Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Nihat Bölgi;n889891' Alıntı:
Ergin Ataman

Furkan ayrıldı. Şu anda Arroyo hariç tüm oyuncular serbest. Teklif alan ayrılma hakkına sahip.

Furkan’ı sezon başında ikna etmiştim. Fenerbahçe, Efes ve NBA’den teklifler vardı. Ancak bu artık teknik değil ekonomik bir konu.

Şuanda Galatasaray’dan ayrılmayacak tek kişi var; o da benim.

Galatasaray’ın hedefleri değişmez. Strateji değiştireceğiz. Bir kısa ile anlaşmak üzereydik. Şimdi uzun bakacağız.

Eski yönetim bombayı bıraktı gitti. Yeni yönetimin bu krizi kaldıracak maddi durumu yok.

Ülker nasıl Fenerbahçe’ye, Milangaz zamanında nasıl Beşiktaş’a sahip çıkmızsa, Galatasaray’a da sahip çıkılmalı.

(Basket Dergisi)

Bu son firma isimlerini vermesi sponsorla ilgilide bir sıkıntı var galiba onu anlıyorum ben ama...

Furkan Aldemir’in kulüpten ayrıldığını ifade eden Ataman, ”Furkan ayrıldı. Bugünden sonra idmanlarda olmayacak. Şu anda Arroyo hariç tüm oyuncular serbest. Teklif alan ayrılma hakkına sahip. Benim devreye girme ihtimalim yok. Artık Furkan’ı ikna edemem. Sezon başında bunu başarmıştım. Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes ve NBA’den teklifler vardı. Ben ona ’2 yıl daha oyna ondan sonra NBA’e hazır bir oyuncu olarak’ git dedim. Ancak şuanda bir fırsat ortaya çıktı ve ayrılma hakkını kullandı. Eğer daha sonra gitseydi kulübe bir bonservis ödemesi gerekirdi. Şimdi ise bir avantajı var ve bedelsiz gidebilecek. Bu durumdan faydalandılar. Artık benim yapabileceğim bir şey yok çünkü konu teknik değil ekonomik bir hal aldı” dedi.

Başarılı coach tüm oyuncuları serbest olduğunun altını çizerek, ”Şuanda Arroyo dışında tüm oyuncular serbest. Çünkü BAT’a ihtar çektiler ve iyi bir teklif alan her oyuncu Furkan gibi ayrılabilir. Mesela TOP 16 sonunda Real Madrid gelip Erceg’e teklif yaparsa, Erceg burada kalmaz. Veya Ender, Kerem Gönlüm, Sinan gibi oyuncular iyi bir teklif aldığı halde gitme hakkına sahipler” diye konuştu.

Hedeflerinde asla sapmanın olmayacağını dile getiren ünlü antrenör, ”Galatasaray’da hedefler değişmez. Stratejimizi değiştireceğiz. Bir kısa oyuncu ile anlaşmak üzereydik. Şimdi uzun oyuncu bakacağız ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Ataman taraftarların yüreğine su serperek kulüpten ayrılmayacağını söyledi ve ”Şuanda ayrılmayacak bir kişi varsa; o da benim. Kulübün düzeleceğini söylemek güç. Eski yönetim bombayı bırakıp gitti. Bomba patlamaya hazırdı ve Furkan hadisesiyle beraber patladı. Yeni yönetimin sorunu çözecek maddi gücü yok. Bu günleri ancak birinin bize sahip çıkmasıyla aşabiliriz. Nasıl Ülker, Fenerbahçe’yi desteklemişse; nasıl maddi sorunlar varken Erdoğan Demirören, Milangaz ile Beşiktaş’ı yukarı çıkarmışsa biz de aynı şekilde düzlüğe çıkabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

Eğer hocanın dediği gibiyse işimiz artık çok zor.
Her hafta Furkan benzeri bir haberi duymaya alışalım artık.
Şu saatten sonra da transfer gereksiz.
Pivot gelse yarın Micov gidecek.
Gordon gelse öbür gün Aradori gidecek Pocius gidecek.
Bize gülmek haram !!!

Furkan olayı patladıktan sonra,artık bir şekilde ödemeler için en azından çalışmalar başlayacaktır,bu sezonu başka oyuncu kaybetmeden tamamlarız muhtemelen.

Arroyo-Ender

Pocius-Sinan

Micov-Aradori

Erceg-Kerem

Transfer-Jawai

Artık Jawai+Vougioukas'ı yollayıp yerine Kısa+Uzun alma planları haliyle suya düştü,önce bir Uzun alıp,Jawai'den katkı bekleyeceğiz(yazarken inanmadım),veya bir şekilde Jawai'den de çıkıpı 2. sezon ortası transferimiz de bir yabancı 5 numara olacak.Hoca alternatif yaratma adına İzzet Türkyılmaz ihtimalini de deneyecektir fakat zor.

Ergin Ataman'ın yaptığı açıklamalarda en çok dikkatimi çeken sponsor konusu röportajın tamamını okuyunca takın sponsorunun olmadığını çok net anlayabiliyoruz.Demek ki bir ara sponsorluk sözleşmesi imzalanmadı haberleri doğruymuş.

Doğancan Aksu;n889941' Alıntı:
Furkan olayı patladıktan sonra,artık bir şekilde ödemeler için en azından çalışmalar başlayacaktır,bu sezonu başka oyuncu kaybetmeden tamamlarız muhtemelen.

