Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Malik Hairston bence de iyi bir seçim olur. Ön alanda yukseklerde topa baskı ve ikili şıkıştırma yaptıgımız için gelecek 3 yabancı kısadan ikisi 1-2 rotasyonunda oynayacaktır muhtemelen. Ve bu oyuncular baskı yapmaya müsait oyuncular olmalı. Her ne kadar Domercant eski Domercant olmasa da, formun genelinde yazılmış zaten bir daha yazmaya gerek yok, toplamda hala faydalı bir oyuncu, ulkemizi ve oktay hocayı yakından tanıması da avantaj. Jaaber-Domercant ikilisi savunmada oynamak istediğimiz oyuna uyan isimler, Jerrels da fena savunma yapmaz hatta savunma bilinci açısından Jaaber'den daha iyidir ama nerdeyse zaman zaman yarı sahaya kadar presse çıktıgımız dusunulurse Jaaber daha makbul bence. 1-2 rotasyonuna bu tipte oyuncular bekleiyorum ve geriye kalan kontenjana 2-3 kanat oynayan, şutu (3'luk)en azından Jaaber-Domercant'tan bir nebze daha iyi ama saf skorer-sutor olmaktan çok az cok herseyi yapabilen, bariz handikapı olmayan bir oyuncu bekliyorum.(Marko Tomas vari) Adaylarımdan biri olan Devin Smith Maccabi'ye gitti. Diğer tipik sg KC Rivers Tucker vs. istediğimiz tarz oyuncular değil, rotasyonu geniş takımlarda bu tip oyuncular sıkıntı yaşar, Rancik'in dustugu duruma dusebilirler. Alan Anderson'ın fundamental, savunma ve cok yonlulugu yeterli ama sutu zayıf bir oyuncudur. Jasaitis tipik abdli 2 numaralara göre daha disilinli bir oyuncu ama dususe devam ediyor ne yazık ki. Nando'nun tek dezanavantajı sertlik karsısında etkisizleşmesi. Olabilecek diğer isimleri de(mantıklı) dusundugumde Maik Hairston kafamdaki yapıya daha iyi uyuyor. İyi bir sutor, gerekirse skorer ama bencil disiplinden uzak bir adam değil, iyi bir atlet, savunma potansiyeli olan en azından savunmada ek yuk getirmeyecek biri. Oyun zekası, çok yonluluguyle Shipp'e benziyor bazı açılardan. Keselj gibi yetenekli ama henuz yeterli olgunluga ve sertliğe erişmemiş, alınması zor ancak kiralayabalicegimiz oyuncular önümüzdeki sezon için ne kadar faydalı olur supheliyim. Bonservisiyle alıp 3-4 senelik anlaşma yapılmayacaksa. Ki bu tip oyucuları verim alamasalar bile bırakmıyorlar, Tepic de kalmış galiba.

http://www.sportando.net/eng/italy/serie-a/28769/malik_hairston_to_leave_montepschi_siena.html

Çok sevinirim olası transferinde, inanılmaz güçlü bir oyuncu orta mesafe şut yüzdesi çok yüksek, ceza şutlarını dışardan yüksek yüzde ile atıyor. Ribaundlarda da çok etkili, Olympiakos'u dağıtan isim olmuştu playoffta, o seriden sonra ligde de daha etkili oynamaya başladı, savunması da gayet iyi.

Sanki bir yerlerde pana yada Oly ilgileniyor diye okumutum çok net hatırlamıyorum ama....

O seviyelerde gördüğüm bir isim olduğu için ilgilenmiş olabilirler, baktım netten 1 hafta öncesinden haber var Olympiakos ilgileniyor diye ama site çok iyi ve güvenilir bir site değil, ne kadar doğru bilemem.

İtalya Ligi'nde: %53,3 2'lik %47,4 3'lük
Euroleague'de: %47,3 2'lik %36,8 3'lük

Top 16'daki Real Madrid maçı ile artmaya başlayan süresi, Olympiakos serisinden sonra iyice arttı ve oynadıkça bu yüzdeler de arttı, o dönemden sonra 3'lük yüzdesi yüzde 50 civarında 2'lik yüzdesi de keza öyle. Çok güçlü bir isim olduğu için içeriden oynamayı daha çok seviyor zaten de neye göre şutu zayıf yorumu yapılır anlamıyorum, her adama bir yorumu var zaten arkadaşın, çoğu Amerikalı gibi adaptasyon sıkıntısı çekmiş anlaşılan ama uyumu sağladıktan sonraki hali de ortada.

