Türkiye Voleybol Ligleri

• Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Aslında Bergamo maçı daha rahat alır diyordum ve maç o yönde gidiyordu ama FBA iyi bir dönüş yaptı ama sonunu getiremedi,Bergamo işi bitirdi.
Yinede FBA gerçekten iyi iş çıkardı,inşallah bizde FBA'nın kazamadığı şu kupayı alabilecek seviyelere gelebiliriz,ilklerin takımı olarak bu kupa belkide bizi bekliyordur. :)

Kulüpler bazında en büyük başarı meselesine gelince tabiki onu engelsiz aslanlar başarmıştır,ama "Sakatın sporu mu olur" "Zaten kaç takım var ki?" diyen zihniyetin olduğu bir ortamda bu gibi lafların edilmesi normal.Bu sporun fazla ilgi görmemesi başarıyı daha küçük yapmaz.O zaman o mantıkla düşünürsek yani ilgiye göre değerlendirirsek voleybolda birinci kupadaki şampiyonluk basketbolda ikinci kupada kazanılmış şampiyonluğa,futbolda üçüncü kupada kazanılmış şampiyonluğa falan denk gelir.Neyse bu tarz şeyler çok gerekli değil ve sporda çok da başarılı bir ülke olmadığımız göstergesi aslında.

Maçla ilgili, Bergamo'lu oyuncularla ilgi çok şey yazabilirim ama önemi olduğunu sanmıyorum. Sadece Lo Bianco gerçek bir efasane mükemmel bir voleybolcu ve Volley Bergamo antrenörü Lorenzo Micelli taktik olarak o kadar hazırdı ki Gamova'yı nasıl durdurması gerektiğini çözmüş aşmış bir antrenör dördüncü setin son sayıları oynanırken maçı çoktan kazanmıştı bilei bir futbol vecizesi olan sözü voleybola uyarlarsak; Voleybol beş setlik bir oyundur ve sonunda İtalyanlar (Volley Bergamo) kazanır. Bravo FOPPA.

Her şey iyi tamam güzel de ben Levent Özgener'in orda ne işi var anlamadım. Tamam ülke adına önemli bir maç ama voleybol maçı, voleybol federasyon başkanı burda, futbol başkanı orda. Sonra da adamı tarafsız olduklarına inandırmaya çalışırlar.

Sühan Cem' Alıntı:
FB'nin voleybol maçını seyrettim. Biraz karıncalı idi görüntü ama seyredebildim. Çok stresli idiler. Finale böyle çıkarlarsa pek şansları olacağını sanmıyorum..

Maçı kazanmalarını istemem konusunda ise: Eğer voleybolda final foura kaldık kupayı almak istiyoruz deselerdi destekleme ihtimalim olabilridi ama bilboardlara reklam verip, ülkemizin şampiyonlar ligi seviyesindeki ilk final oynayacak takımı gibi söylemlere gidince, gıcık kaptım soğudum..

Babaların ufak bir yanlışı var.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonlar liginde 2 defa üst üste 2 defa final oynadı ve 2 defa Atatürk Havaalanına kupayla indi finaller sonrası.

Arda Öztürk' Alıntı:
[quote="Sühan Cem":gmqg2iwi]FB'nin voleybol maçını seyrettim. Biraz karıncalı idi görüntü ama seyredebildim. Çok stresli idiler. Finale böyle çıkarlarsa pek şansları olacağını sanmıyorum..

Maçı kazanmalarını istemem konusunda ise: Eğer voleybolda final foura kaldık kupayı almak istiyoruz deselerdi destekleme ihtimalim olabilridi ama bilboardlara reklam verip, ülkemizin şampiyonlar ligi seviyesindeki ilk final oynayacak takımı gibi söylemlere gidince, gıcık kaptım soğudum..

Babaların ufak bir yanlışı var.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonlar liginde 2 defa üst üste 2 defa final oynadı ve 2 defa Atatürk Havaalanına kupayla indi finaller sonrası.[/quote:gmqg2iwi]
Şu şekilde bir sıfat ekleyerek bu argümandan kurtarmışlar. Ülekimizin olimpik sporlar bazında şampiyonlar ligi düzeyinde ilk kez finale çıkan takımı. Kısa yoldan TSB'nin kupasına özürlü kupası o sayılmaz diyorlar.
İtalyan takım voleybolu sevdirdi resmen. Çok ciddi savunmaları ve çok dinamik bir oyunları vardı. Bir gün önce smaçları ile yıldız olan Gamova'ya aynı seride 3 defa blok yaptılar.

Türkiye Kupasında Vakıfbank, Yeşilyurt ile karşılaşıyor.İlk maçı deplasmanda 3-0 kazanmışlardı.Bu maçta da ilk seti alarak Türkiye Kupası finaline yükseldi.

Yabancı sayısında geri dönüş yok

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Fenerbahçe Acıbedem Voleybol takımının Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde ikinci olmasının diğer büyük kulüpleri de tetikleyeceğini söyledi.

