Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Shved için iddialı olsak bile bütçe yetmez.Herkesin aklına elbet Spanoulis örneği geliyor ama o biraz istisnai durumdu bu tarz yıldız isimleri özdeşleştikleri kulüplerden çekip çıkarmak zordur,Shved Avrupaya döndüğü an CSKA başına üşüşecektir onun.

Young'ı elimizde tutmak lazım ama dedikodular çıkmaya başladı şimdiden.Mundo Deportivo kaynaklı haberde Barcanın Patric Youngı istediği konuşuluyor.

Hoş önce Euroleague yapmyı garantilemek lazım yoksa burada yazdığımız çoğu isim otomatikman elenir.Başka bir oyuncu havuzuna bakmak gerekir.

Çok fazla uçmaya gerek yok. Yeni gelecek yönetim erkek basketbola en fazla 7-8 milyon USD ayırır.

Bizim isimsiz ama takım kimyasına uyacak başarıya aç ve hırslı oyuncular bulmamız gerekiyor. Yıllık 2-3 milyon USD ücretli oyuncuların ancak hayalini kurabiliriz.

Oncelikle yapılması gerekenler ;

1- Yeni gelen yönetimin Basketbol Şubesi'ne önem vermesi gerekir.
2- Ergin Ataman ile muhakkak devam edilmeli.
3- Yıllık en az 7-8 milyon euro verecek iyi ve düzenli bir sponsor bulunmalı.
4-Sinan ve Young muhakkak takımda kalmalı.
5- İyi yerli takviyeler yapılmalı.

Yaa ben sadece olsa ne güzel oluru yazmistim :) ama shved nbade tutunamayacak bence.

Yanlış anlaşılmasın sert çıkıp ortamı germek istemedim sadece aklıma geldi öyle.Transfer işi biraz hava gazı misali pompaladıkça pompalanır beklentiler şişer hele bizim Akdeniz ülkelerindeki gibi tezcanlı insanlar için daha da goygoyu döner,goygoylardan beslenip ciddiye alıp beklenti oluşturup sonra bunlar oluşmayınca isyan eden kitle oluyor branş/takım fark etmeksizin.

İkinci cümlenize katılıyorum Shved dönecek gibi.Shved,Calathes,Freeland,Datome,Dragic Avrupaya dönmesi muhtemel isimler ama bunlardan ucuza oynayacak da pek yok gibi.Biraz Ahmet Kandemircilik oynamak gerek bu yaz NCAA-NBDL-NBA pazarından çoğu parçayı buluruz.

Bütçe ne olur bilmediğim için hangi düzeyde oyuncu bakacağımızı da kestiremiyorum.Yeni yönetimin bakış açısı, sponsor belirleyici faktörler.Ama bütçe ne olursa olsun, hangi düzeyde oyuncu bakacaksak bakalım,bence alacağımız oyuncularda dikkat etmemiz gereken en önemli parametre savunma sertliğinden ödün vermeycek oyuncu profili olmalıdır

Ben Carter'ı Mejia'ya değişmem. Patlayıcılığı, enerjisi bambaşka Justin'in. Kalinic'i bonservis ödeyerek alamayız zor, o yüzden Micov'u kadroda tutmak en iyisi.

İki-üç oynayabilecek şutu fena olmayan ve atletik bi kısa daha lazım bu takıma seneye. Pocius'un yapamadıklarını yapacak bir isim.

Ben uçmaktansa yine şuan ki bütçelere yakın oyuncular arayışındayım. Burada söylenen uçuk isimleri gördükçe bazen gerilmiyo da değilim hiç bir gerçekçiliği yok çünkü bile bile lades oluyor tabi isteyen istediği kadroyu yapmakta özgür fakat yine de biraz gerçekçi olmakta fayda var şimdi bu mesajıma tepki veren bir kaç kişi muhakkak olacaktır ama üzgünüm şimdiden kusura bakmayın. Neyse gelelim takıma hocanın sisteminde 3 numaradan gelen ekstra katkılar çok fazla öne çıkıyor bildiğiniz üzre Hawkins, Marko, Micov.. hoca düz 3 numara istemiyor mesela Shipp gibi tabi Shippin yeri ayrıdır da düz bi oyuncuydu.. Bu yüzden eğer Marko gelmeyecekse Micovuda tutamıyorsak Blake Schilbe yönelmek akılcı olur 3 numara için. Şuan piyasa durumu belli değil ne desek boş aslında biraz transfer dönemine yakın daha sağlıklı düşünebiliriz

Ben Carter'ı Mejia'ya değişmem. Patlayıcılığı, enerjisi bambaşka Justin'in. Kalinic'i bonservis ödeyerek alamayız zor, o yüzden Micov'u kadroda tutmak en iyisi.

