Şike Operasyonu!

ayın Aziz Yıldırım,
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı

Bugüne kadar gerek soruşturma aşamasında, gerekse adli makamlara intikalinden sonra bu davanın hukuki sonuçlarını etkileyebilecek en küçük bir imâda dahi bulunmaktan kaçındım, kaçındık. Olayın Galatasaray’ı ilgilendiren yegane boyutu ve tüm çabalarımız, bu konuda karar alması gereken özerk kurumların gecikmeleri durumunda Galatasaray ve Türk takımlarının bir zarar görmesi tehlikesine karşı ilgili mercileri uyarmaktan ibaret oldu.

Hatırlamanız gerekir, 3 Temmuz’dan 24 saat sonra yaptığımız açıklamada tüm Galatasaray camiasından rekabet duyguları içinde hareket etmemelerini ve soğukkanlılıklarını muhafaza etmelerini özellikle rica etmiştim. Bunu spor anlayışımın gereği olduğu kadar toplumsal aşırılıkları önceden engellemek ve meseleyi tırmandırıp nefret duygularının tırmanmamasını sağlamak için yaptım.

Sayın Yıldırım, sizin Başkan olarak temsil ettiğiniz kurum bir spor kulübü, herhangi bir şirket değil. Dolayısıyla sadece yargı kurumlarına ve ceza yasalarına tâbi değilsiniz. Ülke içinde TFF ve uluslararası alanda UEFA ve FIFA kurallarına tâbisiniz. Eğer bir spor kulübü değil de, bir özel şirket söz konusu olsaydı sportif kararlar için davanın sonunu beklemek en doğal hakkınız olurdu. Ama ne yazık ki taşıdığınız sıfat, temsil ettiğiniz kurumun başka sorumlulukları ve futbol dünyasının başka kuralları var.

Belirtmeliyim ki, savunmanızın size yapılan itham ve suçlamalar üzerine kurulmuş olmasını beklerdim ve emin olunuz bu iddiaların haksız olduğunu teker teker kanıtlamanız bir spor adamı olarak beni sadece sevindirirdi. Ne yazık ki, daha ilk günden itibaren yanlış bir yol izlemektesiniz. Galatasaray başta olmak üzere başka kulüpleri de suçluymuş gibi gösterme çabalarınız, hukuk bilgime dayanarak söylüyorum, sizi de, kurumunuzu da temize çıkarmaz. Üstelik spor dünyamız açısından tam da engellemek istediğim o nefret duygularını pekiştirir. Başarıya ne denli tutkulu bir insan olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Ama kurumlarımızın başarısının ötesinde topluma karşı önemli sorumluluklarımız var ve bu yönde çağdaş değerleri benimsemiş olmamız gerekir. Bu açıdan kendinizi kurtarmak için bile olsa 107 senelik şerefli tarihimize dil uzatarak ve mesnetsiz iftiralarla “leke bulaştırma” yönteminin size hiçbir faydası olmayacağı gibi son derece tehlikeli neticeler doğuracağını özellikle hatırlatmak isterim.

Sayın Yıldırım, sizi destekleyen saf ve temiz taraftarlarınız, etkinizdeki bazı medya mensupları ne denli alet olurlarsa olsunlar, bizlerin görevi onları kullanıp başkalarına çamur atarak futbolumuzu daha da kirletmek değil, temize çıkması için gayret sarfetmektir.

Suçsuzluğunuzu kanıtlayıp bir an önce özgürlüğünüze kavuşmanızı dilerim.

Ünal Aysal
Başkan
Galatasaray Spor Kulübü

Ağzına sağlık başkanım ağzına :)

Açın bakın eski sayfalara ben UEFAyı bile ayarladılar dediğimde herkes bana gülmüştü. Yok hukuksal açıklamalarla dolu bir sayfa yazılar ve açıklamalar yapılmıştı. Ama burası HUKUK devleti değil beyler farkına varın artık. Bakın daha önce örneği görülmediği gibi Fenerbahçe'nin cezasını Turkiye Kupası maçlarına yetiştirmek için adamlar (Türkiye tarihinde bir ilk ) pazartesi günü karar aldılar. Oysaki bu zamana kadar PFDK kararlarını hep perşembe günleri alırdı. Bu yıl pazartesi günleri aldığı oldu ama o zamanlar haftaiçi lig maçları vardı diye alınırdı. Bu haftaiçi lig maçları yok.

dünkü toplantıdan sonra moraller yerine gelmiştir umarım :))
0 tolerans ve yeterli ciddi deliller var lafları dahi bunları yarın düşürmek için yeterli olmalı sanırım ...

