Şampiyonlar Ligi 2010-2011

Bursaspor´u oldum olası sevmem. FB´yi sevmediğim kadar Bursa´yı da sevmem, nefret ederim Bursaspor taraftarlarından da..!

Mağlup olmalarına sevindim. Ülke puanımız bunların sayesinde artacağına hiç artmamasını isterim..
 
Türk futbolu icin üzüldüm, bir Türk olarak üzüldüm.

Ama bazi Bursa futbolculari ve taraftarlari icin de sevindim. Yok lider bitiririz, yok Manchesteri deplasmanda yeneriz. Real Madrid'le eslesmek istiyoruz. Gördük iste ismi disinda herseyi bitmis, tükenmis siradan, orta sahasi Mehmet Topal'a emanet bir Ispanyol takimi perisan etti.

Bugünkü maglubiyetin sebebi ne tecrübesizlik, ne de "Bildigimiz Bursa'nin" olmamasi. Tam aksine, Bursaspor bu. Eloglu atiyor bu golleri, Türkiye'de Galatasaray dahil hic biri de atamiyor yeniyorlar. Türkiye ligi'nin kalitesi de tescillenmis oldu böylelikle. En iyi takimimiz Valencia'ya 4-0 yeniliyor, sonra gelen takimlardan biri Karpaty diye bir takima cift macli eleminasyon sisteminde eleniyor, öteki de Young Boys ve Paok gibi Avrupa'da esamesi okunmayan takimlara eleniyor. Ligimiz bu iste.
Harcanan paralarla Avrupa'nin en degerli 6. ligi konumundayiz ama sampiyon takimimiz bir Salzburg, Debreceni, Thun, Cluj, Rapid Wien etkisi olusturamiyor.

Bir sözüm de Ertugrul Saglama var. Sercan'i nasil oynatmazsin arkadas. Nunez denen kazma kimdir ve Sercan'i nasil keser?
Insua Insua diyorlardi, yillar öncesinde Galatasaray isterken yere göge sigdirilamiyordu bu adam, ilk kez bugün izledim de bu mu o Insua yoksa kandirmislar mi Bursa'yi? Stepanov berbatti, bir top kestigini görmedim. Wederson ayni sekilde her gelene buyur gec dedi. Ivankov bana Leo Franco'yu hatirlatti.

Bursaspor borcu olmayan tek kulübümüz sanirim. Sampiyonlar ligi geliri, yayin gelirleri, lig sampiyonlugu vs.vs. en zengin kulübümüz olsa gerek. Ama aldiklari adamlara bakin Insua, Nunez, Svenson, Wederson, Stepanov. Sampiyonlar liginde oynayacaksiniz ulan biraz kiyinsana paraya is bilmez yöneticiler. Illa takim oyuncusu alacaksaniz, sadece ucuz oyuncu demek takim oyuncusu demek degil, kaliteli ve para vererek de takim oyuncusu, takim havasini bozmayacak karakterde oyuncu alinabiliyor. Ama ne desek bos artik. Alirlarsa iceride 1 puan alirlar Rangers'dan.
 
Türkiye'de futbolu çirkinleştiren bir takım Bursaspor.Geçen sene nasıl şampiyon oldukları da ortada.Anadolu takımları da Bursaspor'a karşı iyi oynamıyor zaten.Gol atarlarsa sonra yerden kalkmalarını bekleme artık.
Bu sene ligde oynadıkları maçların hiçbirinde iyi oynamadı.Hep karşılarındaki takımlar oynadı Bursaspor golü atıp yere yattı.Ben yenilmelerine çok sevindim.Ayrıca ülke puanı Bursa ile artacağına hiç artmasın yorumuna da katılıyorum.Yazık Şampiyonlar Liginde Türkiye'yi temsil hakkını Bursa'ya bırakan üç büyüklere..
 
Maçta Mehmet Topal'ı tutuyordum. Bir gol atsa çok mutlu olacaktım. Geçen yılki Mehmet'ten çok farklıydı. Bir ara takımı kontratağa bile çıkardı ama topları direkten döndü. Müdaheleleri ve pasları iyiydi. Yerini hiç kaybetmedi. Umarım ilk 11'deki yerini hiç kaybetmez. Geçen yıl bizim ortasahada da Mehmet ve Elanonun yanında pas ve mücadeleyi seven bir oyuncu olsaymış hem Elano hem Mehmet çok iyi oynayacakmış. Keşke demeyelim artık. Selçuk İnan veya Hamit lazım diyelim. Elano satılabilirse bu oyuncular alınabilse..
 
Bursa kazansa üzülmem, kaybetse sevinmem çünkü bizim rakibimiz değil.

Avrupa tecrübesi olan, Şampiyon Kulüpler´de yarı final oynamış bir geçmişe sahip olan bizim katıldığımız ilk yılları düşününce Bursa´nın başarılı olacağına ihtimal vermiyorum.

Bursaspor için Şampiyonlar Ligi, "Baki kalan şu gök kubbede hoş bir seda" olarak kalır, o kadar.
 
Bursa açısından üzülsem de Valencialı olarak sevindim. Grup lideri olmak istiyoruz.

Mehmet Topal'ın da kendini geliştirdiğini pas atarken bile anlıyorsun...
 
Vay be bu sene Sampiyonlar Ligi oynayan 3 oyuncumuz var Mehmet Topal, Hamit ve Gökdeniz. Türk futbolu ilerliyor :)
 
Tugay Aktepe' Alıntı:
Bursa açısından üzülsem de Valencialı olarak sevindim. Grup lideri olmak istiyoruz.

Mehmet Topal'ın da kendini geliştirdiğini pas atarken bile anlıyorsun...

Dün Mehmet'in bir kaç pozisyonda omuz omuza mücadele ettiğini faul yaptığını hatat vücudunu topun önüne attığını gördüm. Kendisi için güzel bir oyun çıakrdığı kesin. Ama çok üzüldüm. Formayı kazanmak için ansıl yırtıyor kendini. GS'da nerdeyse faul yapmıyordu. Mücadele desen hep sakattı göya sakat çıkıyordu sahaya hep. Benim kafamı çok akrıncalandırdı Mehmet'in bu oyunu. Umarım beyni pis olan benimdir.
 
Şimdiden 5-6 olabilirdi maç. Ne gollar kaçıyor öyle ya. Higuain'den sonra bir de Di Maria'nın kaçırdıkları çıktı başımıza :)

Yalnız Real bu sene ilk kez bu kadar etkili hücumda.
 
Arsenal 3'ledi Braga'yi. Chamakh'in attigi 3. gol hazirlanis itibariyle bu sezonun en güzel gollerinden biri secilir. Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.
 
Şampiyonlar ligi kaliteli diyoruzda büyük takımlar direk kalitesini belli ediyo.

ilk yarıda chelsea 3ledi arsenal 3ledi.dun barca 5ledi.valencia 4ledi.
 
Su Arsenal'i izledikce "Neden Galatasaray da böyle futbol oynamiyor" diye sorasim geliyor hep.
 

Üst