Türkiye Basketbol 2.Ligi

Abi o boyla o mevkide ikinci ligde 30 sayı ortalama bile yapsa birinci lig hayalini kursam mı diye tereddüt eder. :)

Benim dediğim 10 sayı ortalama yapıyorsa ileride 15 yapabilir zira çok ham duruyor sahada, basketbolunun olgunlaşmamış çok fazla yönü var.

Geçen bir takım gördüm bask sanırım adı.
Turabi, Tamer Oyguç, eski lise arkadaşım Övünç filan var.
Ne iş bilen var mı :)

Ünsal Y.' Alıntı:
Çok çalışsın; değdirmesin:) Evet, çocuk kaliteli , belli, dediğim gibi üstüne koyarak da ilerliyor. Amerikalıların deyimiyle mature bir adam, hareketlerinden falan belli, oyunu harala gürele oynamıyor. Dediğim gibi ; geçmişte bir-iki maçta tam saha pres yediğinde biraz dağıldığına şahit oldum; bacaklar çok hızlı gibi gelmedi. Onun dışında 92 li bir çocuk için çok ekstra oynuyor. Zaman zaman Engin Atsürü andırdı bana ama tam da birebir benzeşmiyor.

Maçı izlerken biz de benzetmeye çalışmıştık birilerine ama Engin Atsür kesinikle yüksek yüzdeli doğru bir yaklaşım. Tam saha prese karşı bacakların yavaşlığı soru işareti oluşturdu aslında kafamda ama şu ara 2-3 maçını daha izleyebilirim sanırım. Ondan sonra yazacağım son durumu. : )

Pertev'i de dün Telekom maçının kadrosuna almışlar, Tofaş karşısında. Süre almamış ama zaman içerisinde süre almayı başlar umarım. Söz konusu Telekom olunca, umut olmuyor ama işte..

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
[quote="Ünsal Y.":hvzvl98i]Çok çalışsın; değdirmesin:) Evet, çocuk kaliteli , belli, dediğim gibi üstüne koyarak da ilerliyor. Amerikalıların deyimiyle mature bir adam, hareketlerinden falan belli, oyunu harala gürele oynamıyor. Dediğim gibi ; geçmişte bir-iki maçta tam saha pres yediğinde biraz dağıldığına şahit oldum; bacaklar çok hızlı gibi gelmedi. Onun dışında 92 li bir çocuk için çok ekstra oynuyor. Zaman zaman Engin Atsürü andırdı bana ama tam da birebir benzeşmiyor.

Pertev'i de dün Telekom maçının kadrosuna almışlar, Tofaş karşısında. Süre almamış ama zaman içerisinde süre almayı başlar umarım. Söz konusu Telekom olunca, umut olmuyor ama işte..[/quote:hvzvl98i]

Telekomda o iş olmaz abi :) Mutlu Akpınar hala bekliyor :)

Valla yerden göğe kadar haklı değil bence abi. Tabii ki; bir maçta 47 saniye oynamak yorar adamı da; bu adam yılalrdır burada; Banvit dahil ligin hemen her takımında ilk 5 başlayacak bir adam , ama sadece biraz daha fazla para kazanmak için yıllardır sadece antreman yapıyor. Yanlış anlaşılmasın ayıplamıyorum adamı, çok doğal oalrak para kazanmayı tercih edebilir; sonuçta başka yerlerde kendini gösterse de geleceği yer Telekom , Galatasaray falan ; adamı para kazanmaya çalıştığı için ayıplamak öküzük olur. Ki zaten kariyerini iyi takımalrda bench oyuncusu olarak geçirmeyi tercih etmiş tonla da oyuncu sayarız biraz hafızayı zorlarsak. Yalnız demeye çalıştığım şu; şu anki durum Mutlunun kendi tercihi; bu nedenle de sonuçlarını da yerlere havlu falan atmadan göğüsleyebilmeyi bilmesi gerek.

Dakika mı para mı tercihi tabii fena bir olay. O konuda haklısın dibine kadar da adam parayı seçmiş bir şekilde. Wilson eline gelen topu potaya sallarken, atıyor demiyorum arada büyük fark, Mutlu'nun en ufak hatada kenara gelmesi can sıkıcı. Ki bizim de Pertev'in, Uğur'un süre alamayacağını düşünmemiz buradan kaynaklanıyor zaten. Ama yine de dediğin gibi parayı seçmiş bir oyuncu Mutlu, tartışmasız.

