Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Aynen ben de onu diyorum Ahmet. İşte hep bir sorun. Açıkçası tanımıyorum adamı düşük profilli biri gibi gelmişti zaten.

Bilgisi olan biri varsa yazsın. Eğer transfer yapmak için yapacaksak biraz daha bekleyelim zaman varsa. Kaç maçtır 7 kişi devam ediyor. 1-2 maç daha idare edilir heralde.
EL için son gün pazartesi. Pazartesi akşamına kadar alamazsak anca 8.maçlar itibariyle oynatabiliriz. O yüzden o güne kadar 2 adam gelecektir ama ne derece katkı verecek oyuncular olacak soru işareti. Young gibi bi piyango çıkmadığı sürece iş zor.

Diawara bu yıl Varese de etkili oyunlar oynuyor. Takip ediyordum oyuncuyu ama açıkçası listemizde olabileceği hiç aklıma gelmiyordu. Saf 3 numaralardan. Çok çok üst düzey şutu yoktur , attığı sayılara baktığınızda daha çok ekmeğini taştan çıkarır. Post oyunu vardır , hatta bu yıl 3 numaralar içersinde post oyununu en iyi oynayanlardan birisi diyebilirim Avrupa basketbolunda.Zaman zaman 4'e kaydırılabilir , ribaundlarda etkili . Ball-handling noktasında beni tatmin eden bir oyuncu değil , daha çok topu eline istiyor yani ya şut imkanı oluşturacaksınız ya da post oynaması için sağ-sol forvette topla buluşturacaksınız. Ben 2-3 oyanayabilmesi , karakteri ,disiplini ve buralara hakim oluşu sebebiyle Justin Carter'ı tercih ederdim sanırım, farklı özelliklere sahip oyuncular.

Buradan şunu anlayabiliyoruz ; atlet,sert bir kısa yörüngesinde hareket ediyoruz.Daha önce de sıkça dile getirdim şu an için doğrusu bu . Ben de Arroyo'yu kenarda tutabilecek bir oyuncumuz olsun isterdim ama bu tip bir oyuncuyla savunmayı,atletizmi öne çıkarmamız şu an için çok zor. İstediğiniz oyuncuyu getirin Arroyo'ya back up olabilecek ,şu ölüm grubunda Arroyo 30 dk oynar her maç. Grupta Maccabi , PAO ve Kızılyıldız'ı gözümüze kestirdik diyoruz . Bu takımlar; özellikle Maccabi ve Kızılyıldız çok atlet takımlar. Regular Season performansları yanıltmasın Top16'da işler değişir . Maccabi transfer yapacak gibi duruyor 1 ve 4 numaralara zaten hali hazırda oldukça atlet bir takım . Kızılyıldızla olan meselemiz sebebiyle maçlar çok çetin geçecek, OAKA atmosferini hepimiz biliyoruz . Birşeyler başarmak istiyorsak bu deplasmanların en az birinden galibiyetle dönmek gerekiyor.Kırılganlığımızı atıp , atletizmi ve sertliğimizi bir üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor.

Pocius bildiğimiz gibi olsa belki farklı şeyler konuşabilirdik ama şu an için bu tiplemelerde oyuncuya ihtiyaç var. Kızılyıldız maçlarında Kalinic ve Blazic'i hatırlayalım.Zoran'ın sihirli elleri olmasa bugün şu aşamada olmayacaktık. Yine son maçta Pocius-Lojeski eşleşmesini hatırlayalım çok çaresiz kalıyoruz. Maccabi'ye baktığımızda bu yıl Regular Season'un en değerli 3-5 oyuncusundan birisi olan ve Maccabi de bu yıl liderliğe soyunmuş Devin Smith'i görüyoruz.Rakiplerimizde eşleşme sorunu oluşturacak oyuncular var bu oyuncular aynı zamanda kendi takımlarının da en büyük silahları . Geçen yıl Erceg-Macvan-Pops-Furkan ile oynuyorduk bu zamanlarda hatta sık sık Macvan-Erceg ikilisiyle de sahada kalıyorduk . Ama Marko ve Hairston birebirde geçilmiyor , perde çıkışlarında aksamıyorlardı . Şimdi yine atlet, savunması kuvvetli, sert oyuncu alırsak alıp geçen yıla göre biraz daha kaliteyi artırmış olacağız. Hairston'ın toplu oyunda veremediklerini de veren bir oyuncu olursa saha içinde Arroyo'nun yükünü de hafifletmiş olacağız.

Lukoil sponsorluk haberi doğru mu acaba, Allahını seven doğrusunu yazsın :S

Valla şu durumda ilaç gibi gelir. Gerçi sezon ortasında isim sponsoru değiştirilebiliyor mu onu da bilmiyorum.

Aynen ben de onu diyorum Ahmet. İşte hep bir sorun. Açıkçası tanımıyorum adamı düşük profilli biri gibi gelmişti zaten.

Bilgisi olan biri varsa yazsın. Eğer transfer yapmak için yapacaksak biraz daha bekleyelim zaman varsa. Kaç maçtır 7 kişi devam ediyor. 1-2 maç daha idare edilir heralde.

Tanımıyorsunuz ama düşük profilli geliyor. Nasıl oluyor o iş?

G.Saray Yönetimi, Basketbol şubesine sponsorluk için Lukoil ile büyük ölçüde anlaştı. Resmi açıklama yakında yapılacak. (AMKspor)

Öğrencimin whatsupp'dan attığı mesajı kopyaladım.
Umarım iyi bir bütçe sunabilirler.

Lokoil ile sponsorluk konusunu daha önceden de okumuştum. Lukoil Türkiye yöneticisi basketbol başta olmak üzere sponsarluk konusunda görüştüklerini açıklamıştı. Umarım iyi rakamlara olur.

İsmi geçen uzunlardan en mantıklı tercih M. Slaughter olacaktır. Real Madrid'de kadroya giremesede EL için hala çok önemli bir oyuncu. Daha da önemlisi kadrodaki mevcut uzunları tamamlayıcı özellikleri de var. Hem yüksek seviye bir atlet, hem skor opsiyonu, hem de savunmasını epey geliştirdi. Begic'ten çok daha iyi bir transfer olur alınabilse...

Koçun Justin Carter ısrarı da Sinan'ı daha çok 1'e kaydırabileceğine işaret. Yine Arroyo'nun sırtında giden bir sisteme devam edilecek...

Justin Carter en mantıklı isimdi,o da oldu gibi,Uşak başkanı görüşmelerimiz sürüyor,transferine olumlu bakıyoruz demiş.Hem Gordon'dan daha güvenilir bir oyuncu bu dönemde,hem de muhtemelen bonservis ve oyuncunun maaşı Gordon'un istediği maaştan azdır ya da kafa kafayadır,fazla değildir. Gordon'un para konusunda hiç taviz vermediğini herkes sosyal medyadaki yazdıklarından görmüştür zaten.