SSL 3.Hafta / Kardemir Karabükspor-GALATASARAY

Anlamıyorum cidden anlamıyorum. 1 0 ken. Fatih Terimle olmaz böyle mi oynanır diyoruz. Baros 2 haftadır kötü oynuyor evet ama 2 haftadır Baros'a edilmeyen laflar kalmadı. 1 1 olduktan sonra Fatih Hoca doğru değişiklik yaptı. Helal Baros diyoruz. Tutarlı olmakta fayda var.

yaratıcı oyuncun yani 10 numara tarzında oyuncun yok.

sağ kanadında Kazım tam bir şişirilmiş balon bekleki 15 maçta bir tane asist yapsın.

sol kanadında Riera belki birşeyler yapacak ama gidip hoca onu çıkarıyor,Muslera kırmızı yiyince,çıkar Gökan zan'ı bak işine.

Bu kadar ezber konuşulur yahu Kazım dediğiniz adam geçen sene yarım dönemde yeni geldiği takımda 5 gol 8 asist yapmış adam. Ne sallıyorsunuz siz?

takım 75 dakika 10 kişi oynamış yok Baros neden geç girmişte, yok yaratıcı oyuncuymuşta bilmem ne,

Yahu maça çıkana kadar yaptığımız tüm hazırlıklar bir anda uçtu gitti 15.dakikada ,üstelik bu takım yeni oluşturulmuş bir takım böyle bir şeyi kaldırması mümkün olmayan bir takım yine buna rağmen ilk yarı iyi bile oynadık 2. yarı saçmalasakta Kazım'ın bu maç yapabileceği başka bir şey yoktu en istekli en sorumluluk almak isteyen oyuncuların başında geliyordu Kazım.

geçen sezon en büyük sıkıntımız neresiydi hücum bölgesi,gol atamıyorduk pozisyon bulamıyorduk.

Arshavin,Reyes,Diego,Forlan,Drogba,Adebayor,Keita,Podolski isimleri çıktı pekii koskoca 4 aylık yaz transferinde hücumcu olarak kim alındı;ilk günde Elmander son günde Sercan,yani bu kadar isimden hiçbirinin transferi başarılamadı veya sadece savunmaya takviyeler oldu geçen sene dökülen hücum bölgesi için değişen hiçbirşey yok.

bir takımın hücum gücü olarak asist yapacak gol attıracak ismi,yani takımın en önemli hücum gücü Kazım ise dah fazla yazacak bi şey yok halbuki bu isim Arshavin veya Diego olmalıydı Kazım değil işte sonra Karabük deplesmanlarından 1 puan alınca düğün bayuram ediyorsun neymiş 10 kişi kalmışız eee büyük takımsın ya,bize ağlamak düşmez ne pahası olursa olsun kazanacaksın am bu hücum gücüyle olmuyor işte.

Hucum gucumuz Turkiye ligi icin yeterli olabilir ama kondisyon sorunu var takimda.Agresif ve mucadeleci bir takim degiliz.Ve asil sorunumuz tabiki defansimiz.O kadar kotu bir defansimiz varki hucuma destek olmalari mumkun degil ve cok basit kademe hatalari yapiyorlar.Servet,Gokhan Zan ve Hakan Balta oylesine yetersizki 6 yabanci sinirlamasiyla bu sorunlar nasil cozulecek tam bir bilmece.

Cok kisi cok fazla sey soyluyor hakli olunan noktalarda var ancak 5 yerli oynatacagiz arkadaslar ki Kazim bu ulkenin en iyi kanat oyuncusudur adam formsuz diye tukaka yapmaya gerek yok.

Herhalde ben baska takımı izliyorum. Takıma agresif degıl mucadelecı degıl yada kazım'la olmaz dıyen arkadaslarım abilerim ya takım tam 80 dakıka 1 kısı eksık oynadı hemde bu sıcakta vede deplasmanda yapmayın ya ınanalım su takıma destek verelım !!!

Muslera çıkmasaydı o pozisyonda gol olurmuydU?

Defansa adama güven vermiyor ki

Muslera nın rahat oynadığı 1 maç yok daha hazırlık dahil

olacak da biz çok küfür edecez gibi

Öncelikle takımın hali hiç ama hiç iç açıcı değil. Daha önce bekleyeceğim demiştim birkaç maç ama bugünkü karşılaşma az-çok fikirlerimin şekillenmesine yardımcı oldu. İnşallah bu fikirlerim tez zamanda değişir.

