Roland Garros Tenis Turnuvası 2011

Hingis haklımıydı orada sence?

Del Potro nun us open ı harici en son 2005 de Marat Safin AusOpen i kazanmış baktım şimdi gerisi nadal federer nadal federenadalfedealnadererfedal ... gidiyor

yoo, hiç haklı değildi ama sence tepki normal miydi ?
neymiş, karşı sahaya geçmişmiş ize bakmaya..
o zaman graff'ı tut, ama kız servis atarken bağırış çağırışlar..
oyunu tamamlaması bile mucize..
tenis tarihinde böyle bir maç daha yoktur ve olmaz da..
ben graff tutan bir insan olmama rağmen çok üzülmüştüm kızın düştüğü duruma..
taraf tutmanın bile bir adabı var..

bu arada araya bazen nole giriyor.. rafa-federer'in arasına..
5-6 slam de bir nole kazanıyor..sonra kaldığı yerden devam..
ama bence del potro ile murray ile bu iş olmaz..
baksana djokovic bile o seviyeye çıkacağım diye su kaynattı..
del potro ile murray %100 ile oynasalar da bu ikiliyi kıramazlar..
andy roddick bir sene kastı wimbledon finalinde federer ile 5 set kapıştı..
o günden beri yüzünü gören yok..

biz de bu dominasyondan sıkıldığımız için bayanları kovalıyoruz..
safina, jankovic, wozniacki..
bu üç isim hemen aklıma geliyor.. son 3 sene içinde 1 numara koltuğuna oturdular..
hiç biri slam kazanamadı henüz..
böyle bir karambol işte.. 2012 de clijsters da bırakınca hepten tesadüflere kalacak işler..
 
Murray, sağlam bir Nadal'ı ne zaman yenmiş? Biraz zorlayalım hafızalarımızı? Hımm, ben bulamadım. bulan da çıkmaz zaten. Çünkü öyle bir maç yok.

Adamın kasları yırtık halde kıvrana kıvrana bitirdiği maçları bulup öne sürmenin mantığı nedir ki? Servis attıktan sonra, ya da bir winner dan sonra acıdan çöküp iki büklüm olduğu maçları Murray'ın süper oyununa bağlamak ilginç bir düşünce.

Aynı maçlarda Murray'ın "sağlam bir Nadal'ı yenmeyi tercih ederdim." sözü de cabası...

Nadal, geçen 2 yıldaki sakatlığını atlattıktan sonra bir türlü ritmini tutturamadı. Emre'nin dediği gibi: "Bu Nadal'ın vites yükseltmemiş hali." Gerisini düşünmek zor olmasa gerek...
 
Bu arada bugün bir yerde okudum.. Roland Garros, I.Dünya savaşında ,uçağı Akdeniz'e düşüp ölen bir Fransız savaş pilotuymuş.. Aynı zamanda da tenis oyuncusuymuş.. 1918 de ölünce, turnuvaya adını vermişler..

Emre, ben de bu bilgiyi öğreneli 2 hafta mı ne oluyor. Kardeşim de vardı yanımda, adamı görünce "bu adam tenis mi oynuyormuş bu halde?" demişti. Bize biraz kilo sorunu var gibi geldi.
 
britanyalıların murrayın çizgiye derin toplarını henman ın rakibin çift hatasına yumruk şov yapacak hırsını! ve rusedski nin tie-break kısmetini birleştirip bir süper tenisçi yaratana dek gs falan alamazlar murray de ne hırs var ne şans sadece yetenekle anca okeye dördüncü olur
fransız seyricisine laf söylüyorsunuz haklısınız ama ingilizlerim wibledon da yaptıklarınıda umutmadık
bknz. 2001 henman-federer çeyrek final maçı
en iyisi avustralya açık anasını satayım meşale de yakarsın dev ekranda döner bıçağıda çekersin,rum kovalarsın türk döversin ne güzel
 
Bayanlar finalini şimdi izleyebildim..
Schiavone gibi bir oyuncuyu 6-4 ve 7-6 ile yenebilirsiniz..
Çok mücadeleci, inatçı ve vazgeçmeyen bir oyuncudur.
Ama tie-break i nasıl 7-0 kazanmış Na Li çözemedim..
İnanamadım..

