Simas & Darius Bu ikilinin üstüne bir de kaliteli uzun alsak harika iş çıkarmış oluruz.
Shipp kalmasaydı kesinlikle katılırdım ama Shipp varken başka ihtiyacımız olduğu aşikar..
Jamon Gordon takımızın sg si olacaksa vay halimize. De colo iyi değil diyordum bizim aradığımız oyuncu değil diyordum ama Lucas daha da aşağı bir oyuncu.
1 numaraya beşiktaştan marcelus kemp nasıl olur ?
Bahsettiğimiz oyuncu, Euroleague'de Olympiakos gibi bir takımda 20 dakika ortalama süre almış oyuncu değil mi? Bir yanlışlık olmasın?
Hani Olympiakos demişken, çok beğendiğimiz Keselj'nin 5 dakika süre alamadığı, Teodosic-Spanoulis-Papaloukas üçlüsünün bulunduğu takım.
Kemp ve 1 numara
Oktay hoca alalım dediyse, uygun görmüşse ben böyle aradığımız adam değil tarzı yorumları saçma buluyorum. Aradığımız derken neye göre aradığımız? Oktay Hoca demekki tam bir savunma takımı oluşturmayı çabalıyor.
Oyuncunun iyi ya da kötü olmasını tartışmam,evet oyuncu özellikle savunma sahasında oldukça iyi bir oyuncu,ama bizim aradığımız oyuncu değil bence,Bu hamle hücum açısından zaten kısır olan bir takımı daha da kısırlaştırmaktan başka bir şey yapmayacaktır.Shipp yerine alındığı söylenseydi biraz daha anlam kazanırdı bu hamle,ama şu anda benim gözümde anlamsız bir hamledir..
Jamon Lucas gibi bir oyuncuyu Nando De colo dan daha iyi bir oyuncu şeklinde lanse etmek basketbola ihanettir.Nando'dan daha iyi savunmacı diyebiliriz,daha iyi bir atlet diyebiliriz ama overallda kesinlikle nando de colo daha fark yaratan bir oyuncudur.Diğer taraftan o bölgeye;Lakovic,Kaukenas gibi fark yaratıcak bir oyuncu alınması taraftarıydım,Onlar olmazsa De colo'da bence iyi bir seçim olacaktı.
Ayrıca son olarak bir oyuncunun Olympiakosda 18-19 dakika süre alması bence Galatasaray'a gözümüz kapalı alalım diyebilmek için yeterli referans olmamalıdır.18-19 dakika oynarken sahip olduğu rolün bizim takımımız için ne kadar gerekli olduğu bence kesinlikle daha önemli.
Diğer taraftan savunma istek işidir,arzu işidir,Kimlik ve istek;fiziksel defektleri olan oyunculara iyi savunma yaptırabilir,bu bir anlayıştır,bunu aşılayabilirsiniz ama iyi hücum,akıcı hücum yetenekli oyuncularla olur ve biz bu noktada hala çok eksiğiz.