RAP Müzik

herkes bi Yunus ÖzYavuz ve ya Bilgin ÖzÇalkan'dır tutturmuş gidiyor.Bi kişide çıkıp "Fuat Ergin'e haksızlık etmiyor musunuz?" demiyor.7 sayfalık başlıkda böyle birinin 1 kere olsun ismi geçmez mi?

aslında reklam yapmayı sevmem ama 8 senedir dinleyip 3 senedirde rep müzik yapmaya çalışıyorum..dinlediğim kişiler gelince sagonun üstad oldğunu kimse inkar edemez şuanki siyasi duruşundan tiksinsemde..ama daha çok yeraltı dinliyorum o konuda saian ve patronu ve u.l.a.ş ı tek geçerim.
sansar mt da çok beğendiğim isimler..ünkü olmadan önceki cezayı çok seviyorum..silahsız kuvvet tabiki kalplerde:)
ama hala soranlara repçiyim demiyorum..çünkü repi başın üstünde dönmek bol pantolon giymek ve amerikancık tarz konuşmak,ot çekmek sanan o kadar kişi varki..ki rep müziğin kökü hunlara dayanır..bu konuda bir dergide makalemde çıkacak yani işkembeden sallamıyorum.yaptığım müzik hakkında kendimi pohpohlamayacam çünkü bu işi yapan herkes kendini 1 numara görüyor.herkeşler birinci ben 2yim:)

şarkılarımının bazılarını www.myspace.com/misilleme33 den dinleyebilirsiniz..okuldan fırsat bulursam çıkarmayı istediğim 3 albümde kayıt için gözümün içine bakıyor:)

Sagopa Kajmer?in yepyeni röportajını 5 Aralık günü Son istasyon dergisinde bulabilirsiniz.
Son İstasyon Dergisi 75 N&T şubesi ve kitapevlerinde?

Çok sıkı bir rap dinleyicisiyim diyemem. Çünkü benim sevdiğim, hayran olduğum rap ne yazık ki Biggie'nin ölümüyle beraber bitti. Yani 97 senesine kadar yapılan rapin alasını bilirim, onla yaşarım, sadece onu dinlerim. Çok sıkı bir Tupac hayranıyım, hakkında yazılan çizilen film yapılan herşeyi okudum seyrettim. Rap'in geçmişini, ortaya çıkışını biliyorum.

Şimdi bazı müzik türleri vardır. Amerika'da bulunan rap müzikle ilgili belgesel ve bilumum yazı da, rap müziğe resmen "culturel" yani kültürel bir müzik olarak hitap ediliyor. Nasıl Türk Sanat Müziği bir kültürel müzikse ülkemiz için, rap müzik de Amerika'da eşitsizliklere ortaya dökmeye çalışanların toplum için sanat yaptığı ve kendilerini en ifade edebilecekleri bir araç olmuş. Bu müziğin ülkemizde olduğu gibi ABD dışında kullanılması ise, rap müzikten bambaşka bir tür doğuruyor. Rap müzikle biçimi aynı olan ama içeriği farklı olan, bu türün de daha adı konmadı. Bu yüzden her yapılan bu biçme sahip müziği rap deniyor ve ben buna son derece üzülüyorum, dinlemeyi reddediyorum.

Tugaycım açıkcası hiç Türkçe rap müzik dinlemediğim için Sagopa'yı falan bilmem. Hatta en son ben Cezaya daha iyi diyorlar sanıyordum. :) Benim eleştirim genele, şurada 8 sayfa yazılmış bi Tupac'tan, Biggie'den bahsedilmemiş.

T-rap olarak tabir edilen türkçe rap camiyasında çok iyi isimler var.Underground isimler bunlar yani ünsüz ve bandrollü albümü olmayan isimler bu isimlerden bana göre en iyileri ;

Patron
Şehinşah
Hayki
Kurşun
Karachalı

bunlar benim aklımda olanlar şuan daha bir çok iyi isim var.Türkçe rap müziği bir kaç isime mal etmemek gerek.

Ömer arkadaşımızın yazdıklarına değinirsek dediği doğru amerika dışında bu müzik çok farklı bir hal alıyor.Bir lafına katılmıyorum ama bu amerika kültüründen uzak yapılan işlere rap denmesi ben üzüyor demesi çok doğru değil.Zaten o kültürün dışında yapılan işler türkçe rap ve ya hangi ülkede yapılıyorsa o ülkenin adıyla anılıyor.Yani bana göre bu rap müziğin evrenselleşmesi bu müziki ortaya çıkaran insanlar bundan çok memnundur bence.