* Kimse 10 kişi oynadığımızı ve bu sebepten ötürü böyle bir futbol oynadığımızı söylemesin. Dünyada ilk kez 10 kişi ile oynayan takım biz değiliz ve olmayacağız. Kalecisi atılan ilk takım da biz değiliz arkasına sığınılacak bir durum değil bu.

* Takım olarak kötüyüz. Her bölgede vasatın üzerine çıkamayan birden fazla adamımız var. Defans hattında sağ-sol bek olarak yine sıkıntı var. Bu sıkıntı beklerin hücumdaki beceriksizliği ile kat kat artıyor. Orta sahada Selçuk tanınmayacak halde. Melo ortasahanın değil şu anda takımın en iyisi durumunda. Ortasaha kanatlarını değerlendirmemiz için öncelikle ne oynadığımıza ve ne oynayacağımıza karar vermeliyiz. Forvet hattı için bu takımın en önemli ismi Baros'tur. Bunun lamı-cimi yok arkadaş. Baros varsa ilk 11'de oynayacaktır. Tek veya çift forvet farketmez. Baros dünkü çocuk değil; Fatih Terim'in onu kazanmaya çalışıyoruz sözü de boş bir lakırdıdan ibarettir. Elmander'e eyvallah ama Sercan ne yaptı ilk 11 için veya ne yapacağı muamma son vuruş özürlü bir forvet. Kaleci konusunda bu takımın yedek kalecisi Aykut diye biliyordum ben, hazırlık maçlarında Muslera yokken kaleyi Aykut koruyordu. Alternatif yine kendisi olmalı.

* Sabri ortasahada olmuyor, hala neyin diretmesi bu ? Sabri bu kafayla oynayabildiği ve oynayabileceği tek mevki olan sağ bekte oynamalıdır. Eboue düşünülüyorsa orada Sabri kenarda oturmalıdır.

* Hakan Balta kötü ama ses çıkarmıyorum. Çağlar'ı görüp izleyince buna karar verdim.

* Deplasman fobimizi yenemezsek ki bu mantalite ile zor gözüküyor; şampiyonluk için konuşurken bir değil bin defa düşünelim..

* 0-0 devam eden maçta zaman geçirmeye çalışmak da sinir bozucu. Ufuk bunu kendi kafasına göre yapmamıştır herhalde.

* Sonuç olarak berbat bir futbol ve haketmediğimiz 1 puan ile döndük. Hücum konusunda sıkıntılıyız. Kenarda oyuna girip seyir değiştirecek adam yok. Engin Baytar'a kaldıysak zaten herşey için çok geç demektir. Transfer döneminde gerekli yerlere net transferler yapamadık. Joker adam aldık çoğunlukla ama o jokerler şu anda hiçbir işimize yaramıyor. Bize oynayacak ve oynattıracak kısaca maç kazandıracak adam lazım..

Sadece şunu eleştirebilrim. Futbolda 10 kişi kalmak da var. Hatta 10 kişi ile geri düşmek de var. Dünyada ilk 10 kişi kalan takım biz değiliz. Ama sanki öyle bir psikolojik hava vardı. Bu kadar mahkum oynanmaz. Ufuk vakit geçirmeye çalışırken resmen utandım. Sanırsın karşındaki Barcelona. Karabük bu ya. Ufuk umarım ilerde iyi bir kaleci olur ama golde yine hatalıydı. Spikerler "muhteşem gol" diye abartırken Ufuk yanından geçen topu izliyordu. Hakan da bugün iyi oynadı sayılır ama golde geç uyandı. Zaten yavaş olduğu için yetişemedi. Yine de ucuz atlattık.

Haydi be çocuklar önemli şu direnişler , önemli bu maçlarda oynanan oyun, alınan sonuç.
Burası önemli.Gökhan Zan'ın varlığı dışında enseyi karartacak bir durum göremiyorum.15'le 80 arası öyle bir senaryo oluştu ki alınan bir puan kısa günün karıdır gözümde.Soğuk kanlıydık,diriydik,kırmızı karta kadar üretkendik.

Hiç kart görmeyen takımdık
bir spiker şampiyon kadar para alacak kart görmeyen veya az gören takım demişti
neyse boşverelim parayı puanı kurtardık ya