Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Ronny Turiaf boşta sanırım şuan ama oyuncunun maaşı hakkında bilgim yok. Cameron Moore var Veneziadan ayrılmış İtalyadan bi arkadasıma sordum cok atletik, iyi bi atış engelleyicisi oldugunu fakat fiziksel problemleri oldugunu soyledi sanırım biraz zayıf fiziksel olarak. Çok fazla videosu yok oyuncunun yinede merak eden araştırıp bakabilir tabi alalım edelim demiyorum sadece öneri sundum

Turiaf sezonu kapattı diye biliyorum hocam.

Sportando Slaughter'ın ayrılmayacağını yazdı geçenlerde, Begic Laboral'de devam edecek deniyor. Hamilton'a kaldıysak Bonsu'yu alalım daha iyi.

Keşke şu takıma sahip çıkan birileri olsaydı da Zoran Dragic'i getirebilseydik. Ne güzel olurdu. Justin Carter'a da fitim tabi.

Madem iyi oyuncu alamıyoruz Maccabi politikası gibi atletik takım kuralım, Carter mantıklı. Begic olmadı, Slaughter da olmassa Hamilton asla olmamalı, adamın smaç bastığını görmedim sakatlıktan sonra.

Justin Carter'ı aldıysak eğer; ben çok mutlu oldum. Uşaklıyım Carter'la konuşmuşluğum vardır birkaç kez, taraftara kendini sevdirir. Karakter olarak winner oyuncu ile tabir ettiğimiz oyunculardan, liderlik vasfı yüksek, basket oyunu da bir o kadar karakterli, tam bizim takımımızın sözüne göre; "Son topa kadar." ve ayrıca kendini sürekli geliştiren bi oyuncu, saha görüşü olması da bizim için başka avantajı gerektiği zaman eline topu alıp oyunu kurabilir. Şahsen bi Uşaklı olarak takımdan ayrılacaksa bize gelmesi beni çok sevindirdi. Rol oyuncusundan çok bence ilerleyen zamanda Koç Ergin Ataman durumunu görüp sorumluluk yükleyecektir diye düşünüyorum çünkü; ne kadar tecrübesiz de olsa o yükü kaldırabilecek bir oyuncu buna emin olun. Bunun dışında 2 uzun almamız gerektiğini düşünüyorum, biri Türk biri yabancı olmak üzere.

Cemal Nalga & Kaya Peker ikilisi bizim kurtuluşumuz deseler yine de istemem. Özellikle Kaya Peker. Ama bildiğim tek şey 2 transfer de bu takımı kurtarmaz.

Mevcut durumun tek nedeni hatta en önemli nedeni maddi sorunlar mı yoksa sezon başında izlenen transfer politikası mı ?Emin değilim doğrusu. Sonuc olarak Nolana disiplinsizlik yüzünden yol verildi diğer üç yabancının da performansından memnun olunmadığı için gitmesine göz yumuldu.Zaten Ataman performansından memnun olmadığı oyuncuları rotasyonda kullanmayı sevmeyen bir koç .Giden üç yabancıdan bir tek Aradoriye sure veriyordu .O Dönemde de Micov ve/veya Pocius sakattı zaten. Yani zaten fiilen rotasyon 7-8 kişi idi bunun nedeni de zaten bütçeye göre dar bir kadro ile sezona başlamamız ve Oyuncuların bir kısmında. Hiç Verim alamamanızdı. Verim aldığımız ve gitmesini istemediğimiz halde Kaybettiğimiz tek oyuncu Furkan aslında .Staff oyuncu tercihleri konusunda bu sezon pek başarılı olmadı gibi gözüküyor ama belkı bundan dah önemlisi yabancı kuraılı ilgili düzenlemenin sonuçlarını doğru okuyamadılar diye düşünüyorum .TBL oyuncu kalitesi açısından oldukça güçlendi .Düşmemeye oynayan İBBnin guardı geçen sezonu Pana forması ile EL'de 15-20 dk ortalama süre alıyordu örneğin. Sadece kadroyu tamamlamak için A takıma alınan gençleri bit kenara bırakırsak bizim sezon başında TBL için elimizdeki oyuncu sayısı zaten sadece 10'du .Bu on oyuncudan dördünün yanı yerlilerin ikamesi de imkansız gibi bir şey üstelik .Sonuç olarak bu dört oyuncudan birini de kaybetmiş durumdayız kaybetme şeklimiz süpriz olsada sezon içersinde sakatlık gibi bir aksilik olma olasılığı zaten hiç de düşük değildi ve malesef bundan sonrada düşük değil.Hadi transfer işi biraz da şans diyelim ama sekiz yabancı dört yerli ile takım oluşturmanın büyük risk yaratacağı ve TBLnin bu sezon yıpratıcı olacağı ön görülmeli idi.Kaldı ki henüz bir A lisansımız yok günün biride olacağının garantisi de yok bu durumda TBLdeki Başarımızın yarınımız Üzerindeki etkisi halen daha net ve daha fazla .Şu grupta top8 olasılığımız olduça düşük kald ki top8 yapsak bile bu seneye ELde yer almamızı lig derecemiz kadar etkilemeyecek. Şu vakitten sonra lige dah fazla konsantre olmanın şubenin menfaatleri açısından daha uygun olacağını düşünüyorum .Kerem -Ender-Sinan'dan birine birsey olmaması için de bol bol dua ederim .iKi yabancı daha gelde bile onlardan birine birsey olursa takım yine 8 kişi kalacak malesef.

