Wimbledon -2010

Erkeklerde kim şampiyon olur ?

• Kullanılan toplam oy
    33
Bugün 2-0'dan 3-2 maç alma günü sanırım. Önce Federer sonra Davydenko en sonda Marsel.
Bundan sonrası için umutlu olmasamda yinede yeşil çim üzerinde onu izlemek keyifliydi. Bu turu geçerde Davydenko ile oynayacak, onu da geçerse Federer. Tabi böyle demenin doğru olmadığını bugün bu iki isimde gösterdi. Oynayacak yerine oynama ihtimali yüksek diyelim. =)

Bu arada:

Marsel İlhan şuana kadar oynanan maçlar içinde en fazla winner yapan 3. tenisçi oldu.
Hanescu'ya karşı mağlup olan Andrey Kuznetsov 119 winner ile 1.sırada bulunurken, Davydenko'ya 5 sette teslim olan Kevin Anderson 116 winner'la 2. sırada yer aldı.
Marsel İlhan yaptığı 115 winner ile kariyer rekorunu kırarken, 101 winner yapan Federer'i bile geride bırakarak müthiş bir başarıya imza attı.
31 ace ile oynayan Milli raket, 8 defa da servis kırdı.

Tenishaber

İkinci defa bir tenis maçını neredeyse baştan sona takip ettim. İnanılmaz heyecanlı ve gurur verici Marsel' in orda olması ve ikinci tura yükselmesi. Umarım Hanescu' yu da geçip bir kez daha gururlandıracak bizi.

Marsel çok iyi mücadele etti,rakibini güzel yordu ve sonrasında vites artırarak harika bir galibiyet aldı. Sıradaki rakibide bence yenilmeyecek bir adam değil,başarılar Marsel İlhan !

Bu arada Roland Garros şampiyonu Schiavone daha ilk turdan veda etti Wimbledon'a. Erkeklerde de Cilic, Ljubicic, Wawrinka ve Robredo da yine ilk turda veda etmişler.

Emre Yuksel' Alıntı:
Alt taraf Venus W ile başlıyor.. Roland Garros şampiyonu Schiavone de 5 numaralı seribaşı olmuş. 3. turu görürse şampiyon olmuş kadar sevinsin. Petrova, Clijsters, Henin ve Petrova da oradalar.. Ana Ivanovic i görmedim ama aramadım da.. Nasılsa elendi haberini alırız..

schiavone'nin toprakçı olduğu biliniyor.. o yüzden roland garros'da her galibiyet sonrası toprağı öpüyordu, wimbledon'da öptürmediler.. ana ivanovic hızla eriyor.. yakında geriye bir şey kalmayacak..

erkeklerde hem ljubicic, hem cilic elendiler.. cilic in elenmesi ilginç özellikle.

Dün gece Novak'ta direkten dönenler arasındaydı. Zor da olsa 3-1 aldı maçı. Ayrıca maç Wimledon tarihinin en geç oynanan maçı olarak tarihe geçti. Maçın ana kortta üstü kapalı halde oynandığını da göz önüne alırsak bu rekor daha çok kırılır.

NTVspor'da bugün Serena-Michelle Larcher de Brito [benim ufaklık :)] maçı var. Üzülerek izlediğim maçlardan biri olacak. Bu maçtan sonra Nadal'ın maçı var o da HD en'den yayınlanacakmış.

Güya şifresiz kanala geçti ama 1 ve 2 numaraların maçlarını anlaşılan 4. turdan önce izleyemeyeceğiz.

Halil İbrahim' Alıntı:
Dün gece Novak'ta direkten dönenler arasındaydı. Zor da olsa 3-1 aldı maçı. Ayrıca maç Wimledon tarihinin en geç oynanan maçı olarak tarihe geçti. Maçın ana kortta üstü kapalı halde oynandığını da göz önüne alırsak bu rekor daha çok kırılır.

NTVspor'da bugün Serena-Michelle Larcher de Brito [benim ufaklık :)] maçı var. Üzülerek izlediğim maçlardan biri olacak. Bu maçtan sonra Nadal'ın maçı var o da HD en'den yayınlanacakmış.

