Şampiyonlar Ligi 2009-2010

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her şuttan sonra 500 kalori verdik, ama sonunda Beşiktaş kazanmayı bildi. Ertem Şener'in bu ve Ferrari ile ilgili sözünü unutmam. :)

Beşiktaş, M.United' ı deplasmanda yenerek müthiş bir iş çıkarttı. Rakibin sahaya üçüncü takım ile çıkması başarıyı gölgelemez. Beşiktaş, rakibinin de durgunluğunu kullanarak maçtan galip ayrılmayı bildi. Aslında maçın son beş dakikası hariç, maç durgundu. Ama, Rüştü' nün bir dakika içerisinde yaptığı iki kurtarış maçı Beşiktaş' a getirdi. Rüştü ön planda olabilir yaptığı kurtarışlar ile ancak, bana göre maçın kahramanı; Ferrari'ydi. Oyuncuya verilen bonservis çok konuşuldu, ama son haftalardaki ve dünkü performansı ile paranın boşa gitmediğini gösterdi.

Bu galibiyetten sonra Beşiktaş' ın grubunda dördüncü olması büyük talihsizlik olur. Umarım son haftada istedikleri gibi sonuçlar gerçekleşir.

Yiğit ;

Manchester'ın sahaya 3. takımı ile çıkması elbette başarıyı gölgelemez ama sahaya as takımı ile çıktığında neyin gölgelenip neyin güneşte kalacağını hepimiz tahmin edebiliyoruz. Galibiyet kutlanmalı fakat abartılmamalı.

Fenerbahçe de Manchester'a Kadıköy'de 3 atmıştı. Onlar dahil (çaktırmasalar da) herkes biliyordu gerçek sonucun ne olduğunu.

6 yediğin bir takıma karşı 2 hafta sonra 3 gollü bir galibiyet alman zaten herşeyi açıklıyor.

ManU - bjk maçını annemin saçma sapan yorumları eşliğinde izledim.. :D Olaya gavurlar ve Türklerin maçı olarak baktığından kırk yıllık bjk'li gibiydi fb'li annem.. :) Maç esnasında pek yorum yapmadım yoksa anında hain ilan edilirdim.. :) Ben daha çok maçın 2. yarısını izleyebildim.. Her açıdan bekledeğim gibi bir maç olmadı.. Prestij açısından çok önemli bir galibiyet aldı bjk.. Bundan dolayı tüm oyuncularını kutluyorum.. Bir de o Ertem denen özürlünün konuşmaları neydi öyle ya.. Rüştü'yü öpüyormuş hem de heryerinden :ehue Gökhan Telkenar hariç Doğan grubunun bütün spikerlerinden nefret ediyorum..

Tugay;

Olaya dengeli sonuçlar almak açısından bakarsak, Beşiktaş' ın Şampiyonlar Ligi'nde deplasman galibiyetini en son Chelsea' den aldığını görüyüoruz. Pek dengeli sonuçlar almadığı bir gerçek. Bu biraz eski bir örnek oldu, ama en güncel örnek, tabii ki; Liverpool'u önce yenip, sonra da tarihi bir hezimete uğramak.

Beşiktaş, karşısında as kadroyla çıkmış bir Manchester United ile oynasaydı, ben de skorun böyle olmayacağını tahmin edebilirim.Ama, bu sadece bir tahmin. Böyle bir durum olmadığı için, neler olacağını bilemiyoruz. Aynı M.United'ın dün maçın ilk dakikasında kaçırdığı pozisyonu gole çevirseydi, neler olacağını bilemeyeceğiz gibi.

Ben olaya bir de şu açıdan bakıyorum. Arsene Wenger'in geçtiğimiz sene Beşiktaş' ın aldığı tarihi yenilgiden ötürü, böyle takımlar Şampiyonlar Ligi' nde olmamalı gibi açıklamasına iyi bir yanıt oldu sanki bu galibiyet. Bu cümle Beşiktaş için söylenmiş olabilir, ama bir ucu da Türk futboluna dokunuyor. Türk futbolunu da ilgilendirdiği için bir ucu da bize değiyor. Wayne Rooney'in Beşiktaş ile eşleşmesinin ardından dile getirdiği cümlelerden sonra bu galibiyet anlamlıdır.
Ama, Beşiktaş taraftarı olmadığım için onlar kadar bu galibiyeti kutlamıyorum, ama bu galibiyet sevindirici, Türk futbolunun prestiji için.

Kerem, Ertem Şener'in o sözünü bir an unutmuşum. Ama artık onu da unutmam.:) Nasıl bir adamdır bu! :)

Dün ayrıca CSKA Moskova - Wolfsburg maçını da izledim. İlk yarı da sahada kötü bir CSKA vardı, ama ikinci yarıda golü bulduktan sonra işin şekli değişti. Krasic' in bunda etkisi büyük. Adamı durduramadılar. Defansın solunu deldi geçti resmen. Bir de öyle bir gol attı ki, jeneriklik. Bu adamı Milan takip ediyor. Ocak ayında ya da sezon sonunda takıma katabilirlermiş. Bu hamle Milan için çok iyi olur. Dzagoev de çok genç hem de yetenekli. Onu da Real Madrid takip ediyormuş. Onun için iyi bir tercih olmaz. Dzagoev'in Beşiktaş' a da attığı gol çok güzeldi.

