Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Bana göre takımın şu anda en çok ihtiyacı olan "Galatasaray´ın başarısını düşünen yöneticiler" ve gelir düzeyi üst seviyede olan "fedakar Galatasaraylılar."

Gerisi kolay.

Eyüp yildiz Twitter'da yazmiş : Uzun pozisyonu K.Peker K.Benson, D.Kulig, M.Slaughter, S.Lawal, L.Hamilton isimleri ve adını öğrenemediğim bir yeni mezun ABD'li. Kısa oyuncu olarak: J.Gordon, J.Dyson, M.Shakur, D.Logan(inşallah olur)J.Smith isimleri konuşuluyor.

Eyüp yildiz Twitter'da yazmiş : Uzun pozisyonu K.Peker K.Benson, D.Kulig, M.Slaughter, S.Lawal, L.Hamilton isimleri ve adını öğrenemediğim bir yeni mezun ABD'li.

Uzun oyuncu olarak en ön plandaki isim bu oyuncuların dışında birisi, resmen imzalamadığı için isim yazmıyorum o transferde rakibimiz var çünkü, suya düşerse bu isimlerden birine dönülebilir.

Kısa transferinde önümüzde 2 yol var. Ya organizasyona katkı yapıp oyunu çeşitlendirecek , üzerinden oyun oynayabileceğimiz bir oyuncu olacak ya da tepede kolay geçilmeyen atletik iyi savunmacı bir oyuncu olacak. İkisini aynı anda yapabilecek oyuncuyu(Aaron Jackson, Jamon Lucas gibi ) şu anda bulmak ayrı mesela , takımından koparmak ayrı mesele istediği ücreti vermek ayrı mesele.

Eğer liste buysa Ataman 1.yolu tercih ediyor. Bence hatalı seçim. Takımın en önemli sıkıntısı kısa savunmasında tepede çabuk yenilmekken mutlaka bu yönde takviye gelmeli.Arroyo-Erceg 30lu dakikaları alıyorken Micov'u da değişilmez kılmışken 2.yolu seçmek bana göre elzem.Dyson dağınık,savurgan,top kaybına meyilli ve savunma yönünden takım savunmasına birşey katmaz.Keza Logan içinde benzer şeyler söylenebilir fakat Dyson'a göre biraz daha derli toplu ve arkadaşlarını oynatabilen birisi. Bu iki oyuncu bu yıl EL'de çok fazla yanlış tercihlerde bulundu nitekim Sassari elendi. Jamar Smith Limoges'da etkili maçlar çıkardı fakat daha çok şutuyla oynayan bir oyuncu.Kısalar beni tatmin etmedi yani.

Uzun oyunculara gelirsek Kulig önemli bir skor opsiyonudur fakat şu anda eksik noktalara yönelik nokta atışlar yapmak durumundayız.Tepede sürekli yeniliyoruz ve arkada savunmada zorluk çekiyoruz. Patric biraz daha orta mesefeyi kontrol etmeye çalışıyor rakibin high pick'in de kısa oyuncumuz geçildikten sonra.Ayaklarının hızlı olmasıyla eskiye nazaran biraz daha iyi durumdayız.Yine aynı tip bir uzunla devam etmek gerekir bu isim Kulig değil. Hamilton malum sakat şu anda gelip takıma minimal seviyede dahi olsa katkı verecek oyuncu olması gerekiyor , bu yola girilmemeli.Slaughter ve Lawal olumlu tercihler olur . Madrid bırakmayacağını açıkladı Slaugter'ı hatta Maccabi'nin bunun üzerine Moerrman ile ilgilendiği söyleniyor. Slaughter 4 numaradan da süre çalabilecek , ayakları hızlı atlet bir isim , Madrid'de bu yıl çok az süre buluyor.Lawal da yine pick&roll oyunlarında etkili bir isim. D'or Fİscher ile beraber grup maçlarının yarısından sonra etkili oyunlar ortaya koydu.

Takıma biri uzun biri kısa iki yabancı oyuncu katılacak.

Uzun pozisyonundan başlarsam, 4 numaralarımız zaten ince yapılı oyuncular olduğu için ne kadar iki tane benzer pivotumuz olacaksa da yine atletik, savunma yönü güçlü bir uzun alınması taraftarıyım. Erceg zaten epey bir skor katkısı veriyor ama savunmada da bizi zor durumda bırakıyor. O yüzden pota altındaki diğer oyuncumuzun da savunmacı ve sert bir uzun olması lazım.

