SSL 3.Hafta / Kardemir Karabükspor-GALATASARAY

Arkadaşlar çok net bir soru sormak istiyorum. İçtenlikle formaları çıkararak objektif cevap vermenizi rica edeceğim:

Bu sezonki takımda sizi stada çeken gideyimde şu adamı izleyeyim diyebileceğiniz kim var?

Ben kendim cevap vereyim. Sadece Selçuk. 2. adam aklıma gelmiyor bile. Resmen Galatasaray için yanıp tutuşan ben maçlara ayak sürüyerek gitmeye başladım. İçimden gelmiyor.
Gitme ozaman!

Arkadaşlar çok net bir soru sormak istiyorum. İçtenlikle formaları çıkararak objektif cevap vermenizi rica edeceğim:

Bu sezonki takımda sizi stada çeken gideyimde şu adamı izleyeyim diyebileceğiniz kim var?

Ben kendim cevap vereyim. Sadece Selçuk. 2. adam aklıma gelmiyor bile. Resmen Galatasaray için yanıp tutuşan ben maçlara ayak sürüyerek gitmeye başladım. İçimden gelmiyor.

Biz futbolcu için değil futbolcuların üzerindeki formalar için gidiyoruz.

:D

Şimdi Mazhar Abi'nin söylediğinde ne gibi ters bir durum var? Galatasaraylıyız, geçen sene o durumlara düşmüşken, o rezil futbolu oynarken, alay konusu bile olurken en kötü ihtimalle TV başında sıkıntıya düşeceğimizi bile bile, bir umut işler değişir diye maç izlemişizdir. Ama durum şu ki Galatasaraylı da olsak, bir oyun izliyoruz ve bu oyun adına bir şeyler görmek gerekiyor. Galatasaraylıyız, bu yeter. Tamam yeter de, o zaman ne başarı isteyelim, ne transfer isteyelim, ne de başka bir şey. Ortada bir durum var, bu takımdaki çoğu oyuncu taraftarları heyecanlandırmıyor. Bunu duygusallığa döküp, formaya falan getirmeye lüzum yok. Çünkü bu takımda beni heyecanlandıran oyuncu yok diyen adam da biliyor kalıcı olan tek şeyin forma olduğunu. Ama sonuçta bu bir oyun ve futbol. İnsanlar kendilerini heyecanladıran futbolcular görmek istiyorlar yada güzel bir oyun. Bunların ikisi de yokken maça gidilir veya izlenir ama eksik olur işte. O maç Galatasaray'ın değil, Pazarspor'un olsa izleyecek adam bulamazsın.

Geçen arkadaşım aramıştı, konuşuyorduk. Trabzon'a geçmeden bir maç izleyelim falan dedi. Hangi maç diyince, Beşiktaş'ın maçı var, ona gidelim dedi. Arkadaşım da Galatasaraylı, ben karşı çıktım ne yapıcaz, Beşiktaş maçında falan derken, o hiç olmadı Quaresma'yı, Simao'yu izleriz falan dedi. Ben bizim maça gideriz belki, hem bizde de.. dedim, öyle kaldım. Bizde kim var diye düşündüm aklıma, heyecanlandıran, stada çeken adam gelmedi. Bir tek Melo geldi aklıma, o da hırs, mücadele ''pitbull'' davasına yani.

Ben bu takıma eksikliklere, hatalara rağmen inanıyorum. Bu ayrı bir dava. Yüksek bir ihtimalle şampiyon da olacağımızı düşünüyorum. Ama işte eksiklikler de var, taraftarız ama aynı zamanda futbolseveriz de. Sahada futbolun güzelliklerini gösteren birini de aramıyor değil gözler. Başarılı oldukça, takım birbirine alıştıkça, güzel futbol başlayınca bu konular geri plana gider.

