha uygun. Sonuçta 2ye bir skorer daha almamız gerekiyor ve bu transfer o 2 numaradan bağımsız olmalı. Yani Ender - Tutku point guard olacak. Yabancı skorer 2 ve Türk 2 yedeği de 2yi oluşturacak. Burda düşündüğümüz 5. oyuncu ise joker gibi olacak. Gerektiğinde masaya yumruğunu masaya vuran terübeli bir oyuncu olacak. Bence bu transferde oyuncunun hangi pozisyona yakın olduğu çok önemli. Diğer skorerin saf 2 olması çok önemli. Çünkü taşımalı bizi. Türk oyuncu olarak da kim olursa olsun EL'de 1 oynayabilecek kalitede bi 2miz yok ülkede. Yani aslında mecburuz gibi 1e yakın combo almaya. O yüzden Jaric mantıklı geldi bana. Zaten oynayacağı 15 dakika normal şartlarda . Ve bu sene final 8 için alındı Siena'ya. Yani kısa süreli düşünüldü. İstersek alabiliriz sanırım. Basile de çok iyi oyuncu ama sanki 1'lerden biri sakatlandığında çok canımız yanar gibi. 2 numara kapatılması daha kolay bi eksik gibi. En kötü çift guarda döneriz ama 2lerin 1 oynaması , 1lerin 2 oynamasından her zaman için daha zordur bana göre. Milos Vujanic tarzı bi adam almalıyız aslında. 1e yakın combo yani.

Uğur, Basile Barcelona'dan ayrılmış kesin olarak, onun üstüne yazmıştım ben Basile'yi :)

Deniz,

Yazını okuduktan sonra ben 1-2 oynayan yabancının 2'ye yakın olması görüşüne vardım. Çünkü 3 numaraya fizikli, boyu 2 metrenin üstünde bir 3 numara almamız mutlaka gerekli, özellikle lig için. Bu durumda dış şutlarına güvenebileceğimiz, daha skorer bir isim lazım bize. Buna örnek verebileceğim en iyi oyuncu aslında Kaukenas. Yani hem takımı iyi kontrol edecek, hem skorer yönü ağır basacak. Buraya alacağımız ismin savunma yönünde handikapları da olabilir aslında. Böyle düşünürsek de önceden Lakovic'e karşıydım ama Basile'ye tamam deyip Lakovic'e hayır demem de olmaz :)

Son dönemde konuşulan oyuncular doğrultusunda listemizi yenileyelim o vakit.

Combo Guard -> Kaukenas, Lakovic, Basile, Jaric, Zizis, Tepic
Kısa Forvet -> Keselj, Maciulis, Nachbar, Bjelica

Gayet güzel bir liste hakikaten, şuradan 2 oyuncu gelsin başımın üstünde yeri var.

1-2 numara oynayacak guard arıyorsak Darius bu tarife çok uyar. Yararlıda olur.

Oktay hoca merak etmesin, idmana çıkmak için neredeyse ağlayacak kadar dizginlenmiştir kendisi.

Uğur, Basile Barcelona'dan ayrılmış kesin olarak, onun üstüne yazmıştım ben Basile'yi :)

Deniz,

Yazını okuduktan sonra ben 1-2 oynayan yabancının 2'ye yakın olması görüşüne vardım. Çünkü 3 numaraya fizikli, boyu 2 metrenin üstünde bir 3 numara almamız mutlaka gerekli, özellikle lig için. Bu durumda dış şutlarına güvenebileceğimiz, daha skorer bir isim lazım bize. Buna örnek verebileceğim en iyi oyuncu aslında Kaukenas. Yani hem takımı iyi kontrol edecek, hem skorer yönü ağır basacak. Buraya alacağımız ismin savunma yönünde handikapları da olabilir aslında. Böyle düşünürsek de önceden Lakovic'e karşıydım ama Basile'ye tamam deyip Lakovic'e hayır demem de olmaz :)

Son dönemde konuşulan oyuncular doğrultusunda listemizi yenileyelim o vakit.

Combo Guard -> Kaukenas, Lakovic, Basile, Jaric, Zizis, Tepic
Kısa Forvet -> Keselj, Maciulis, Nachbar, Bjelica

Gayet güzel bir liste hakikaten, şuradan 2 oyuncu gelsin başımın üstünde yeri var.

Nachbar hariç (bence) bu liste gayet güzel olmuş; kendisinin 3 numara oynayamayacağını düşünüyorum artık. Bunlara yakın seviyelerden bir combo & bir kısa forvet bence de şart. 3. yabancı tercihi ise kesinlikle 4 numaradan kullanılmalı; Hürriyet'in haberine göre Furkan karşılığı İlkan'ı kiralık verecekmişiz. Bu mevkide sadece Cevher kalıyor ki (Shumpert'i kısa forvete düşünüyorum), uzun dönemde muhakkak çiftlememiz lazım. İşte bu yüzden fazla kasmaya gerek yok hazır buralarda iken alalım diyorum Lavrinoviç'i...

Abi allah aşkına Jaric'i o listeden çıkaralım. Keselj ile Bjelica ile Kaukenas ile Jaric'in aynı listede olmasını bünyem kaldırmıyo :)

Eski oyuncularından gelecek hamle olacaksa, Kevinn Pinkney gelebilir kulubun ekonomik şartları sebebiyle ayrılmıştı sezon sonuna kadar Rus takımı ile anlaşmıştı. Euroleague'de müthiş maçlar çıkarmıştı gruplarda 3lük yüzdesi de yüksek bir 4 numara. Şu iş kesinleşsin de yabancı transferleri hallolsun erkenden.

Yok artık LeBron James :)

Velickovic gelecek yanında Tepic gelecek en son Keselj gelecek.

Sadece Velickovic gelse tavım ben... :)

Tamam olum LeBron James işte, ben menajeri sayılırım :)

Millet Pekovic, Jennings yazıyor birşey yok, ben Pana'da süre bulamayan Tepic'i, Real'den ayrılacak Velickovic, Oly'den ayrılacak Keselj'i yazdım hemen ''aaauuuuvvv'' :)

NBA'de lokavt olacak, gelicek diyince oluyor da ben isteyince neden olmuyor =)

Dikkate alınacak ileti var alınmayacak ileti var Uğur :).Sende Velickovic falan dersen biz ne yapalım?

Ha tabi Velickovic gelsin ama gelmeli diyede bir ortam oluşmasın.

Ben oyun kurucu için Darius Washington'ın tekrardan dönmesini çok isterim mesela.Ama eminim burun kıvıracak bir çok kişi vardır bu forumda ve dışarıda.

Abi allah aşkına Jaric'i o listeden çıkaralım. Keselj ile Bjelica ile Kaukenas ile Jaric'in aynı listede olmasını bünyem kaldırmıyo :)

Jaric'i çıkaralım mı? Bence sırf Adriana Lima için transfer edelim,yemin ediyorum Fenerli Bjkli taraftarlar bile gelir maçlarımıza :D:D

Şaka bi yana benim en çok istediklerim Lakovic,Nachbar,Alan Anderson,Keselj,Bjelica,Tepic ve Kaukenas..Bunlardan 2 tanesi süper, 3 tanesi ''oo yeah'' olur.. :) Shipp gönderilirse,ki zor gibi,son yabancı hakkımızı mutlaka kenardan gelerek süper katkı yapan Zizis olsun isterim..

Bu arada sağlam 5 numara falan derken konuşulan isimler kontrat yeniledi hep,kim kaldı başka?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...