Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Bence bu zamanda makul fiyatlarda Mariç iyi bir isim. Bizim düşündüklerimizi ergin hoca ve belki inanmasamda Murat özyer de düşünüyordur. Maccabi mariçi bıraktı ama sofo iyileşti diye bıraktı. iki tane kalıplı bir adama gerek yok maccabi gibi hızlı oynayan takımda.

gelebale isim bende de hayal kırıklığı yarattı. zaten gelabele 3-4 oynayan bir oyuncu. o mevkilerde bizde şişkin. onun yerine 1-2 oynayan gordon gibi genç oyuncular bulabiliriz daha ucuza.

Garcia'yı draft olduğundan beri severek izleyen biri olarak şu haberi duymasaydım keşke :( Dün geceden beri aklımdan çıkmıyor desem yeridir. Ne diyim Allah beter ersin şu Galatasaray'lı zenginleri.

Arroyo'nun süresi azaltılmalı diyenlerden biriyim Ender bir maç iyi 3 maç kötü Pocius, Micov, Sinan dışında top süren adamımız yok. Asıl sorun Arroyo gidince ne yapacağız bizimkiler gidip Arroyo'nun yerine Curtis Jerells'ı alırlar :D

Galatasaray Liv Hospital’da Furkan Aldemir’le başlayan ve Aradori, Jawai ile Vougioukas’la devam eden ayrılık sürecinin ardından zorlu bir transfer çalışmasına start verildi. Sarı – Kırmızılılar, TOP 16 vizesinin de alınmasıyla kadrosunu güçlendirmek için çok sayıda isimle görüştü. Bu isimlerden Aleks Maric ile anlaşma sağlanırken birçok isim ise gerek maliyeti gerekse de gelmek istememesi nedeniyle transfer gerçekleşmedi.
LAWAL: Sassari forması giyen Shane Lawal, Sarı-Kırmızılılar’ın listesindeki ilk isimlerdendi. Ancak Lawal için istenen 120 bin euro’luk buy-out nedeniyle transfer gerçekleşmedi.
BONSU: Türkiye’nin yakından tanıdığı Pops-Mensah Bonsu da listenin üst sıralarındaydı. Tecrübeli oyuncu defalarca Türkiye’de oynamasına rağmen bu kez Galatasaray’a gelmeyi reddetti.
MIRZA BEGIC: Ergin Ataman’ın ısrarla istediği bir isim de Mirza Begic’ti. 2.16’lık devle yapılan anlaşmada son aşamaya gelindi. Ancak Begic son anda Galatasaray’a gelmekten vazgeçti.
ELANU: Sarı-Kırmızılılar’ın TOFAŞ’tan Elanu’yu da istedi. Fakat TOFAŞ oyuncusu için 300 bin dolar talep etti ve transfer gerçekleşmedi.
RADULJICA: Sırbistan milli takımı ile başarılı bir Dünya Kupası geçiren Miroslav Raduljica ile temasa geçildi. Çin’de forma giydiği Shangdong’dan ayrılan Sırp oyuncu tercihini NBA’den yana kullandı.

Ölmüşüz ağlayanımız yok resmen. Yazık bu şubeyi bu hale getirenlere.

Çok karanlık ve karamsar bir hava hakim şubede artık. Ben geçen haftaki Olimpiakos galibiyetinden sonra taraftarda bir hareketlenme olur salonda yalnız kalmaz takım diye düşündüm ama olmadı. Takıma yönetim tarafından da sahip çıkılmaması taraftarı etkiliyor gibi. Hiçbir Galatasaraylı elini taşın altına koymuyor. neden biz de başkaları gibi başarının üzerine ekleyerek bir basamak daha yukarı çıkamıyoruz? Erkek/Kadın takımları bir sene zirveyi görüyor ertesi sene bakıyorsun dağılma noktasına geliyor. Keşke istikrarı sağlayabilsek her sene farklı bir şeyin derdine düşmesek. Herkes sistemini oturtmuşken biz hala rotasyonu tamamlayamıyoruz, sayısız isimden red cevabı alıyoruz. İnsan üzülüyor şu halde olmamıza.