Sansar Salvo dinlemenizi öneririm.

Gangsta rap yapmaya çalışanlara bunun nasıl yapılacağını göstermiş ve gayette başarılı olan bir rapçi Sansar...

Şarkılarında hayatından karelere yer veriyor.En kötü özelliği ise bağımlı olması ve böyle giderse rap hayatı uzun sürmeyecek orası ayrı konu.

Gerçek adı Ekincan Arslan'dır.Freestyle ve dissleşmelerde çoğu kişiye yaşına rağmen ders vermiştir.

En son 'Paranı Verdim' adlı dissiyle Sagopa'ya ders vermiş ve Sagopa'yı rezil etmiştir.

Kendisini 'Psikopat Yazar' olarak adlandırmaktadır.

Ayrıca bir şarkısında
Ben sadece iyi rap yapan bi çocuk değilim
Bu bokun yeni kralıyım...O yüzden eğilin!
gibi güzel 2 mısra yazmış ve Türkçe Rap'in 1.adamı olma çabasını belli etmiştir.

Berk Tuna' Alıntı:
Sansar Salvo dinlemenizi öneririm.

Gangsta rap yapmaya çalışanlara bunun nasıl yapılacağını göstermiş ve gayette başarılı olan bir rapçi Sansar...

Şarkılarında hayatından karelere yer veriyor.En kötü özelliği ise bağımlı olması ve böyle giderse rap hayatı uzun sürmeyecek orası ayrı konu.

Gerçek adı Ekincan Arslan'dır.Freestyle ve dissleşmelerde çoğu kişiye yaşına rağmen ders vermiştir.

En son 'Paranı Verdim' adlı dissiyle Sagopa'ya ders vermiş ve Sagopa'yı rezil etmiştir.

Ayrıca bir şarkısında
gibi güzel 2 mısra yazmış ve Türkçe Rap'in 1.adamı olma çabasını belli etmiştir.

Sansar Battle'ı sadece küfür etmekten ibaret sayan , west coastla büyümüş !! ( artık nasıl oluyorsa ) , abilerine sataşan küçük bir çocuk gibidir.Ayrıca Diss ( Battle) görmek istiyorsanız Disstortion Ep'yi dinleyin.Çok uzakda değil girin '' Sevdiğiniz Şarkı Sözleri '' konusuna bakın ordan Disstortion Ep'yi iyice bir okuyun.Sonra Diss nasıl atılırmış bir daha düşünün

Recep Sarımeşe' Alıntı:
[quote="Berk Tuna":2m5ppc3x]Sansar Salvo dinlemenizi öneririm.

Ayrıca bir şarkısında

Sansar Battle'ı sadece küfür etmekten ibaret sayan , west coastla büyümüş !! ( artık nasıl oluyorsa ) , abilerine sataşan küçük bir çocuk gibidir.Ayrıca Diss ( Battle) görmek istiyorsanız Disstortion Ep'yi dinleyin.Çok uzakda değil girin '' Sevdiğiniz Şarkı Sözleri '' konusuna bakın ordan Disstortion Ep'yi iyice bir okuyun.Sonra Diss nasıl atılırmış bir daha düşünün[/quote:2m5ppc3x]

Battlelara gelmediğiniz ve izlemediğiniz çok belli.Sansar'ın hangi battlelardanı gördünüz çok merak ediyorum?

Abilerine sataşan derken kastınızı merak ettim.Piyasada onun abisi olacak potansiyele sahip zaten 2-3 kişi var ve Sansar'ın hiçbirisiyle kavgası yok.

Ayrıca bahsettiğiniz dissi beğenirim.Ancak Sansar dissinde Sagopa'ya fena giydirmiştir bunu kabul edin.Bunun dışında Disstortion iyi güzel ama konserlerinde playback yapan birinin dissini kim takar?

Sansar Battle'ı sadece küfür etmekten ibaret sayan , west coastla büyümüş !! ( artık nasıl oluyorsa ) , abilerine sataşan küçük bir çocuk gibidir.Ayrıca Diss ( Battle) görmek istiyorsanız Disstortion Ep'yi dinleyin.Çok uzakda değil girin '' Sevdiğiniz Şarkı Sözleri '' konusuna bakın ordan Disstortion Ep'yi iyice bir okuyun.Sonra Diss nasıl atılırmış bir daha düşünün[/quote]

Battlelara gelmediğiniz ve izlemediğiniz çok belli.Sansar'ın hangi battlelardanı gördünüz çok merak ediyorum?

