Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nedir bu 3lük sevdası ya:) Sinan Erdem'de 3lük atarak mı yendik 5.maçta dünya kadar ikili oyunu oynadık nerdeyse.Zaten 3 numara alınacaktır takıma.Tutku,Shumpert,Cevher yeri geldiğinde Caner ortalama üzeri 3lük atabiliyorlar.

belkide olası lakovic transferi 3 numara transferinin yerine yapılmıştır yani ;
lakovic-tutku-ender
gordon-evren-göksenin
shipp-caner-shumpert
furkan-cevher
andric-yabancı
gibi bir takımda olabiliriz. Belkide oktay hoca eğer düşünüyorsa kritik anlarda takımı sırtlayacak olan oyuncuyu lakovic olarak belirlemiştir. Onun savunma zaaflarına gelince avrupa'da lakovic-gordon-shipp 'li bir 5 dış savunmada lakovicin zaafını kapatır diye düşünüyorum.

eger lakovic de geliyorsa bu takıma evren gidecektir muhtemelen göksenin de kiralanacaktır ki shipp gordon lakovic tutku ender 5 lisi kısa rotasyonunda verimli olabilsinler...aksi halde shipp eger kiralanırsa bi önceki sene kendini paralayıp kaç maç nerdeyse çıkmadan oynayan bi oyuncuya büyük haksızlık yapılmış olur...

Size katılıyorum, ancak görev oyuncusundan öteye gitmeyecek bir oyuncudan bahsettiğimizi de belirtmek isterim. Ayrıca zaten bizim J.Shipp gibi ona benzer tarzda bir görev adamımız var.

Bu arada Jamon Gordon'u Salsabasket'te haber yapmış. Kendisi OLYP'ta oynamış Keselj o takımda yedek diyen arkadaşlarımız var. Keselj EuroBasket sonrası Sırp Coach'uyla arasında bir tartışma gibi bir durum olduğundan dolayı şans bulamadığını düşünüyorum, yoksa Ivkovic'in böyle bir cevheri değerlendirmemesi mümkün değil. Gordon, sezon geneli 20dk civarı oynamış HEBA liginde 5.8Sayı, 2.9Reb, 2.5Ass, EL'de 4.5Sayı,2.6 Rib,1.5Ass, EL PlayOff'ta 8.3S 3R 2,3Ass 2Tç, TOP16'da da 6S 3.2R 2.4Ass ortalaması tutturmuş. Tüm bunlar ışığında sizce başarılı bir sezon mu geçirmiş kendisi? Arz bumudur, Talep bumudur?

Bizim özellikle ön elemede kafa kafaya oynayacağımız takımlara karşı oyunun sıkıştığı ve hücumda sete set kaldığımızda eli titremeyen bir şutör'e kesinlikle ihtiyacımız var. Zaten Pick'n Rollleri iyi oynayan oyuncularımız var bir de hücuma Marko Keselj(ki bence özellikleri ve oyun tarzıyla M.Tomas'ın kopyasıdır kendisi) gibi cezalandırıcı ve M.Tepic,J.Lakovic gibi bu suların,havanın tadını almış enerjik,combo guardlara ihtiyacımız var. Uzun olarak Lock Out değerlendirerek ordan oyuncu aalmayı sakıncalı buluyorum çünkü elbet bu göstermelik, restleşme içeren grev bitecek ve en geç Ocakta geri dönmesi gerekecek. Çok fazla iddialı takım var ön elemede, gerçekten zor olacak ama oyuncu tercihlerini doğru yaparsak EL kesinlikle hayal değil.
duygularıma tercüman olmuşşun:)

Lakovic-Tutku-Ender
Gordon-Evren-Göksenin
Caner-Alan Anderson
Shumpert-Andric-Cevher
Furkan-Ndong

6.yabancı olarak da Shipp..

Çok mu fantezi oldu bu kadro :)

Lakovic-Tutku-Ender
Gordon-Evren-Göksenin
Caner-Alan Anderson
Shumpert-Andric-Cevher
Furkan-Ndong

6.yabancı olarak da Shipp..

Çok mu fantezi oldu bu kadro :)

Yoo gayette güzel oldu.

