Şike Operasyonu!

Alınan karara göre, şike ve teşvik yapıldığı tespit edilen maçlar:

Fenerbahçe-Karabükspor
Fenerbahçe-Ankaragücü
Fenerbahçe-Sivasspor
Eskişehirspor-Trabzonspor
Fenerbahçe-İstanbul Belediyespor
 
Fenerbahçe'de tercüman Samet Güzel'e şike ve teşvikten 1 yıl 15 gün ceza verildi.

Şikenin iliklerine kadar işlediği bir kulüp ve onu suçsuzdur, temizdir diyebilen bir TFF Başkanı Yıldırım DEMİRÖREN...
 
Disiplin kurulu ve mahkeme sonuçları arasındaki bu derece zıt kararlar sonrası tek bir istifa haberinin olmamasını geçtim istifa beklentisinin dahi olmaması ülkemizin ahlak seviyesini gözler önüne sermketedir
 
Disiplin kurulu ve mahkeme sonuçları arasındaki bu derece zıt kararlar sonrası tek bir istifa haberinin olmamasını geçtim istifa beklentisinin dahi olmaması ülkemizin ahlak seviyesini gözler önüne sermketedir

Ahlaklı olmak için adam olmak gerekir. Malesef futbol camiasında adam çok azmış. Arkadaş ortamında dahi 12-13 yaşındaki insanlar bu kadar basit kararlar ayıp derecesinde uygulamalar yapmaz. Bu olanlar Fenerbahçe değil de x bir takıma olsaydı ilk ve tek tekmeyi Fenerbahçe vururdu. Olay kapanırdı.
 
"3 Temmuz'dan Beri Süren Süreç", en azından ilk meyvelerini verdi.

Beşiktaş, 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası alırken; Fenerbahçe'ye ise 2+1 yıl şeklinde Avrupa Kupaları'ndan men cezası aldı. Fenerbahçe'nin +1 yıllık cezası, 5 sene içerisinde herhangi bir ceza alması durumunda yürürlüğe girecekmiş sanırım. Bunun yanı sıra yöneticlere verilecek cezalar ise henüz karara bağlanmadı, müfettişten ek rapor istendi.

Bundan sonraki süreçte bu pisliği daha fazla hasır altı etmemesi gereken TFF, yargılama sürecini yeniden başlatıp, adaletin yerini bulmasını sağlamalıdır. Ancak Yıldırım Demirören yönetimindeki bir TFF'nin, UEFA baskı olmadan böyle birşeyi yapması pek mümkün değil. O yüzden yine UEFA "sopa"sına ihtiyaç olacak.
 
Yapılan onca pazarlıkla gecikmiş ve azaltılmış bir cezadır. Alenen şike yapan bir takım 2+1 dğil, direkt 5 yıl Avrupa kupalarından men edilir ve şikenin yapılış sayısına göre en az bir alt lige düşürülür.
 
Oğuz Bey, UEFA´nın kararı gecikmiş olabilir, keza verilen ceza azdır -ki bu görüşlere katılırım- ancak UEFA´nın alt lige düşürme yetkisi yok bildiğim kadarıyla. O TFF´nin verebileceği bir karar.
 
Daha süreç bitmedi zaten, UEFA elbet de TFF'nin yeniden bir yargılama süreci başlatmasını isteyecektir, bunun için de baskı yapacaktır. Eğer TFF, tatmin edecek cezalandırmayı yapamazsa da UEFA "demokrasinin kılıcı" olarak görevini yapacaktır.
 
UEFA Tahkim Kurulu Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili kararını verdi.

Beşiktaş'ın itirazı reddedilirken, Fenerbahçe'ninki kısmen kabul edildi. Sarı-lacivertlilerin 2+1 yıllık cezası, 2 yıla indirildi.
 
Fenerbahçe büyük bir camia. Sonuçta Avrupa'da başarılı olarak büyük olmadılar. Ama bu olayın hesabını kendi içlerinde sormadan hala görmedik duymadık ayağına yatarlarsa büyüklükleri falan kalmaz. Düşürün biri ligden deyip en azından kendi vicdanlarını temizlerler. Tabi böyle şerefli bir hareket beklemek öyle bir camiadan biraz zor gibi!
 
Hala daha tiyatroya devam ediyorlar;
Fenerbahçe Kulübü: "CAS kararına dair İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvurulacaktır."

Bu yetmezse Uganda, Kampala 52. Ağız Ceza Mahkemesi'ne giderler, o da olmadı, bir yer bulurlar. Ama bu yüzsüzlük olduğu sürece daha da muhatap alınacak adam(!) olamazlar.
 

Üst