:D

Şimdi Mazhar Abi'nin söylediğinde ne gibi ters bir durum var? Galatasaraylıyız, geçen sene o durumlara düşmüşken, o rezil futbolu oynarken, alay konusu bile olurken en kötü ihtimalle TV başında sıkıntıya düşeceğimizi bile bile, bir umut işler değişir diye maç izlemişizdir. Ama durum şu ki Galatasaraylı da olsak, bir oyun izliyoruz ve bu oyun adına bir şeyler görmek gerekiyor. Galatasaraylıyız, bu yeter. Tamam yeter de, o zaman ne başarı isteyelim, ne transfer isteyelim, ne de başka bir şey. Ortada bir durum var, bu takımdaki çoğu oyuncu taraftarları heyecanlandırmıyor. Bunu duygusallığa döküp, formaya falan getirmeye lüzum yok. Çünkü bu takımda beni heyecanlandıran oyuncu yok diyen adam da biliyor kalıcı olan tek şeyin forma olduğunu. Ama sonuçta bu bir oyun ve futbol. İnsanlar kendilerini heyecanladıran futbolcular görmek istiyorlar yada güzel bir oyun. Bunların ikisi de yokken maça gidilir veya izlenir ama eksik olur işte. O maç Galatasaray'ın değil, Pazarspor'un olsa izleyecek adam bulamazsın.

Geçen arkadaşım aramıştı, konuşuyorduk. Trabzon'a geçmeden bir maç izleyelim falan dedi. Hangi maç diyince, Beşiktaş'ın maçı var, ona gidelim dedi. Arkadaşım da Galatasaraylı, ben karşı çıktım ne yapıcaz, Beşiktaş maçında falan derken, o hiç olmadı Quaresma'yı, Simao'yu izleriz falan dedi. Ben bizim maça gideriz belki, hem bizde de.. dedim, öyle kaldım. Bizde kim var diye düşündüm aklıma, heyecanlandıran, stada çeken adam gelmedi. Bir tek Melo geldi aklıma, o da hırs, mücadele ''pitbull'' davasına yani.

Ben bu takıma eksikliklere, hatalara rağmen inanıyorum. Bu ayrı bir dava. Yüksek bir ihtimalle şampiyon da olacağımızı düşünüyorum. Ama işte eksiklikler de var, taraftarız ama aynı zamanda futbolseveriz de. Sahada futbolun güzelliklerini gösteren birini de aramıyor değil gözler. Başarılı oldukça, takım birbirine alıştıkça, güzel futbol başlayınca bu konular geri plana gider.
Sabredeceğiz sabretmekten başka şanşımız yok.Daha şimdiden eleştirmeye başlamışlar geçen sene gol yeyince çeviremiyorduk ama bu sene iki maçtır çeviriyoruz.Yavaş takım daha iyi
olcak.

Aslında ayrı bir başlık açmıştım bu konunun tartışılması için ama Şamil kardeşimiz şu an için gerek görmemiş:

İlk 3 maçın 2 sini statta, 1 ini evde kanal değiştirmemek için kendimi zor tutarak izledim. Gerçekten beni 3 haftada futboldan soğuttu bu takım. Pazartesi günü maç için hiçbirşey çekmiyor beni stata sarı kırmızı renkler dışında. Galatasaray maçı olmasa kaçınız açayımda şu maçı izleyeyim der? Ben Karabük maçında sıkıntıdan baygınlık geçirdim. Artık heyecanlanamıyorum bile, onu da kaybettim sonunda. Lig zaten pisliğe bulanmış, takımda da heyacan uyandıran ne bir oyun, ne de bir oyuncu var, stadın hala adam akıllı bir yolu yok, otopark 30 TL, metroda havalandırma çalışmıyor, abartısız nefes darlığı olan biri ölebilir...

Sadece arkadaşlarla maç öncesi Nevizadeye gidip demlenme ve statta sarı kırmızı aşkı haykırma... ee peki bunu yapmak için stata gitmek şart mı?

