Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yani demeye çalıştığım bizim takımın pivot ihtiyacı yok.Hatta fazlası var.Sertaç'ın kiralanması lazım ...

Sertaç'ın kiralanması yada çifte lisans olayına katılıyorum çünkü süre alarak kendini geliştirmesi lazım. Ama takımın gerçek anlamda bir pivota ihtiyacı olduğu da çok açık. Senin kadroda 5 numara olarak gördüklerinin çoğu aslında 4 pozisyonun oyuncusu. Hele bizim gibi çoğu maçını savunmayla kazanan takımlar için D'or Fisher vb.. bir uzun şart. Böyle bir oyuncuya sahip olursak hücumda rahatlarız, savunmada iki kat rahatlarız. Yani 4'ten bozma değil anadan doğma 5 numaraya ihtiyacımız var.

Umarim Euroleague e katilirsak 5 numara aliriz gibi bir yanlisin icine girilmez.5 numara almazsak Rythasi evinde gecmemiz mumkun gozukmuyor.

Sertaç'ın kiralanması yada çifte lisans olayına katılıyorum çünkü süre alarak kendini geliştirmesi lazım. Ama takımın gerçek anlamda bir pivota ihtiyacı olduğu da çok açık. Senin kadroda 5 numara olarak gördüklerinin çoğu aslında 4 pozisyonun oyuncusu. Hele bizim gibi çoğu maçını savunmayla kazanan takımlar için D'or Fisher vb.. bir uzun şart. Böyle bir oyuncuya sahip olursak hücumda rahatlarız, savunmada iki kat rahatlarız. Yani 4'ten bozma değil anadan doğma 5 numaraya ihtiyacımız var.

Ne Luksa Andric'in ne de Furkan Aldemir'in mevkisi uzun forvet.Bunların gerçek mevkisi pivot .Uzun forvet oynatmaya kalkışırsak tüm verimlerini düşürürüz.

Andric cok kisa surede faul problemine giriyor.Oylesine anlamsiz fauller yapiyorki Andrice savunmada fazla guvenebilecegimizi dusunmuyorum.Furkan tek basina bu yukun altindan nasil kalkabilir.Ermal ve Andricle nasil zayif kaldiysak Furkan ve Andriclede cozemeyiz bu problemi.Furkan ve Andricin 4 numara oynayamiyacagi konusunda hemfikirim ama ikisi yeterli olmaz 5 numara icin.

Ne Luksa Andric'in ne de Furkan Aldemir'in mevkisi uzun forvet.Bunların gerçek mevkisi pivot .Uzun forvet oynatmaya kalkışırsak tüm verimlerini düşürürüz.

Arkadaşım bu bizim euroleague'de kaliteli uzunlara karşı zorlanacağımız gerçeğini değiştirir mi? Furkan'ın da Andric'in de artıları olabilir ama sert uzunumuz olmazsa sert uzunlu takımlara oynayamayız. Sen ismi duyulmuş bir pivotu kadrona kat ki bu adamların da üstlerindeki baskı azalsın ve çok daha başarılı olsunlar.

Nathan Jawai nasıl bir oyuncu ? Sırtı dönük oyunu ner düzeyde ? Bu sezon için geçti ama sorayım dedim ?

Ben beğeniyorum. Bir iki defa izledim sırtı dönük oyunu iyidir. Zaten Unics'e transfer oldu. Diğer arkadaşa katılmıyorum.

Ben de aynı şeyleri düşünüyorum...
Çok iyi ve faydalı bir oyuncu...Kuvvetli bir oyuncu, sırtı dönük oyunu ve savunması gayet iyi, iyi de bir blokçu...
F.Ülker Gist'i aldığında, ben Jawai ile karıştırmış, süper bir transfer yaptılar diye düşünmüştüm...
Gist'in hangisi olduğunu hatırlayınca rahatlamıştım...
Keşke bize gelseydi...

Ben de aynı şeyleri düşünüyorum...
Çok iyi ve faydalı bir oyuncu...Kuvvetli bir oyuncu, sırtı dönük oyunu ve savunması gayet iyi, iyi de bir blokçu...
F.Ülker Gist'i aldığında, ben Jawai ile karıştırmış, süper bir transfer yaptılar diye düşünmüştüm...
Gist'in hangisi olduğunu hatırlayınca rahatlamıştım...
Keşke bize gelseydi...

Keşke gelseydi. Bazıları bu tip oyuncuları kiloları yüzünden yavaş ve hantal olarak düşünüp beğenmeyebiliyor. Ama bence Jawai bu tarz oyuncuların iyi örneklerinden. İstatistikleri de fena değil.

Efes pota altına kuleleri dizerken biz yine final serisindeki gibi kısa kalacağız
sürpriz takımdan eşit favorilerden biri konumuna yükselmemiz lazımken şu anki hamlelerimiz bunun için yeterli değil

savunmada verilen mücadele bir yere kadar
arka alanda da kısaldık
takımın en iyi ribauntçusu Shipp olacaksa sıkıntı var demektir

Boy uzunluğu ile rebound her daim birbiriyle ilişkili deildir. Şu anda ligin Kerem Gönlüm ile beraber ligin en iyi rebouncu uzunu olan Furkan Aldemir bizim kadromuzda. Ayrıca Songaila ve Cevher'de fena reboundcular deilleridir. Bizim eksiğimiz boy kısalığından ziyade içeriden sırtı dönük oynayabilecek oyuncu olmaması yada gerektiğinde alan savunması yaparken boyalı alanı size'i ile kaplıcak bir uzun adam eksikliği. Onun dışında bu sene rebound en son derdimiz olur hatta hucum rebound'undan bolca sayı buluruz pota altından.

Boy uzunluğu ile rebound her daim birbiriyle ilişkili deildir. Şu anda ligin Kerem Gönlüm ile beraber ligin en iyi rebouncu uzunu olan Furkan Aldemir bizim kadromuzda. Ayrıca Songaila ve Cevher'de fena reboundcular deilleridir. Bizim eksiğimiz boy kısalığından ziyade içeriden sırtı dönük oynayabilecek oyuncu olmaması yada gerektiğinde alan savunması yaparken boyalı alanı size'i ile kaplıcak bir uzun adam eksikliği. Onun dışında bu sene rebound en son derdimiz olur hatta hucum rebound'undan bolca sayı buluruz pota altından.

Bunlara artı olarak Efes'in uzunlarından çok daha çabuk ayaklara sahip uzunlara sahibiz..Özellikle Songaila gibi çok akıllı olan bi oyuncunun bu durumu çok iyi değerlendireceğini düşünüyorum ben..Keza Cevher ve Andric de çabuk ayaklara sahip..Oktay hoca zaten uzunluktan çok dinamizme,hareketliliğe önem veren bir koç..Eğer ki bunu başarırsak boy zaafı diye birşey kalmaz..

katılıyorum ama (Furkandan inanılmaz beklentilerim var belirteyim )şunu da unutmamak lazım acaba Furkan bu ribaundalrın ne kadarını zorluk derecesi yüksek maçlarda aldı dimi?çünkü sonuçta artık bize Tofaş maçında alınmış 10 ribaund çok değerli gelmeycek ve YETMEYECEK

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...