Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Gelabale kafaca basketbolu bitirmiş. Yazın gelip fransada milli takımda oynayıp sezonu boş geçiriyor. Khimki'de berbattı bu sene Strasbourg'ta olduköa kötüydü şimdi bize bişeyler katması zor. Savunmasınıda hiç beğenmem zaten. Maric desen allaha emanet bi adam herhangi bi d-league uzunu alsak en azından ya iyi çıkarsa umudumuz olurdu

Ergin Ataman 1-2 numaraya transfer yapacağız demişti zaman geçince 3 numaraya yaptık biraz daha geçse 4 numara alacaktık herhalde. Bence Arroyo'nun süresini azaltacak bir guard almalıydık.

Gelabale tam kesin değil gibi sanırım. İsmi düşmeyen başkası mı var acaba. Yukarıda bir arkadaş da yazmış hoca 1-2 numara demişti. Ama söylenenlere de güvenemiyoruz ki artık. Paramız olmadığından kim uygunsa onu alacağız gibi duruyor..

Ergin Ataman 1-2 numaraya transfer yapacağız demişti zaman geçince 3 numaraya yaptık biraz daha geçse 4 numara alacaktık herhalde. Bence Arroyo'nun süresini azaltacak bir guard almalıydık.

Bence en azından Jamont ile anlaşmaliyiz 1-2 numara için.
Gelabele mevki olarak yanlış bir isim olduğu gibi form düzeyi olarak da yanlış bir isim.
Bize 1-2 oynayabilecek, Arroyo'yu dinlendirebilecek bir isim lazimken Gelabele transferi ilginç oldu.
Yüksek ihtimal çok geçmeden Galebele'de yol veririz.
Sonra 8.maçlardan sonra 1 transfer daha yaparız.

Gelabale ile Carter arasındaki şu dönemde bana göre en büyük fark birisi her röportajında hedefinin euroligde kendini kanıtlamak olduğunu söylüyor, bir diğeri ise son bir kaç sezondur sanki silah zoruyla basketbol oynuyormuş gibi...

Yerli olarak mutlu demir ismi geçiyor.

Takım bulamadığına göre 100-150 bin dolar civarına Jamont Gordon rahat gelir. Olmadı 2 aylık sözleşme bile imzalanabilir. Ne Gordonun ne de bizim fazla bir seçeneğimiz yok.

En azından savunması iyi perdeye takılmayan gerektiğinde 1-2 numarada ki oyuncuları dinlendiren bir oyuncu almış oluruz.

Çok net bir şekilde bir şey söyleyebilirim ki, Carter basketbol aşığı bi adam, ailesine fazlasıyla düşkün, düzenli bi hayatı var ve kendini sürekli geliştiren birisi ama sürekli. 2-3 alacaksak eğer ben doğru adamımızın Carter olduğunu düşünüyorum çok net bir şekilde. Gelabale'ye gelirsem de gerçekten son senelerde sanki basketbolu zorla oynuyormuş havası var. Ben iki transferden de hiç memnun değilim. Maric'in o videosuda yanlış hatırlamıyorsam 2009'a ait. Son senelerdeki performansı ile o performansı aynı değil.

Mariç hadi az çok anlarızda Gelabale tercihi nedir anlamak zor ? Yazın boştayken hiçbir Euroleage takımının dönüp bakmadığı ve performans olarak da aşağıda olan birisini almak anlamak zor gerçektendel. Daha önce de söyledim 2-3 numara oyuncu bulmak bu dönemde bile olsa 5 numara oyuncu bulmak kadar zor değilken nasıl bu tercih yapılır anlamak zor. Neyse tam kesin değil sanırım umarım olmaz bu tercih. J.Carter uyum sorunu yok, kültürü biliyor, başarıya aç bi hedefi var onu almıyoruz neden abi neden ya !

Bize ne vereceği belli olan oyuncu lazım bu saatten sonra '' pardon bu olmadı '' deme şansımız yok. Gelabale kocaman bir soru işareti, takıma alışacak, burayı tanıyacak uzun hikaye...

Mariç hem ligde hemde Euroleage olur diğer tercih edilecek oyuncuda sadece Euroleage de sanırım oynar.

İpucu verdiğim isimler Maric ve Gelebale'di, şimdi isimler belli olduğuna göre bazı şeyler yazabilirim. Para ödenmediği için serbest kalan Aradori, Jawai ve Vuyukas için koç Ergin Ataman dahil (yönetimi korumaya çalıştı orada) zaten oynatmadığımız isimlerdi, parasını istesek verirdik takımda tutardık tarzı açıklamalar yaptı, bu ödeme sorunu yüzünden çok özel oyuncuları alamadık. Lorbek, Kulig gibi isilmeri kovalarken Begic gelmeye dünden razıyken ödeme problemleri ve kaçan oyuncular yüzünden gelmekten vazgeçtiler, son tercih olarak da hocanın sene başında da istediği post uzunu Maric geldi.

Benim en çok yüreğimi burkan ise Nba'de yıllarca Sacramento'da da forma giyen, Dominik ile oynadığı her şampiyonada ne kadar özel bir skorer ve iyi şutor olduğunu gösteren Francisco Garcia olayı oldu. Garcia ile işler bitme noktasındayken eski ödeme sorunları yüzünden vazgeçti Garcia. Emin olun ki Avrupa'ya gelse Sonny Weems etkisi yaratacak kadar özel bir oyuncu, temasla bitiren, müthiş şut isabetine sahip, winner ve savunmada da mücadeleden kaçmayan müthiş bir isimdi.

