Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi
Beşiktaş - Mersin maçında Akatlar'daydım.
Maçın başından itibaren Mersin kazanacağını hissettirdi; ancak ilk yarıyı sadece 6 sayı farkla önde kapayabildiler, özellikle Scott'ın normalde sokabildiği orta mesafe şutlardaki başarısızlığı bu durumda etkiliydi. Üçüncü çeyrekte ise fırtına gibi esti Mersin. Bir ara üç uzuna dönüp alan savunmsı denedi Akkaya; ancak pasa dayalı bir hücum sistemi ve ligin en yüksek set temposuna sahip takımı olan Mersin iki hücumda bu savunmanın yanlış bir tercih olduğunu gösterdi.
Beşiktaş'ta normalde maçlarda pek oyundan çıkmayan Harper, ilk çeyrekte oynamadı, Akkaya Melek'le oyuna başladı. Harper 19 sayı atsa da eski yırtıcı Harper değil gibi geldi bana.
Mersin'in çok büyük üstünlüğe sahip olduğu istatistikler var.
Ribaundlarda 42-21 üstünler.(Melek'in 1, Harper'ın 2 ribaundu var). Üstelik Mersin Beşiktaş'ın toplam ribaund sayısı kadar hücum ribaundu aldı. Ayrıca Beşiktaş'ın 28, Mersin'in 21 top kaybı var. 21 feci bir rakam; ama 28 feciden de öte. Bu istatistikler Mersin'in Beşiktaş'tan 29 fazla saha içi atış kullanmasını sağlamış oldu. Ayrıca asistlerde 22-10 Mersin üstünlüğü var.
Korona Zanze, Zafer Kalaycıoğlu ve Katie Smith de salondaydı. Smith, Harding'i destekledi özellikle, Harding basket atınca ona baktım hemen.
Ceyhun Hoca'yı tebrik etmek lazım. Mersin Samsun'la beraber ligin en iyi basketbol oynayan iki takımından biri bana göre. Harika bir set temposu, basklı savunma ve geniş rotasyon diyerek takımı özetleyebiliriz. Ayrıca Mersin de tıpkı Samsun gibi oyuncularından %100'e yakın verim alıyor.