Arroyo-Ender

Pocius-Sinan

Micov-Aradori

Erceg-Kerem

Transfer-Jawai

Artık Jawai+Vougioukas'ı yollayıp yerine Kısa+Uzun alma planları haliyle suya düştü,önce bir Uzun alıp,Jawai'den katkı bekleyeceğiz(yazarken inanmadım),veya bir şekilde Jawai'den de çıkıpı 2. sezon ortası transferimiz de bir yabancı 5 numara olacak.Hoca alternatif yaratma adına İzzet Türkyılmaz ihtimalini de deneyecektir fakat zor.

FB Ülker zor durumda ki Galatasaray'a neden yardim etsin ki Semih ?
İzzet transferi imkansız bence.

Bu saatten sonra transfer falan beklemiyorum ben. Gerek de yok bence. Başka oyuncu kaybetmeyelim yeter.

Artık Jawai'ye kaldık kısaca. O iyi olursa takımda iyi olacak. O kötü olursa takım da kötü olacak.
1-Başka oyuncu gitmesin.

2-Sakatlık yaşanmasin.
Bu 2 şey beni fazlasıyla mutlu eder.

Allah Ergin Hoca ve teknik ekibin yardımcısı olsun...

Sezonun geri kalanına dair tek dileğim artık yönetici sorumsuzlukları/hainlikleri yüzünden oyuncu kaybetmeyelim ve bir uzun alıp sezon sonuna kadar mücadele edelim. Ayrıca Nikolov, Göktürk ve Ege'ye hatırı sayılır süreler vermemiz gerek.

Arroyo - Ender - Nikolov
Aradori - Pocius - Sinan
Micov - Göktürk
Erceg - Kerem - Ege
Jawai - Transfer

Şu kadro top 8 de yapar, ligde final de oynar. Ama üstüne düşeni yapmamakta bir dünya markası olan yöneticilerimiz işin içine limon sıkabilir maalesef.

Tamamen kendi düşüncemdir duyumum filan yok onu baştan söylemek isterim, tahminim Erceg'de gidecektir yakında, bu aralar çok istekli oynuyor, yönetim de buna çok sevinecektir malum yüksek bir ücreti var. Bu aralar çok istekli oynayan her oyuncuya karşı aynı paranoyayı göstericem. Belki herşeyin hayırlısı budur genç oyuncular bulunup bir yapılanmaya gidilir diye umuyorum ama hoca kalır mı onu bilemiyorum. Hoca bırakırsa zaten ne yaparız hiç bilmiyorum.

Şu saatten sonra kısa oyuncu yerine kaliteli bir uzun savunma oyuncusu bulmak gerekiyor.
En azından Furkan kadar katkı vermesi lazım.

Öncelikle Ergin Hoca'nin dediği gibi isteyen oyuncu gidebilir tarzı şeyler yaşamamak için artık yönetimin elini taşın altına sokması gerekiyor.

Akıllıca bi uzun takviyesi yaparsak Furkan'ın yokluğunu hissetmeyiz Euroleague'de. Dinamik , iyi savunma yapan ve ribaundlarda fena olmayan bi pivot alalım Furkan kadar katkı verir. Avrupa'da zaten ortalama seviyede olup hücum yetenekleri Furkan'dan daha az olan pivot neredeyse yok. Açıkcası çok iyi bile değil , ortalama bir transfer yaparsak , Furkan'ı aramayız euroleaguede. TBL'de yabancı oyuncu kontenjanı bi nebze sıkıntı yaratabilir sadece.

Furkan Furkan diye yanmaya gerek yok , benim gözümde onu takım için değerli yapan sadece iyi karakteri(savaşçı olması) ve yerli oyuncu olmasıydı.Yoksa üst düzey bi pivot kesinlikle değil , hücumda zaten sıfır. Daha birkaç ay önce milli takımda Ataman maçlarda Furkan yerine Oğuz Savaş'ı tercih ediyordu. Demek istediğim SAVAŞAN bi uzun gelsin de ne olduğu kim olduğu kaç paralık önemli değil Furkan'ın yerini doldurur her türlü , böyle bi transfer yapıldığı sürece endişe edecek bişey yok. Yeterki ruhsuz yumuşak oyuncu almayalım pivota.

Arkadaslar malum Furkanin gidisi ile Pivot ihtiyacimiz var,olasi bir transferde alinabilecek oyuncu fikirlerinizi yazarmisiniz.Tesekkurler.

Hala transfer peşindeyiz. Takım dağılıyor ne transferi. Evet eksikler var yeni oyuncular alınmalı ama ondan önce eldeki bulgurdan olmamalıyız. Arroyo dışında tüm oyuncular kendilerine takım bakıyor. İlk teklifte gidecekler sorgusuz sualsiz . Önce onların paraları ödensin transfer yapılacağına.
Eyüp Yıldız@eyupyildizz 2 dk.2 dakika önceİstanbul
Erceg Pocius Micov hepsi takım bakıyorlar paralarını da mahkeme yoluyla alacaklar ama bu yöneticilerin umurunda değil para onlardan çıkmıyor

Alınan son haberlere göre arkadaşlar takım dağılıyor bu saatten sonra artık transfer konuşulmaz.Yapıcak bişey yok..

Erceg içinde real madrid haberleri dolaşıyor ortalıkta..Bilginize..