Şike Operasyonu!

Türk futbolunun getirildiği nokta, taraftarın futboldan soğuması, kısaca gelinen noktanın en büyük sorumlusu olarak Lig TV´nin tavrını görüyorsa yönetim -ki haklı bir bakış açısı- sezon sonunda havuzdan çıkar ve bağımsızlığını ilan eder. Terim´in bugün dediği gibi Futbol Federasyonu da cesareti varsa ceza verir.

Çözümü de uzakta aramaya gerek yok, yanıbaşımızda; Türk Telekom!

Yönetimde biraz yürek varsa, Onur abinin dediği gibi çıkar havuzdan. Dünyada zaten birçok örneği var bunun.
Zira, dini imanı namusu para olmuş kan emicilerle yola devam etmemizi kimse sindiremez bundan sonra.

Şikeye teşebbüs-teşvik teşebbüsü, hepsinden var adamlarda...

Teşebbüs derken :) Demirören yeni cihaz yaptırmış ya sahaya yansıyıp yansımadığını ölçen...

Mehmet Şen'in şike teşebbüsünden haberdar olmasına rağmen bunu TFF'ye bildirmemesinin Etik Kurulu talimatına aykırılık bakımından incelenmek üzere Kurul'a sevkinin doğru olacağına;

- Zafer Önder İpek'in şike teşebbüsü içinde olduğu yolunda makul şüphe bulunduğu;

- İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yöneticisi olması nedeniyle şike faaliyetinin Fenerbahçe Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olacağı ancak bu eylemden Fenerbahçe Kulübü'nün diğer yöneticilerinin haberdar olduğuna ilişkin bir kanıta rastlanmadığı;

- Zafer Önder İpek'in kulüp müdürü olması nedeniyle şüphenin Gençlerbirliği Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olacağı oy birliği ile mütalaa olunur.

- Beşiktaş-İBB maçında İbrahim Akın ve İskender Alın'ın şike yapmadığı ve şike teşebbüsünde bulunmadığı ancak menajerinden aldığı şike teşebbüsünü gizlediği için Kurul'a sevkinin uygun olacağı dğerlendirilmiştir.

Fenerbahçe - Ankaragücü maçı 15-05-2011:
- Aziz Yıldırım'ın bu müsabakada somut olayla ilgisinin bulunmadığına;

- İlhan Ekşioğlu'nun, Cemil Turan'ın, Yavuz Ağırgöl'ün, Mehmet Yenice'nin ve Yusuf Turanlı'nın şike teşebüsünde bulunduğu;

- Şekip Mosturoğlu'nun şike teşebbüsünde bulunduğu yolunda yeterli kanıt bulunmadığına oy birliği ile mütalaa olunur.

- İlhan Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yöneticisi olması sebebiyle şike teşebbüsü eyleminin Fenerbahçe Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu ancak bu eylemden Fenerbahçe Kulübü'nün diğer yöneticilerinin haberdar olduğuna dair bir kanıta raslanmadığına;

- (Bu maçta Trabzonspor'un teşvik teşebbüsünde bulunduğuna dair ilişkin iddialar araştırılmış olmasına rağmen bir sonuca ulaşılmadığından Etik Kurulu Trabzonspor açısından suç olmadığına kanaat getirmiştir.)

Sivasspor - Fenerbahçe maçı (22-05-2011):

- Aziz Yıldırım ve Mecnun Otyakmaz dahil tüm yöneticiler hakkında kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığına;

- Ahmet Çelebi hakkında kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığına ancak yöneticisi olduğu Sivasspor'un sahaya çıkacak ilk 11'ini üçüncü kişilere açıklamasının Etik Kurulu talimatına aykırılık yönünden değerlendirmek üzere kurulumuza sevk edilmesinin yerinde olacağı;

- Mehmet Yıldız hakkında kanaat oluşturmaya yetecek kanıtın bulunmadığı ancak öğrenmiş olduğu teşvik primi eyleminin TFF'ye bildirmemiş olması nedeniyle Etik Kurulu talimatına aykırılık yönünden değerlendirmek üzere kurulumuza sevk edilmesinin yerinde olacağı;

- Oy birliği ile mütalaa olunur.

