Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

GS seneye basketbolda toplamda 10-12 milyon usd para harcamayı düşünüyor. 2-3 milyon kadın takımı 7-10 arasıda erkek takımı.

Eyüp Yıldız

Eyüp Bey böyle bir şey paylasmis mi arkadaşlar ?

GS seneye basketbolda toplamda 10-12 milyon usd para harcamayı düşünüyor. 2-3 milyon kadın takımı 7-10 arasıda erkek takımı.

Eyüp Yıldız

Eyüp Bey böyle bir şey paylasmis mi arkadaşlar ?
Evet, A.Albayrak'ın söylediklerini paylaşmış. Sponsorun vereceği paraya göre bütçe artabilirmiş. Ayrıca Albayrak basketbolculara ödeme yapmış ama ayrıntılar belli değil.

Wannamaker-Niko-X
Kopo-Sinan-Göksenin
Carter-Marko-Micov Şu kadro kaça patlar arkadaşlar X yerine paraya göre 'Nder Arslan yazalım
Petway-KG-Ege
Sertaç-Pat

Seneye yedek guard olarak Forston'ı düşünebiliriz aslında iyi bir delici ve eurochallenge'de 18 sayı ve 9.8 asist ortalamaları var. Tamam bu seviyelerle orası aynı değil ama bütçemiz düşük olacaksa böyle oyuncular alabiliriz.

Erkek takımı içinse bütçe;12 olarak ele alsak idari teknik masraflar,ulaşım ıvır zıvır derken 2-2.5 gitse geriye kalıyor 9 milyon dolar,bu paraya iyi takım kurulabilir tabii beklentileri abartıp Maccabi Oly de üç aşağı beş yukarı aynı bütçelerde onlar kadar başarılı olmalıyız demek de doğru olmaz çünkü onların gerek yerli kalitesi ya da yabancı esnekliği kadro tercihlerini daha farklı yapmalarına yol açıyor.

Yine de bütçe ile halledilmesi gereken hususlar çok.Ergin hoca için Milano dedikoduları çok fazla ayyuka çıkmış durumda.Profesyonel dünya,gitmez diye bakmamak lazım,Ergin hocanın istediği reaksiyonu alamayıp Beşiktaş ile köprüleri anında attığını da unutmamak gerek.Hoca inanmadığı yerde kalmaz.

İkinci konu ise Patrick Young.Barcelona ile adı geçmeye başladı.Avrupaya çok kolay adapte oldu ve radarlara girdi,tutmak çok kolay değil ve bilmiyorum bütçemiz makul seviyelerde olsa bile büyükler kancayı atarsa işimiz zora girer.

Çok fazla belirsizlik var çok.Hepsi tek tek hallolur inşallah.

Seneye erkek basketbol takımının 10-11 milyon dolar gibi bir bütçemiz oldugunu varsayarsak
Menejer antranör falan gel git yolculuk masrafları tahmini 2 milyon dolar olsa ;

PG : Seth Curry ( 700. 000 ) Ender ( 600.000 ) Nikolov ( ? )

SG: Carter ( 700.000 ) Sinan ( 750.000 ) Göksenin ( 250.000 )

SF: Marko ( 800.000 ) Scotty Hopson ( 800.000 ) Serhat Çetin ( 500.000 )

PF: Nick Caner Medley ( 800.000 ) K.Gönlüm ( 500.000 )

C: P. Young ( 800.000 ) Trevor Mbakwe ( 800.000 )

YOPLAM 8 MİLYON YAPIYOR YILLIK MASRAFLARLA 10 MİLYONLUK GAYET İYİ BİR KADRO BENCE.

( 8milyon olmazsada en fazla 1 milyon oynar maksimium)

PGde S. Curry ver topu kendi şutunu yaratsın tek basına çok iyi şutor Ender bi 10-12 dk idare eder. Arroyo gitmeden önce sakat oldugu zamanki gibi performansı olsa yetrde artar bile.

SG'de Carter'ın atletizm savunması ve deliciği

SF'de Markonun savunması ve şutörlüğü S. Hopson'un atletizmi

PF'de N.C. Medley sırtı dönük oyunu 3'ü savunması hepsi ortalama K.G her zaman katkı verir

C'de P. Young hırsı yeter T. Mbakwe P. Young'la benzer özellikte ama sırtı dönük oyunu daha iyi orta mesafe şutu gayet iyi atletizmide iyi Mbakwe pivot oyunları P. Young'a göre daha iyi P. Young'da savunmada daha iyi birbirlerini iyi taşırlar.

Bu ve buna benzer oyuncularla hem maliyeti düşük hem savaşçı hemde atletik sert bir takım oluşturabiliriz. Bu benim kadrom.
Yorumlarınızı beklerim.

Kadro dengeli. Lakin fazla dengeli. Kendini 1 adım öne çıkaracak oyuncu yok. Ben en azından oyun kurucu pozisyonunda biraz cömert olmaktan yanayım. Yani ne oynadığını bilen bir oyuncu olmalı.

Seneye erkek basketbol takımının 10-11 milyon dolar gibi bir bütçemiz oldugunu varsayarsak
Menejer antranör falan gel git yolculuk masrafları tahmini 2 milyon dolar olsa ;

PG : Seth Curry ( 700. 000 ) Ender ( 600.000 ) Nikolov ( ? )

SG: Carter ( 700.000 ) Sinan ( 750.000 ) Göksenin ( 250.000 )

SF: Marko ( 800.000 ) Scotty Hopson ( 800.000 ) Serhat Çetin ( 500.000 )

PF: Nick Caner Medley ( 800.000 ) K.Gönlüm ( 500.000 )

C: P. Young ( 800.000 ) Trevor Mbakwe ( 800.000 )

YOPLAM 8 MİLYON YAPIYOR YILLIK MASRAFLARLA 10 MİLYONLUK GAYET İYİ BİR KADRO BENCE.