Güya şifresiz kanala geçti ama 1 ve 2 numaraların maçlarını anlaşılan 4. turdan önce izleyemeyeceğiz.

o maç yüzünden gece 1 de yattık anca.. benim için çok geç : )
ayrıca ntvspor'un maçı kesmeyip, maç uzadı diye dünya kupası programını iptal etmesi de gözlerimi yaşarttı.. demekki tenise de önem veriliyor ve saygı duyuluyormuş..

bunu daha önce de konuşmuştuk. dünya kupası nedeniyle ntvspor'un programı zaten sıkışık gidiyor.. böyle olacağı belliydi.. ilk turlar biraz düşe kalka ilerleyecektir..

Halil İbrahim' Alıntı:
Dün gece Novak'ta direkten dönenler arasındaydı. Zor da olsa 3-1 aldı maçı.
3-1 olsa yine iyi 3-2 ile paçayı zor kurtardı. Dün Novak'ı zorlayan Rochus'un önceden de birkaç maçını izlemiştim, güzel maçlar ortaya çıkmasına sebeb oluyor, her topa yetişmeye çalışıyor. Aynı eski ateri oyunlarındaki tenisçiler gibi pıtı pıtı koşuyor, boydan dolayı Novak bir adım atıyorsa o üç adım atmak zorunda kalıyor yani boydan kaybediyor.

Ntv'nin dün Federer'in bugün Nadal'ın maçını vermemesi ve maçları Mehmet Sevinç'in anlatması hoş bir durum olmasada en azından maçları D Spordaki gibi Bedri Baykam falan yorumlamıyor. :roll: O yüzden şikayetçi olmayalım lütfen =)

marsel ilhan - victor hanescu 2. tur maçı bugün oynananacak..
marsel ilk maçını kazandığı 17 numaralı kortta olacak yine..
maç programdaki 3. maç ama öndeki maçlardan biri bayan maçı..
bu iki maçın başlama saatine göre değişir ama tsi 20 den önce başalaması zor.
17 numaralı kortta çatı, ışıklandırma v.b olmadığı için tamamlanamama ihtimali de var.. ntvspor vereceğiz falan diyordu.. bilmiyorum artık.

Emre Yuksel' Alıntı:
marsel ilhan - victor hanescu 2. tur maçı bugün oynananacak..
marsel ilk maçını kazandığı 17 numaralı kortta olacak yine..
maç programdaki 3. maç ama öndeki maçlardan biri bayan maçı..
bu iki maçın başlama saatine göre değişir ama tsi 20 den önce başalaması zor.
17 numaralı kortta çatı, ışıklandırma v.b olmadığı için tamamlanamama ihtimali de var.. ntvspor vereceğiz falan diyordu.. bilmiyorum artık.

NTV Spor muhabiri Marsel'in maçı 18.00 sularında başlar dedi.

Tabi önceki maçların durumuda önemli.

hiç belli olmaz o..
4 saat, 5 saat süren erkek maçları olabiliyor..
maçların başlangıç saati tsi 14.00 ve arada bir de bayan maçı var..
18.00 de başlaması bence zor..2 maçın çarçabuk başlayıp bitmesi lazım.

Emre Yuksel' Alıntı:
hiç belli olmaz o..
4 saat, 5 saat süren erkek maçları olabiliyor..
maçların başlangıç saati tsi 14.00 ve arada bir de bayan maçı var..
18.00 de başlaması bence zor..2 maçın çarçabuk başlayıp bitmesi lazım.

Haklısın Emre abi.

Umarım 3-0,2-0 biter öbür maçlarda bir an önce izleriz Marsel'i :)

Marsel'in maçı çok zevkliydi.2-0dan 3-2 alması süper oldu.Bugünde televizyon başındayız.Marsel'den güzel şeyler bekliyoruz.Bu mücadeleyi vermesi bile yeterli benim için.Her sene üstüne koyarak emin adımlarla ilerliyor.Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlere gelicektir.

14'te Henin maçını verecek NTVspor. Marsel'in saati belli değil.

Dün Serena benim ufaklığı eledi. İlk set 6-0 olsa da ikinci sette kök söktürdü biraz Serena'ya. 6-4'le kaybetti malesef. Servis karşılarken çıkardığı seslere seyirciler bile tepkisiz kalamadı. Servislerini geliştirirse yakındır 50'ye girmesi.