Maçla ilgili bir cümle daha. Schafer, maçın son dakikasında attığı şut gol olsaydı, Beşiktaş' a CSKA karşısında alacağı galibiyet yeterli olacaktı. Bir de Josue' nin ikinci yarıda oyundan düşmesi Wolfsburg'un maçı kaybetmisinde etkili oldu.

Arif'in vurduğu şutta zamanında birini bacağına çarpmıştı : )

[youtube:3qmqq9bd]http://www.youtube.com/watch?v=SRtJpGQqUXc&feature=related[/youtube:3qmqq9bd]

Not:Ertem Şener bazen sağlam sapıtıyor, heryerini öpeyim falan maçın son noktasıydı zaten.

Bu akşam İnönü'de konuk edeceğimiz CSKA Moskova'nın iki önemli oyuncusu; Alexei Berezutsky ve Sergei Ignashevich'in Manchester United maçının ardından yapılan doping kontrollerinin pozitif çıktığı ve UEFA`nın yapacağı bir sonraki toplantıya kadar 2 oyuncunun da cezalandırıldıkları ve maçlarda görev alamayacakları açıklandı. Bir yandan da haydi Wolfsburg diyoruz :)

Beşiktaş' ın ilk 11'inde bir tuhaflık var.

Rüştü
İbrahim Kaş
Sivok
Ferrari
İbrahim Üzülmez
İbrahim Toraman
Ernst
Fink
Ekrem Dağ
Tello
Bobo

Ben daha hücuma yönelik bir kadro beklerdim, ama tahminlerimin dışında bir kadro çıkarmış, Mustafa Hoca.

Beklenen kadrodan İbrahim Toraman-İsmail Köybaşı değişikliği olmuş sadece, sanırım ilk yarıda kontrollü oyunu düşündü ama sistem nasıl olur izledikten sonra göreceğiz artık..

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Beklenen kadrodan İbrahim Toraman-İsmail Köybaşı değişikliği olmuş sadece, sanırım ilk yarıda kontrollü oyunu düşündü ama sistem nasıl olur izledikten sonra göreceğiz artık..

Abi eğer Bjk yenemezse edeceğim laflara alınmazsın inşallah :) :) :) İddaa kuponum en güvendiğim maçtan fena halde patlar çünkü :)

Emre bende verdim iddaa'da ama bakalım, ilk defa ümitliyim bu kadar :) Krasic, Dzagoev ve Rahimic gibi isimleri durdurmayı planlamış hoca ilk etapta. İlk yarı başabaş bir oyun olur, ikinci yarı başta İsmail olmak üzere orta sahayı yenileyecektir hoca. Riskli bir taktik ama tutarsa galibiyet gelebilir, ilk hedef 1-0 gibi görünüyor..

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Emre bende verdim iddaa'da ama bakalım, ilk defa ümitliyim bu kadar :) Krasic, Dzagoev ve Rahimic gibi isimleri durdurmayı planlamış hoca ilk etapta. İlk yarı başabaş bir oyun olur, ikinci yarı başta İsmail olmak üzere orta sahayı yenileyecektir hoca. Riskli bir taktik ama tutarsa galibiyet gelebilir, ilk hedef 1-0 gibi görünüyor..

1-0 olsun bizim olsun hocam :) yarım-sıfıra bile razıyım yeterki yensinler :)

Tello'nun kaçırdığı gol çok şey ifade edecek Beşiktaş için. Wolfsburg atar ve Beşiktaş çok üzülür.

beşiktaş seyircisi golden sonra hic bağırmadı devre olana kadar. Stattan çıt çıkmadı. Gerçek 12.adam olmak böyle olmaz.(bkz galatasaray-bordeaux) millet taraftar görsün gerçek dost görsün. Öndeyken ya da berabereyken bağrılmayla olmaz bu iş.

İddaamız yattı iyi olmadı, gerçi Wolfsburg'da yenilince herşey yalan olmuştu ama zaten Mustafa Denizli şu maçı kazanmamak için elinden geleni yaptı. Ocak ayına kadar böyle iniş çıkış devam edecek yine.. CSKA ise gruptan çıkmayı hak etti sonuna kadar..

Bu arada Bayern Münih deplasmanda Juventus'u 4-1 ile geçerek gecenin flaş skoruna imza attı ve yoluna devam etti. Juventus, Marsilya, Wolfsburg ve Atletico Madrid ise UEFA Avrupa Liginden devam edecekler yollarına..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...