Şampiyonlar Ligi 2008 / 2009

Machester cidden herkesin de belirttiği gibi kek bir kura çekmiş. Chelsea, Liverpool, Barcelona gibi takımlar diğer tarafta kalmış. Sanırım yarı finalde 3 İngiliz göreceğiz. Gönlüm Liverpool'da. Sonra da Manchester'da. Ama Barça'da değil :)

Dün gece Manchester United - Porto maçını izledim. Özellikle ilk yarı iyi maç oldu ilk 30 dakika Porto'nun oynadığı oyundan çok büyük keyif aldım..
Hiç beklemediğim bir Porto vardı sahada. Manchester'in 2. golüne çok üzülüp kapattım maçı ama sabah uyanıp skoru görünce çok sevindim.. :) İnşallah Dragao'da turu geçen takım Porto olur.. Arsenal'imde deplasmandan iyi sonuçla döndü sayılır. Villarreal'i Emirates'te eleyip Porto ile eşleşiriz inşallah bunu gerçekten çok istiyorum..

İlk 25 dakikayı ve golleri kaçırdım ama izlediğim 65 dakika'da bana Porto daha iyi geldi, ManU'dan çok iyi oynadıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.. Ancak Porto'nun attığı ikinci golde çok boş bıraktılar, ikinci maça çok büyük bir avantaj yakaladılar. Aslında kuralar çekildiğinde ManU'yu favori görüyordum ama dünkü oyun ve skorla işleri bir hayli zor olacak gibi...

Manu kağıt üstünde açık ara favoriydi ama son dönemlerde inanılmaz formsuz oynuyorlar..Üç pas yapıp dördüncüyü taca atıyorlar , o derecede..Geçtiğimiz dönemde Liverpool'un Old Trafford'da aldığı 4-1'lik skor bana göre birçok takımın o stadda artık nasıl oynaması gerektiğini de gösterdi..Porto'nun da hakkını yememeli , ilk golde o hatayı yapmasalar belki de şu anda Porto'nun galibiyetini konuşuyor olurduk..Yine de Manu için umutlar bitmedi , en azından Porto'ya oranla daha tecrübeli bir ekip ve her an herşeyi yapabilirler rövanşta..Keza aynı şey Villarreal için de geçerli ama Porto ve Arsenal bu sonuçlara göre şimdilik 1 adım önde diyebiliriz..

Kimse Adebayor'un attığı golden bahsetmemiş ama ben değinmek istiyorum.
Yapısı ve duruşu ile hantal bir oyuncu görüntüsü çizsede, Adebayor dün Villareal'e attığı gol ile ne kadar estetik ve akıllı bir golcü olduğunu kanıtladı.

Emirates'te Villareal'i mağlup edip yarı finale çıkacağımızı düşünüyorum.
Keşke Arshawin de Şampiyonlar Ligi kadrosunda olabilseydi...

Bayern'i çok kötü bozdular, hem de çok. Ama Star Liverpool-Çelsi maçını gösterseydi keşke ya.

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
[quote="Ferhat Yeşiltaş":1q64hqk6]Maviler önce Liverpool sonra Barcelona'yı devirip finale doğru yürüyecek umarım. Zor tabi ama imkansız değil :)

Geliyoruz! :)[/quote:1q64hqk6]

Londra finali yapacağız sizinle. :)

Barca resmen dalga gecti bu gece.Bayern den nefret eden biri olarak ben bile üzüldüm hallerine.

Bu arada Liverpool elendiğine göre kupa Barca'nın demektir.Hiddink ustaya teşekkürler.

Ne yaptın öyle Liverpool ?.. Yine de "Youll Never Walk Alone !"..Maçı izleyemedim o yüzden teknik yorum yapmak yanlış olur ama Chelsea turu garantiye aldı diyebiliriz , çünkü Liverpool'u rövanşta 2-0 bile kurtarmıyor..Ufak bir mucizeye ihtiyaçları kaldı artık..

Diğer yandan Barca-Bayern maçını konuşmaya gerek yok..Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi..

İki günün sonunda Manu ve Liverpool dışında sürpriz yaşamadık diyebiliriz..Bu iki takım da Final'de karşılaşır diye umuyordum sözde.. :)

Barcelona maçını izledim, acıdım. Yazık bir takım bu kadar aciz bırakılmaz. İlk yarıda öyle bir top oynadılar ki Bayern orta sahayı zor gördü. Orta sahada Xavi-Iniesta-Toure her dönen topu aldı. Bir ara Van Bommel, Demichelis'e bağırıyordu. Barca oynadığı futbol ile zevk veriyor.
Liverpool'dan ise hiç beklemediğim bir mağlubiyet geldi. Zor olsa da rövanşta sürpriz beklemiyor değilim...

Bende Barcelona - Münih maçının ilk yarısını izledim.. Valla ne yalan söyleyim Münih'e çok acıdım ilk yarıda değil pozisyon bulmak Barcelona yarı sahasına bile doğru dürüst giremediler. En çok ta Kalecileri Butt'a üzüldüm yazık valla..
Liverpool - Chelsea maçını izlemedim ama özetlerine baktım 3 golün 2'sini duran toptan yemiş olacak iş değil.. Şu Chelsea denen aptal takım elenseydi çok iyi olurdu ama artık imkansız gibi birşey. :(

İnşallah finalde Barcelona ile eşleşir 3 yıl öncenin intikamını alırız..:)

Liverpool kadar sinsi takım görmedim.
Lige hiç asılmıyorlar, şampiyonlar ligi üzerinden politika yapıyorlar.
Şimdi seve seve liglerine dönecekler. Gerçi Manu'nun bırakacağını düşünmüyorum...