Ayrıca bu kadroyu kurarken Oktay Mahmuti gibi bir koçumuz olduğunu da unutmayalım. O her zaman ki gibi takımın kimyasını erken oturtacak ve maçına göre dışarıda kalacak olan yabancının küseceği bir ortama müsade etmeyecektir.

herkes isteklerini beyan ediyor,bende Panalı Batiste'ye hayranım,şu gözler onu sarı kırmızı altında izlese bizim 5 numara mevkiğine cüp diye oturur ama neyse....

bir de esteban batista var ki kendisinin nba tecrübesi de mevcut(şahsen oyunlarda kadroma mutlaka alırdım) sezonu laboral'de tamamlamış acaba kontratıyla ilgili bilgisi olan var mıdır?

Transfer sayfasında da yazdım..2 oyuncu ile ciddi ilgimiz varmış başından beri,Jennings ve Lakovic..

Jennings'in sözleşmesi olduğu ve Lakovic'in de gelmeme ihtimali olduğu için(Eyüp abi kısalar siyahi demişti Gordon'dan önce) ben plase transfer olarak Alan Anderson olabilir diyorum..

Bu arada twitterdan Kaan Kural'a Alan Anderson'u sordum,hakkındaki düşünceleri şöyle..

Harika oyuncu ama çok sorunlu derler onun için. Takım kimyasını bozduğu söylenir. Gerçekliğini iyi araştırmak gerek

Batiste'i düşündükçe acaba Mirsad'a çok mu yüklendik diyorum kendi kendime. Bu adam tam bir haysiyetsizdir. Aman gelmesin gelceği varsa da. Önce insan olsun. Çirkef olabilir , sorunlu olabilir , sonuçta oyuncular da insan ama Batiste değil insan filan.

Lakovic gelirse takım kimyamız kagıt üzerinde tamamlanıyor gibi gözükse de bence iyice düşer. Bana kalırsa geçen sezon kimyası pek iyi olmayan bir takımımız vardı, oyuncuların insanüstü gayreti, taraftar ve eşleşme avantajıyla hedeflenennin üstünde bir başarı sağladık. Yapılan hamlelerle daha dengeli bir kimyaya sahip olacagımız kesin. Ama yabancı kısa rotasyonu Gordon-Lakovic-Shipp şeklinde oluşursa fazla bir beklentim olmaz. Lakovic, Efes'teki Rakocevic'in daha soft daha kırılgan bir performansını sergileyebilir. Kaldı ki gelmesini pek beklemiyorum. Butçe artmakla birlikte kadro iyice kalabalıklaştığı için, yabancı başına beklenen ort. maliyet 500-600bin euro'yu cok fazla aşamaz. Kısacası çok buyuk bir transfer beklemiyorum, adı buyuk eski yıldızlar ya da adı kalmış, performansı dusmus istenmeyen yıldızlar hariç tabi. Oktay hoca boyle birilerini de almaz sanırım ve umarım.

Gelelim şu 4 numara 5 numara, 3 guard Shipp meselesine. uzunlar konusunda numarasından çok, oyuncunun yapabildiklerine bakmak lazım. Halihazırda takımdaki blok ve ribaund becerisi olan uzunmuz sadece Furkan. Bu yuzden gelecek uzun kaç numara olursa olsun, Rancik-Ermal gibi ribaund-savunma ve sertlik konusunda vasataltı olmamalı. Shipp kaç numara, guard mı gelir 3 numara mı? Bence Shipp kanat oyuncusu, ön alan oyuncusu değil. Bir guard iki kanat şeklinde de oynayabilirsin, iki ön alan bir kanat oyuncusuyla da. Shipp bence kanat oynamaya daha musait ve kalın, çok çabuk bir oyuncu değil, bu yuzden guard eşleşmelerinde zorlanabilir. Ha 3 numara mı değil, ama Avrupa basketbolunda 3 numara pek kullanılmıyor zaten. Efes'in son 20 senesinde, Ülker'de birçok takımda gercek 3 numara yoktu. Yani illa saf 3 numara açıgı sözkonusu değil bence. Sutor-skorer ama kırılgan-savunma zaafiyeti sorun çıkaracak duzeyde olmayan, canlı, agresif bir kısa lazım.

Lakovic olmazsa Shipp kalmalı veya 2 numaraya Milanolu David Hawkins düşünülebilir.Çok beğeniyorum onu.
Shipp kalabilir ve 3 numara gelebilir.Ayrıca Ndongda yine 5 numaraya düşünülebilir şayet Pekovic olmazsa.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...