Şampiyonlar Ligi 2008 / 2009

Liverpool-Chelsea maçının özetini izledim.Top şansı mavilerdeymiş o gece.Attıkları iki golde karambol golü.

Mourinho döneminde çok daha iyi oynadıgı maçlarda kaybediyorlardı bir nevi o döneminde acısını çıkarmıslar kendilerince
ama Barca ya karsı sadece şansın işe yarayacağını düşünmüyorum.

Manchester_Chelsea _Arsenal birleşip bir takım çıkarsalar yine Barca ile başa çıkamazlar.
Barca ayrı bir boyutta oynuyor çünkü.

Messi,Etoo,Xavi,İniesta sakat ya da cezalı olursa belki bir şansları olabilir. :)

Futbolun adaleti bu kadar .. İlk maç iki duran toptan skoru bağla , bugün de komedi bir ilk golden sonra ivmeyi al arkana turu geç .. Hiddink'in halini gördük skor 2-0 iken .. Sağlık olsun yine de .. Chelsea'ye başarılar dilerim Barca önünde , umarım turu geçen taraf olurlar ama bu oyunla işleri çok zor ..

Üst düzey yabancı liglerde, UEFA Kupası'nın üst turlarında ve bilhassa Şampiyonlar Ligi'nde oynanan futbolla, Türkiye liginde oynanan tam olarak futbol diyemeyeceğimiz "şeyi" mukayese edersek ortaya hem manidar, hem de trajikomik bir tablo çıkıyor.

Dün oynanan Chelsea - Liverpool maçında oluşan tempo, taktik detaylar, heyecan, aktrasyon, gerilim ve ardı arkası kesilmeyen soru işaretleri tarihe geçecek mükemmel bir geceyi tanıklık etmemize vesile oldu. İlk yarıda Liverpool istediği skoru almış gibiydi, hatta daha fazlasını da atabilirlerdi; Chelsea kalecisi Peter Cech'in kötü bir gününde olması her türlü skorun oluşabileceğinin işaretlerini taşıyordu. İkinci yarıda ise üst üste gelen Chelsea golleriyle tablo tersine döndü. Herkes L'pool işi bitirdi derken, kaleci Pepe Reina'nın yediği affedilmez gollerle şaşkınlık yaşadık. Sanıyorum Reina ve Cech Türkiye liginden bir takımda oynasa ve böyle goller yese tefe koyup çalarlardı!.. Akabinde peş peşe gelen L'pool goleri ile skor 3-4 olunca birçok kişi "acaba?.." sualini düşünmeye başlamıştı ki, Lampard son noktayı koydu ve bir önceki turda Real Madrid'i sürklase eden Liverpool'u Şampiyonlar Ligi'nde bir kez daha saf dışı bıraktı. Belki Steven Gerrard'ın varlığı sonucu farklı kılabilirdi... Maç fevkaladeydi ama, ülkemizde yayın yapan Star TV'den takip edenler spikerimsi Uğur Önver'in kötü ötesi anlatımna maruz kaldı. Yaptığı garip benzetmeler, "dalga geçmeler", maç anlatmayıp sürekli pozisyonları yorumlamalar, pozisyonlara yaptığı vurgudaki bozukluk, pozisyonları geç fark etmeler; bazen Liverpool taraftarı gibi, bazen Chelsea taraftarı gibi sözler vb. yanlışlar birçok kişiyi ciddi anlamda rahatsız etti. Star TV acaba spiker seçiminde kasten mi böyle tercihler yapıyor?!

Bayern Münih - Barselona maçında ise Bayern Münih maçın başında yoğun bir baskı kurmasına rağmen istediği gollere ulaşamayarak üstünlük kuramadı. Dakikalar ilerledikçe Barça'nın top kontrolünü dengelemesi sonucu tempo düştü fakat, müsabaka boyunca seviye hiç düşmedi.

Bugün Porto - Manchester United maçında Porto'ya temayül ediyorum. Porto her yıl yeni yetenekler keşfedip, kurduğu fantastik kadroyla hep örnek alınması gerektiğini düşündüğüm bir kulüp olmuştur. Oynadıkları hızlı ve ofansif futbol çok keyif veriyor. Yarı finale çıkmaları durumunda, finale ulaşma ihtimalleri artacak...

Arsenal - Villarreal maçı biraz gölgede kalsada, çok zevkli bir maç olacaktır sanıyorum. Skor avantıjını elinde bulunduran Arsenal asla kapanarak oynamaz, Villarreal ise gol bulmak zorunda olduğu için ofansif oynamak zorunda...

