Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hedef Euroleague'de ilk senemiz de olsa, figüranlıktan öteye gitmek ise hücumu yönlendirecek, lider ruhlu adamlara da ihtiyacımız var. Dönem başından beri aynı şeyi defalarca tekrarladık, takım oyunu iyi güzel de biraz da saf hücumcu adam görmek lazım bu takımda. Aksiyonların durduğu, setlerin iflas ettiği anlarda dümene geçicek adamı bulmamız lazım. En azından hücumda o çeşitliliği yaratacak bir adam olması lazım. Lucas isterse Oly'de 30 dk süre alsın, Shipp bu takımda kalıyorsa, ben gidip de diğer 2 numaramı Lucas yapmam. Takımın homojenliğine aykırı bir durum var. Bir takımın şutör guard pozisyonunda üç tane pis işleri yapacak oyuncu bulunması iyi bir planlama değildir. Takım olarak iyi savunma yapıyoruz ama Euroleague seviyesinde genelde zaten bir standart vardır, bu konuda. Sizin eğer hücumunuz tıkanırsa, savunmanız da arada kaynar.

Oktay Hoca'nın yerli konusundaki tercihlerine hep saygı duydum, zira olanaklar kısıtlı, piyasa belli, Oktay Hoca'nın elinde yükselecekleri de belli. Ama yabancı piyasasında oyuncular hakkında daha çok fikir beyan edebilir, ihtiyaç dahlinde olup olmadığını tartışabilirsiniz. Beş yabancı hakkından 2'sini Lucas ve Shipp'ten kullanırsan, sıkıntı olur. İsimler net olarak belli olmadan, imza atılmadan, fazla da eleştirmemek gerekir. Netleşsin o zaman biz de daha iyi tartışmalar yapabiliriz.

NBA lokavt'a gidiyor!Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA, adım adım lokavt'a gidiyor!

30 Haziran 2011 Perşembe - 22:47

Reuters NBA, saatlerce süren bir toplantının ardından yeni işçilik konusunda anlaşılamaması üzerine lokavt'a doğru gidiyor! Oyuncular birliğinin temsilcisi yaptığı açıklamada ise, şuanki pazarlık anlaşmasının sona erecek olduğunu söyledi.

Oyuncular birliği ve lig arasındaki son müzakerede, 3 saat süren toplantının ardından iki tarafta birkaç finansal problemden dolayı ve oyuncuların yeni maaş sistemine karşı olmalarından dolayı anlaşmazlık ile sonuçlandı.

Birlik başkanı Billy Hunter yaptığı açıklamada, hak sahipleri oyuncular ile yeni pazarlık anlaşmasının sağlanamaması üzerine lokavt'a gitmekte olduklarını söyledi. Bu da imkan dahilinde 2011-12 sezonunu riske sokuyor.

Hunter açıklamalarına şu şekilde devam ett: "Ben lokavt için 2, 3 yıldır bekliyorum. Şimdi geldi çattı. Oyuncularımız anlaşma yapmak konusunda tereddütlü. Bu gece 12.01'de lokavt gerçekleşecek."

Toplu Pazarlık Anlaşması bu gece saat 12.01'de sona eriyor.

30 kulübün 22 tanesinin para kaybettiğini söyleyen NBA, 1998-99 sezonunda 50 maç yerine 32 karşılaşmanın oynandığı tarihten beri ilk kez lokavt'a gidiyor.

Ersan yola çıktı diyebilirmiyiz?

Önemli bir ayrıntıyı unutmamak gerek diye düşünüyorum wild card alamadığımıza göre ki alamayacağımız Milano'nun öneleme listesinde olmamasından gün gibi ortada idi henüz euroleague normal sezonuna kalmış değiliz.Kazanmamız gereken üç maç var. Rakipler ve saha belli değil daha ev sahibi avantajımız var mı yok mu bilmiyoruz .Khimki gbi kağıt üzerinde oldukça kuvvetli takımlarda var önelemede.Kaldı ki maçlar istanbulda oynansa ve göre kolay takımlar denk gelse dahi hem bir maç için kazanma şansımız yüzde seksen olsa üç maçın birden kazanışma olasılığı yüzde ellinin altındadır.Üstelik öneleme başka bir ülkedede olabilir ve bu ülke mesela Litvanya ve Rusyada olabilir ve o zaman içimiz daha da zor olur.