İtalya Ligi'nde: %53,3 2'lik %47,4 3'lük
Euroleague'de: %47,3 2'lik %36,8 3'lük

Top 16'daki Real Madrid maçı ile artmaya başlayan süresi, Olympiakos serisinden sonra iyice arttı ve oynadıkça bu yüzdeler de arttı, o dönemden sonra 3'lük yüzdesi yüzde 50 civarında 2'lik yüzdesi de keza öyle. Çok güçlü bir isim olduğu için içeriden oynamayı daha çok seviyor zaten de neye göre şutu zayıf yorumu yapılır anlamıyorum, her adama bir yorumu var zaten arkadaşın, çoğu Amerikalı gibi adaptasyon sıkıntısı çekmiş anlaşılan ama uyumu sağladıktan sonraki hali de ortada.

39 maçta 24 üçlük atmış adamın şutu iyi ise bende bir şey demiyorum.Yüzdeler yanıltıcıdır.De Colo'nun şut yüzdesi Hairstondan daha düşük ama milyon kat iyi şutör.Sadece yüzdeye değil attıkları 3lük sayılarına da bak

Yukarıda yazılanları okusan anlarsın zaten, De Colo ile pozisyonu mu aynı sanki adamın niye onla kıyasladın? Bu adam orta mesafe şutlarına bayılan ama ceza şutlarını da yüksek yüzde ile atan bir adam yazdık zaten, el üstü dışardan şut atan adam değil, gücüyle içeri zorlayıp orta mesafe şutlarını tercih ediyor dışardan atmaktansa. Rakipler Hairston'ı boş bırakırlarsa dış şutu kötü diye, onu da cezalandırmasını biliyor başarı ile, şutu zayıf demek çok komik...

Hairstonun şutu sg pozisyonunda oynayan biri için oldukça zayıftır.Daha fazla tartışmayacağım.Shipp kalacaksa Hairston olmaz dış şut zafiyeti çekeriz

Jaaber hiç izlememiştim.Ama videolardan baktım adam sağlam gibi.Düşünün Jerrynin içine vuran hali.Harbi atletik şutu iyi.Gelirse taraftarı coşturacak bir isim.Çünkü baya atletik düşünülebilir.

Jaaber'in şutu çok iyi değil ortalama,penetresi ve atletizmi kuvvetli.Ama 2 numarada oynayamaz boyu kısa 2 numara için.Jaaberin geleceğini zannetmiyorum

De Colo ve Pekoviç süper ötesi olur. 3 numaralı poziyonada iyi bir oyuncu bulursak dahada harika olacak. Örn:Keselj

Tutku, Ender
De Colo, Domercant, Göksenin(Evren)
Keselj, Shumpert, Caner
Furkan, Cevher, Haluk
Pekoviç, Andric

Gerçekten iyi bir kadro oluyoruz bu şekilde (durmadan kadro kuruyorum kusura bakmayın artık :D )

Tutku-De Colo-Keselj-Furkan-Pekoviç (Bu 5'lide göze hoş geliyor)

Kadron güzel ama bu kadroda Evren olmaz bence.(Gönderilir bence)

Kadro kurarken takım olma geleneğinin önemli kriter olduğunu da göz önüne almanız gerek. Yoksa önümüzde mesela NBA'de Kobe-Shaq-Malone-Payton veya James-Wade-Bosh örnekleri de var. Her mevkiye en iyi oyuncuları koymak başarıyı getirmez. Onları ortak hamurda elemek lazım. GS'ın geçen seneki hamurunun kabarmasında en önemli özelliktir takım olabilmek. Bize egosu önde olandan ziyade takımı ön plana alacak sahaya terini değil amiyane tabirle kanını akıtacak oyuncular lazım. Coaching olarak bu tarz bir yapılanma yaptığımız kesin. Benim önerim yok şu an için. De Colo'nun yararlı bir transfer oalcağını düşünüyorum. Domercant'ı ise istemiyorum. Yararlı olur büyük ihtimalle ama yararlı olacağına dair inancım az Domercant için.

3 numara için kontrat sorunu yoksa Victor Claver'i alalım de Colo ile hemde aynı takımdan iki oyuncumuz olur yabancılık çekmezler :) gerçi kendisi 3.5 numara sayılabilir yine poziyon polemiği olmasın :)

eyupyildiz75 EYÜP YILDIZ
Arkadaslar Domercant yok, Furkan tamam ayrıca 1 yabancı oyuncu ile prensip anlaşmasına varılmıs . Yabancı süpriz biri bilgim bu kadar

Kutay abi hem kontratı devam ediyor hem de takım kaptanı. Bırakmaz onu Valencia. Anca Nba'ye gider gibi.

Sanki Valencia eski mali gücünde değil pahalı oyuncuları tek tek elden çıkarıyor ki De Colo'nunda devam eden sözleşmesi vardı aslında ama anladığım kadarı ile maliyeti fazla geldiği için başka takıma giderse bırakacaklar .Öte yandan Claver hem İspanyol yerli oyuncu o açıdan daha değerli hemde VAlencia doğumluymuş yani bu iki özelliği daha da özel yapıyor olabilir onu haklısın.Aklıma geldi sadece sevdiğim bir oyuncu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...