Maric'e gelince, son durumunu izledim, özetle Vuyukas'tan kötü halde diyebilirim şu an Maric için. İnşallah yanılırım keşke o katkıyı verse Maric :( Gelebale tercihinin de kısmen hatalı olduğunu, Justin Carter'in daha çok ihtiyaçlarımıza yönelik bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, atletik delici, iyi savunmacı birisi lazımdı Gelebale'den öte he ama o da zaten sonlardaki tercihlerden, bu dönemde de bulunabilecek iyi isimlerden ama dediğim gibi ihtiyaç farklıydı bence.

Kısa savunmasu berbat.Gelebale savunma yapar artık yaptırabilirsen..Yeminle komedi ya.Beyimiz canı isteyecekte oynayacak.Ölme eşşeğim ölme

İpucu verdiğim isimler Maric ve Gelebale'di, şimdi isimler belli olduğuna göre bazı şeyler yazabilirim. Para ödenmediği için serbest kalan Aradori, Jawai ve Vuyukas için koç Ergin Ataman dahil (yönetimi korumaya çalıştı orada) zaten oynatmadığımız isimlerdi, parasını istesek verirdik takımda tutardık tarzı açıklamalar yaptı, bu ödeme sorunu yüzünden çok özel oyuncuları alamadık. Lorbek, Kulig gibi isilmeri kovalarken Begic gelmeye dünden razıyken ödeme problemleri ve kaçan oyuncular yüzünden gelmekten vazgeçtiler, son tercih olarak da hocanın sene başında da istediği post uzunu Maric geldi.

Benim en çok yüreğimi burkan ise Nba'de yıllarca Sacramento'da da forma giyen, Dominik ile oynadığı her şampiyonada ne kadar özel bir skorer ve iyi şutor olduğunu gösteren Francisco Garcia olayı oldu. Garcia ile işler bitme noktasındayken eski ödeme sorunları yüzünden vazgeçti Garcia. Emin olun ki Avrupa'ya gelse Sonny Weems etkisi yaratacak kadar özel bir oyuncu, temasla bitiren, müthiş şut isabetine sahip, winner ve savunmada da mücadeleden kaçmayan müthiş bir isimdi.

Maric'e gelince, son durumunu izledim, özetle Vuyukas'tan kötü halde diyebilirim şu an Maric için. İnşallah yanılırım keşke o katkıyı verse Maric :( Gelebale tercihinin de kısmen hatalı olduğunu, Justin Carter'in daha çok ihtiyaçlarımıza yönelik bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, atletik delici, iyi savunmacı birisi lazımdı Gelebale'den öte he ama o da zaten sonlardaki tercihlerden, bu dönemde de bulunabilecek iyi isimlerden ama dediğim gibi ihtiyaç farklıydı bence.
Francisco Garcia işi enfes olurdu öncelikle keşke olsaydı özel bir oyuncu ve kesinlikle sony weems etkisi yaratırdı bence de..onun olmamasına ben de üzüldüm şimdi.ama sen böyle ödeme problemleri yaşarsan,oyuncuların kaçarsa sistemin bozulursa hiçbir oyuncu kolay kolay gelmez böyle bir yapının içerisine..Bu finanstaki kredi notu gibidir bir nevi..Kara listeye düştüğün anda hiçbir banka bir daha uzun süre kolay kolay kredi vermez sana..yani biz bu sene bu kaçan oyuncuları yapının bozulmasının karın ağrılarını sadece bu sezon değil takip eden sezonlarda da çekebiliriz maalesef..

Maricin form durumu o kadar gerilere düştüyse yandık demektir,artık bir şekilde form tutmasını beklicez demek ki.Gelabale ise keza aynı şekilde..Justin carter potansiyel olarak daha sınırlı olsa da verebilecekleri daha belli bir oyuncu o yüzden o tercih edilseydi daha iyi olurdu..gelabale ve maric çok kaliteli isimler olsalar da form itibariyle oldukça riskli tercihler umarım aldığımız bu riskler tutar bize başka bir çıkış yolu görünmüyor.Diğer taraftan bir şekilde yerli oyuncu da almamız gerekiyor bence ama yapabilir miyiz bilmiyorum..

Abi keşke şu açıklamayı yapmasaydin :(
Vallahi içim parçalandı :(
Garcia son anda vazgeçti he :(
Offf offf :(

İki transfer yapmışız yeni duydum ve şoka uğradım diyebilirim..Mariç'i almaya ne gerek vardı anlamıyorum ben olsam yerli piyasaya bakmaya çalışırdım hiçteyse,Maccabi'nin çöplüğünü aldık Bana bu transfer yapmış gözükmek için geldi resmen..Gelebale hakkında birşey söylemek istemiyorum,hayal kırıklığına uğradım...Aradori ve Vuyu. kalsaydı diyorum artık o duruma geldik :(

Gelabale ile Carter arasındaki şu dönemde bana göre en büyük fark birisi her röportajında hedefinin euroligde kendini kanıtlamak olduğunu söylüyor, bir diğeri ise son bir kaç sezondur sanki silah zoruyla basketbol oynuyormuş gibi...

Benim merak ettiğim konu bu transferlere Ergin Ataman evet dedi mi ?
Yoksa ona rağmen, hocam elimizden bu geliyor bunlarla idare et mi denildi ?

Hayır madem Gelabele gelecekti de biz neden Aradori'yi gönderdik.
Şutu mu, savunması mi daha iyi Aradori'den ?

Keşke Gelebale de reddetse teklifimizi !!

Sezon başından beri mali sorunlarımız olduğu herkes tarafından biliniyor.Oyuncuların neden pazarlıkları sonuna kadar sürdürüp sonra mali sorunları bahane edip vazgeçiyor tam anlamadım doğrusu .Yani maddi sorunun olduğu belli oyuncu bunu sorun ediyorsa bizimle neden ciddi görüşmelere başlayıp sonuna kadar gidiyor ki ?