SSL 1. Hafta | İstanbul BŞB - Galatasaray

Yenilgiyle başlamak hoş olmadı ama hatalarımızda ortaya çıktı.Bir defa daha gördük ki Servet-Zan ikilisi yine olmayacak.Aralarına atılan her top tehlike oluyor.Yine maçın en kötülerinden olan Sabri yi orta sahadan olmak lazım..Eboue beke dönünce toparlandı ama sol açıkta Riera Samsun maçına hazır olsa iyi olacak.Beni en çok şaşırtan Kazım ın durumuydu.Sahada resmen yoktu uyur gezer gibi gezdi.İlk maçın heyecanı,stresi diyerek haftaya kendini bulacağını umuyorum.Ben takımın beklentileri karşılayacağına çok inanıyorum.

Kondüsyon olarak çok kötüydük.Bu bir. Daha ilk hafta..
Sahanın en kötüsü uzak ara Kazım'dı. Maç boyunca 1 tane olumlu hareket yapmadı. İlk çıkması gerekendi..
Eboue'de sol beke geçene kadar inanılmaz kötü oynadı. Hiç hazır değil ve bu adamı sol önde oynatmak fazla hayalcilik.
Rakip de her zamanki gibi dişliydi..

İyi değiliz ama sabretmeliyiz.. Muslera da aslında çok iyi maç çıkardı ama kaleciler hatalarıyla hatırlanıyor maalesef.

Emre,

Eboue'nin 2. golde yaptığı hata bir premier lig oyuncusuna hiç yakışmadı. 2. lig topçusu orada rakibini takip eder.
Bugüne kadar sağ bekte oynaması gerektiğini söylüyordum aama ters kademeyi yapmayınca oda artık koca bir soru işareti oldu bende...

2. golde Eboue'den çok Sabri hatalıydı. Yani sağ bek ama gol olana kadar pozisyonun içerisinde görmedim. Muhtemelen ortasahada falandı.

Bir parantez de Yekta´ya açmak gerek... Gerçekten hiç hazır değil. İnanılmaz top kayıpları yaptı ve sahada sarhoş gibiydi. Bu adam niye yedek diye hep tartışır dururduk geçen sene. Demek ki bir şeyler var..

Takım içinde en sivrilen isim Melo'ydu kuşkusuz. Onun dışında Ujfalusi ve Muslera da bence fena iş çıkarmadılar.. Aslında başlarda net pozisyon bulamasak da daha akıcı ve istekli oynayan bizdik. Özellikle yenilen talihsiz golden sonra da etkinliğimiz iyiden iyiye azaldı. Bizim 4-4-2 sistemine dönmemiz daha akıllıca olur diye düşünüyorum. Hücumda çoğalamıyoruz çünkü. Sabri'nin orta sahada iyi şeyler yapmasına ihtimal yok gibi görünüyor. Bunun dışında kanatta oynayan Kazım ve Eboue ile forvetteki Baros da dökülünce istenilen üretkenlik sağlanamadı.. Ayrıca Hakan'ı arar olduk bekte, Çağlar çok kötüydü. Sol bek transferi yapmamız gerektiği çok açıktı zaten ama yapmadık. Bu sene sol taraf biraz Allah'a emanet olacak gibi..

Muslera - Eboue - Servet - Ujfalusi - Hakan - Selçuk - Melo - Riera - Kazım - Sercan - Elmander gibi bir 11 ile çıksak daha diri ve üretken olabiliriz diye düşünüyorum. Baros'u transfer dönemi de psikolojik olarak geriye itti diye düşünmekteyim, kısa vadede pozitif katkı alamayabiliriz kendisinden..

Son olarak da, Uğur'un da dediği gibi Fatih Hoca'nın işine karışmak tabiki bize düşmez ancak oyuncuları farklı mevkide oynatmaktan vazgeçse iyi olur bizim için. Özellikle bu işten Sabri ve Eboue'nin çok canı yandı bu maçta..