Abilerine sataşan derken kastınızı merak ettim.Piyasada onun abisi olacak potansiyele sahip zaten 2-3 kişi var ve Sansar'ın hiçbirisiyle kavgası yok.

Ayrıca bahsettiğiniz dissi beğenirim.Ancak Sansar dissinde Sagopa'ya fena giydirmiştir bunu kabul edin.Bunun dışında Disstortion iyi güzel ama konserlerinde playback yapan birinin dissini kim takar?[/quote]

Geçin bu playback muhabbetini.Şişko fuattan gazı alıpta burada playback muhabbeti yapmayın.Giydirmiştir giydirmemiştir bir insana küfür edipte '' giydirdim huleeeyn '' dersen böyle mahkemeye verildiğinle kalırsın ekincan.Ayrıca dediğiniz gibi diss Battle'dır.Sago Ekincan'a ne demiştirde ekincan sagoya saldırmıştır bu da ayrı konu.Ayrıca sago cevap vermeden nasıl giydirmiş olur o da ayrı konu .Ayrıca bu ekincan karambolede gelmiştir değil mi Berk bey ?

Recep Sarımeşe' Alıntı:
Sansar Battle'ı sadece küfür etmekten ibaret sayan , west coastla büyümüş !! ( artık nasıl oluyorsa ) , abilerine sataşan küçük bir çocuk gibidir.Ayrıca Diss ( Battle) görmek istiyorsanız Disstortion Ep'yi dinleyin.Çok uzakda değil girin '' Sevdiğiniz Şarkı Sözleri '' konusuna bakın ordan Disstortion Ep'yi iyice bir okuyun.Sonra Diss nasıl atılırmış bir daha düşünün

Ayrıca bahsettiğiniz dissi beğenirim.Ancak Sansar dissinde Sagopa'ya fena giydirmiştir bunu kabul edin.Bunun dışında Disstortion iyi güzel ama konserlerinde playback yapan birinin dissini kim takar?[/quote]

Geçin bu playback muhabbetini.Şişko fuattan gazı alıpta burada playback muhabbeti yapmayın[/quote]

Şu bölümde ne kadar engin bilgilerle donandığınızı göstermişsiniz.Cevap vermeye gerek duymuyorum.

İyi günler.

Berk Tuna' Alıntı:
[quote="Recep Sarımeşe":3iw4pp0k]Sansar Battle'ı sadece küfür etmekten ibaret sayan , west coastla büyümüş !! ( artık nasıl oluyorsa ) , abilerine sataşan küçük bir çocuk gibidir.Ayrıca Diss ( Battle) görmek istiyorsanız Disstortion Ep'yi dinleyin.Çok uzakda değil girin '' Sevdiğiniz Şarkı Sözleri '' konusuna bakın ordan Disstortion Ep'yi iyice bir okuyun.Sonra Diss nasıl atılırmış bir daha düşünün

Ayrıca bahsettiğiniz dissi beğenirim.Ancak Sansar dissinde Sagopa'ya fena giydirmiştir bunu kabul edin.Bunun dışında Disstortion iyi güzel ama konserlerinde playback yapan birinin dissini kim takar?[/quote:3iw4pp0k]

Geçin bu playback muhabbetini.Şişko fuattan gazı alıpta burada playback muhabbeti yapmayın[/quote]

Şu bölümde ne kadar engin bilgilerle donandığınızı göstermişsiniz.Cevap vermeye gerek duymuyorum.

İyi günler.[/quote]

Size de iyi günler ;)

Berk ve Recebim, ikiniz de boş konuşmuşsunuz arkadaşlar.
Kendi doğrularınızı kendi beğendiğiniz rapper'lara yönelik belirtmeye çalışmışsınız ama yaşanmış çoğu olaydan uzakta kalarak...

Sansar'ı dinlemedim Diss'inide dinlemedim...
Anladığım kadarıyla küfürle diss oluyorsa youtube vb. sitelerde o kadar çok küfreden varki o zaman onlar kral...
Disstortion Ep serisini dinleyin küfürsüz Diss nasıl olur görün...
Zaten fazla meraklanmayın aldığım bilgilere göre Sago yeni bir Diss albümünde eziklere (sahtiyan vb. ) cevabını verecekmiş...