Wta çok dalgalı uzun zamandır.. Bu karışıklık içinde Na Li'nin de slam kazanması garipsenemez..
Çinli bu noktalara gelmek için çok uğraştı.. Ülkesinin spor politikası ile ters düştü..
Antrenör değiştirdi, sistem değiştirdi ve 2009 dan sonra çıkışı başladı..
Yani 27 yaşında , neredeyse tenisi bırakma yaşında sivrildi..
2009 dan bu yana tüm slamlerde en az bir kez çeyrek final gördü..
Bu sene Avustralya'da finali kaybetti ve Garros'yu kazandı..

Çin hemen tüm sporlarda olduğu gibi tenis için de çok bakir bir alan..
Yarı finali 40 milyon, finali 100 milyon kişi izlemiş..
İlk kez bir Çinli slam kazandı ki Na Li daha önce ilk çeyrek, ilk yarı ve ilk final oynayan isimdi..
Her yaptığı, Çin tenisi için bir ilk oluyor..

Schiavone de maç sonrası "I kiss clay everyday" dedi gülerek..
Geçen seneden kalma bir alışkanlık, kazandığı her maç sonrası toprağı öpüyordu..
Bu sene de iyi gitti ve yakın geçen maçı kaybetti..
Yetenekleri 1. sınıf değil ama mücadelesi, azmi, isteği 1. sınıf..
Bu nedenle tie-break'i 7-0 kaybetmesine şaşırdım..

Bu iki tenisçinin bir başka benzerliği de yaşları.. İkisi de kariyerlerinin sonuna yakın parladılar. Schiavone ilk slamini 30 yaşında, Li Na ise 29 yaşında kazanmış oldu.. Tabii Li gelirken sırasıyla Kvitova,Azarenka ve Sharapova'yı yenmişti.. Sonuna kadar hak etti..

Yarın daha büyük bir gün.. Yaşayanların 15-20 sene sonra anlatacağı, şahit olduğunu gururla anlatacağı bir eşleşme.. Yabancıların deyimi ile "rivalry".. Tenis tarihinin en büyük oyuncusu ile onun tahtını sallayan ve eline geçirmeye en yakın aday olan tenisçinin maçı.. Nadal-Federer.. Yarın evden çıkmak yok..

Bence Nadal kazanır.. Ama Federer de kazansa yine epik bir maç izleyeceğiz sanırım.
 
Ama tie-break i nasıl 7-0 kazanmış Na Li çözemedim..
İnanamadım..

Emre, ben bu 7-0'ın sebebi olarak; son oyunda 40-15 Schiavone öndeyken hakemin içerde dediği bir topa uzun süre itiraz etmesine rağmen kararın değişmemesi sonucunda bozulan moralini görüyorum. Çünkü o karardan sonra hiç puan alamadı yanlış hatırlamıyorsam Schiavone.
Haliyle de böyle bir sonuç çıktı.
 
Fedex seti bitirecekken servis attığı oyunu aldı ve ilk defa yakaladıgı servis kırma sansını değerlendirdi Nadal. 5-4 Fedex servis Nadal.
 
Federer işi aceleye getirmek istiyor.Karşısındaki acemiymiş gibi. Nadal'da şanslıydı servis kırma puanlarını ilk fırsatta kullandı servisi gene kırdı.Servis puanından döndü oyun şimdi atcağı servisle seti alacak.
 
5-2 den döndü maç 7-5 aldı Nadal inanılır gibi değil.. Bu 5 oyunda Nadal kendini bile aştı her top çizgiye yakın her topa yetişti yetişmekle kalmadı inanılmaz karşıladı..
 
Nadal eski günlerini yad etti.Kelimeler kifayetsiz,Federer'in morali de bozdu tabi haliyle bu durum.
Ve işler tam tersine döndü şu anda,Federer düşüşe geçti Nadal yükselişte.
 
Tenis tarihinde toprak kortlarda bu kadar iyi bir tenisçi daha gelir mi bilinmez ama Rafa, arka bahçesi Roland Garros'u yine aldı.

