Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Samuels değişik bir pivot üçlük çizgisine çıkabiliyor falan bu Parakhouski gibi hareketsiz,ağır adamları zorlamıştır eşleşme zaafları diye bakmak lazım.

Nizhnyden en beğendiğim oyuncu Trey Thompkins.Ercegden daha ucuza benzer katkıyı alırız ama o da iyi piyasa yaptı ya Ruslarda kalır ya da İspanyol-Yunanlarda yedek 4 numara olarak benchten gelir.

Seneye gelmesi gereken ve Avrupanin en iyi winner oyun kurucusu diyebilecegimiz Rusyanin Avtodor Saratov takiminda oynayan Courtney Fortsonu oneriyorum.

Geçen gün Trabzonspor Medical Park ile Saratov mücadelesini izledim ve benimde dikkatimi çekti.
Eğer bütçe düşük olursa iyi bir hamle olabilir bence de.
Banvit'te mi Mejia ve Chuck Davis de bize fayda sağlayabilirler.

Ligimizdeki oyunculardan KSK forması giyen Kenny Gabriel bence düşünülebilir. Ancak dış şut tehtidi %20'lerde olan bir 4 numarayı Ergin Hoca ister mi; bilemiyorum?

Carter,Sinan,Young, Kerem, Ender devam ederse, bütçemize uygun takım oyuncularını tercih etmemizde fayda var. Mejia yıllardır takip ettiğim ve oyun karakterini beğendiğim bir isim. Keza Ryan Broekhoffu da takımda görmeyi çok isterim. Laboraldaki Bertansıda çok beğeniyorum. Alınması zor gözüküyor ama bence çok potansiyelli ve hala potansiyelinin altında oynuyor. Türk olarak bench için Orhan Hacıyeva, Samet Geyik, Serhat Çetin aklıma yatan isimler. Gard olarak Milanodan Haccekti çok isterim ama galiba en zor transfer o olur. Şimdilik bu kadar hayal yeter. Bu yönetim ancak bu kadar hayal kurduruyor:)

Arkadaşlar arroyo sonrası lider oyun kurucu kimleri önerebilirsiniz ? Benim aklıma huertas geliyordu ama oda barcelona ile tekrar sözleşme imzalayacakmış.

Geçen sene bir Hackett furyası vardı şimdi esamesi okunmuyor bence bize çok fayda getirir yıllık ne kadar alıyor bilmiyorum ama düşünülebilir.

Arkadaşlar arroyo sonrası lider oyun kurucu kimleri önerebilirsiniz ? Benim aklıma huertas geliyordu ama oda barcelona ile tekrar sözleşme imzalayacakmış.
Arroyo gibisini bulabileceğimizi pek sanmıyorum ama eğer ona yakın kalitede bir oyuncu bulabilirsek bize büyük avantaj sağlayacaktır.
Bir çırpıda aklıma gelenler:Bobby Brown,Will Bynum ve Alex Renfroe..ama guard mevzuu üstüne ciddi mesai harcanması gereken önemli bir mevzuu o yüzden de gerçekten iyi lider bir oyuncu bulmalıyız gelecek sezon için

Banvit'te mi Mejia ve Chuck Davis de bize fayda sağlayabilirler.

Banvit'in tuzu kuru, onlardan oyuncu koparmak pek mümkün değil. Anca oyuncular kulübe rest çekip gelmek isterse olabilir, ama o iş yaş. Mejia ve Davis rest çekip İstanbul'a gelmek isterlerse niyetleri iyi olmaz söyleyim :)

Geçen sene Bandırma'daydım. Sürekli feribotla İstanbul'a gidiyorlardı maçtan çıkıp. Bilmem anlatabildim mi :) Biraz eğlenceye düşkün arkadaşlar.

Avtodor-Trabzon maçını izliyorum. 15 dakika oldu daha bir değerlendirme yapmak için erken ama bu Fortson'a 10 beden büyük gelir bizim takım.

Trabzon ilk yarıdan bitirdi maçı. Fortson'da büyük pay sahibi bunda. Bir guardın bir tane mi doğru tercihi olmaz.

Arroyo'nun bizde üstlendiği rolü Avrupa'da üstlenecek oyuncu sayısı 5'i geçmez malesef onları da biz alamayız o yüzden farklı bir guard tipiyle, farklı bir sistemle oynamamız gerekiyor. Ancak piyasada oyuncu sayısı oldukça fazla. Acele etmeden en doğru ismi bulabiliriz. Kadro ve sisteme göre en doğru ismi seçmeliyiz.

Pablo Prigioni, Beno Udrih, Alexey Shved, Petteri Koponen, Kostas Sloukas, Nemanja Nedovic, Aaron Jackson, Daniel Hackett, Tyrese Rice, Mike Green, Taylor Rochesite, Marcus Williams, Mike James, Darius Adams, DJ Cooper, Bradley Wanamaker şu anda aklıma gelen düşünülebilecek isimler. Kontrat durumlarını bilmiyorum elbette ama mutlaka boşa çıkanlar olacaktır.

Ayrıca Nba'den kopan potansiyelli ABD'li isimlerde olacaktır. Nate Wolters, TyShawn Taylor, Darius Morris, Kendall Marshall vb gibi.

Ender ve Erceg ile de yollar ayrılırsa tahmini 11-12 milyon dolara daha dengeli bir takım kurulur. Ben 2 oyun kurucu alsam Diot(Nedovic,Rochestie), Wanamaker (Odom) rotasyonunu tercih ederim. Beklentiyi biraz aşağıya çekmekte fayda var. Tyrese Rice, Hackett biraz boyumuzu aşar. 2 pozisyonda cömert olmalıyız. alınacaksa Koponen'in alınması ve Young'un kalması.

Alexy shved seneye avrupaya dönebilir, iddiali bir yönetim gelirse bu yönetimde hakan üstünberk gibi basketbolla ilgilenebilecek birileri olursa hayal edilebilir biridir bence.
Grain canariadaki kyle kuric begendigim bir oyuncu, marko pasanin dönmesini isterim. Bjkden brecouff ercegden cok daha fazla katki verir, bir de freeland begendigim bir oyuncu, youngi ve carteri tutabilirsek iyi bir kadro kurulur.
Ender-niko-shved(hacket-xxx)
Sinan-kyle kuric-göksenin
Carter-marko-serhat cetin
Brecouff-samet geyik- KG
Young-sertac sanli-joel freeland

Shved'i nasıl kolay alınabilecek isimler arasına yazıyorsunuz anlamıyorum. Ayrıca önemli süreler almaya ve önemli istatistikler yapmaya başladı. Döneceğini sanmıyorum ki dönse bile havada kaparlar.