Uzun uzun yazmaya gerek yok. Bugün başbakanda konuşmuş. Eminim kendi bile söylerken inanmamıştır kişiler kurumlar ayrılmalı kişiler ceza almalı klasik yalanlar işte. Bu bile görmeyenlere başbakanın durumun ne kadar içinde olduğunun göstergesi. Metristekileri de suçlu ilan etti artık başbakan dönüşü yok. Platini'nin rahat ve net tavırları herşeyi gözler önüne seriyor. Başından beri UEFA birşey yapar diye bekledik. Umudumuzu kaybetmedikte değil. Ama artık yolun sonu göründü. Başbakan ya ülke futbolunu uçurumdan itecek ya da gereken cezaları verip 2020 Avrupa Şampiyonası'nı cebine koyacak. Umarım başbakan son kurşunu atmıştır ben herşeyi yaptım diyerek artık bitsin şu iş.

Eğer iş olması gerektiği gibi biterse alt ligde son maçlarını oynayıp lige dönecek takım hem bu seneyi hemde seneyi kaybetmiş olacak. Ahh ne üzüldüm vaaaah ne üzüldüm.

Kişiler ceza alacak fener gül gibi kurtulacak işten oh ne güzel lan bir adm kendini feda etsin tüm şikeleri yapsın o zaman bu nedir ya . Savuma sözlü alınacakmış ulan UEFA ağzımıza yap yani artık fazla söze gerek yok .

UEFA geri adım atmayacağını gösterdi.Kendi işinizi becerin, yoksa biz beceririz dediler.Başbakan,TFF ve şikeciler el ele vermiş, orta oyunu izletiyorlar resmen.Bu süreç fazlasıyla uzadı.Artık son noktayı koyma cesaretini biz gösterelim.El aleme maskara olmayalım.

her duruşma öncesi konuşucam konuşucam diyor, nedense bir türlü konuşmuyor, "bu şike davası değil, beni içerde tutup feneri ele geçirme operasyonu, herkesi biliyorum ama konuşmuyorum susuyorum" demiş, madem susucaksın ne diye duruşma önceleri konuşucam, yer yerinden oynayacak diyorsun be adam

Herkes yeni yeni kavrıyor bir şey olmayacağını, adamlar baştan belli ettiler bu davanın nasıl sonuçlanacağını. Hadi onu da geçtim yasa değişikliğinde ipler tamamen kopmuştu. Ben zamanında bu yasa değişirken hiç bir halt olmayacağını söylemiştim, bazı arkadaşlar yok Arınç gider yaptı, yok AKP ikiye bölünde ( bu olay için ) gibi buna benzer şeyler söylemişlerdi. O zamanda Arınç'ın sözleri falan hikaye, başbakan istemediği müddetçe hiç bir şey yapamaz AKP dedim ama kimse inanmamıştı.

10 senedir başınızdaki siyasi iktidarı tanıyamadınız mı? Ayrıca Aziz'in içeriye alınması içeride tutulması falan şikeden dolayı olmadığı çok açık. Helikopter ihalesi, Aziz'in başbakanla görüşmesi, "siz bu işe karışmayın başbakanım" demesi, başbakan'ın ihaleyi Çalık grubuna vermek istemesi, Aziz'in bir şekilde gider yapması vs. Aziz'in bu saate kadar çıkmaması, mahkemede bize ve Trabzon'a sallaması falan hepsi gündemi çarpıtmak için.

Adamlar şikeyi sonuna kadar yapmışlar, ama bir numara olmaz, bir ülkenin başbakanı bile gidip İngiltere'nin olayıyla bizim olayı aynı kefeye koyuyorsa o olay kafadan bitmiş demektir. Bu saatten sonra verilecek cezalar (ki orası da muamma) kimseyi tatmin etmez, bunlarda yaptıklarıyla kalır. Fener'in düşmemesi için koca bir ligin anasını belleyenler şimdi de Avrupa'ya gitmeyelim söylemlerindeler.. Ha biz şampiyon olursak 4S kuralıyla gideriz Avrupa'ya, Platini gelip siz gidemezsiniz diyemez. Adımız bile geçmiyor, niye almasınlar bizi?

Ben zamanında Uefa yı bile ayarladılar dediğimde bana gülenler nerede şimdi çok merak ediyorum. Aralıktan bu zamana kadar geçen zaman haklılığımı bir kez daha gösterdi.