Hayır Sarp, yanlış anlamadım. Espri deyince, yılbaşı esprisi geldi aklıma.
Saatlerin ileri - geri alınmasıyla ilgili bir anım geldi aklıma şimdi. Paylaşmak istedim.
Geçen sene, yine böyle ileri - geri saat uygulaması zamanı... Saatlerin alındığı gecenin ertesi günü, staj okuluna gitmem gerekiyor. Ders anlatacağım için de, muhakkak gitmem gereken bir gün. Saatimi nizamına uygun bir şekilde gerekli ayarına getirdim. Saatimi kurdum, sabah kalkıp okula zamanında gideyim diye.
Saat çaldı. Bakıyorum, dışarıda hava daha aydınlanmamış. "Allah Allah!" dedim, bu işte bir tuhaflık var. Neyse Onur dedim, hazırlan çıkıyoruz. Sokağa çıktım, daha sokak lambaları yanıyor.
Çaktırma dedim, devam et.
Okula vardım, hiçbir Allah'ın kulu yok okulda. Ne hizmetli kapıyı açmış ne de öğrenci var.
Ders işleyeceğim bir yandan, "Aman, bırak Onur, git evine yat." da olmuyor. Mecburen bekledim zilin çalmasını. Yarım saat kadar falan bekledim kapıda.
Meğerse okul yönetimi, saatler alındığı zaman hava karanlıkken okula gelmeyelim diye, saatleri düzenlemiş. Ben ne bileyim? Haftada bir gün okula giden birisi olarak.
Saat uygulamasıyla ilgili bir anımdır. Beni kötü etkiledi zamanında. İyi bir şey değil yani bu uygulama.
Bu arada, bilgisayar otomatik olarak güncellemiş saati.
Forumda da düzenlenmesi gerekiyor.