Genel kanıda bu şekilde olacak ki pazar günü evimizde sezonun ilk resmi maçına 35.000 kişi geliyor. Zaten stadda 27.000 kombine satıldı. Çok üzülerek söylüyorum ki FB hafta içi maçına sadece bayan ve çocuklarla kimine göre 41000, kimine göre 46000 kişi toplayabiliyor. Bunun tabiki çok daha farklı yönlerden irdelenmesi lazım ama bu da bir başlangıç olur en azından.

Evet, bu seneki Galatasaray kadrosunda gideyim de şunu izleyeyim diyebileceğiniz, sizi stata çeken ne var? Lütfen stad dışında da zaten yapabileceğiniz şeyleri yazmayın.

Evet mutlaka öyledir herşeyi siz biliyorsunuz baynegatif.En küçük bir olayda takımı eleştirenler.Her seyi siz biliyorsunuz karşınızdakinin fikri önemli değil.Ben o lafı mecazi söyledim.He bu arada sen çok vizyonlusundur. Takımının maçına zorla giden adam pehhhhh.

Çok afedersiniz de bana bugün Türkiye liginde Şu takım top oynuyor diye gösterin de benimde iki gözüm iki seyir olsun..

Kimse şunu gözardı etmesin..yeni bir takım oluşturuluyor yeni bir takım kimliği..ve bunun bir takım zorlukları olacak..İlk haftadan beri söylenen herşey yapılan tüm eleştiriler dikkate alındı...Ebouenin joker olmasına gerek yok defansın sağında olması gerektiği ujfalusi nin defansın göbeğinde olması gerektiği bunların hepsi göründü

Buna rağmen ilk haftada Bld mağlubiyetini hala anlamış değilim..Kimse anlayamadı..Bana samsunun atak yaptığı pozisyon bulduğu bir an gösterin..Kimse kusura bakmasın 2.ligden geldi vs ama daha ilk haftadan görüldüki samsun çok tehlikeli bir takım..Basının dolduruşuna gelip kimse bu ayrıntıyı farketmedi bile..

ve şimdi karabük maçı..Yukarda yazılanın aksine 15 dk boyunca okadar rahattım ki koltuğumda..Okadar zevkle ve güvenle izliyordum ki maçı..ama işte bahtsız bedeviyiz..

Hem yeni bir takımsın hem daha oyuncular birbirine alışık değil ve tam bu sırada 10 kişi kalıyorsun ve 75 dk Türkiye liginin en çok koşan takımlarından birine karşı eksik oynuyorsun..

şimdi el insaf yani..Fatih Terime asla bağlı biri değilim.Hatta aksine Galatasaraydan gidiş tarzı sonradan döndüğündeki kibirleri ve milli takımdaki takıntıları olsun her zaman antipatik baktığım bir isimdir..

Ama daha durun bakalım..Kimse içine karartmasın..sanki bu hafta tek puan kaybeden Şampiyonluk adayı biziz..Sanki herkes muhteşem bir futbol oynuyordu biz arada sırıtıyoruz..

Birde şunu merak ediyorum..illa takımın stada taraftar çekmesi için adriana Limayı mı getirtelim...yada oylama yapalım hangi futbolcular olursa maça gidilir...sizi kimler stada çeker diye...Galatasarayın ilk 11indeki 11 oyuncuda milli..yabancısı yerlisi..ee biraz da vicdan yahu

Karşımdaki adamın fikri varsa dinlerim. "Gitme o zaman" Of be ne fikir ama... Polemik yapmada yaşına uygun birşeyler yazabiliyorsan yaz. Yazamıyorsan da kendini yazmak zorunda hissedip cevap vermeye çalışma...

Çok afedersiniz de bana bugün Türkiye liginde Şu takım top oynuyor diye gösterin de benimde iki gözüm iki seyir olsun..