Bir de önce parayı sonra dakikayı seçen isimler var. Mesela bu sezon Barış Ermiş. Telekom benchinden sonra Bandırma'da dakikalar tavan yapmış durumda. Daçka'dan Soner aldı mesela onun rolünü de. İlk seferde anlıyorum para tercihini ama bunları görüp de devam ettirenlerin cidden ağlamaya hakkı yok. Mutlu noktasında da haklısın yani, imzayı atarken havlu atacak, en net şekilde.

Doğrudur Mustafa Abi, Mersin gibi pota altı yerli rotasyonu sağlam takımda falan da çok zor oynar zaten.

Bu arada Mutlu Braswellli sezonda Selçuk Üniversitesi'ne gelmeyi kabul etmişti sanırım, ama takımlar anlaşamamıştı. Belki o zaman da sorun Mutlu'nun istediği ücretmiştir; net bilmiyorum.

Trabzon 60 Olin Gençlik 58

Maçı SkyTürk yayınlıyormuş.Son 20 saniye'de Zaplarken gördüm. ;)

Trabzon 62 - 58 kazandı.

Hacettepe- Selçuk Ün: 65-56

Türkiye Basketbol İkinci Ligi?nde yükselme heyecanı bugün Yozgat?da başladı. Bozok Spor Salonu?nda oynanan ilk karşılaşmada Hacettepe Üniversitesi, Torku Selçuk Üniversitesi'ni 65-56 yenmeyi başardı. Karşılaşmaya Caner ve Melih?in basketleriyle başlayan Hacettepe Üniversitesi, 5-0 öne geçti. Torku Selçuk Üniversitesi, Yunus (3) ve Meeking?in sayılarıyla dengeyi sağladı. (5-5, 3.dk). Ancak rakibini hataya sürükleyen başkent ekibi, Caner ve Berent'in sayılarıyla 9-0?lık seri yakaladı: (14-5, 5.dk) Azizcan'ın basketiyle oyunda tutunmaya çalışan Selçuk Üniversitesi, Serhan, Özgür ve Berent'in isabetli dış atışlarına engel olamadı ve ilk çeyreği Hacettepe Üniversitesi 23-10 üstün bitirdi.

İKİNCİ ÇEYREK
Maçın ikinci periyotuna Cem, Kemal ve Onur'un isabetli dış atışlarıyla giren Hacettepe farkı 15-3'lük seriyle 25 sayıya çıkardı: (38-13). İlk 16 dakikada sadece 15 sayı bulan Selçuk Üniversitesi, Meeking ve İbrahim'in sayılarıyla oyuna tekrar ortak olmaya çalıştı. Ancak Berent'in kritik sayılarıyla Hacettepe devre sonunda soyunma odasına 18 sayılık avantajla girdi: (41-23).

ÜÇÜNCÜ PERİYOT
Karşılaşmanın ikinci yarısına Hakan ve İbrahim'in isabetli dış atışlarıyla giren Selçuk Üniversitesi, farkı 12 sayıya indirdi (41-29, 22.dk). Bu dakikalarda sahneye çıkan Sercan'ın 8 sayısı Hacettepe'ye nefes aldırdı: (51-33, 26.dk). Oyunun kalan bölümünde skor bulmakta zorlanan Ankara ekibi, serbest atışlardan sayı bularak final periyotuna 55-36 üstün girdi.