Trabzonspor - Sivasspor maçı:
- Trabzonspor açısından Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, sözlü beyanında; Sivasspor futbolcusu Mehmet Yıldız'ın kendisine gelerek "Başkanım bana isim sormayın, arkadaşlarımı ispiyonlamak istemiyorum. Trabzonlular bazı arkadaşlarımla konuşmuş 'Biz 1 milyon dolar verelim, siz de çıkın bizi şampiyon yapacak skoru alın' demişler, arkadaşlarımız da biz bunu kabul edemeyiz" şeklinde bir açıklamada bulunmuştur. Mehmet Yıldız, Etik Kurulu'na vermiş olduğu sözlü beyanda, bu açıklamayla ilgili sorumuza, bunu sadece bir söylenti olarak duyduğunu belirtmiş Mecnun Otyakmaz ile aynı detayda anımsayamamıştır. Bu nedenle teşvik primi teşebbüsünün hangi futbolculara iletildiğine dair bir kanıt elde edilememiştir. Ayrıca bu teklifin Trabzonsporlu yöneticilerden geldiğine dair bir kanıtta bulunmamaktadır.

SONUÇ OLARAK:

- Sadri Şener ve Mithat Halis'in somut olayla ilgisinin olmadığı;

- Nevzat Şakar ve Renad Sezer hakkında kanaat oluşturmaya yeterli delil bulunmadığı;

- Zeki Mazlum'un teşvik primi fiilini işlediği veya buna teşebbüs ettiği yolunda kanaat oluşturmaya yetenek kanıt bulunmadığı;

- Recep Denizer'in teşvik primi fiilini işlediği yönünde şüphe bulunduğuna, ancak fiili işlediği ve buna teşebbüs ettiği yolunda kanaat oluşturacak kanıt bulunmadığına,

- Oy birliği ile mütalaa olunur.

Ben o kadar olumsuz bakmıyorum cezalara. Şikenin resmi olarak yapıldığı kanıtlandı artık. Bu olayın ardından ben hala UEFA'dan yaptırım bekliyorum. Özellikle Yunanlar gerizekalı değil ve lobileri bizden daha güçlü sonuçta.

Neyse bugünden itibaren ilk işimiz ceza almaya gönüllü yönetici bulmak. Gelecek sezon, Fenerbahçe suçsuz olduğuna göre 34 hafta. Bütün rakiplerden önce davranıp ayarlamak lazım maçları. Tek cezası eğer biraz kaldıysa kamu vicdanı, o zaman da bu duruma "sahada yenemedikleri Galatasaray'ı başka ellerle bitirme operasyonu" adını veririz, sonra gönülden inanırız. Neticesinde onur mücadelesi veren onurlu bir takımın onurlu taraftarları olarak yolumuza devam ederiz.
Ya da en güzeli biten bir şey için ne kafa yormak ne can sıkmak. Geçmiş olsun.

Valla bu karar benim için yeterli. Bu karardan sonra Fenerbahçe resmen şike yapmıştır artık. Yöneticilerinin görevlilerinin, müdürlerinin şikeden ceza alması yeter. Ben bu federasyondan Fenerbahçe piru pak , sütten çıkmış ak kaşık diye bi karar bekliyodum... Bu federasyondan daha fazlası çıkmazdı... Şikeci Fenerbahçelilere selam olsun...

Artık bundan sonra kim daha fazla şike yaparsa o şampiyon olacağı anlaşıldı. Nasıl olsa sadece yöneticiler hak mahrumiyeti alıyor. Takımlara brşey olmuyor.

Reuters: ♥
Türkiye Disiplin Kurulu yakında Uefa tarafından incelenecektir.
...
Sky Sports News: ♥
TFF Şampiyonlar Ligi'nden kovulan Fener'i akladı.

Alman Gazetesi Tagesspiegel: ♥
Türkiye'de mucizevi seyler oluyor. Türk Futbol tarihinin en büyük sike skandali, adeta sihirbazlik yapilarak bir anda yok edildi! - En azindan Türk Futbol Federasyonu böyle görüyor.

