Şampiyonlar Ligi 2008 / 2009

Chelsea - Juventus
Villarreal - Panathinaikos
Sporting Lizbon - Bayern Münih
Atletico Madrid - Porto
Lyon - Barcelona
Real Madrid - Liverpool
Arsenal - Roma
Inter - Manchester United
Chelsea,Villareal,Bayern Münih,Atletico Madrid,Liverpool,Roma ve Kırmızı Şeytanlar bir üst tura adını yazdırır.

Tur Tahminlerim;

Chelsea - Juventus (Chelsea)
Villarreal - Panathinaikos (Villareal)
Sporting Lizbon - Bayern Münih (B.Münih)
Atletico Madrid - Porto (A.Madrid)
Lyon - Barcelona (Barcelona)
Real Madrid - Liverpool (Real Madrid)
Arsenal - Roma (Arsenal)
Inter - Manchester United (Inter)

-------------------------------------------------------

Arsenal-Roma eşleşmesi benim açımdan çok kötü oldu... :(
İkisi de takımım ama turnuvada Arsenal'in geleceği daha parlak gibi.
O yüzden Gunners diyorum.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Arsenal-Roma eşleşmesi benim açımdan çok kötü oldu... :(
İkisi de takımım ama turnuvada Arsenal'in geleceği daha parlak gibi.
O yüzden Gunners diyorum.

Evet ya bu eşleşme benide üzdü Arsenal aptallık etmeyip birinciliği Porto'ya kaptırmasaydı böyle olmayacaktı ama ne yapalım sağlık olsun seninde dediğin gibi Arsenal'in geleceği daha parlak o yüzden Arsenal turu geçer inşallah..

Ha Arsenal ha Roma birşey değişeceğini zannetmiyorum... Bir tarafta ligde fırtınalar estirirken bile Avrupa'da kupa alamayan, son 10 yılda biri UEFA biri Şampiyonlar Ligi olmak üzere çıktığı iki finali de kaybeden, hiçbir zaman Avrupa'da zirve takımı olamamış, benim gözümde Gençberliği'nin daha iyi bir İngiliz modeli havası uyandıran Arsenal, diğer tarafta da Milan, İnter ve Juve'nin gölgesinde kalmış Roma...
İkisinin de bu kupanın kaderini etkileyebileceğini düşünmüyorum... ManU, Barca,Liverpool ve İbra-Kadabra farkı ile Inter bu kupanın favorileridir...

Uğur, Arsenal'e dikkat et derim..
Bu takım ligde büyük maçların hepsinden puan aldı.
Sırasıyla Manchester'ı,Chelsea'yi yendi.Lig lideri Liverpool ile berabere kaldı.
Gerçi Fabregas'ın olmaması,Eduardo'nun sakatlığını tam olarak atlatamaması,Rosicky gibi bir yıldızın kadroya girememesi gibi birçok sebep Gunners'ın önüne düşmüş bir çığ olarak göze çarpıyor.
Gunners gerekirse(gerçekten isterse) ligde ManU,Chelsea,Liverpool gibi takımları sırasıyla yenmiştir.Hele ki yedek takımı ile Liverpool'a 6 attığı maç gözümün önünden gitmiyor.

Arsenal'in ne olursa olsun küçümsenmemesi gerekir.
He bir de İnter demişsin.
İnter ne yaptı da bu kadar favori oldu.Yaptığı tek şey her sene sadece grup maçları ve sonraki turu oynamak. =)

Takımlara bakıyorum da Barcelona ile Manu bir adım önde görünüyorlar . Eğer ki ilerleyen turlarda karşılarına Chelsea ya da Liverpool çıkarsa işte o zaman tam Ş.Ligi maçları izlemeye başlayacağız diye düşünüyorum.