DÖRDÜNCÜ PERİYOTMaçın son çeyreğine İbrahim ve Azizcan'ın sayılarıyla giren Torku Selçuk Üniversitesi, 33. dakikada farkı 11 sayıya indirdi: (57-46). Murat ve İbrahim'in üçlükleriyle 8-1'lik seri bulan Konya ekibi skoru 58-54?e getirdi. Bu periyotta 8 dakikada sadece 3 sayı üreten Hacettepe Üniversitesi, Kemal ve Sercan'ın sayılarıyla sahadan 65-56 galip ayrılarak, terfi maçlarına iyi bir başlangıç yaptı.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ: 65
Melih Yavşaner 3 (3s: 1/1, 4 rib, 2 tç, 2 blk, 1 tk)
Caner Erdeniz 7 (2s: 1/3, 3s: 1/3, SA: 2/2, 4 rib, 1 as, 1 blk, 2 tk)
Onur Altınmakas 6 (2s: 0/3, 3s: 2/4, 1 rib, 1 as, 1 tk)
Cem Coşkun 6 (2s: 2/4, 3s: 0/1, SA: 2/2, 3 rib, 1 tç, 1 tk)
Kemal Tunçeri 8 (2s: 1/3, 3s: 1/3, SA: 3/3, 3 rib, 5 as, 2 tk)
Berent Kavaklıoğlu 12 (2s: 0/1, 3s: 3/9, SA: 3/3, 4 rib, 3 as, 1 tç, 2 tk)
Sercan Ergin 12 (2s: 1/3, 3s: 2/4, SA: 4/4, 5 rib, 4 as, 1 tk)
Özgür Adıgüzel 3 (2s: 0/1, 3s: 1/7, 8 rib, 2 as, 1 tç, 1 tk)
Jermaine Dearman 5 (2s: 2/4, SA: 1/4, 2 rib, 1 tç, 4 tk)
Serhan Derinbay 3 (3s: 1/1, 3 rib)

TORKU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ: 56
Hakan Üsküplü 6 (2s: 1/2, 3s: 1/3, SA: 1/2, 2 rib, 1 tç, 1 tk)
Volkan Ertetik 3 (2s: 1/1, SA: 1/2, 3 rib, 2 as, 1 tk);
Murat Yolcu 7 (2s: 2/3, 3s: 1/4, 1 rib, 5 as, 1 tk)
İbrahim Öztürk 12 (2s: 0/1, 3s: 4/5, 2 tç, 1 tk)
Cemal Bayraktar 2 (2s: 1/3, 3s: 0/2, 2 as, 1 tk)
Yunus Akçay 3 (2s: 0/2, 3s 1/3, 2 rib, 1 tç, 1 tk)
Azizcan Özdemir 8 (2s: 3/4, 3s: 0/1, SA: 2/2, 2 rib, 1 tk)
Antonio Meeking 10 (2s: 3/7, 3s: 0/2, SA: 4/6, 6 rib, 2 as, 2 tk, 1 tç)
Emre Boztepe 2 (2s: 1/2, 1 rib, 2 tk, 1 blk)
Nikolay Pastal 3 (2s: 0/2, 3s: 1/3, 5 rib, 1 as, 1 tk, 1 blk)

Olin- Trabzon: 58-62

Erkekler İkinci Ligi'nde Yozgat'ta yapılan final grubunun ilk gününde Olin Gençlik ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Trabzonspor 62-58'lik skorla kazanıp final grubuna iyi başlangıç yaptı.

Karşılaşmaya Ömer Ünver 'in sayıları ile iyi başlayan Olin Gençlik, ilk 1.5 dakikayı 5-0 önde geçti. Hadi Özdemir ve Kerem Öztoprak 'ın sayıları ile toparlanan Trabzonspor, 3.42 kala skoru 8-7 lehine çevirdi. Engin Algın ve Caner Ercan 'ın sayıları ile son 2 dakikaya 10-8 önde giren Olin Gençlik, Kerem Öztoprak 'ın basketine engel olamadı. Engin Algın ve Hakan Yapar 'ın karşılıklı sayıları ile ilk periyot 12-12 sona erdi.

2.PERİYOT

2.periyotun başında İlker Türel 'in basketi Trabzon'u öne geçirirken Harold Jamison ve Fırat Aydemir 'in sayıları ile 5.20 kala skor 17-14 oldu. Ömer Ünver ve Haluk Çınar 'ın sayıları ile yanıt veren Olin Gençlik, Harol Jamison 'ın sayılarını önleyemedi. 1.50 kala da Trabzonspor, 24-18'lik üstünlük sağlarken Harold Jamison 7 sayıya ulaştı. Son 1 dakikaya 27-19 önde giren Trabzonspor, Derya Yannier ve Ömer Ünver 'in üstüste sayıalrına rağmen devreyi 27-25'lik üstünlükle kapadı.

