RAP Müzik

Türkiye'de Sagopa Kajmer'den başka rapci yok arkadaş...
Arabeskmiş o zaman Sagopa Kajmer - Kırık çocuğu dinleyin bakalım, sözler ile nasıl dans etmiş adam...
Geçen tesadüfen aybenin Sago'ya attığı dis i dinledim "IYK" iğrenç yahu...

Serdar Aslan' Alıntı:
Türkiye'de Sagopa Kajmer'den başka rapci yok arkadaş...
Arabeskmiş o zaman Sagopa Kajmer - Kırık çocuğu dinleyin bakalım, sözler ile nasıl dans etmiş adam...
Geçen tesadüfen aybenin Sago'ya attığı dis i dinledim "IYK" iğrenç yahu...
İmza . Kendinle Dalga Geç Bizden Tırs !

Recep sana zaten onu dinle bunu dinleme dediğim yok. Benim sana dediğim Sago'yu dinleyebilirsin ama bu sana Ceza'ya ''Yalaka, Yalama'' laflarını söyleme hakkını vermez...
Ben de Sagopa dinledim hala daha dinliyorum. Çünkü kulağıma hoş gelen birşeyi dinlemekte kendi adıma bir sakınca görmüyorum. Ceza sempatizanlığımın da buna bir engel olduğunu düşünmüyorum. Ama kendi görüşüm Sago'nun çok kapalı kapılar ardında kaldığıdır. Dış dünyaya açılmama gibi bir tercihi veya korkusu var. Ceza ise tam tersini yaparak olabildiğince Rap kültürünü ön planda tutmayı ve diğer müziklerle uyum içerisinde birşeyler yapmaya gayret ediyor. Ceza yurt dışına da açılıyor. Galiba D12 ve Will Roush'ın ortak albümünde bir şarkı seslendirmişler. Bunun yanında rock müziğin önemli isimlerinden Lenny Kravitz ile bir çalışmaları olacakmış. Müslüm Gürses ile yurt içinde bir çalışmaları olacakmış... Yani Ceza yerinde durmuyor. Kendi kovuğunda oturmuyor...
Sago, kendini ayrı bir yerde görüyor. MTV'de hatırlarsak geçen sene Ceza 1. olmuştu. Sago'nun ise bu sene yarışmadan sonra yaptığı açıklamalar , bana daha çok şerefli ikincilikler ve yenilgilere bulunan mazeretler gibi geldi.
Ama neyse daha fazla uzatmayayım...

Turkish UnderGround Rap diye bas bas bağırıp daha sonra da ekranlara çıkıp popüler olmaya çalışan ceza mı RAP müziği yaymaya çalışıyor.böyle dönüş yapacaksa varsın yaymasın.

Ayrıca Sago'nun Critical Madness ,Tact Allstars gibi isimlerle yaptığı Featleri unutmayalım.

Bence de daha fazla uzatmayalım.Senin görüşün iyi olan her müziği dinlerim.Benim görüşüm ise Sago'dan iyisi yok.

Recep Sarımeşe' Alıntı:
Öneriniz için teşekkürler . Öyle bir niyetim yok.Ki olacağını da zannetmiyorum.Ancak elektronik müzik seven bir kız arkadaşım olursa belki beni elimde Elektro ile görebilirsiniz...

Elektro gitarla elektronik müziğin ne alakası var onu çözemedim :p

Sagopa Kajmer EastCoast Rap yapmaktadır.EastCoast daha defansif yapılıdır.

Ceza WestCoast Rap yapmaktadır.WestCoast daha ofansif yapılıdır.

Aslında tüm sorulara cevap budur.İkisinin de kulvarı farklıdır.Geçmişte birlikte çalışmalar yapmışlardır.O zaman kulvarları aynıydı ama beraber olduklarından dolayı bir sorun yoktu.

Zaten bu ikilinin, o zamanki grup isimleri ile Asya Sentez'in '' Rap Adına '' adlı parçasında geçen sözler durumu özetliyor:

'' Yo East Coast , West Coast , yo dost Bu da Türk Coast ''

Türkçe Rap için ;

Respect And Peace !

Saygı ve Barış !

Evren YILMAZ' Alıntı:
[quote="Recep Sarımeşe":jz8hz15g] Öneriniz için teşekkürler . Öyle bir niyetim yok.Ki olacağını da zannetmiyorum.Ancak elektronik müzik seven bir kız arkadaşım olursa belki beni elimde Elektro ile görebilirsiniz...

Elektro gitarla elektronik müziğin ne alakası var onu çözemedim :p[/quote:jz8hz15g]

Cahilliğimi bağışlayın.