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, 2 yıldır süren GAP Spor Okulları'nın kapanış törenine katılmak üzere Diyarbakır'a geldi. Fenerbahçe Acıbedem Voleybol takımının Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde ikinci olmasının gurur verici olduğunu belirterek, Fenerbahçe ve Acıbedem'in sponsorluk konusunda Türkiye'de iyi örneklerden biri olduğunu söyledi. Karabıyık, sponsorluk konusunda şunları söyledi:

"Bir yandan Fenerbahçe bir yandan da Acıbadem grubunu kutlamak lazım. Sponsorluk Türkiye'de çok fazla müessesi olan fazla geçmişi olan bir müessese değil. Özel federasyonların kuruluşundan sonra 2005 yılını düşünecek olursak 5 yıllık geçmişi var. Voleybolda ne noktada denilirse her ne kadar bizler açısından arzulanan noktada görünmezse bile, Voleybol'un sponsorsuz hiçbir faaliyeti de kalmadığını da söylemek isterim. Yani ligler 1-2-3'üncü lige kadar sponsorları var. Kulüp sponsor ilişkilerinde arzulanan nokta da olunmadığı muhakkak. Ama Fenerbahçe, Acıbadem gibi örnekler ilerleyen dönemde kulüplerin de sponsor desteği alacağına yönelik ümit veriyor."

Karabıyık, sporun en güzel yanlarından birinin rekabet olduğunu belirterek, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın yüzyılı bulan rekabet ve güzel dostluk örnekleri verdiğini söyledi. Karabıyık, Fenerbahçe'nin başarısının diğer büyükleri de tetikleyeceğini belirterek, "Fenerbahçe içinde erkek voleybolu da tetikleyecek. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ı da tetikleyecek diye değerlendiriyorum" dedi.

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, liglerde şu anda 2+1 uygulamasının olamadığını, 3+1'in uygulandığını söyledi. Karabıyık, şöyle dedi:

"Oyun alanında 3 yabancı uyruklu görev alırken, bençte de bir yabancı uyruklu sporcu olabiliyor. Yani 12 kişilik müsabaka kadrosunda 4 yabancı olabiliyor. 6 kişinin görev aldığı oyun alanında da yarısı yani 3 yabancı uyruklu sporcu görev alabiliyor. 2006 yılından itibaren kulüplerimiz bu yabancı uyruklu sporcuların sayısını fazlalığından söz ederek bunu kademeli olarak indireceğimizi söyledik, söylüyoruz. 2008 yılında başlayan bu proramı da ilan ettik. Geçen yıl Mayıs ayında 2010-2011 sezonuna, yani gelecek sezondan itibaren yabancı uyruklu sayısının 2+2 olacağını söylemiştik. Kulüplerimize buna göre tedbir alın demiştik. Bazı yayın organlarında bazı değerli köşe yazarları Fenerbahçe bu başarıyı elde edince federasyon böyle bir karar aldı gibi fikirler de öne sürüyorlar. Doğru değil. Bu karar, 2006'dan başlayan, ama kulüplere 2007'de, 2008 ve en son da 2009 yılında tebliğ edilen bir karar. Yani 1 yıl öncesinde en son tebligat yapıldı. Yoksa Fenerbahçe başarılı oldu, daha başarılı olmasın gibi bir şey düşünebilir miyiz? Türkiye Voleybol Federasyonu olarak, daha çok nasıl başarılı oluruzun arayışındayız."

Türk kulüplerinin uluslararası başarısının Türk voleybolunun başarısı anlamına gelmediğini savunan Karabıyık, şunları söyledi:

"Uluslararası arenadaki en üst yarışmanın yapıldığı yer Olimpiyatlardır. Olimpiyatlardaki başarı o branşın uluslararası seviyede elde edeceği en üst başarıdır. Olimpiyatlarda kulüp takımları ile gitmiyoruz. Milli takımlarla gidiyoruz, yabancı uyruklu oyuncu sayısında belli bir dengeyi sağlamak zorundayız ki, milli takımlarımız zarar görmesin. Milli takımlarımıza sporcu yetişsin, sporcu oynayarak yetişiyor. Sporcu antrenmanla, maç izleyerek yetişmez. Forma şansı bulması lazım. Türkiye'nin takım sporlarındaki en üst başarısını kulüplerde Fenerbahçe gibi ondan öncesinde de bizim finallerimiz var. 3 finalimize daha var. Şampiyon Kulüplerde, milli takımlar seviyesine de baktığımızda Türk voleyboludur, takım sporlarında dünya finali oynayan. 2007 yılında yıldız voleybol milli takımımız dünya şampiyonasında final oynadı 2'nci oldu. O yıldız milli takımdan bugün kulüplerinde oynayabilen forma şansı bulan çocuğumuz yok maalesef. Bir Naz vardı. Naz da Fenerbahçe Spor Kulübümüz'de zaman zaman forma şansı buluyor. Bazen de bulamıyor. Bütün bunları değerlendirdiğimiz zaman milli takımlar ile kulüp takımlarının dengesini kurmak zorundayız. Ayrıca bizim aldığımız bu karar sadece ulusal liglerle ilgili. Lig müsabakalarında 2 yabancı uyruklu sporcu müsabakada olsun istiyoruz. Uluslararası müsabakalarla ilgili bir kısıtlamamız yok. Ulusulararası arenada Türkiye'yi temsil edecek kulüplerimizin 6 yabancı uyruklu oyuncusunu tescil ediyoruz. Deniliyor ki bunlar ligde oynama fırsatı bulamayacaklarsa niye gelsinler Türkiye'ye? Profesyonel olduklarına göre ve bir sezonda da oynanan müsabaka sayısı neredeyse 50'yi buluyor. 50 müsabaka zaten 6 aya sığan bir sezonu vardır. Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun kuralı budur. Ulusal ligler ekim aynının 15'inde başlamak zorundadır, 15 Mayıs'ta da bitmek zorundadır. Ulusal ligler 6 aya sığdığına göre 6 ayda 50 müsabaka haftada 2 müsabaka anlamına gelir. Haftada 2 müsabakada yoğun bir müsabaka trafiğidir. Biz hep savunduğumuz şu, ligde 2 yabancısıyla oynar, diğer 2 de performansta sakatlık, sağlık durumuna göre takviye olur. Yabancılar kendi aralarında yarışırlar. Yerli oyuncularımız da 4 yabancı oyuncumuz da forma şansı bulması demek, her takımda bir oyuncumuzun daha forma şansı bulması demek. Yani 12 yerli oyuncumuzun daha oynayabilmesi, imkanının sağlanması anlamına geliyor. Yoksa kulüplerimizin başarısı her zaman bizim iftar edeceğimiz başarılardır. Ama milli takımları da yok saymak mümkün değildir. Yapılan düzenleme bununla ilgilidir. Bugünün de düzenlemesi değildir. Yıllar önceden ilan edilmiş, bunu kademeli olarak indireceğiz diye yapılan bir düzenlemedir."

İki ucu keskin bıçak bu kararın dört yabancı alabilecek ve iddialı her takım bu kararın karşısındadır. Şunu da söylemek gerekir ki federasyon başkanının söylediği yerli oyuncuların şans bulamaması konusu doğrudur. Milli takım birinci pasörü kendi kulübünde yedek. Hiçbir antrenörün önceliği milli takım değil kulüp başarısıdır böyle olunca da yerli oyuncuların oynayıp tecrübe kazanması olayıda mümkün olmuyor 2+2 durumunda getirilecek yabancıları ligde oynatmamak kaydıyla transfere ikna etmek mümkün değildir, ligde oynamayan yabancı avrupa pasaportu serbest dolaşım gibi konular nedeniyle yerli statüde oynamak için üst mahkemelere başvurursa işler daha çıkmaza girebilir. Fenerbahçe'nin de bu seneden sonra bu değişikliğin baş muhalifi olduğunu düşünürsek bakalım bu işin sonu nereye varacak.

Hüseyin Çıtak' Alıntı:
Türkiye Kupasında Vakıfbank, Yeşilyurt ile karşılaşıyor.İlk maçı deplasmanda 3-0 kazanmışlardı.Bu maçta da ilk seti alarak Türkiye Kupası finaline yükseldi.

İlk maçta 3-0 kazanan FBA, şu anda oynanan serinin 2.maçında 1-0 öne geçti ve finalde Vakıfban Güneş Sigorta Türk Telekom'un rakibi oldu.

Vakıfbank 2 avans 3 te biter şeklinde oynuyor iki maçtır :)
rövanş maçında 2-2 şuan durum..
son setin özellikle sonları gerçekten çok güzeldi..

Güzelim takıma nazar değdirdin. :oops: Ne güzel oynuyorlardı.Şimdi dağıldılar. ;)

Süper bi maç oldu.

Güneş sigortada Stam'ı cok beğendim aynı zamanda Özge ve Gözdeyide :)
Neslihan zaten yapacağını yaptı.

Tebrikler F.Acıbadem.

Maçla ilgili şunu söylemek lazım manşeti daha iyi olan kazandı Güneş Sigorta bu kadar kötü manşetle maçı kazanma noktasına getirdiyse Neslihan,Kinga ve Maja sayesindedir. Guidetti her şeyi denedi ama olmadı bu kadar kötü manşet alan bir takıma taktik olarak söylenecek bir şey yok.Beşinci sette 11-9'da Neslihan avantaj topu öldürebilseydi muhtemelen Güneş kupayı kazanacaktı. Osmokrovic'i çok ayrı koymak lazım liberodan bile geniş bir alanda bu kadar hatasız manşet alan bir oyuncunuz varsa kazanısınız. Güneş Sigorta'nın elinde en azından standart manşet getiren bir 4 numara olsa muhtemelen ligi ve kupayı da alır. Neticde söylemek lazım ki Osmokrovic büyük oyuncusun.

Vakıfbank seneye smaçörlerini ve pasörünü değiştirirse Acıbadem'in bu sene yaptıklarını yapabilir.