İki-üç oynayabilecek şutu fena olmayan ve atletik bi kısa daha lazım bu takıma seneye. Pocius'un yapamadıklarını yapacak bir isim.
M.Brooks uygun işte Carter'ı en iyi tamamlayabilecek oyuncu bence

Seth Curry'i de düşünebiliriz aslında tabi NBA'de kalır mı orasını bilemiyorum. Bu hafta Phoenix'le 10 günlük kontrat yaptı.

Seth Curry, Kyle Kuric, Brady Heslip, Jon Diebler kısa şutör oyuncu olarak düşünebileceğimiz isimler arasında olabilir.

Kısa olarak Carter'ın tutulacağını varsayarsak Micov'un durumu belirleyici olacak bence. Sinan'ın yükselen performansıyla süresini arttırıp ödüllendirmeliyiz. Göksenin keza çıkış içinde Micov, Carter durursa 6. yabancıyı uzunda veya oyun kurucu olarak kullansak daha iyi olur gibi geliyor bana.

Ek olarak Neptunas'ta ki Deividas Gauilis'te düşünülebilir şutör olarak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

P.Young'u takımda kesinlikle 1 sene daha tutmalıyız.

Carter takımda kalabilir.

TRANSFERLERE GELİRSEK

2 numarada Markoyı geri almalıyız zaten süre alamıyo.

4 numaraya Tyler Honeycutt tercihim.

1 numaraya Seth Curry çok çok iyi şutor alırsak efsane olur goudluck hikaye kalır yanında. Ama ancak sene sonu NBA çıkış madddesi koyarsak getirebilirz zorlamalıyız bence.

3 numaraya Luıgı Datome ne kadar ister bilmem ama gelirse avrupadaki en iyi 3 numaralar listesine yazarım adını.
olmazsada oraya Scotty Hopson olabilir.

5 numaraya Birde Trewor Mbakwe yada Markus Slaughter de pivot olursa yemede yanında yat

Arkadaşlar, bir de kontratı devam eden oyuncuların veya bitecek oyuncuların bize gelme olasılıklarını çok zayıf görüyorum. Bu sene yaşanan bu mali kriz oyuncuları bizden soğuttu. Ayrıca Avrupa da hangi kupada oynayacağımız hatta oynamayabileceğimiz olasılıkları da tercih edilebilirliğimizi etkileyecek. Bu yüzden ben, genellikle serbest oyunculara yönelmemiz gerektiğini düşünüyorum ki en iyi kaynaklar bence D-league,ncaa ve Avrupa dışında oynayan Amerikalı oyuncular olmalıdır. Avrupalı özellikle Balkan ülkeleri oyuncularından uzak durmalıyız. Mesela yeni öğrendim Eli Holman önümüzdeki sene için yeniden Çin'den bir takımla anlaşmış. Yeni gelecek yönetimi bekliyor olmamız sıkıntı yaratacak.
Arkadaşlar gözünüzden kaçtığını düşünüyorum ama yukarıdaki görüşümde ısrarlıyım. Mesela Boban Dublieviçinde Valencia ile 3 senelik sözleşme uzattığı ortaya çıktı. Bu çerçevede, Eric McCollum, Seth Curry, Dominque Jones, Andre Dawkins, Federico Garcia, Scotty Hopson, Eric Murphy, Andray Baltche gibi oyuncular havuzumuzu oluşturmalı.

Arkadaşlar gözünüzden kaçtığını düşünüyorum ama yukarıdaki görüşümde ısrarlıyım. Mesela Boban Dublieviçinde Valencia ile 3 senelik sözleşme uzattığı ortaya çıktı. Bu çerçevede, Eric McCollum, Seth Curry, Dominque Jones, Andre Dawkins, Federico Garcia, Scotty Hopson, Eric Murphy, Andray Baltche gibi oyuncular havuzumuzu oluşturmalı.
Zaten Andrey Blatche,Francisco Garcia gibi isimleri getirebileceksek Avrupadan oyuncu kovalamaya gerek yok

Eğer Patrick Young kalırsa şutu olan yer kaplayan bir pivot gerekiyor. Tüm oyuncu tipleri aynı olmamalı. Yok ayrılırsa Mbwake ve o tipte birileri alınmalı. Ve yine yer kaplayan ortalama bir şutu olan biri de alınmalı. Arroyo yok artık şu olanlar olmasaydı bile yoktu zaten. Mayıs'a bir şey kalmadı lakin ne başkan adaylığını açıklayan var ne de dedikodusu. (Adnan Öztürk ve Turgay Kıran ve hatta Helvacı uzak dursunlar)