( 8milyon olmazsada en fazla 1 milyon oynar maksimium)

PGde S. Curry ver topu kendi şutunu yaratsın tek basına çok iyi şutor Ender bi 10-12 dk idare eder. Arroyo gitmeden önce sakat oldugu zamanki gibi performansı olsa yetrde artar bile.

SG'de Carter'ın atletizm savunması ve deliciği

SF'de Markonun savunması ve şutörlüğü S. Hopson'un atletizmi

PF'de N.C. Medley sırtı dönük oyunu 3'ü savunması hepsi ortalama K.G her zaman katkı verir

C'de P. Young hırsı yeter T. Mbakwe P. Young'la benzer özellikte ama sırtı dönük oyunu daha iyi orta mesafe şutu gayet iyi atletizmide iyi Mbakwe pivot oyunları P. Young'a göre daha iyi P. Young'da savunmada daha iyi birbirlerini iyi taşırlar.

Bu ve buna benzer oyuncularla hem maliyeti düşük hem savaşçı hemde atletik sert bir takım oluşturabiliriz. Bu benim kadrom.
Yorumlarınızı beklerim.
Yedi yabancılı bir kadro olmuş lig de bir tanesinin tribünde olacağını düşünür bir yerli uzun takviyesi gerekli. Samet Geyik veya Sertaç Şanlı olabilir

Bence Mbakwe Young varken gereksiz olur daha hücumcu bir 5 numara ve Seth'in yanında saha görüşü iyi bir 1 numara alınıp bir de yerli uzun takviyesiyle çok iyi bir takım olabilir. Ama NBA'den ayrılacak oyunculara da bakmak Lazım bazen çok ucuza sözleşme imzalayabiliyorlar.

Kadro dengeli. Lakin fazla dengeli. Kendini 1 adım öne çıkaracak oyuncu yok. Ben en azından oyun kurucu pozisyonunda biraz cömert olmaktan yanayım. Yani ne oynadığını bilen bir oyuncu olmalı.

Evet kardeşim bilerek dengeli bir kadro kurdum çünkü takımda söz sahibi olmak isteyen birisi olmaya çalısınca takım düzen dişına çıkabliyor. Dengesiz hücümlar edilir oyüzden dengeli kurdum.
Sanki Set Curry o sorumlulugu alabilir de gibime geldi yalnız. Heryerden 3 deniyor adam. Nba çizgisinin gerisinden sanki normal serbest atış atıyormus gibi 3 atmaya çalısıyor adam ordan biraz tehlikeli geldi ama eğer avrupaya alısırsa kasup kavurabilecek tarzda bir şutu var.
Bir oyun kurucuya göre oyun görüşü düşük geldi banada. Ama takım dengeli oldugundan dolayı eğer top paylaşımı olursa toplar dönerse çok sorun olacağını zannetmiyorum.

T. Mbakwe konusuna gelince takımın savunma gücü yüksek sert bir takım olmasını istediğim için onu düşündüm. Pivot hareketleri P. Young'a göre daha iyi orta mesafe şutuda ortalama düzeyde hemen hemen Stephan Lasme kadar var denilebilir yani. Savunmasıda iyi iyide bir blok tehiditide var fast oyununada uygun bir oyuncu atletizmide baya iyi. Hücum gücü yüksek oyuncu nedense Ergin Hoca'nın takımlarında iş yapamıyor abi anca
Sofo gelirse iş yapar gibime geliyor. Oda zor bir transfer.
Bence P. Young T. Mbakwe birbirlerini iyi tamamlayacaklarını düşünüyorum.

Yedi yabancılı bir kadro olmuş lig de bir tanesinin tribünde olacağını düşünür bir yerli uzun takviyesi gerekli. Samet Geyik veya Sertaç Şanlı olabilir

O yüzden 3 numarda Serhat Çetin transferini düşündüm.

2 ve 3'ü ligde Marko Sinan Serhat ve Göksenin idare edebileceğini düşündüm. Pivotların iksinide ligde kullanmak için böyle düşündüm.

Eğer pivotlardan birini ligde 7. olarka kullanacaksak Samet Sertaç hamlesi mantıklı geliyor.

Erceg yerine Velickovic'i almak zor olmaz sanırım TS'dan. Sırtı dönük oyunu ve ribaundu iyi, şutu da fena değil. Ben pota altında kesinlikle 1 tane Kerem gibi pivot oynamayı bilen bir uzun alınması taraftarıyım. Maric gibi ama Maric'in Maric olduğu dönem. Mesela Javtokas o mevkinin kitabını yalayıp yutmuş.

Erceg yerine Velickovic'i almak zor olmaz sanırım TS'dan. Sırtı dönük oyunu ve ribaundu iyi, şutu da fena değil. Ben pota altında kesinlikle 1 tane Kerem gibi pivot oynamayı bilen bir uzun alınması taraftarıyım. Maric gibi ama Maric'in Maric olduğu dönem. Mesela Javtokas o mevkinin kitabını yalayıp yutmuş.

Velickovic'e güven olmaz Muhammed. Kariyeri boyunca hep sakatlıklardan çekti, yani ancak Erceg'in back-up'ı olur ondan.