Dün maçı sunan adam içipde gelmiş belli. Kafası yerinde değildi hiç. Lucas ile Kuyt'ı, Maluda ile A.Cole'u defalarca karıştırdı. Maçla alakası olmayan yok şu taraftar çok bağırmış Mavilerin taraftarını susturmuşlar yok kırmızılar 3bin kişiymiş ama bütün mavililere değermiş vs. vs. Hele Drogba'nın şutundan sonra 3-4 saniye gol diye bağırması yok mu orada bu adamın beynini aldırdığına kesin hüküm getirdim.

Eren Aydın' Alıntı:
Dün maçı sunan adam içipde gelmiş belli. Kafası yerinde değildi hiç. Lucas ile Kuyt'ı, Maluda ile A.Cole'u defalarca karıştırdı. Maçla alakası olmayan yok şu taraftar çok bağırmış Mavilerin taraftarını susturmuşlar yok kırmızılar 3bin kişiymiş ama bütün mavililere değermiş vs. vs. Hele Drogba'nın şutundan sonra 3-4 saniye gol diye bağırması yok mu orada bu adamın beynini aldırdığına kesin hüküm getirdim.
eksiği var fazlası yok ngog girerken babel demeside ayrı bi hata çok kötüydü ya :)

Üst üste 2 sene oldu Chelsea Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'u eliyor.
Liverpool senelerdir ligde tutunamayan bir takım. 18 seneden beri Premier Lig şampiyonlukları yok. Düz bir mantıkla Liverpool'un Avrupa Takımı olduğu söyleniyor. İstanbul'da kazandıkları finalden sonra zaten rövanşını Yunanistan'da Milan'a verdiler. Liverpool'u bu kadar büyütmeye gerek yok. Ezber yok. You will walk alone...
2943.jpg

Dün Chelsea - Liverpool maçının bir bölümünü izledim Uğur Ünver maçı berbat anlatıı biraz uykulu olmama rağmen son derece rahatsız oldum.. Reina her iki maçtada yediği hatalı gollerle Liverpool'u yaktı diyebilirim..
Bu akşam Arsenel'in maçı banttan yayınlanır inşallah.. İzlemeyi çok istiyorum.. Tabii ayrı bir heyecanla Porto - Manu maçınıda izleyeceğim.. :)

Porto 0-1 M.United
Arsenal 3-0 Villarreal

Bu sonuçların ardından Arsenal ve ManU yarı finale çıkan diğer 2 takım oldu.Eşleşmeler:

Chelsea-Barcelona
Arsenal-M.United

Porto - M.Utd. maçı özellikle dünkü maç göre çok zevksiz bir maçtı.Manchester C.Ronaldo nun maçın 6. dakikasında attığı golle turu kaptı.Ondan sonraki dakikalardada golün üstüne yattılar zaten.

Chelsea-Barcelona eşleşmesi mükemmel oldu.harika bir tur izleyeceğiz.barcelona tura 1 adım daha yakın görünüyor ama hiç belli olmaz.Sonuçta chelsea de son ayların en formda takımı Liverpool u elemeyi başardı.

Diğer tarafta M.Utd yi tura yakın görüyorum.Arsenal belki zorlar ama turu geçmek için yeterli olmaz.

Mahşerin 3 atlısı sahnede...
Emmanuel Adebayor - Robin Van Persie - Theo Walcott
Arsenal'im Villareal'i rahat eledi.

----------------------------------------------
Gel ManU gel..

Arsenal'im Manchester'ı eleyecek. Chelsea de Barca'yı eleyecek.
Güzel bir Londra finali yapacağız inşallah.

büyük bir aksilik veya form düşüklüğü olmazsa barça bu takımların hepsini süpürür ve kupayı alır.bir tek manchester zorlarsa zorlar tabi futbol bu herşey olabilir ama barçanın oynadığı şey başka birşey daha adını koyamadım. :roll:

manu tek tek bakalım nereye kadar gidecek, hiç yakıştıramadım 1 gol atıp üzerine yatmayı manu ya, arsenal karşısında bol gollü bir maç olacak eminim. ingilterede zor biraz 1 gol atıp yatmak birde şampiyonlar liginde. şampiyonlar liginde liverpool-chelsea maçından sonra zevkli geçmeye aday maç barca-chelsea. chelsea olurda turu geçerse, kupayı gene manu alır tahminim. onlarında -bizim takım gibi- psikolojik sorunları var manu karşı. bu arada seneye bu gidişle arsenal şampiyonlar liginde gidemeyecek belli değil tam ama manu garanti gibi