Sinema ve rap müzik
"Nası Yani?"de Meral Okay ve Beyazıt Öztürk konuklarıyla sinema ve rap müziği konuşacak. Vahide Gördüm ve Sagopa Kajmer konuklar arasında

NASI YANİ?
Meral Okay ve Beyazıt Öztürk'ün birlikte sundukları "Nası Yani?" bu hafta üç önemli ismi ağırlıyor. Programın konukları; daha öncelerde çektiği belgesellerden tanıdığımız; Türkiye'nin ilk yerli otomobil projesinden yola çıkarak senaryosunu da kendisinin yazdığı "Devrim Arabaları" isimli sinema filminin yönetmeni Tolga Örnek, "Bir İstanbul Masalı", "Hırsız Polis", "Annem" isimli dizilerdeki başarılı oyunculuğu ile dikkatleri çeken, son olarak; "Devrim Arabaları" filminde başarılı bir performans sergileyen Vahide Gördüm ve birçok kişinin rap müziğe bakışını değiştirecek kadar bu müziğin ülkemizdeki başarılı ismi; Sagopa Kajmer olacak.
30 EKİM 2008 CNN TÜRK / 20.30

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Burak Barut":xvkvlyg7]Kurtlar Vadisi varken işimiz gücümüz yok bunu mu seyredecez Tugay etme ya :)

Eski bölümünü izlemeye o kadar meraklı değilim be Burakcım. :p[/quote:xvkvlyg7]

Vallahi isterse ilk bölümü gene de izlerim =)

Gerçekten çok güzel bir programdı.Yıllardır sadece SaGoLeRa dinlemekle ne kadar mantıklı bir iş yaptığımı tekrar tekrar tekrar tekrar ... ( bu böyle uzar gider) anlamış oldum . Biz boşuna demiyoruz '' Sago Rap'te en ön '' diye. Hem kişiliği , hem eşsiz Manevi Dünyası'nda bize de yer ayırıp oralarda gezdirmesi , hemde kimsenin ölçmeye gücü yetmeyecek yeteneği ile Sago tektir. Saygılar KaF KeF ve tüm SaGoLeRa ' cılar.

Recep; ben SaGoLera'cı değilim.

Ben Sago'cuyum.

Kolera, Sago'nun yanında kendini nimetten saymasın...

'' Techno-Trance dinlerdi o eskiden, Rap'i ben dinlemem derdi evvelden... ''

Tugay Aktepe' Alıntı:

Ben Sago'cuyum.

Tugay abi '' İkimizi Anlatan Birşey '' albümünden sonra ona olan sevgim biraz azalmıştı ama '' İnziva '' albümüyle beni benden aldı.Hayatımda dinleyip dinleyebileceğim en güzel birkaç albümden birisi.Herkese de tavsiye ediyorum ''İnziva '' abümünü dinlemelerini.

Yok be Recebim bana bu müziğin içinden gelen Rapçiler hitap ediyor.
Kolera söylediği sözleri çoktan yedi...

Ayrıca ilk Kuvvetmira'da bulunan ve Ceza ile şu anda da birlikte çalışmalar yapan Sahtiyan'ın Kolera ile zamanında sevgili olması da bu konuyu kısaca özetliyor.
Biliyorsun ki ilk Kuvvetmira'da Sagopa, Sahtiyan'ı yaşından dolayı '' Junior Sagopa '' diye adlandırıyordu.Daha sonra Sahtiyan'dan ayrılan Kolera'nın Sago ile evlenmesi ise talihsizlikten öteye gidemez benim açımdan...

Türkçe Rap'te Ayben,Medusa,RapAngels,Kleftra tuttuğum bayan MC'lerden.

Ayben abisi ile birlikte en nefret ettiğim Rapper'lardır malumunuz.Medusa'yı dinlerdim bir aralar , sesi güzel ama hiç bir zaman rhyme lı parçalar yazamıyor.Bu yüzden kulağa da hoş helmiyor açıkçası.Rapangels'ın adını çok duydum ama dinlemek nasip olmadı.Kleftra'yı ise açık konuşmak gerekirse hiç duymadım :p

Tugay Aktepe' Alıntı:

Ben Sago'cuyum.

Bu konuda sana katılıyorum.. Ayben hakkında ki düşüncelerimi söylemiyorum kulakları çınlıyordur herhalde...
Bu arada CNN Türkteki proğ. maçta olduğumdan izleyemedim, tekrarı bu gece 1:10 geçe izlemek isteyenlere duyrulur.

Recep Sago ve Kolera hakkındaki düşüncelerin ve dinlediğin müzik olarak sadece Sagopa olması ortak özelliklerimiz ayrıca Galatasaraylı olmanda iyi bir arkadaş olabileceğimizin göstergesi.
Rapci değiliz Sagocuyuz Kolerayada her zaman sempatimiz vardır.
Sagopa hakkındaki eleştirilere cevap olarak Recebin yazdıklarına imza atıyorum