Kimse şunu gözardı etmesin..yeni bir takım oluşturuluyor yeni bir takım kimliği..ve bunun bir takım zorlukları olacak..İlk haftadan beri söylenen herşey yapılan tüm eleştiriler dikkate alındı...Ebouenin joker olmasına gerek yok defansın sağında olması gerektiği ujfalusi nin defansın göbeğinde olması gerektiği bunların hepsi göründü

Buna rağmen ilk haftada Bld mağlubiyetini hala anlamış değilim..Kimse anlayamadı..Bana samsunun atak yaptığı pozisyon bulduğu bir an gösterin..Kimse kusura bakmasın 2.ligden geldi vs ama daha ilk haftadan görüldüki samsun çok tehlikeli bir takım..Basının dolduruşuna gelip kimse bu ayrıntıyı farketmedi bile..

ve şimdi karabük maçı..Yukarda yazılanın aksine 15 dk boyunca okadar rahattım ki koltuğumda..Okadar zevkle ve güvenle izliyordum ki maçı..ama işte bahtsız bedeviyiz..

Hem yeni bir takımsın hem daha oyuncular birbirine alışık değil ve tam bu sırada 10 kişi kalıyorsun ve 75 dk Türkiye liginin en çok koşan takımlarından birine karşı eksik oynuyorsun..

şimdi el insaf yani..Fatih Terime asla bağlı biri değilim.Hatta aksine Galatasaraydan gidiş tarzı sonradan döndüğündeki kibirleri ve milli takımdaki takıntıları olsun her zaman antipatik baktığım bir isimdir..

Ama daha durun bakalım..Kimse içine karartmasın..sanki bu hafta tek puan kaybeden Şampiyonluk adayı biziz..Sanki herkes muhteşem bir futbol oynuyordu biz arada sırıtıyoruz

Erdem,

Lafım iyi yada kötü oyuna değil. Oyunda hiçbir aksiyon yok. Sıkıcılık düzeyi yani...
Evet 10 kişi kaldık ve oyun düzenimiz bozuldu. Peki bu kadar geriye yaslanıp 0-0 a yatmak ne kadar doğru. Sürekli yana geriye oyna sıkışınca dik ileriye...Kaleciye gelsin vekit geçirsin. Ne zaman golü yedik cesaretle gittik pozisyon yakaladık. Ee peki Karabükten gol yerim diye bu kadar korkmak niye. Aynısı Karabük içinde geçerli. Resmen 2 takım 65 dakika birbirini bekledi durdu.

Gelelim Samsun maçına maç 1-0 2 takımında birşey yapmaya niyeti yok tesadüfen samsun gol atıyor ve uyanıyoruz. birden pozisyonlar geliyor vs. Bence biz gücümüzün farkında değiliz.
Ben Galatasaray formasının bulunduğu her maçı taraftar olduğum için izliyorum. Ama işte o forma yalnız başına yetmiyor statları doldurmaya. Görünen o ki bu sene Fatih Hoca sonuca gitmek için güzel oyun vs istemiyor.
1-0 olsun bizim olsun diyor. Yada takım oturana kadar skora oynamayı tercih ediyor.

Eğer bu sıkıcı oyun devam ederse uzun vadede bize çok zararı olur. Italya Ligi ile İspanya ligi arasında ki izlenme oranları ve dolayısıyla gelir farklarına bakarsanız demek istediğimi anlarsınız...

Cevabı çok basit ve net..sadece şunu söyleyeyim eğer Bugün muslera önünde oynayan adamı tanısa bilse güvense (ha belkide Gökhan zanı çok iyi tanıdı hata yapacağını bildi ve o yüzden çıktı bilinmez:)) o topa asla çıkmazdı..Karabük maçındaki defans kurgusu heralde kainat süresi içinde ilk defa bir araya gelmiş bir dörtlü..kalede de farklı bir isim önde de selçuk ve melo..ve bu takımın gol yerim düşüncesi olması doğal...bir kaç maç bir geçsin..takım iskeletini belirleyip aynı kişilerle bir 5 -6 maç oynasın...

ve şunada inanıyorum..Futbolda artık kalmadı öle gideyim futbolcuyu izleyeyim yıldız olsun taraftarı stada çeksin felan..çok değil 2-3 sene önce galatasarayın kadrosunda her türden yıldız vardı da ne oldu..biz bu tecrübeleri en çok yaşayan takımız..

