Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi
Samsun Basket iç sahada yenilmezliğini sürdürüyor.
Maçı tbf canlı yayından takip ettim. Her şeyden önce en kritik istatistikler Fenerbahçe lehine. Samsun 19 top kaybı yaparken, Fenerbahçe 12 top kaybı yaptı, ayrıca hücum ribaundlarında 16-9 Fenerbahçe üstündü ki, son çeyreğin başlarına kadar bu fark çok daha fazlaydı; ama Fenerbahçe son çeyrekte daha fazla hücum ribaundu almayı sürdüremediği gibi, bir de son 1,5 dakikada 3 hücum ribaundı verdi. Tabii bu durumda, ilk yarıyı 7 ribaundla kapatıp, 3. çeyrekte hiç ribaund alamayan; ancak maçı 14 ribaundla tamamlayan Larkins'in katkısının büyük olduğunu tahmin ediyorum.
Bu top kaybı ve hücum ribaundu istatistiklerinden dolayı Samsun 47 saha içi atış kullanırken Fenerbahçe 46'sı ikilik olmak üzere 69 saha içi atış kullandı. Samsun ise 9 tane fazla serbest atış kullandı, bu farkı buradan biraz kapadılar. Gerçi son dördü taktik faullerden kaynaklanıyordu. Buna karşılık Nevriye 3-12, Tammy 4-12 ikilik atınca pek bir anlamı kalamdı bu üstünlüğün.
Samsun, her şeyden önce şu ligde en ciddi ev sahibi avantajına sahip takım belki de. Şimdi, iç sahada Mersin'i yenmeye çalışıp, Fenerbahçe'nin Mersin'e yenilmesini bekleyecekler.
Aslında, üç büyük takıma da son hücumlarda, hem de hep çift haneli farklardan geri gelip kaybettiler, şu anda lider de olabilirlerdi.
Kesin olan şey ise, yöneticilerinin yerel gazetelerdeki demeçlerinde de okuduğum gibi şampiyonluk iddiasını ciddi bir şekilde ortaya koymaları. Özellikle, saha avantajını ellerine geçirebilirlerse ciddi ciddi şampiyonluk şansları var.
İnsan, imreniyor doğrusu Samsun'un ortaya koyduğu basketbola, geçen sene bizim yaptıklarımızı bu sene onlar yapıyorlar.
Az önce yazarken, değinmeyi unuttum çok formda olan Nihan bu maçta 3 sayı 7 top kaybıyla oynadı. Yine Samsun için çok önemli bir oyuncu olan kaptan Burcu da 0 sayı 1 asistle oynadı. Bu aldıkları galibiyeti bir kat daha değerli kılıyor.