Twitterda gördüğüme göre Diawara ve Mardy Collins isimleri geçiyor. Diawara'yı pek bilmiyorum ama bence iki isim yerine de Justin Carter'ı tercih ederim ben

"Ataman, maç sonu yaptığı açıklamada, Uşak Sportif'ten Justin Carter'la ilgilendiklerini ama bu oyuncunun transfer listelerinin ilk sıralarından olmadığını da söyledi."

Attığı skor hiç önemli değil. Savunması nasıl? Arroyo'nun yükünü hafifletebilir mi?
Bu iki açıdan bakınca J.Carter yanlış transfer olur ama Colins doğru mu onu da bilenler anlatsın.

Attığı skor hiç önemli değil. Savunması nasıl? Arroyo'nun yükünü hafifletebilir mi?
Bu iki açıdan bakınca J.Carter yanlış transfer olur ama Colins doğru mu onu da bilenler anlatsın.

Şöyle söyleyeyim bu yıl 2si Fener olmak üzere 3 maçını izledim Turow'un . Mardy Collins için hiç asisti yok geçmiş yukarılarda kesinlikle öyle değil . Mardy Collins saha görüşü ve asist yeteneği gayet iyi olan bir oyuncudur.Bu yıl Euroleague'de 4 asist ortalamasıyla oynuyor . Collins tipleme olarak Daçka'daki Jamon Lucas'ı andırıyor. Fiziki yapısı , ayak çabukluğu , penetre gücü ve top çalmalarıyla benzeşiyorlar . Maç başına 2 top çalıyor ve devamında potaya atak ederek bitiriyor genellikle. 1-2-3 numaraları oynayabilen ve savunmasında durabilen ama esas olarak 2 numara oynayıp penetreleri ve saha görüşüyle organizasyona yardım eden bir oyuncu . Fener maçında Goudelock , Bogdan , Emir , Hİckman hepsinin karşısında durdu fakat bu savunması üst düzey anlamına gelmiyor. Savunmada hızlı , her yere uzanan elleriyle sık sık pas arası yapıyor fakat birebir savunmada eksikleri var. Birebir savunmaya çok iyi başlıyor fakat konsantrasyonu çabuk bozulup topsuz alana geçtiğinde rakibini sıkça kaçırabiliyor. Ama genel olarak savunması standardın hafif üzerinde bana kalırsa. Attığı sayılar şuttan ziyade penetreleriyle , ekmeğini taştan çıkarabilen bir oyuncu . Fakat saha içi isabeti pek olumlu değil. 3 sayı yüzdesi kötü , şutunu güvenilecek bir isim değil.Euroleague'de %23 ile üçlük attı bu sene. Euroleague'e çok iyi giriş yaptıktan sonra dalgalanan performanslar gösterdi özellikle dış atış yüzdesi ve orta mesafe yüzdesi gitgitde düştü.

Euroleague de oynamış olması , Olympiakos gibi bir kültürde 1 yıl kadar kalmış olması onu bu yıl biraz daha öne çıkardı bu sene. Arroyo'dan başka saha içerisinde kalıp topa yön verebilecek ikinci bir oyuncumuz olmuş olur , aynı zamanda güçlü penetrelerle alan açar . Ama şut isabeti çok ciddi soru işareti. Asıl bizim için önemli olan savunma ve atletizm noktası; bu noktada iyi bir cevher fakat konsantrasyonunu buna vermesi ve takımın ihtiyacının bu olduğunu kabul edip kafaya koyması gerekiyor.Jamon Lucas'a benzetiyorum dedim Jamon kadar guard değil , ondan biraz daha uzun ve bence Jamon'dan daha etkili bir oyuncu değil.Ben işin içinden çıkamadım.

Yahu bari şu Darüşşafaka maçına kadar yetiştirin iki transferi. Ayıptır, şu sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden 7-8 basketbolcudan da mı utanmıyorsunuz? Murat Özyer denen haini geçtim, yönetim ve camia uyumasın artık. Yazık ya.

Mardy Collins'in gelmesini isterim bu arada. Savunması iyi, 1-2 de oynar. İhtiyacımız olan tipte bir oyuncu.

Fazla sorumluluk aldığı bi takımda fena iş yapmadı ama geçen seneki Oly macerasında hiç beğenmemiştim. Ne zaman girse içine ediyordu takımın

Carter değil de başka bir 2-3 ile anlaştık prensipte, uzun olarak da son çareye kaldık herkes reddedince ama farklı tarz uzun oldu hocanın ilk seçeneklerine göre, imzalar yarına kadar atılması lazım normalde. Kaçan oyuncular sebebiyle doğal olarak transferde işimiz zorlaşıyor herkes reddediyor.

Carter değil de başka bir 2-3 ile anlaştık prensipte, uzun olarak da son çareye kaldık herkes reddedince ama farklı tarz uzun oldu hocanın ilk seçeneklerine göre, imzalar yarına kadar atılması lazım normalde. Kaçan oyuncular sebebiyle doğal olarak transferde işimiz zorlaşıyor herkes reddediyor.

Abi uzun isim umaırm Lamont Hamilton değildir. Değilse yazar mısın lütfen?

Bu arada Carter twitterından çok heveslenmiş transfer için. Üzüldüm açıkçası onun adına da. Lets get this done falan diye mention atmış kulübe.

O zaman bence Mirza Begic'tir o isim, zaten genel olarak ilk başta istediğimiz uzun kalıbına da pek uymuyor.

Edit: Begic dün sözleşmesini sezon sonuna kadar uzatmış herhalde.