Quaresma örneği yazıldı. beşiktaşa en çok zararı dokunan adamdır kendileri..İki çalımı kendi için değil takımı için atan adamı izlemek isterim..

Ha polemik konusu olacaksada olsun ama eğri oturup doğru konuşalım Galatasaray Uefa kupasını kazandığında kadrosunda yıldızmı vardı allah aşkına..bu takımın 15 sene forveti aynı isimdi..kaç şampiyonluk ve kupa kazandırdı Hakan Şükür..ama kaç kişi bende dahil sırf Hakan Şükürü izlemek için maça gittik?

Ben kendi adıma zaten takımdan ümitli olduğumu ve güvendiğimi belirttim. Bunu da daha önce defalarca yazdım. Ama dediğim gibi taraftarı heyecanlandıran adam istediğini de anlayabiliyorum. Olmazsa olmaz mıdır, değildir. Ben takıma yönelik negatif beklentilere veya iyiye gitmeyeceğimiz görüşüne katılmıyorum ama belirtilen takım bizi heyecanlandırmıyor tavrına da saygı duyuyorum ve kısmen katılıyorum.

Erdem Abi futbol izlemek istiyorsan Türkiye'de hiç takılma zaten, ben Galatasaray olmasa bu ligin ve oynanan futbolun yüzüne bile bakmam.

Bu seviyesizlikler yakışıyor mu foruma? Herkes adabını takınsın burada, beğenilmeyen yorumların çıkış noktası küfür değil, aciz gibi davranmayın.

Mazhar biliyosun belediye otobüsleride kaldırılmıştı yeniden koyuldu İETT seferleri yavaş yavaş adımlar atılıyor, geri kalan olumsuzluklarıda zaten konuşuyoruz bilet fiyatlarının pahalı olmasından ilk ben bahsettim mesela ama biraz daha zaman verirsek düzelecek inşallah ben öyle umuyorum. Baktık olmuyor zaten aşşağı yukarı tüm Galatasaray platformları ile iletişim halindeyiz sesimizi daha gür şekilde ortak duyuracağız. Şimdilik böyle olsun kardeşim anlayışına sığınıarak.

Ha onun dışında takım için dediklerine gelirsek bu kadar aceleci olmayalım takım çok büyük bi tramvadan çıkıyor, biraz zamanı Fatih hoca herkesten daha fazla hakediyor.

Karabükspor maçından alınan 1 puan samsun maçından alınan 3puandan daha değerlidir benim için,ha 10kişi kalsakta biraz daha cesaretli olsak kazanabilirdik ama zamanla olacak bunlarda.
İn Terim We Trust diyelim :)

Mazhar biliyosun belediye otobüsleride kaldırılmıştı yeniden koyuldu İETT seferleri yavaş yavaş adımlar atılıyor, geri kalan olumsuzluklarıda zaten konuşuyoruz bilet fiyatlarının pahalı olmasından ilk ben bahsettim mesela ama biraz daha zaman verirsek düzelecek inşallah ben öyle umuyorum. Baktık olmuyor zaten aşşağı yukarı tüm Galatasaray platformları ile iletişim halindeyiz sesimizi daha gür şekilde ortak duyuracağız. Şimdilik böyle olsun kardeşim anlayışına sığınıarak.

Estufurullah kardeşim... Sadece bütün bu olaylar toplamında hakketen maçları izleyesim gelmiyor. Dediğim gibi lig zaten pislik içinde, birde elle tutulur bir futbol yok ortada üzerine stadın bir ton sorunu var... İnşallah şu Eskişehir maçında bol gollü heyecanlı bir maç izlerizde kara bulurlar dağılır...