Takimda Kazim Kazim, Eboue ve Milan Baros cok cok cok kotuydu.Baros butun toplari ezdi.Sanki bile bile yapiyor gibi geldi.Nasil bu kadar isteksiz olur Baros gibi bir oyuncu ve sezonun ilk macinda?
Selcuk, Ujfalusi, Yekta ve Melo ise iyiydi.
Sercan da bence katki saglayacak takima.
Ben baslik ilk acildiginda eger olumsuz bir sonuc olursa herkesin aklina acaba mi sorulari gelir demistim.
Fatih Terim'in de takimdaki oyuncularin da simdilik kredisi var.
Taraftar da dun oyunculari alkisladi.
Ama boyle bir kac mac seri maglubiyet alirlarsa kusura bakmasinlar.Fatih Terim de simdiki Hagi gibi olur.
Bu sefer basarisiz olmamali..Olunmamali..

Giderek form tutucaz inanıyorum takıma.Riera,Sercan,Eboue,Kazım form tutucaktır ileriki haftalarda.Geçen yıllardaki gibi alınan yenilgilerin ne kadar etkisi var lig için tartışılır.Hangi takımların ilk 4 olacağı belli zaten Bursaspor zorlarsa anca o olur.Telafisi olan yenilgiler bunlar.

Galatasaray'ın kadrosuna baktığımızda en uygun sistem 4-4-2'dir.Tartışmam bile.Fatih Terim şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyor.Daha Olympiacos maçından itibaren belliydi bu sistemin bizi götüremeyeceği.Sabri'nin orta sahada,Eboue'nin sol önde oynadığı takımdan konuşuyoruz ve yaratıcılıktan bahsediyoruz.Böyle bir kadroyu Hagi sahaya sürmüş olsa ipte sallandırmıştık.Fatih Terim yanlış yolda ilerliyor ve bu yoldan dönmezse de zor bir sezon daha bizi bekliyor demektir.Görünen köy kılavuz istemez.Kimse Fatih Terim ismine bakıp daha ligin ilk haftası demesin.

Eboue'nın Arsenal'de sol açıkta oynatıldığı bir maç sonunda yuhalandığını unutmamak lazım ki Fatih Terim'de unutmicaktır artık bunu.
Kazım denildiği gibi gerçekten kötüydü onun haricinde Eboue, Baros, Sabri,Çağlar inanılmaz kötü bir maç çıkardı bu durumda zaten güzel futbol oynamak hayalcilik olurdu.
Ama takım toparlanacaktır son 15 günde bir tane hazırlık maçı yapmadıkki bu büyük hata oldu bence bu maçla beraber hem bunu gördük hemde bazı oyuncuların farklı bölgelerde oynatılmaması gerektiğini tüm teknik ekip gördük ki bunu ligin daha kritik dönemlerinde tecrübe etmek çok tehlikeli olurdu.

Bana göre erken gelen üzücü ama yararlı bir mağlubiyet oldu. İlk dakikardaki akıcılığımızı korursak çok zevli maç izleriz ama Terim'in dediği gibi rakibi kendi yarı sahamızda kabul etmememiz lazım. Bugüne kadar ne İnter ne Liverpool ne Madrid maçlarında bunu yapmamıştık ama bu maçta bu hatayı yaptık ne yazıkki.

Takımın kondisyonu sahiden çok kötü durumdaydı maç içinde.Umarım diğer maçlarda aynı sorunu yaşamayız.

Taktisel bakarsak; Zaten hücum hattında sıkıntılar yaşıyoruz bunun üstüne Sabri'de orta sahada oynadımı iyice etkisizleşiyoruz hücumda.Fatih Terim macera aramamalı.Sabri bekten başka hiçbir mevkide katkı veremez bu takıma.Maç içinde de görüldüğü gibi Yekta daha faydalıydı Sabri'den.Bunu diyeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama Hakan Balta'yı mumla aradım.

Bir dahaki maçlarımızda bu kadar kötü oynayacağımızı sanmıyorum.Selçuk,Baros,Eboue,Kazım bu oyuncular bir daha bu kadar etkisiz olmaz.

Güvenmek gerek...