Tüm yorumlar ,tüm oyuncu değerlendirmeleri sanki euroleague normal sezonunda yer almamız sanki garantiymiş gibi yapılıyor.Bu aşırı şartlanmışlık aksi bir durumda büyük bir motivasyon yitimine nedne olabilir camiada.

Yani değerlendirme yaparken önelemeyi geçtiğimizi cepte görüp ilk defa katılabilme şansımız olan bir platformda beklentiler içine girmek biraz fazla aceleci bir bakış açısı gibi geliyor bana

Şöyle bir ihtimal varmıdır sizce.

Gordon'u aldık diyelim. (ki öyle görünüyor) Ve beklenen kriterlere uymuyor shipp'le aynı tarz diyoruz. Shipp başka bir takıma kiralanıp o bölgeye yeni bir oyuncu alma ihtimalimiz varmıdır. De Colo'yu isterim açıkçası Lakovic'te olabilir.

Ayrıca lockout konusu artık kesinleşti gibi ve adı bizimle geçen Ersan ve Pekovic'i takıma kazandırıp iyi bir 3 numara ile (öncelikli Tepic veya Keselj)ile transferi kapatsak ve şöyle bir takım oluştursak nasıl olur.

Tutku-Ender
De Colo-Gordon
Tepic-Shumpert-Caner
Ersan-Furkan-Cevher
Pekovic-Andric

Hep Ersan'a kilitlendik ama Zaza'nın durumu nedir o Free Agent'mi yerli statüsünde oynayabilecek bir 5 numara.Play-off'larda salonda onunla ilgilendiğimize dair bir söylenti vardı :

Şöyle bir ihtimal varmıdır sizce.

Gordon'u aldık diyelim. (ki öyle görünüyor) Ve beklenen kriterlere uymuyor shipp'le aynı tarz diyoruz. Shipp başka bir takıma kiralanıp o bölgeye yeni bir oyuncu alma ihtimalimiz varmıdır. De Colo'yu isterim açıkçası Lakovic'te olabilir.

Ayrıca lockout konusu artık kesinleşti gibi ve adı bizimle geçen Ersan ve Pekovic'i takıma kazandırıp iyi bir 3 numara ile (öncelikli Tepic veya Keselj)ile transferi kapatsak ve şöyle bir takım oluştursak nasıl olur.

Tutku-Ender
De Colo-Gordon
Tepic-Shumpert-Caner
Ersan-Furkan-Cevher
Pekovic-Andric

Çok ekstra takım, sanmıyorum yönetim bu kadar para harcasın ama gönül bu kadroyu görmek istiyor Shipp de kalsın 6 yabancı olsun hatta madem fantezi yapıyoruz :))

gordon'u alıp üç aşagı beş yukarı aynı tarzdaki shipp'i göndermek ardından 2numaraya bir yabancı transfer öngörüsünde bulunmak nasıl bir fantazidir arkadaş..:D ikisi birarada oynayacak ve katır gibi bir savunma yapan 2numara rotasyonumuz olacak ayrıca ikisinin de hücum katkısının 10sayı civarında olacagını düşünürsek hiç fena katkı almamış oluruz 2numara pozisyonundan...karşı 2numaraları kilitleyebilecek olmaları da cabası...

Kısa transferini düşük bütçeyle kapattığımız düşünülünce 3 numara için Siskauskas olmaz mı?Sözleşmesi bitti diye biliyorum.Ayrıca tüm yabancı sitelerde Kerem Gönlümün bu yaz free agent olacağı yazıyor ama 1 yıl daha sözleşmesi var deniyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?

nba free agent 2011 listesinde ciddi ciddi avrupaya dönüş yapabilecek isimler var görünüyor pivot pozisyonunda...ordan bize de bişeyler düşecek mi bakalım...

