Kısa transferine bende çok takılıyorum . Bu bölgeye yapılacak mantıklı hamle sonrası gruptan çıkabiliriz.Arkadaşların dediği gibi Arroyo'yu dinlendirecek oyuna yön verebilecek bir oyuncuyu hepimiz çok istiyoruz , sezon önü transfer döneminde de sürekli bunu konuşmuştuk. Fakat şu an geldiğimiz noktaya bakarsak bizim kısa transferinde önceliğimiz pozisyondan ziyade oyuncu kimliği olmalı.Sert , atllet bir kısa yörüngesinde hareket etmeliyiz.
Şöyle düşünelim Arroyo Top16'da yine 30lu dakikaları görecek,bu kadar ciddi maçlar oynayacakken aksi mümkün değil. Alacağımız oyuncu Arroyo'yu dinlendirmekten ziyade Arroyo ile beraber sahada kalıp toplu-topsuz oyunda etkili(cutlarla), direkt katkı veren bir oyuncu olması gerekiyor. Sanırım Top 16 'ya kalan takımlar içerisinde en çok sayı yiyen 3 takımdan biriyiz.Top 16 'da savunmalar iyice sertleşiyor , bizim de vidaları sıkmamız gerekiyor fakat mevcut yapılanmayla çok zor. Mutlaka atletizm ve savunma olarak takıma birşeyler katabilen bir oyuncu gerekiyor. Arroyo'yu dinlendirecek sorumluluk alacak oyuncuyu hepimiz çok istiyoruz fakat şu an için önceliğimiz bu olmamalı. Topa yön veren(combo) , atlet savunma kimliği üst düzey bir oyuncu neden olmasın ama şu an için böyle bir oyuncuyu getirmek çok çok zor bu yüzden ikisini bir arada yapan parçayı bulamayız diyorum. Mesela Eyüp Yıldız'ın bahsettiği kısalar Arroyo'yu dinlendirebilecek oyuncular . Mesela Logan'ın veya Dyson'un geldiğini düşünülelim.Bu oyuncu Arroyo ile beraber de 10 dk oynayacaktır , Arroyo-Dyson-Micov-Erceg-Patric gibi bir düzen bizi savunma yönünde çok zayıf bırakır. Dyson/Logan olmadığı anlarda Arroyo-Sinan-Micov-Erceg-Patric düzeniyle sahada olduğumuzu varsayarsak Top 16 öncesi direkt katkı görememiş oluyoruz.Arroyo ve Sinan high pick'te çok kolay perdeye takılıyorlar.Bu şekilde biz yine Sinan'a iyi savunmacı deriz ve yine potamızda +75-80 leri rahat görürüz. Rakip savunmaları da düşünürsek atarak kazanmak çok zor artık. Bu tip bir oyuncu almayıp atletizm ve sertliği öne çıkarmak gerekir , tabi bu şekilde de Arroyo bağımlılığından kurtulamamış oluyoruz.Sezon önü planlama , Nolan olayı , bütçe , yeni yönetim , Özyer o kadar çok bileşen var ki bir türlü tüm parçaları toparlayamadık , yine aynı şekilde olacak.