Zaten bende Inter'in birşey yapacağından çok fazla ümitli değilim ama bende de sendeki Adebayor hayranlığından ileri olmasın bir Ibrahimovic hayranlığı var. Adamın şampiyon olmadan kapadığı sezon yok(Ajax, Juve ve Inter kariyeri hep böyle geçti). Bu seneye de müthiş başladı. Tek başına çok birşey yapamaz ama sonuçta bu Ibra-Kadabra... :)

Chelsea - Juventus
Villarreal - Panathinaikos
Sporting Lizbon - Bayern Münih
Atletico Madrid - Porto
Lyon - Barcelona
Real Madrid - Liverpool
Arsenal - Roma
Inter - Manchester United

Bu hafta ile birlikte Şampiyonlar Ligi heyecanı yeniden başlıyor. Tabiki en dikkat çeken maçlar Liverpool-Real Madrid ve Inter-ManU mücadeleleri...

Liverpool harbiden harika oynuyor, tipik bir İngiliz futbolu.. İzlerken çok keyif veriyor ancak rakiplerinede korku vermiyor değil. Sanırım şu anda Liverpool'un çıkmasını kimse istemez..

Ayrıca Bayern'e de helal olsun, iki maçta 12 gol atmak herkese nasip olmaz..

Barış Şişman' Alıntı:
Liverpool harbiden harika oynuyor, tipik bir İngiliz futbolu.. İzlerken çok keyif veriyor ancak rakiplerinede korku vermiyor değil. Sanırım şu anda Liverpool'un çıkmasını kimse istemez..

Ayrıca Bayern'e de helal olsun, iki maçta 12 gol atmak herkese nasip olmaz..
Liverpool gerçekten Avrupa'da bir farklı oynuyor. Her ne kadar penaltı yalandan da olsa o oynadıkları futbol ile zaten çok daha farklı skor alabilirlerdi. Ayrıca Gerard gibi adamın olsun 100 milyon euro borcun olsun... :)
Gerçi biz de Arda'yı satmaz ve onu bu takımın lideri, kaptanı yaparsak çok da farklı olmaz...

Bence Şampiyonlar Liginin en büyük favorisi Chelsea.Zaten ligede havlu atmış durumdalar.Drogba da forma girdi.Bunların üzerine kupayı en çok isteyen takım olmalarıda onları avantajlı kılıyor.

Bu gece Porto - Atl. Madrid ve Barcelona - Lyon maçlarında bol gol olucak gibi geliyor.

Genel olarak turu geçecek takım tahminlerim:
Atl. Madrid
Barcelona
Man. Utd.
Arsenal

Lyon'a yazık olacak.Lyon her sene üstüne ekleyip ilerliyorlar ama bir türlü Şampiyonlar Ligi'nde istediklerini yapamıyorlar.En fazla çeyrek final.Yazık olacak.

Mehmet Yıldırım' Alıntı:
Lyon'a yazık olacak.Lyon her sene üstüne ekleyip ilerliyorlar ama bir türlü Şampiyonlar Ligi'nde istediklerini yapamıyorlar.En fazla çeyrek final.Yazık olacak.

Lyon bir türlü en üstte çıkamıyor.Bence artık yavaş yavaş çökeceklerdir.

Porto 0 - 0 Atletico Madrid
Barcelona 5 - 2 Olympique Lyon
Roma 1 - 0 Arsenal
M.United 2 - 0 Inter
--------------------------------

Bu skorlarla Porto,Barcelona,Arsenal ve Manu çeyrek final biletini kapan diğer takımlar oldular..

*Roma-Arsenal maçında Arsenal rakibini penaltı atışları sonrası 7-6 ile geçerek rakibini saf dışı bıraktı..

Dipnot: Son 8 takımın 4'ünün İngiliz olması acaba İngilizler bu senede mi kupaya ambargo koyacaklar diye geçmiyor değil akıllardan..

Dün akşam Manu - İnter maçını izledim fena bir maç olmadı Manu hiç olmayacak goller kaçırdı yoksa maç daha farklı biterdi.. Tebrik ederim Manu'yu İnter'i elediği için. Jose adına çok üzgünüm ama İnter'e duyduğum nefret Jose'ye duyduğum sevgiden daha fazla.. :) Ben Roma maçında Balotelli'den acaip gıcık almıştım ama dün öğrendim ki daha bebekken ailesi tarafından terk edilmiş çok üzüldüm ailesi şimdi utanmadan geri istiyormuş ama Balotelli onları tanımıyormuş iyi de yapıyor..