Kısalarda ise net şekilde gözüken iki tane sıkıntımız var. Birincisi Arroyo'dan başka topa yön veren, gerektiğinde skor yapıp gerektiğinde takımı oynatan, ipleri elinde tutabilecek bir oyuncumuzun olmaması. Jamont Gordon dağınık bir oyuncu olsa bile Arroyo'yla rolleri iyi paylaşıp bizi hucumda epey bir rahatlatıyordu. Şimdi ise Arroyo çıkınca hucumda çok zorlanıyoruz. İkinci göze batan unsur ise hem kısa savunmasındaki zaafımızı kapatıp hem ceza şutörü rolünü oynayabilecek bir ismimizin olmaması. Bu işi de Marko çok iyi yapıyordu. Bir kısa alacağımıza göre nispeten Pocius Marko'nun rolüne soyunabileceği için ilk tarif ettiğim tarzda bir oyuncu almamız gerektiğini düşünüyorum. Bu ismin illa da guard olması gerekmiyor bence, mesela David Hawkins 3 numaralı pozisyondan da takımın lideri gibi oynayabiliyordu.

Artık her maçtan önce Galatasaray'ın bugün Arroyo ve Erceg'e hucumda eşlik edecek birini çıkartması gerek klişesini duymaktan hepimiz sıkıldık sanırım. Topu yere vurabilen, hem kendi sayısını yaratıp hem arkadaşlarına pozisyon hazırlayabilen bir kısa ve sert bir uzunla top 8 hayal olmaz.

Not: Bir de soru sorayım. Göksenin hala bizim oyuncumuz mu? Eğer öyleyse geri çağırma şansımız var mı?

Eyüp yildiz Twitter'da yazmiş : Uzun pozisyonu K.Peker K.Benson, D.Kulig, M.Slaughter, S.Lawal, L.Hamilton isimleri ve adını öğrenemediğim bir yeni mezun ABD'li. Kısa oyuncu olarak: J.Gordon, J.Dyson, M.Shakur, D.Logan(inşallah olur)J.Smith isimleri konuşuluyor.
j.smith jamar smith sanırım limogesteki çok iyi şutördür ama j.smith söz konusu olunca herhalde baya bir basketbolcu çıkar ortaya:)
kısalardan tercihim david logan olur özel bir skorerdir ama öyle aman aman savunma katkısı beklememek lazım
uzunlardan tercihim ise hiçbiri maalesef

Uzun oyuncu olarak en ön plandaki isim bu oyuncuların dışında birisi, resmen imzalamadığı için isim yazmıyorum o transferde rakibimiz var çünkü, suya düşerse bu isimlerden birine dönülebilir.
Bahsettiğini isim, gelmesi durumunda Eyüp Yıldız'ın yazdıklarından daha fazla heyecan yaratacak biri mi?

Tanju Bey, bizi heyecanlandiracak bir isim mi ?
Siz nasıl değerlendiriyorsunuz o ismi ?

Kısa pozisyonda ki seceneklerden sakat olmasa Jamont hepsinden çok daha iyi isim.
Ama o sakat olduğu için Logan diğerlerine göre daha ağır basıyor benim için.
Açıkçası kısa listesi hiçte iç açıcı değil. Daha kaliteli seçenekler olabilseydi keşke.

Abi yaz ayları geldi şimdi aklıma :) Bombayı bırakmışsın yine :) Umarım Rauduljica'dır o isim. Çin'den ayrılacak deniyordu, belki ayrılmıştır bile.

Kısa için ise Mustafa Shakur ya da David Logan olabilir. Jerome Dyson ve Jamar Smith combodan çok bildiğimiz SG gibi oynuyor.

Ali karadeniz'in oyun tarzını hep beğenmişimdir ölüsü çift hane sayıları bulur savunmada biraz sıkıntılı ama yedirdiğinden çok atacağı kanaatindeyim

Justin Carter Uşak Sportiften ayrılmış yurtiçinden bir takım ilgileniyormış kendisiyle. bize katkı sağlayabilecek bir oyuncu mu? uşakta çift haneli skor ortalaması var.

Yazması sıkıntı olmayacak olsa yazar zaten yahu niye soruyorsunuz, zaten en gec yarın belli olur transferler sabredelim biraz.
Carter nasıl şutu iyi değil gibi ama önemli olan savunması ve atletizmi.