The Guardian: ♥
Türk Futbol Federasyonu, şike skandali sonrasi kulupleri cezalandirmadan serbest birakti

Corriere Dello Sport: ♥
Türkler kanunlari kendilerine göre düzenlediler. UEFA'nın vereceğı karar merak konusu.

Der Spiegel: ♥
Türkler tavuk kümesine tilki atmış.

Daily Mail: ♥
Türk futbolcular ceza aldı ancak Fenerbahçe temizlendi..

--------

Alman gazetelerinin attığı başlıklara bakın.Bunu okuyupda Türk olmaktan utanmayan var mıdır acaba?

Reuters: ♥
Türkiye Disiplin Kurulu yakında Uefa tarafından incelenecektir.
...
Sky Sports News: ♥
TFF Şampiyonlar Ligi'nden kovulan Fener'i akladı.

Alman Gazetesi Tagesspiegel: ♥
Türkiye'de mucizevi seyler oluyor. Türk Futbol tarihinin en büyük sike skandali, adeta sihirbazlik yapilarak bir anda yok edildi! - En azindan Türk Futbol Federasyonu böyle görüyor.

The Guardian: ♥
Türk Futbol Federasyonu, şike skandali sonrasi kulupleri cezalandirmadan serbest birakti

Corriere Dello Sport: ♥
Türkler kanunlari kendilerine göre düzenlediler. UEFA'nın vereceğı karar merak konusu.

Der Spiegel: ♥
Türkler tavuk kümesine tilki atmış.

Daily Mail: ♥
Türk futbolcular ceza aldı ancak Fenerbahçe temizlendi..

--------

Alman gazetelerinin attığı başlıklara bakın.Bunu okuyupda Türk olmaktan utanmayan var mıdır acaba?
Olmaz olur mu kardes, hemde nasil. Tabiki onlarda UEFA´nin kararlarini bekliyorlardir bizimde bekledigimiz gibi. Ben hâlâ UEFA´nin bize (milli takimimiz dahil) tüm takimlara ceza vermesi taraftariyim.Baska türlü düzelmez bu zihniyet.Lütfen bana kizmayin.

Valla bu karar benim için yeterli. Bu karardan sonra Fenerbahçe resmen şike yapmıştır artık. Yöneticilerinin görevlilerinin, müdürlerinin şikeden ceza alması yeter. Ben bu federasyondan Fenerbahçe piru pak , sütten çıkmış ak kaşık diye bi karar bekliyodum... Bu federasyondan daha fazlası çıkmazdı... Şikeci Fenerbahçelilere selam olsun...

Karar yeterli olmasada Fenerbahçenin şike yaptığı resmen ilan edilmişdir ancak kamuoyunda Fenerbahçe aklanmışcasına bir kanı oluşturuluyor enteresan bir toplumuz

Bu kadar basit değil maalesef. Gereken cezalar çıkmadıkça şımarık çocuk gibi daha da azacaklardır. Bu iş basketbola da voleybola da sıçrar. Turgay'ın zaten Demirören'den farkı yok. Yarın gelir hakemi alırlar aynı kararı burada da çıkartırlar.

Hakim ekşioğluna soruyor. Kulüpteki tüm işlerden Aziz Yıldırımın haberi oluyor mu diye Ekşioğlu evet haberi vardır dedi. Hani son etik kurulu raporunda Azizin şikeden haberi yoktu. TFF işi örtmeye çalışıyor. Şerefsizler...

Baransuya göre Uefa TFF'den ekşioğlu ve ali kıratın savunmalarını istemiş. Tff çekiniyor. Ayrıca Uefa ve Tff arasında bir restleşme varmış. Uefa kararların düzgün verilmesini istiyor TFF kabul etmiyor. Burdan lütfen ;

https://twitter.com/#!/mehmetbaransu

Ayrıca Baransu Galatasarayın 3 oyuncuyla anlaştığını Uefa kararlarını beklediğini yazdı.