NBA free agent listesine bakıyorum da yok arkadaş içime sinen "ha bu adam gelebilir, gelirse de katkı yapar" dediğim isim sayısı o kadar az ki...
-Delonte West aslında aradığımız 1-2 oynayabilecek combo guard olabilirdi. Savunması sağlam, dış şutları atabilen, atletik bir isim ama onun da kafa arada gidip geliyor.
-Anthony Parker Avrupa'ya geleceğini sanmadığım isimlerden biri. Hala NBA'de şampiyonluğa oynayan takımlarda oynayabilir, müthiş savunmacı, ceza atışlarını da keser. Avrupa için tarzı daha uygun -Maccabi yılları akıllarda- ama bir yıl daha şampiyonluğu kovalayacaktır.
-Shawne Williams Avrupa standartlarında iyi bir skorer olabilir ama onun da yarı saha basketbolunda neler yapabileceğini tam olarak kestiremiyorum. Malum New York'ta eline geleni atan bir yapıdaydı, Avrupa'da tercihlerinde sıkıntı yaşayabilir.
-Belinelli benim sevdiğim oyunculardan biridir. İyi skorerliğinin yanında NBA'de ön plana çıkmasa da Avrupa'da çıkabilecek atletizmi de vardır. Şutörlüğüne zaten laf edeni allah çarpar. Ama Avrupa'ya gelse bile talibi çok olacaktır.
-Chris Douglas Roberts da aradığımız combo guard olabilirdi ama ben artık Jamon Gordon transferine bitti gözüyle bakıyorum. Yine de düzgün adamdır, o da Milwakuee'nin pis havasından suyundan etkilenip yeterli performansı veremeyenlerden.
-Carl Landry tam Oktay hocalık adam aslında. Müthiş savunmacı, her türlü pis işi yapar, undersize olmasına rağmen mücadelesi ile bütün açıkları kapatır. Son zamanlarda orta mesafesi başta olmak üzere hücumunu da geliştirdi. Keşke gelse ama NBA'de çok rahatlıkla iyi bir kontrat alabilir, Avrupa'ya gelebileceğini sanmıyorum ama gelirse bu isimler arasında stili en uygun isim. Benzer şeyleri -hücum dışında- Chuck Hayes için de söyleyebilirim.
Ben bu kadar düzgün isim bulabildim resmen bu sene "balta elli savunma odaklı uzun"ların senesi olmuş. Pryzbilla, Hayes, Gadzuric, Fesenko, Elson, Magloire, Dampier, Foster, Wilcox...