Yurtdışında bulunduğum için uzun süredir foruma post atamıyordum ama işlerimi hallettiğim için yeniden ilgi göstermeye başlayacağım.
Yaşanan olumsuz durumlardan sonra yeniden bir takım inşa etmek durumunda kalıyoruz malesef. Oyun yapımıza bakarsak Arroyo&Micov&Erceg temelli pick and roll sistemine dayanan bir oyun şemamız var. Bü üç isim bizim vazgeçilmezlerimiz durumunda. Geri kalan takımı bu isimlerin birazda eksiklerini kapatma üzerine kurmamız gerektiğini düşünüyorum. En çok eksik bölgemiz uzun pozisyonu şu anda. Erceg ordaki en önemli silahımız olduğuna göre onun yanına onun en büyük dezavantajı olan ribaund ve sertlik problemlerini kapatıcak hamleler yapmamız gerekiyor. Sene başında post oyunu olan pivotlar istiyordum ancak oyun sistemimize uyum sağlayamadı bu tipte oyuncular. Bu yüzden gelecek ismin amiyane tabirle uçan kaçan, sert, ribaundçu ve savunma temelli bir isim olması gerekiyor. En önemli özelliği çember koruyucusu olmalı. Bu sayede hem kısaların kolay geçilme defosunu ortadan kaldırabiliriz hemde Erceg ile yanyana oynarken sorun yaşamayız. Adı geçen isimlerden Lawal ve Slaughter oldukça iyi hamleler olabilir. Ayrıca D'or Fischer, Mejri, Haddadi ve Raduljica'da bu işi görebilirler. Roma'dan Jordan Morgan, Brose'den Trevor Mbakwe, Le Mans'dan Monra Yarou'da listede olabilecek isimler. Bonservis ve maaş konusuna çok hakim olmadığım için hangileri alınabilir bilmiyorum ama bunlardan biri gelirse memnun olurum.
Kısa konusunda ise 2-3 oynayabilen bir isim yerine Arroyo'yu yedekleyebilecek bir isim almamız bence çok daha doğru bir hamle olur. Arroyo yaşı gereği uzun maratonda 30'lı dakikaları kaldıramayacak, sene sonuna doğru çok yıpranıcaktır. Onun süresini aşağıya çekip dinlendirebilecek o sürede de tempo yapıp takımı koşturacak maç içinde hamle imkanı sağlayacak bir isme ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyorum. Aday olarak Nba'de süre bulamayan Darius Morris, Erick Green, Avrupada oynayan Darius Adams, Dj Cooper, Josh Selby düşünülebilir.
Bu saatten sonra yapacağımız her hamle risk hamlesi olucak bu mevsimde hazır ve direk net katkı verecek isimler oldukça zor. O yüzden risk almaktan kaçınmayıp cesur hamleler yapmalıyız bence.