Her ne olursa olsun bu ikiliyi bir kez daha finalde görmek inanılmaz bir şey. Onların oynadığı tenisten aldığınız haz bile bir farklı oluyor. Artık Federer, Nadal'ın her topunun peşine koşmasını ve karşılamasını seviyor. Nadal da Federer'in akıl dolu vuruşlarının peşine koşmayı. Birbirlerini daha da yukarı çeken iki insan, tarihin gözünde rakip ama birbirleri için önemli yardımcılar.

Go Rafa Go!
 
Roland Garros değilde Wimbledon'da oynasalardı bugün Federer kazanırdı.Keşke her grand slam finalinde bu isimleri izlesek.Müthiş bir maçtı.
 
Maç yüzünden, tüm pazarı evde geçirdim ama pişman değilim..

Federer yarı finale kadar kimseyle oynamadı. Hiç zorlanmadı.. Hiç terlemedi.. Ama yarı final ve finalde, burada hiç oynamadığı kadar iyi bir tenis oynadı..Şampiyon olduğu 2009 yılında bile bu tenisin yarısını oynayamıyordu toprakta.. Djokovic ve Nadal maçlarını çok iyi oynadı, kariyerinin en iyi iki toprak maçıdır bunlar..

Ama Nadal toprakta başka bir viteste işte..Formsuz geldi, hep Djokovic'e yenildi diyoruz, daha ilk turdan 5.sete kalan maç oynadı diyoruz ama finalde çok iyi oynamamasına rağmen, Federer'i yenmeye yetebiliyor performansı..

Nadal bence dünyanın en iyisi..Ama toprakta bambaşka.. Kimsenin gücü yetmiyor, kendisinin kötü oynaması lazım. Bana göre toprak performansının %75i ile oynayan Nadal, toprakta % 110 ile oynayan Federer'i yendi.. Aslında bu maç da 3-0 bitecekti ama Federer 3. setin sonunu çok iyi oynadı ve zaten bir set kazanmayı fazlasıyla hak etmişti..

Böylece 1 numara Nadal'da kaldı..Djokovic buraya rekorları kırmaya gelmişti ama hiç öyle olmadı.. Hem üst üste kazanma rekorunu, hem de 1 numara olma ihtimalini kaybetti..

Finalde seyirci Federer'i tuttu ki bu kaybedilen puanları alkışlamaya kadar gitti.. Fransızlar için anormal değil. Ama dışarı düşen bir topta Nadal vurmayıp hakeme izi kontrol et dedi diye niye yuhalandı hiç anlamadım. Ki daha hakem kontrole gelirken, topun dışarı düştüğünü bilen Federer, sandalyesine yürüyordu..Naapsın Nadal.. Seyirci Federer kazansın istiyor diye top dışarı düşmesine rağmen göz mü yumsun. Puanımı bıraksın bilerek.

Hemen yarın Wimbledon hazırlıkları bailıyor..Queens Club turnuvası var.. Bundan sonra çime geçilecek.. Bu kez Nadal için işler çok daha zor olacak.. Kesinlikle 2010 formunda değil.. Daha yukarı bir yere çıkması lazım performans olarak.
 
Ne yalan söyleyeyim, final kaybedilince hele de Nadal'a karşı, başlığa girip yazılanları bile okuyasım gelmiyor, neyse ki çok yazan olmamış. =)
Artık final göremez denilmeye başlanmıştı ama beklenilenden iyi bir Federer performansı seyrettik, önce bu sezonun en formda oyuncusu karşısında sonra finalde, hem de bunları toprakta yaptı. Ama işte toprak kortta Nadal dikilince karşıya yapacak birşey kalmıyor. Birde Nadal-Federer maçlarında Nadal'ın yenmesi kadar Federer'in de biraz kendine yenilmesi eklenince sonuç bu oluyor. Önümüzde Wimbledon var, buradaki performans orası için ümit verici. 17 umutlarını oraya taşıyoruz, evet hala daha umut... :)

Federer=Tenis
 
Rafa'nın kazanmasına çok sevindim tabi,ilerleyen yıllarda o rekoru daha da geliştirecek ona da kefilim.Federer Reyiz'e de saygımız sonsuz,büyük bir isim.Şu spor bu kadar zevkle takip edilip izleniyorsa eğer bu iki ismin rekabetinin ve dostluğunun payı çok büyüktür.İlerleyen grand slamlerde aynı ikiliyi finallerde daimi görmek dileğiyle.
 

Üst