3.PERİYOT

2.yarının başında Caner Ercan 'ın basketiyle skor eşitlenirken Caner Öner 'in basketi sonrasında Caner Ercan Olin Gençlik'i skorda 30-29 öne geçiren üçlüğü kaydetti. Kerem Öztoprak 'ın basketine Haluk Çınar cevap verdi ve de son 5 dakikaya Olin Gençlik 32-31'lik üstünlükle girdi. 4.25 kala David Lee Dixon 'ın basketiyle Edirne ekibi farkı 3 sayıya çıkarsa da 3.33 kala Serhat Büker 'in üçlüğüyle skor eşitlendi (34-34) Son 3 dakikaya da Fırat Aydemir 'in basketiyle Trabzon36-34 önde girdi. Skorda liderlik sürekli el değiştirirken 1.18'e 38-37 önde giren Olin Gençlik, 4 saniye kala da skoru 40-39 yaptı. 1 saniye kala İlker Türel 'in serbest atışları ile Trabzonspor 3.periyotu 41-40 önde tamamladı.

4.PERİYOT

4.periyotun başında 42-41 geriye düşen Trabzonspor, Hakan Yapar 'ın sayıları ile skoru 44-42 lehine çevirdi. Harold Jamison 'ın basketiyle son 3.5 dakikada fark 3 sayıya (46-43) çıktı. David Lee Dixon 'ın basketine İlker Türel ve Harol Jamison ile karşılık veren Karadeniz ekibi, 6.20 kala 48-44'lük üstünlük sağladı. Serhan Kavut 'un basketiyle fark 2 sayıya inerken, Olin Gençlik'e çalınan sportmenlik dışı faulde İlker Türel iki serbest atışı sayıya çevirdi (50-46) 5.07 kala Ömer Ünver 'in kaydettiği üçlükle fark 1 sayıya indi (50-49) ve Trabzonspor coachu Alaeddin Yakan mola aldı. 3.52 kala Derya Yannier 'in turnikesi Olin Gençlik'i 51-50 öne taşıdı. 3.36 kala Olin Gençlik'de David Lee Dixon 4.faulünü aldı. Harol Jamison 'ın serbest atışları ile Trabzon 52-51 öne geçti. 3.10 David Lee Dixon top kaybı yaptı. 2.34 kala Fırat Aydemir 'in serbest atışları ile skor 54-51 oldu. 2.16 kala Ömer Ünver 'ün üçlüğüyle skor denge geldi (54-54) 1.49 kala Harol Jamison 'ın top kaybı sonrasında 1.32 kala bu kez Barkın Çınar topunu kaybetti. 1.15 kala Fırat 'ın asistinde Hakan Yapar pota altından kolay bir basketi bularak skoru 56-54 yaparken 56 saniye kala Ömer Ünver 'in basketi skorun eşitlenmesini sağladı (56-56) 40 saniye kala Jamison 'ın pota altı basketi ile Trabzon 58-56 öne geçti. 19 saniye kala Barkın Çınar kritik bir top kaybı yaptı ve top Trabzonspor'a geçti. Üstüste 3 moladan sonra Tranzonspor topu kenardan oyuna soktu. 18 saniye kala İlker Türel 'in 2/2 serbest atışıyla skor 60-56 oldu. 13 saniye kala Olin Gençlik Ege Taşpınar 'ın serbest atışları ile farkı 2 sayıya indirdi (60-58) ve de Trabzonspor bir mola daha aldı. Süre geçmeden Trabzonspor'da Fırat Aydemir'e taktik faul yapıldı. Fırat Aydemir iki serbest atışatn birini sayıya öevirdi (61-58) 2 saniye kala Derya Yannier 'in topunu İlker Türel çalarken Derya Yannier faul yaptı. İlker Türel 'in 1/2 serbest atışıyla skor 62-58 oldu. Maçı da Trabzonspor 62-58'lik skorla kazandı.

Garip bir maç oldu. 25 sayıya kadar farkı açmayı başaran Hacettepe, ki en hazır görünerek gelen takım onlardı bana kalırsa, karşısında 4 e kadar indirsek de farkı nefesimiz yetmedi. Bu süreçteki takımın savunma yönündeki başarımı beni bir hayli mutlu etti gelecek maçlar adına. Selçuk Üniversitesi'nin şansının olduğuna inanıyorum.

Trabzonspor 25 sayının üstünde bitirebileceği bir maçı son 2 dk da çok layaket oynarak 7 sayı farkla Hacettepe'yi yendi.Trabzonspor'un ilk planda 5 de 5 yapacağını son maçtaki rehavete göre kaybedebileceğini düşünerek 6 da 5 ile birinci olacağını düşünüyorum.

İkinci Lige göre çok geniş ve çok alternatifli bir kadrosu var.12 oyuncunun 12 si de her an süre alıp maç kazandırabilir.