Ben Kerem Gönlüm'ün düşünüldüğünü sanmıyorum, eğer düşünülseydi Kerem de "Galatasaray'da forma giymek isterim" derken bi' girişim olurdu sanıyorum. Uzun rotasyonu Andric-Furkan-Cevher-Shumpert + yabancı transferi ile yeterli olacaktır bence. Önemli olan 3 numaraya iyi bir skorer alabilmek.

combo1-2 olarak Lucas geldiğine göre artık 3 ve 4 numara transferleri olur diye düşünüyorum. Jamona'a fazla para harcanmadı demekki 3 ve 4 numaralara daha iyi isimler alınacak

NBA free agent listesine bakıyorum da yok arkadaş içime sinen "ha bu adam gelebilir, gelirse de katkı yapar" dediğim isim sayısı o kadar az ki...

-Delonte West aslında aradığımız 1-2 oynayabilecek combo guard olabilirdi. Savunması sağlam, dış şutları atabilen, atletik bir isim ama onun da kafa arada gidip geliyor.

-Anthony Parker Avrupa'ya geleceğini sanmadığım isimlerden biri. Hala NBA'de şampiyonluğa oynayan takımlarda oynayabilir, müthiş savunmacı, ceza atışlarını da keser. Avrupa için tarzı daha uygun -Maccabi yılları akıllarda- ama bir yıl daha şampiyonluğu kovalayacaktır.

-Shawne Williams Avrupa standartlarında iyi bir skorer olabilir ama onun da yarı saha basketbolunda neler yapabileceğini tam olarak kestiremiyorum. Malum New York'ta eline geleni atan bir yapıdaydı, Avrupa'da tercihlerinde sıkıntı yaşayabilir.

-Belinelli benim sevdiğim oyunculardan biridir. İyi skorerliğinin yanında NBA'de ön plana çıkmasa da Avrupa'da çıkabilecek atletizmi de vardır. Şutörlüğüne zaten laf edeni allah çarpar. Ama Avrupa'ya gelse bile talibi çok olacaktır.

-Chris Douglas Roberts da aradığımız combo guard olabilirdi ama ben artık Jamon Gordon transferine bitti gözüyle bakıyorum. Yine de düzgün adamdır, o da Milwakuee'nin pis havasından suyundan etkilenip yeterli performansı veremeyenlerden.

-Carl Landry tam Oktay hocalık adam aslında. Müthiş savunmacı, her türlü pis işi yapar, undersize olmasına rağmen mücadelesi ile bütün açıkları kapatır. Son zamanlarda orta mesafesi başta olmak üzere hücumunu da geliştirdi. Keşke gelse ama NBA'de çok rahatlıkla iyi bir kontrat alabilir, Avrupa'ya gelebileceğini sanmıyorum ama gelirse bu isimler arasında stili en uygun isim. Benzer şeyleri -hücum dışında- Chuck Hayes için de söyleyebilirim.

Ben bu kadar düzgün isim bulabildim resmen bu sene "balta elli savunma odaklı uzun"ların senesi olmuş. Pryzbilla, Hayes, Gadzuric, Fesenko, Elson, Magloire, Dampier, Foster, Wilcox...

Doğuş , Gadzuric ve savunma kelimelerini aynı cümlede kullanmışsın. Hiç yakıştıramadım :)
CDR 1 oynayamaz . Boyu yüzünden 1 diye bilenler oluyo ama kısa boylu , ultra atletik 2 , yetenek yapısı olarak 3. Kafa olarak ise ''0''. Tam Nba'de gezinen adam tipi. Her takıma gider , benchi ısıtır , arada kafasına eser oynar. Jim Jackson tarzı gezintili bi kariyer görüyorum ona.
Belinelli ve Landry bu kıtaya düşmez. Düşse de bizim köye düşmez kesin.
Aslında Fesenko denenebilecek bir kumar bence :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...