Hala Bonsu'ya teklif yapmışlar adamın yürümeye hali yok ayıptır oldu olacak Haluk Yıldırım gelsin geri dönsün Basketbol'a

Kolejde 2 orijinli gösterilmiş olsada, Pocius'un yıllardır 3 numarada kullanıldığını izledik. Zaten özellikle Avrupa'da 2-3 pozisyonları neredeyse iç içe geçmiş durumda. Bu bakımdan Pocius'a 3 oynayabilir diyebiliriz pekala... Form düzeyi olarak iyi durumda olsada ben Ender'in tek başına yeterli olduğunu düşünmüyorum. Ender tek başına oyunun temposunu, oynanış şeklini kontrol edemiyor maalesef. Koç da böyle düşünüyor olacak ki önemli maçlarda Arroyo'yu neredeyse hiç kenarı almıyor. Zaten çoğu koç artık pg orijinli çift guard kullanıyor oyun içinde.

Bonsu konusunun gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Bonsu son 2 sezonda Maccabi & Olympiacos gibi takımlarla anlaşma sağladı fakat sağlık kontrollerinden geçemedi. Bilin bakalım bu 2 sene içinde hangi takımın kontrolünden geçti ? Bu yüzden Bonsu'nun bizi reddetme gibi bir lüksü yok. Bu yönetim kadın takımına takviye yapmamak için diretiyor. Şimdi bir oyuncuya bonservis verip transferini yapmasını beklemek biraz hayalcilik olur. Young atletik Maric bitirici. Sanırım Ergin hoca da bu şekil düşünüyor. Kimya tutarsa seviyemiz yükselir. Maric nasıl savunma yapar pek fikrim yok ama biraz çabalamalı. Yer yer Maric & Young ikilisi de oynayabilir.

Öncelikle Gelebale kaliteli bir oyuncu ama tartıştığımız nokta bu değil. Gelabele şu şartlarda ne kadar ihtiyacımız olan bir oyuncu o tartışılır. Arroyo'nun aldığı süreleri göz önüne alacak olursa Allah korusun bir sakatlık durumunda sezonu kapatma ihtimalimiz yüksek. Ender var denilmiş ama Ender'in ne katkı vereceğini kestirmek çok zor. Tofaş - Karşıyaka maçlarında iyi oynadı ama kırılma anlarında tercihleri ve yapamadıkları da mağlubiyette etken olmuştu. Ender iyi oyuncu ama dümeni teslim edebileceğimiz bir isim değil. Bu yüzden Gelabale yerine Bo yahut Gordon gibi güçlü - delici isimlerle anlaşabilirdik diye düşünüyorum. Ama burada da bir fırsatçılık söz konusu. Giden oyuncuların yerine açılan bütçe boşluğu beklediğimiz gibi kullanılmadı. Bakalım bugün Gelebale konusu da netleşir. Neler olacak göreceğiz.

Arroyo'yu yedekleyecek derken kastettiğimiz oyuncu Arroyo çıkar o girer değil. Oyun içinde Carlos'u yedekleyebilen oyuncudan bahsediyoruz. Misal CArlos yerine topu getirir yarı sahada topu teslim eder ona. Bunun dışında bazen 1'e geçer Carlosu dip köşe tarzı yerlerde boş yakalatır. Nitekim Ergin Hoca da sık sık Ender ile Arroyo'yu beraber oynatıyor. İşte o yancı adamı istiyoruz biz. Ender mükemmel olsa da lazım o adam. Real de Sergio ve Rudy nasıl aynı anda ve ayrı ayrı oynayabiliyor.

Pocius konusunda mevkisinin neresi olduğu aslında net değil. Nitelikleri 3'e uygun size'ı 2'ye uygun. Yani 2,55 gibi:)) Micov ise 3,45 gibi :) Ama bence GS her halükarda önce Nolan'ın yerine birini alıp sonra Aradori'nin yerine net şutör dediğimiz tarz birini almalı. O zaman toplamda 8 yabancı ediyor 1'i sadece EL'de oynayabilecek demektir. Ha o lüxümüz var mı? Yok tabii. Ama zaten burada olması gerekeni yazıyoruz. Beklentime gelirsek Gelabale/Carter isimlerinden sonra yok bir beklentim:((

Aleks Maric Resmi Sözleşmeye İmza Atacak

Galatasaray Liv Hospital'ın anlaşmaya vardığı Sırp pivot Aleks Maric, İsrail'in Tel Aviv şehrinden İstanbul Atatürk Havaalanına geldi.

Alana indikten sonra tetkikler için sponsorumuz olan Ulus Liv Hospital'a geçen Maric, sağlık kontrolünden geçtikten resmi sözleşmeye imza atacak.

Şubede para yok neden bunu kimse anlamıyor .Bu takım ilk 5 zaten iyi biz 6. adamlar arıyoruz bunu farketmek bukadar zor olmamalı. Klasık bittik öldük subeyi kapatın edebiyatlarını bırakalım salonlara gidelim takıma destek olalım.